עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by berliita,

שלום, יש לי מחשב די ישן של IBM (מקורי, עם כל החלקים המקוריים וללא כל תוספות) מסוג THINKCENTER (דגם MT-M 8189-73G). איך אפשר לגלות מה סוג הלוח הראשי שלו, כלומר מה שם החברה שייצרה את הלוח ומה שם הדגם?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. http://img412.imageshack.us/img412/2487/memtestad9.jpg יש לי 4 סטיקים 2 של 512 ו-2 של ג'יגה

• 8 תגובות
    • 593 צפיות
  3. Started by thebigman1977,

שלום סוף סוף קיבלתי את המחשב החדש שלי,יש לו לוח אם ABIT IP35E ורציתי לחבר אליו את שני הHD שלי,אלא שגיליתי לתדהמתי שבלוח יש רק חיבור IDE אחד-מה שאומר שלא ניתן לחבר גם HD ב IDE וגם כונן DVD ,האם ניתן לחבר על כבל IDE אחד גם HD וגם כונן DVD?

• 5 תגובות
    • 617 צפיות
  4. אני יודע שהנושא הזה כבר נטחן , אבל בכל זאת אנחנו מתקרבים למועד היציאה של המעבדים החדשים אני בתהליך של רכישת מחשב חדש וקניתי כמעט את כל החלקים (מארז ,ספק,כרטיס מסך וכו') ועדיין לא קניתי את המעבד ולוח האם . יש טעם לחכות או שלקנות את ה Q6600 ? מישהו יודע מתי יצאו המעבדים החדשים לשוק ?

• 5 תגובות
    • 617 צפיות
  5. Started by XMB,

אהלן , יש לי נכון לעכשיו במחשב 2X512MB OCZ GOLD CL4 וגם 1GB PQI TURBO CL4 הבעיה שה PQI מגביל אותי ב OC (אני גם לא מבין למה יש לו תיזמונים יותר נמוכים מה OCZ אבל דברים כאלו לא ניתנים להסבר). בכל מקרה אני צריך סטיק במקום ה PQI עדיפות ל OCZ GOLD הבעיה שיש לי לוח 945 ג'גהבייט שתומך עד 667 , רציתי לשאול אם קיט של 2GB על 800MHZ יתאים ללוח הזה (אפשר לראות מפרט צד ימין בפרופיל). אני גם דיי בדילמה מה לעשות , האם לקנות עוד 2X512 ? אבל לא ישאר לי מקום ואני מתחיל להרגיש ש 2GB דיי חונקים אותי או לקנות קיט של 2GB ולהשאיר את ה2X512 אבל אז לא יהיה DC (גם עכשיו אין אבל אם קונים אז כבר..) הצעות יתקבלו בברכה , וכן אני יודע שדיי נדפקתי עם ה OCZ שיש לי עכשיו פשוט החנות שקניתי ממנה ל…

• 0 תגובות
    • 462 צפיות
  6. תהיתי מדוע לאחר עידכונים מסויימים בביוס של P5K-E המחשב נכבה ונדלק באופן אוטומטי ולא מסתפק בריסטרט רגיל? זה לא הורס את המחשב ושאר הרכיבים שאחרי עדכונים מסויימים הוא נכבה ונדלק? (במיוחד כאשר מתעסקים עם OC וזה נהפך ללעיתים קרובות במיוחד)

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  7. שלום, יש לי 2 סטיקים במחשב של 512 667 מהירות... ואני רוצה לדעת אם אפשר לשים עוד שתיים או שצריך להחליף את שניהם לשניים של 1GB... המפרט שלי בצד ימין... ועוד שאלה.. האם אפשר לשים סטיקים של 800Mhz במחשב שלי(עוד פעם צד ימין..)??? כי טכנאי אמר לי שאי אפשר.. אפשר לשים רק במחשבים חדשים (3 חודשים ככה...) זה נכון? תודה.

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  8. Started by berliita,

אני מנסה להבין מה זה Dual Channel. האם זה כמו RAID, במובן הזה ששני כרטיסים של 1GB מספקים קיבולת של 1GB במהירות כפולה? או שהקיבולת של שני כרטיסי ה- 1GB היא באמת של 2GB?

• 4 תגובות
    • 599 צפיות
  9. שלום, אני עומד לבנות מחשב חדש מבוסס אינטל, אני מתלבת בין שני המעבדים הבאים, חשוב לציין שאת המעבדים אני קונה בארהב וההפרש במחיר כמעט 100 דולר לטובת 6750. Intel Core 2 Quad Q6600 quad-core processor - 279$ 190$ - Core 2 Duo E6750 Processor כרטיס מסך 8800GT לא סגור עדיין איזה ייצרן תלויי מה יהיה במלאיי תודה, איציק.

• 6 תגובות
    • 562 צפיות
  10. Started by sufgi123,

אני רוצה לקנות לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3P ראיתי באתר שלהם שיש 3 גיראסות ללוח האם (1,1.1,2) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2639,2533,2625 למרות שההבדלים קטנים מאוד (למשל ב USB 2.0) , אני כמובן מעדיף את הגירסה האחרונה . איך אפשר לדעת איזה גירסה מוכרים לך ? זה כתוב על הלוח ? ב BIOS ? תודה

• 5 תגובות
    • 518 צפיות
  11. Started by YOAV28,

שבת שלום לכולם וחג שמח רציתי לדעת האם הלוח הנל תומך בזכרונות DDR2 ואם לא איזה לוח כן תומך והוא ברמה של הלוח הזה תודה מראש יואב

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  12. Started by berliita,

מבין שתי ערכות השבבים של אינטל: P31 ו- P35: מי יותר טובה? מה לוח האם המומלץ לכל אחת מערכות השבבים הללו? (אבקש שתתייחסו לשתי הגדרות של מומלץ: (א) מקסימום ביצועים בתמורה למינימום כסף, (ב) מקסימום ביצועים ב- 600 ש"ח גג)

• 8 תגובות
    • 789 צפיות
  13. Started by שי ויטמן,

שלום, אני מתכוון לקנות נייד HP6660 שבא עם 1G זיכרון ו-VISTA. האם כדי להרחיב את הזיכרון ל-2G או שזה לא כזה קריטי?

• 4 תגובות
    • 452 צפיות
  14. Started by שי ויטמן,

שלום, אני מתכוון לקנות HP6660 בעל 1G זיכרון. אני רוצה לדעת האם כדי להרחיב את הזיכרון ל-2G מאחר ותוכנת ההפעלה היא VISTA? או שאפשר להשאיר את הגודל הקיים?

15. שלום רב בלוח אם שלי יש 3 סלוטים. לא מזמן הוספתי בסלוט השלישי כרטיס זיכרון שלא היה רשום עליו כמה הוא מכיל. בהתחלה הוא לא זיהה את הכרטיס בכלל, אחרי משחק קצר הוא זיהה 64 מ"ב, אחרי שבוע הוא מזהה 128 מ"ב. מבדיקה באוורסט מתברר שהכרטיס הזה מכיל 256 מ"ב, למה הוא לא מזהה את כל תכולת הכרטיס? בשני הסלוטים הראשונים מותקנים 2 כרטיסים כל אחד 128 מ"ב והוא מזהה את כולם. מדובר בפנטיום 3 450 עם כמות זיכרון משתנה, כרגע 384 מ"ב... כרטיס של סמסונג SDRAM. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  16. Started by bubugu,

שלום לכולם, אני בתהליכי בניית מפרט למחשב חדש ואלה האפשרויות של לוחות אם שחשבתי עליהם: GA-M61P-S3=מחיר 380 שקל GA-MA69GM-S2H=מחיר 400 שקל GA-MA69G-S3H=מחיר 400 שקל GA-M57SLI-S4=מחיר 462 שקל asus M2N-E=מחיר 462 שקל אין לי מושג כל כך על מה להסתכל כשמשווים בין לוחום אם אז זה מאוד יעזור לי אם תשפכו לי קצת אור על הנושא ותעזרו לי לבחור. הנה אתר שמשווה בין שלושת לוחות האם הראשונים שכתבתי: http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2434,2579,2554 אתר של לוח האם הרביעי: http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2287 ואתר של לוח האם של אסוס: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=308&l4…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Kfir2,

נכון לעכשיו נראה שמעבדי ה- 32 BIT יותר נפוצים מאשר ה64 BIT. רציתי לדעת אם כל המעבדים החדשים הם 64 BIT כברירת מחדל כי זה לא מצויין בשם שלהם . למשל כל המעבדי CORE DUO של אינטל הם 64 BIT?

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  18. Started by constantine16,

תקציב עד 500 שקל מה יותר טוב amd 4200או Intel e4400

• 1 תגובה
    • 636 צפיות
  19. Started by henwin,

שלום! הציעו לי לקחת מעבד INTEL CORE 2 DUO 6550E 2.3 איך הביצועים שלו והאם עוד שנה הוא עדיין יחשב לטוב,והאם שווה להגקיע עוד 200 שקל וקחת את הE6750 2.6 ? או להוסיף 500 שקל ולקחת מעבד עם 4 ליבות?

• 1 תגובה
    • 424 צפיות
  20. Started by fish123,

לאחרונה, המחשב שלי עושה בעיות. לפעמים אני מוחק קבצים וזה לוקח הרבה זמן עד שהוא מוחק (לחיצה פשוטה על DELETE ואישור) אני מדבר על העברה פשוטה של הקבצים לסל המחזור. בנוסף, כשאני מוחק את הקבצים מסל המחזור זה גם לוקח הרבה זמן ולפעמים זה כותב לי שאי אפשר למחוק בגלל שהוא בשימוש או משהו...(צריך לחכות עוד זמן כדי למחוק את זה) אני חושב שהבעיה קשורה למעבד... יש לכם פתרונות?

• 1 תגובה
    • 456 צפיות
  21. Started by xpl0it,

אוקיי אנשים, משהו מוזר בטירוף הולך עם המחשב שלי. המחשב שלי בן זונה.. מריץ משחקים סבבה לגמרי... קיצר אמרתי בוא נתקין 3DMARK06 נראה מה הוא שווה.. עשיתי את 3 הבדיקות הראשונות, בהכל היה סבבה , חוץ מ-2 מבחני ה-CPU - בהם יצא לי 0 עד 2 FTP מקסימום !!! איך לעזאזל 1?! יש לי QUAD CORE !!! במבחן בסה"כ קיבלתי 11365, אבל מטריד אותי המבחן CPU... מה נסגר ?

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  22. Started by berliita,

שלום, מבין החברות: transcend, samsung ו-Western Digital, מי נחשבת היצרנית הכי טובה של זכרונות? אני מעוניין בזכרון בנפח 2GB. איזה הכי כדאי לקנות? כדאי לקנות יחידה אחת או שתי יחידות של 1GB? תודה.

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  23. Started by chicks,

שלום, אני מנסה כבר זמן מה להגדיר שני כונני SATA 2 250GB פנימיים במערך של RAID 0, אך ללא הצלחה. אני קורא את ספר ההדרכה ורשום שם שניתן ליצור ריידאך ו רק באמצעות חיבור דיסק פנימי אחד ליצאת SATA_E2 ודיסק אחד חיצוני לחיבור SATA 2 EXTERNAL. נשמע לי מוזר, אך האם באמת אין אפשרות לחבר שני כוננים פנימים במערך של רייד 0? במידה ואני טועה כאן אשמח לקבל הדרכה קצרה בנושא. תודה.

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  24. Started by cheat-it,

אני רוצה לקנות זכרון למחשב הזה (מיועד למשחקים כבדים ללא OC): Intel Core 2 Duo E6750 BOX GIGABYTE GA-P35-DS3L Western Digital 250GB SATA II 16MB ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 RAIDMAX SAGITA THERMALTAKE ST 430W TRUE POWER הציעו לי את הזכרון הזה: OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 (מבצע OC) כדאי?, או שהוא יקר ו הOC לא יעלה את הביצועים בהרבה???

• 2 תגובות
    • 450 צפיות
  25. Started by LaraCroft,

שלום יש לי מחשב AMD4200 ואני רוצה לתת אותו לאחי וקנות חדש עכשיו.. חשבתי על AMD 6000+ השימוש העיקרי הוא למשחקים כמובן. השאלה אם אולי כדי ללכת ביכלל על אינטל? איזה מעבד של אינטל מקביל לAMD6000? **הכרטיס מסך הוא 8800GT 512M ולא אני לא מעוניינת ב Q6600 מיותר מבחינתי כרגע אלה אם כן מביאים לי מתנה תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים