עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני קונה בקרוב מחשב למשחקים והמליצו לי בפורום על המעבד phenom ii 550 x2.לי לא יצא להתנסות עם amd ואני קצת חושש. המעבד הזה עדיף במחיר שלו על המעבדים של אינטל? הוא טוב לא רק במשחקים? האם היום מספיק 2 ליבות חזק או שכדאי לקנות 4? או אולי את ה- 3 ליבות של amd? כשהתייעצתי עם טכנאי הוא אמר לי שכבר לא קונים היום מעבדים כפולי ליבה ואני חושש שאני קונה מחשב לטווח ממש קצר. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 604 צפיות
  2. הממ, טוב, כבר הרבה זמן שלא ביקרתי באתר... אז ככה, יש לי כל מיני בעיות במחשב, למשל שאם אני שומע מוסיקה, או רואה סרט, ובאותו זמן (ניקח לדוגמה) אני מתקין משהו, אז הסרט/מוסיקה מתחיל לעשות קולות מוזרים או שהסרט קצת נתקע עד שההתקנה מסתיימת. וגם במשחקים, בהרבה סירטונים הקול קצת משתבש, או שאם יש cutscene במשחק ויש מישהו שמדבר באותו זמן, אז הקול משתמש וכו'. וזו לא בעייה ברמקולים, כי אם אין משהו שמכביד על המחשב, אז אין שום בעיות, ושומעים בסדר גמור. אני לא יודע בדיוק מה הבעיה, אבל אני מנחש שאולי אין מספיק זיכרון. כרגע יש לי 256 זיכרון, ופרח לי מהראש של איזו חברה הוא, אבל הוא צריך להיות דיי טוב, כי בזמנו המליצו לי עליו כאן. בכל מקרה, חשבתי על לקנות עוד כרטיס של 256 זיכרון, אבל למען ה…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, קראתי את ה FAQ בנוגע לזכרונות, רציתי לשאול עוד כמה דברים קטנים. אז ככה, יש לי מחשב ישן: P4 2.8GHZ HT Asus P4P800 256mb DDR PC3200 CL 2.5 x 2 הלוח אם תומך בזכרון DDR PC3200, ולא מזמן נדפק לי מודול אחד של זכרון (היה 256mb x 2), אני רוצה לקנות זכרון "חדש". מחשב חדש לא אופציה כרגע לפחות לחודשיים-שלושה הקרובים והמצב עם 256mb לא מזהיר כמו שאתם מדמיינים. ולעניין: 1) האם אני צריך לחשוש מבעיות התאמה בין הזכרון ה"חדש" ללוח אם שלי? או שכל דבר ירוץ? 2) מה התצורה שהכי מומלצת ומשתלמת? הייתי רוצה לשדרג ל1GB (עד לפני שהמודול נדפק היה לי 512MB סה"כ) ? ואם אפשר כמובן גם המלצה ספציפית לחנות (אזור המרכז / פ"ת)

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  4. 45645645646464

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  5. Started by shahakbk,

שלום :-X ברשותי המחשב הזה: לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3-REV 1.0 מעבד: INTEL DUAL CORE E6300 1.8GHZ זכרונות: 512+512+1024 כרטיס מסך: GEFORCE 7900 GS 256 MB עכשיו ככה, חשבתי לשפר ולהוסיף עוד ג'יגה זכרון, השאלה אם זה יעזור לי? זה ישפר משהו שאני ארגיש בו? גם כשאני משחק קרייסיס יש לי לפעמים קראשים , זה יכול לעזור בזה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  6. Started by oronluko,

אני צריך יעוץ בקשר החלפת זכרונות. כרגע יש לי זכרון PQI Turbo DDR2 667Mhz 2X1GB 4-4-4-12 אבל הבעיה שגיליתי אותה רק עכשיו(יש לי את המחשב כבר 3 שנים) זה שהזכרונות עובדים על CL5 במקום CL4(ע"פ CPUZ). ראיתי בחנות Zigzag2000 שכדי שהם יעבדו בCL4 צריך לתת להם מתח של 2.1V(לא מצאתי אצל היצרן את הנתון הזה), אבל הלוח האם שלי Asus M2N-E יכול לספק מקסימום 1.95v ולכן הם לא עובדים בCL4. התלבטות שלי האם להשאר המחשב כמו שהוא ולחכות עוד שנה, שנתיים שלוש עד שאני אקנה מחשב חדש או לשדרג אותו בזכרון חדש. חשבתי על משהו כזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4612. האם הרחבת הזיכרון תשפר את הביצועים באופן משמעותי או שלא? מחשב: AMD 4600+ 65W Asus M2N-E PQI Turbo 667Mhz 2X1GB CL4 Geforce …

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  7. Started by onlyhuman,

שלום רב. קניתי את המעבד:Intel Core i7-4790K Processor (8M Cache, up to 4.40 GHz) וכרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4GB GDDR5 PCiE Video Graphics Card GV-N970G1 GAMING-4GD זכרונות: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) Desktop Memory אני לא מתכנן OC בזמן הקרוב אם בכלל. פשוט גרסאת הK עלתה לי כמו הרגילה אז כבר העדפתי לקחת אותה. עכשיו השאלה שלי איזה לוח אם כדאי,אני ממש לא מצליח להבין את ההבדלים . אני די בור בחומרה והתחלתי להתעסק בזה קצת יותר בזמן האחרון. מעוניין בלוח אם של גיגבייט ואני מבין שגרסאת הZ97 זה ל OC לעומת ה H97 שלא תומכת בזה. השאלה שלי,האם זה כל ההבדלים שעושים את זה לכל כך משמעותי במחיר? מה ההבדלים המשמעותיים ביניהם. בעיקרון אני מ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by orrm,

אני קונה עכשיו מחשב חדש ובודק את השוק לגבי לוחות אם..... מצאתי את הלוח אם של ASUS P4T533 בלי שום תוספות אחריו.... לא LC ולא S ולא כלום... עכשיו השאלה היא: איפה הוא בארץ? האם הוא טוב?

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  9. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בעיקר עבור למידת מכונה, פרויקטים קטנים משלי, לא משהו כבד במיוחד אבל רצוי שירוץ מהר. אני מעוניין לקנות מעבד של אינטל 12900 הרגיל. לא k/kf/f. המעבד מתאים לי כי יש לו מעטפת חום נמוכה, כך שאין צורך בקירור מים למשל. אבל גם חזק ובעל הרבה ליבות מה שמתאים לחישובים כבדים. חשבתי לצרף לו את הלוח אם הזה עם ערכת שבבים H670. ASUS TUF GAMING H670-PRO WIFI D4 LGA1700 https://ksp.co.il/web/item/188340 וזה המעבד https://tms.co.il/new?product_id=106844 כרגע לא ראיתי בנצ'מרקים עבור המעבד והלוח אם. לכן אני תוהה האם יתאים. לא מתוכנן אוברקלוקינג והקירור יהיה noctua nh-d15. תודה

10. שלום. אני מתכנן לקנות מחשב בעוד חודש~חודשיים, ואני רוצה להתחיל לעשות שיעורי בית בנושא. התקציב למחשב יהייה סביבות ה3.5K, בלי מסך. אני מעוניין בלוח+מעבד (וקרור)+ זכרונות בעלות כוללת של כ-1500 ש"ח- ורצוי מאוד בפחות מזה. אני מעוניין לעשות OC למעבד ככה שאני רוצה לוח עם צ'יפסט שיכול לעמוד בזה בכבוד. אני לא צריך יותר מ-6 יציאות USB, לא צריך SLI או קרוספייר, וכמובן שלא צריך כרטיס מסך מובנה. לגבי זיכרון- אני לא חושב שצריך יותר מ-2GB מכיוון שאני לא מתכוון להתקין על המחשב את ויסטה, ומשחקים של היום יכולים להסתדר יופי עם 2GB AMD או אינטל- תציעו את מה שהכי משתלם. אין לי כיוון נכון לעכשו. העיקר שהמערכת תהייה יציבה (דרייברים טובים, ביוס טוב...) תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 530 צפיות
  11. התכנות המקורי היה לקנות מחשב בתחילת החופש הגדול,כך שאוכל להנות ממנו כמה שיותר על התחלה (crysis 2 וshogun 2 בקושי רצים לי על המחשב...). עכשיו הבעיה:אין מעבדים משתלמים היום לשוק הבינוני,כך שההיטלבטות היא לקחת דבר כזה עם 2400: Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪813 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1 ₪122 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=247 Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪460 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2349 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪203 http://www.rsm.co.il/product.aspx?…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. חברה שהבוע חבר שלי הזמין מחשב עם מעבד quad 8200 ואמרו לו שהוא נדפק מה זה באמת ככה? לא כדאי לקנות אותו?

• 6 תגובות
    • 614 צפיות
  13. שלום לכם חברה תותחיםםםםםםםם אני הזוכה המאושר בלוח אם ביג באנג פיוז'ן של MSI בהגרלה שהיתה פה באתר בשיתוף עם אייבורי הלוח אצלי משהו מפלצתי אש רציתי להתיעץ איזה מעבד i5 להביא ואיזה זיכרונות DDR3 4 GB להביא?(זול וטוב לא בשמיים כמו הלוח אם חח) כרטיס מסך יש לי HD4870

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  14. שלום לכולם, אני בקרוב קונה מחשב חדש, ואני לא יודע איזה מעבד לקחת. התקציב המקסימלי שלי למחשב כולו הוא 3800-4000 ש"ח, ויש לי מסך 19 רחב משמע רזולוציה 1440X900. אני לא איזה גיימר כבד, אבל אני אוהב לשחק, במיוחד משחקים כמו COD4 או NFS.. ההתלבטות שלי היא אם להשקיע הרבה במעבד וללכת על Core I5 750/Q9550 או ללכת על משהו צנוע יותר כמו 720BE.. אם להגדיר שימושים אז זה משחקים בינוניים-כבדים, פעולה של כמה תוכנות במקביל שיעבוד וחלק ולא יעשה בעיות אם אני למשל יפעיל מסן, אייסי, כמה לשוניות בדפדפן, איזה פוטושופ, ונטרילו ועוד איזה תוכנה קלה או משהו.. מה אתם אומרים?ה720BE יתן ביצועים לי לשחק בהגדרות HIGH על הרזולוציה שלי עם כרטיס מתאים במשחקים כמו COD4,5 או אפילו GTA IV? אני מאמין שבכרטיס מס…

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  15. Started by SPONER,

שלום לפני כמה ימים התגלה לי לראשונה המושג קבל נפוח. רציתי לדעת , במידה ויש לי קבל נפוח מה אני יכול לעשות ? -להחליף לוח אם זה בעיה , ומה מה הבעיה שקבל נפוח יכול לגרום? קראתי טיפה על הנושא, אבל אני רוצה לשמוע בלייב מכם.. תודה

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by janbas,

שלום לכולם! אני חדש בפורום. יש לי כמה שאלות בקשר לקניית זיכרון נוסף למחשב. מקווה שתוכלו לעזור 1. יש לי מחשב די ישן ולוח האם שלי לא תומך ב- DDR2 אלא רק ב- DDR. אני מתלבט אם כדאי לי לקנות זיכרון DDR נוסף עבור המחשב הנוכחי שלי... במידה ואני קונה בעתיד מחשב חדש לגמרי שיתמוך כמובן ב- DDR2, האם זה אומר שאני לא אוכל לחבר אליו את הזיכרון DDR שקניתי או שאם מחשב תומך ב- DDR2 זה אומר שהוא תומך גם ב- DDR? 2. כרגע יש לי זיכרון 512MB ויש לי slot נוסף פנוי. האם יש הבדל כלשהו מבחינת ביצועים אם אני מוציא את הזיכרון הקיים וקונה 2GB או אם אני קונה 1GB שאותו אני מכניס ל- slot הנוסף במקביל ל-512MB שיש לי? 3. יש לי זיכרון Kingston אבל משום מה בתוכנת אוורסט תחת הקטגוריה של הזיכרון רשום nanya…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by wArezm0n,

שלום יש לי כמעט את כל החלקים למחשב החדש חוץ מזכרון וכרטיס מסך זיכרון חשבתי לקנות: שני סטיקים של: Ballistix Tracer 512MB DDR PC4000 184-pin DIMM וכרטיס מסך: The Crucial RADEON X850 XT 256MB PCI Express גם של קרוסל ורציתי לדעת אם כדאי להזמין את המוצרים האלה מהאתר של קרוסל ואם כדאי בכלל לקנות את שני המוצרים ואם אני קונה בסוף(מהאתר של crucial.com)אז רציתי לדעת כמה אני משלם על דמיי משלוח ואם משלמים על מס או משהו כזה. תודה.

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  18. Started by Godlike2k,

אהלן חברה, רציתי לשאול אתכם מספר שאלות בקשר למעבד + לוח אם שאני עומד לקנות בחודשיים הקרובים. המפרט שיש לי עכשיו הוא 3.0GHZ (של אינטל) , 2GB RAM (חברת Kingstone , זה DDR עם 400MHZ) וכרטיס מסך X1950PRO 512MB AGP8X ורציתי לקנות מעבד + לוח אם חדשים שיתאימו לכרטיס מסך והזכרונות , אז מצאתי 2 לוחות אם ורציתי לשאול אתכם מה כדאי מבין שניהם כי אני קונה את המעבד Quad 2 Core Q6600 (בערך ב1050 ש"ח ממור לוי עם הנחה) , אז הנה הלוחות אם: זה הראשון http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4713 וזה השני http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4140 ובקשר למעבד, זה המעבד בעקרון (ה Q6600) , האם המחשב ישופר ויעלה לי את ה FPS בהרבה (ואני מדבר על שינוי ניכר כי שמתי לב שזה העלה לי את הביצועים מן הסתם עם הכרטיס מסך …

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  19. כיום אני עובד עם 512MB של זכרון: (Kingston PC3200 512MB (256X2 החלטתי לשדרג ל-512X2 ואני מקציב לצורך העניין עד 600 ש"ח עברתי על דגמים שונים של זכרון אצל נועה וזה נראה לי מתאים: G.Skill F1-3200PHU2-1GBZX כעיקרון אני לא מחפש זכרון לאוברקלוק אלא זיכרון שיהיה יציב בעבודה השוטפת ויחזיק טוב גם בעומסים (פתיחת תוכנות רבות בו זמנית, הרצת וידאו HD, קידודים וכו') הלוח אם שלי הוא: ASUS P4P800, מקווה שלא בעייתי מדי לשדך לו זכרונות אודה לכם אם תוכלו לחוות את דעתכם על הזכרון הספציפי. כמו כן אני פתוח להצעות לגבי זכרונות נוספים שידועים כטובים ויציבים, כל עוד זה נכנס בתקציב.

• 7 תגובות
    • 600 צפיות
  20. Started by adi785,

שלום, יש לי: מעבד : Athlon +3500 (venice) 939 לוח אם :Asus A8N-E 2 * 1GB DDR 400 כרטיס מסך :8600GT האם שדרוג למעבד חזק יותר (לתושבת 939) ישפר את הביצועים בצורה מורגשת?

• 3 תגובות
    • 433 צפיות
  21. Started by moshon,

היי היום יש לי במחשב-F2-6400CL4D-2GBHK- gskill אני מתכנון הוספה של 4 ג'יגה (בסוף יהיו 6) על windows 7 x64 יש לי לוח אם p5b deluxe (תומך עד 8 ג'יגה אז לא אמורה להיות בעייה) תכננתי על הוספת הזכרונות הבאים: F2-6400CL4D-4GBPI-B מבחינת תזמונים ומהירות תדר הם זהים לפי מה שהצלחתי להבין השאלה החשובה היא מבחינת המתח רשום שה4gbhk עובד באותה מתח כמו ה4gbpi אבל אין נתונים לגבי ה2gbhk- אפשר להסיק שהמתח עבודה של ה2 ושל ה4 זהים? והאם מישהו מכיר את הזכרונות שאני מתכנן לקנות (4GBPI-B) וממליץ לקנות אותם או אחרים (כמובן שיתיאמו ל2gbhk שכבר יש לי בואותו טווחי מחיר 300~400 ש"ח) תודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 651 צפיות
  22. Started by daho,

שלום חברים, יש לי התייעצות רצינית. יש לי בן שהוא בן 10, הוא לא איזה גיימר מטורף אבל כן משחק. נגיד פורטנייט ומיינקראפט. מניח שבעתיד הלא רחוק יבקש אולי משחקים אחרים. קיבלתי מחשב ישן, ממש אבל. מעבד i5 3470 לוח אם h61m-p31/w8 ואיזה כרטיס מסך אינטל גנרי. ספק כוח של 350w לפי מה שראיתי על הספק בגדול, אני חושש שאצטרך להחליף את כל ה4 כדי שיהיה לו משהו נורמלי, העניין הוא שאני עם תקציב מאד נמוך, גם מהסיבה שאני לא מת לשדרג עכשיו למשהו מפוצץ כי הוא עוד קטן ולא באמת איזה גיימר גדול. עכשיו, חשבתי לשים איזה 600 שקל על לוח אם, השאלה אם אני יכול להעביר את המעבד הישן ללוח אם? ועוד שאלה, אצלי בעבודה אנחנו עם z840 ויש לו המון סלוטים, למחשב בי…

23. אני קונה מחשב חדש, ואני מעוניין בלוח אם שייתמוך ב RAID. המחשב מיועד לתפקד כשרת HTTP/FTP, הורדות, מקליט TV ולמשחקים. נכול לעכשיו יש לי כונן חיצוני של 750GB שיחובר ב USB והוא יתפקד בתור כונן גיבוי. עברתי על החומר שמצאתי לגבי RAID ולפי מה שאני מבין, RAID-0 משפר את הביצועים בצורה יחסית גדולה. ראיתי את הלוח הזה: Asus p5ql-e http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=31&Cat2ID=0&pid=31253 מה דעתכם עליו? תודה.

• 6 תגובות
    • 739 צפיות
  24. המחשב ייועד לגיימינג קל עד בינוני כי הבן שלי בדיוק בשלב המעבר ממשחקי ריימן למשחקי GTA/DOOM וכדומה... מעבד - האם הפרש הביצועים בין i5 7500 ל i5 7600 שווה את ההפרש במחיר של 133 ש"ח? האם הAlpine 11 Pro מספיק למשימה? זכרונות - Hyper-X או Kingston? שניהם במהירות 2133 סטיק בודד של 16GB DDR4. לגבי המהירות, הייתה שמועה ש2400 לא מוצלחים באותה מידה כמו ה2133, האם זה נכון או שלרכוש 2400? המבנה של הHyper-X יותר "קרבי"(צלעות קירור), משמעותי? ההפרש במחיר 33 ש"ח. לוח - GA-H270-HD3 או GA-Z270P-D3 ? אם אני לא טועה בZ270P יש תמיכה לזכרונות מהירים יותר(לשדרוג עתידי...?) ותמיכה בUSB 3.1, שניהם באותו המחיר 491 ש"ח. תודה לעוזרים

25. Started by erashel,

שלום, יש לי מחשב שאמנם כבר בן 5.5 אבל הוא חזק ומהיר ולא צריך יותר מזה לצערי הלוח אם כנראה הלך, המחשב לא מגיע לבוט בכלל, יש מספר שגיאה 99 בצד ימין למטה וממה שראיתי בגוגל זה אומר שהלוח מת וצריך להחליף עכשיו הבעיה שלי היא שלא רק שצריך לקנות לוח חדש עכשיו, אלא שבגלל שזה סוקט ישן אז אצטרך במינימום לקנות גם מעבד חדש וראם שהוא DDR4 שזה כבר אומר שאולי עדיף מחשב חדש לגמרי כי יש לי HD ואולי הגיע הזמן על הדרך לקנות SSD, ואני לא יודע להרכיב לבד מאפס ממש אז שוקל אולי לקנות הכל חדש כי גם הספק ישן כבר ואז נשאר בערך מארז.. הבעיה שאני לא רוצה להוציא הרבה, ואני לא משחק כמעט (רק פיפא). אין לי גם מושג מה קורה היום בשוק, מבחינת איזה מעבד כדאי (אם AMD אולי רלוונטי…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.