עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by PsyMor,

אנשים כמו שאמרתי אני מחפש מחשב למוזיקה ואני נעול על המיפרט הבא: מעבד AMD Athlon 64 3500+ 2000FSB 512KB S939 BOX קירור Zalman Cpu Cooler CNPS7000B-Cu LED לוח אם MSI K8N Neo2 Platinum nVIDIA nForce3 Ultra Socket 939 זיכרון OCZ EL DDR PC-3200 Platinum Rev 2+Ocz DDR Booster 2 400MHZ DDR CL 2-2-2-5 Available in 512MB and a 1GB (2x512MB) Optimized Kit Unbuffered Mirrored Platinum Copper Heatspreader Lifetime Warranty 2.75 Volts 184 Pin DIMM דיסק קשיח SAMSUNG 160GB 8MB SATA/150 7200RPM HDD SP1614C כרטיס מסך Gigabyte RADEON 9250 VIVO, DVI 128MB כונניםFLOPPY Sony + ASUS CD-ROM מסך 17'' 786 PF FLAT MAG מארז 2 מאווררים Antec Super Lanboy ספק T…

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  2. Started by joniar,

שאלתי פה מקודם "מה ההבדל באמת בין AMD ל-INTEL" ולא הבינו אותי כ"כ אז חזרתי בהסבר AMD המרובע-יש לו מהירות של-3.6 וINTEL המרובע-2.6 זה מה שאני זוכר שהסבירו לי אני כבר לא ממש זוכר אם אתם יכולים להציג לי את כל הפרטים בין המרובע הטוב של AMD לבין הטוב של INTEL {ונוסף לכל אלו המחיר} תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 4.06.2008 בשעה 18:28:32 הבנתי שיש בעיה לAMD שניקראת STEPPING B3 משו עם TLB

• 49 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by srul72,

שלום רב לכל החברים אשמח לקבל הסבר מה ההבדל בין זכרונות רגילים לבין FULLY BUFFERED DIMM והאם הם מתאימים לשרתים או למחשבי PC תודה רבהההה

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  4. איני מבין כלום בדבר ואודה לכל מי שיאיר את עיניי.

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  5. Started by yoni66,

מה ההבדל בין FSB לBUS?

• 7 תגובות
    • 651 צפיות
  6. Started by XCG120,

לאחרונה יש בשוק הרבה סוגים של תושבות וערכות עד שנוצר מצב של בלאגן.... 1.איזה ערכת שבבים הכי חזקה בשוק היום? 2.מה ההבדל בין התושבות הקיומות בשוק בין העדכנית "לישנה"של החודשים האחרונים? 3.האים למשל למעבדי I7 יש סוגים שמתאימים לתושבות שונות ,כלומר אותו "חוזק" אותו "עיקרון" רק שיש את הקטע של התאימות לתושבת? 4.למה יש הרגשה שלאחרונה יש יותר מידי ערכות שבבים ותושבות שונות? 5.האים צפויות בחודשים הקרובים לצאת עוד "תושבת" או ערכת שבבים? 6.איזה תושבת הכי עדכנית בשוק והאים יש קשר לחוזק של מערכת ,כלומר למשל סוג של תושבת שמתאימה למחשבים חזקים או שאין קשר? תודה.

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  7. שלום, אני מעוניין שמישהו יסביר לי בנוגע לתזמונים וכל מה שמסביב לזה, תמונה: הנתונים למטה בצד ימין.

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  8. Started by yonni,

מה זה בדיוק הAMD BARTON 2500? במה הוא שונה וכמה טוב הוא ביחס לאת'לונים והפנטיומים למיניהם?

• 8 תגובות
    • 775 צפיות
  9. Started by amitaihasnes7,

שלום. אני כתבתי לחבר שלי הסבר על תפקיד של ה-cache במעבד, וכיצד הוא עובד (הוספתי גם מידע טכני לגבי ה-cache אבל ממש על קצה המזלג). אז רציתי לדעת אם זה נכון, למקרה שהטעיתי אותו או משהוא (ההסבר כתוב כלפיו, ולא לא היה לי כוח לשנות את זה, אז תתיסו לזה כאילו זה מיועד לכם מבחינת השפה). אז אתה רוצה לדעת מה זה cache במעבדים אז ככה: המטרה העיקרית של ה-cache במעבדים היא לקצר את זמן הגישה לקבצים, אשר המישתמש משתמש בהם באופן תדיר מה זה אומר אתה שואל ואיך זה בלא לידי ביטוי. אני אתן לך דוגמה: כשאתה מקליד הודעה בפורום ולוחץ על "שלח", מה שקורה זה שהמידע לביצוע פעולה זאת (כידוע המעבד זקוק למשאבים, שהם זיכרון, ע"מ לבצע פעולות) מופק לשפה הבינארית (השפה הבינארית זאת שפת המחשב. זאת שפה שמורכבת…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by amitaihasnes7,

שלום, אני רוצה לדעת אם זה נכון אז תאירו ותתקנו אותי. בזמן האחרון אני מתעניין מאד בנושא הזיכרונות אז אני רוצה לראות אם כל זה לא שטויות . אז הנושא שכתוב פו הוא על: יתרונות, חסרונות של ה- DDR2, אז ככה: יתרונות: 1- אחד מהיתרונות הבולטים ביותר של ה-DDR2 הוא שהציפ זיכרון עובד בחצי מהמהירות של הציפ, 1/0 כך שעבור 400DDR2 הציפ 1/0 עובד ב-200Mhz אך ציפ הזיכרון עובד ב-100Mhz בלבד. על מנת להעביר את אותה כמות מידע, ציפ הזיכרון משתמש ב 4, n Pre-fetch כך, שעבור כל מחזור שעון 4 bits נשלחים לציפ. 1/0 מאחר והציפ 1/0 פועל בכפליים מהירות מאשר הציפ זיכרון, יש לו שני מחזורי שעון זמן לשלוח את ארבעת ה-bits ל-FSB בדיוק כמו שזיכרון DDR עושה... לכן לזיכרון DDR2 400Mhz יש בדיוק אותו רוחב פס תיאור…

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  11. Started by ROTCOR,

מעוניין לשמוע הסבר מה זה fsb במעבדי אינטל אני רואה למשל במעבדים מוסימים fsb של 1066, 1333 , 1600 ושמתי לב שככל שהמעבד חזק יותר הfsb נמוך. האם יש קשר ? לדוגמא i7 980x fsb 1066 וה i7 920 fsb 1333

• 3 תגובות
    • 824 צפיות
  12. מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה התושבת של המעבד על הלוח אם? למה אי אפשר להרכיב כל מעבד על כל לוח אם? איך אני יודע באיזה תושבות הלוח אם שלי תומך? לוח אם יכול לתמוך ביותר מסוג אחד של תושבת? תודה :-)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by eladbu,

שלום לכולם קניתי מחשב חדש שהורכב לי בתוכו רק לוח אם מעבד 3ג כרטיס מסך ופלופי חדשים אני אמור להרכיב לבד 2 הארדיסקים וצורב שאלתי היא האם כאשר אני יבצע את ההרכבה הלוח אם בעצם מוכן לעבודה או שאני אצטרך להתקין אותו בדרך כלשהיא כוון שלא עבד לפני זה מה גם שלא הי הארד דיסק מותקן!אשמח לקבל הסבר בתודה מראש

14. Started by Frequency,

אני מעוניין לרכוש עודכ 1G זיכרון למחשב הנייח שלי בשל איטיותו עכשיו, מתי אני צריך CL5/4/3 ומתי המהירות\ תדר ישנה משהו לזיכרון? והאם כדאי קירור? יש לי בינתיים 1G (2 של 512) של 667MHZ בלי דואל כי אני לא יכול לעשות (לא יודע למה), אמרו לי שאי אפשר. יש לי 4 חריצים לזיכרונות. בקיצור מה אני צריך? תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 518 צפיות
  15. Started by SAGI75,

שלום לכולם אז ככה אני קראתי את רוב הדברים על לוחות אבל עדיין לא הבנתי איך לבחור לי לוח אם מתאים מה זאת אומרת אז ככה איזה מהירות ומה זה אומר לגביי המעבד האם אני יוכל לשדרג לי לוח אם למעבד יותר חדש שיצא . כשאני קונה מחשב מה חשוב לדעת על הלוח -אם. ואיך אני מתאים לי לוח אם למעבד ולזיכרנות. מצטער שאני קצת מבלבל אני לא מבין בזה כל כך אז אשמח לעזרה המחשב הוא למשחקים ולשאר הדברים אבל לרוב משחקים. (חשוב לי לדעת איך לבחור לוח-אם מתאים לצרכים אלה )

• 5 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by shay27,

פעם אחרונה שהתעסקתי במחשבים היה לפני 5 שנים בערך ואז אני זוכר שהמעבדים שדיברו עליהם היו מעבדים של 3Ghz ומעלה וכל הכפולי ליבה ... עכשיו עברתי קצת על המפרטים של המחשבים וראיתי שגם במעבדים החדשים i7 מהירות העיבוד היא 2Ghz - 2.5Ghz . מישהו יכול להסביר לי למה מהירות העיבוד ירדה ? כמובן אני מבין שמשהו השתנה ועכשיו זה יותר טוב רק אני לא מבין למה זה ניהיה קטן יותר

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. שלום! אני בקרוב רוצה לרכוש מחשב חדש אני בעיקרון סגור על כל החלקים חוץ מהלוח שיש לוח הרבה סוגים וציפים ואני לא יודע מה כל כך יתאים בשבילי אז אני רוצה בבקשה הסבר על סוגי הציפים ? ומה הייתרונות של כל אחד מהם. תודה!

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  18. Started by cohenha,

שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי רשימה של כל המעבדים של אינטל וAMD עם פירוט על כל מעבד (כל חברה בניפרד) ומחיר בארץ תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by PuppEDogg,

אני לא כל כך מבין את ההבדלים בין לוחות אם מבחינת הצ'יפסט. אני רואה יש מסוג Z97 ויש גם X97 ועוד סוגים אחרים אז מה שאני רוצה להבין זה מה ההבדל ומה נחשב להכי חדש ומתקדם

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by pooowa,

היי, הזכרון שלי הוא של יונדאי PC3200 אם זה עוזר אז 512 MB. התזמונים שלו הם 3:3:3:8 לפי מה שאני מבין הם די איטיים, אבל אני לא יודע מה ה- CAS שלהם, ואיזה תזמונים כדאי לי לשים במקומם אם בכלל, ולמה עוזרים בכלל התזמונים האלה תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  21. שלום לכולם, ניסיתי להכנס ללינקים הנמצאים בפורום הקשורים לתזמונים של זכרונות, מכיוון שהכל שם באנגלית ואני לא הכי חזק באנגלית, רציתי לדעת האם מישהו יכול לתת לי הסבר קצר (לא משהו מטורף כמו בלינקים) על התזמונים של הזכרונות - מה אומר כל מספר? (לצורך העניין יש לי זכרון של OCZ DDR2 667MHZ GOLD עם תזמונים של 4-4-4-12) אם יש כבר ת'ראד עם תשובה על זה אני אשמח ללינק בתודה מראש לכולם.

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  22. Started by pringles,

2.5-3-3-7cl 2cmd איך התיזמונים האלה ומה הם אומרים

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  23. במספר הערות נכתב שהמעבדים המהירים ביותר עולים יקר להחריד בגלל סיבות תמחוריות, ולא בגלל סיבות טכנולוגיות. הדבר לא מדוייק, ואנסה להסביר. כאשר מעבד נכנס לייצור, לא יודעים מה תהיה מהירות פעולתו. המהירות בסופו של דבר נקבעת לפי חלקיקי אבק מיקרוסקופיים, לפי תהליכי דיפוזיה, וכו'. תהליך ייצור מסוים, ברמת בשלות נתונה, יכול לייצר מעבדים עם ממוצע מהירות מסויים וסטיית תקן מסויימת. בסוף שלב הייצור המעבדים נמדדים. חלק נפסלים ונזרקים. למשל, yiled של 95% משמעותו ש-5% מהמעבדים נזרקים. המעבדים שלא נזרקו מחולקים לקבוצות הנקראות bins. למשל, bin ראשון בקצב 2.0, bin שני בקצב של 2.2, ו-bin שלישי בקצב של 2.5. הסיכוי שמעבד יגיע ל-bin השלישי הוא למשל 10%. מעבדים אלו הם, בהגדרה, יקרים יותר. לא ניתן …

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  24. Started by XCG120,

איזה מערך זיכרון הוא אולטיבטיבי של DDR3 8 GB כלומר עדיף "סטיק" אחד או שתיים ומה ההבדל בין תצורות זיכרון אלו? ומה הוא מערך זכרון של 16 GB DDR3 אולטימטיבי ומה ההבדל בן החברות השונות מבחינת "סטיק " אחד או שתיים. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by moonjib,

טוב אז אני קצת מבולבל....אני צריך קצת הסברים על מעבדי אינטל. מאז p3 קצת איבדתי את זה... תוכלו בבקשה לכתוב את הליבות שיש ? סדרות מעבדים וכולי. עוד כמה שאלות: האם celron בא אחרי p3 ? האם prescot הוא שם של ליבה או מעבד? אני מצטער על הניסוח הקצת עילג.

• 3 תגובות
    • 650 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.