מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
ידוע ש-QPI יותר טוב מ-FSB כיום כי יש לו קצב העברה כפול מה-FSB, ידוע גם שתפקידם הוא לקשר בין משולש הקודש "מעבד, כרטיס מסך וזיכרון". אבל תמוהה לי שאלה מסויימת... קחו למשל 2 מעבדים זהים בחוזקם, השינוי היחיד בהם הוא שאחד עובד עם FSB של 1666Mhz והשני עם QPI. איפה התרומה של QPI מוגשת משמעותית? במשחקים? תוכנות? אשמח לתשובה.
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
שלום, בשיחה שהיתה לי עם מוכר של חנות מחשבים נאמר לי שהקירור שאינטל מספקת למעבדים שלה הוא עלוב וקיים רק כדי לצאת ידי חובה. עד כמה נכון הדבר? דבר שני, נאמר לי שאחוז החזרי הלוחות של אינטל נמצא בשיעור אדיר לעומת אחוז החזרי הלוחות של גיגבייט לדוגמה. ההסבר שניתן היה שאינטל מייצרת לוחות ברמה נמוכה מבחינת הלחמות, רכיבים וכו'... עד כמה דבר זה נכון גם הוא? לא הגיוני שפאקינג *אינטל* לא יודעים להכין לוחות ומאווררים!! בבקשה אל תתיחסו לחוסר הפיצ'רים ונעילות הקלוקים של אינטל, רק לגבי האיכות/היציבות/אורכות חיים/ אמינות וכו'..
-
- 12 תגובות
- 806 צפיות
-
-
גרסת הביוס שלי היא F3 וראיתי באתר של Gigebyte שיצא גרסא F6 הקובץ עצמו הוא SFX חילצי את הקבצים ויש שם 3 קבצים : הסתכלתי על שלבי העדכון דרך פה : http://forums.tweaktown.com/f69/bios-flashing-how-qflash-guide-27576/ רק תקנו אותי אם אני טועה.. להעתיק את שלושתם לדיסקט. להיכנס לQ-flash: ולעשות UPDATE, לבחור את הדיסקט ואיזה קובץ להריץ שם ? ושאלה אחרונה. אני צריך ללחוץ על CLR CMOS באיזה שהוא שלב מהתהליך ? יש משהו שפספסתי שצריך לעשות ?
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום חבר'ה! יש לי מחשב שמכיל לוח אם שאת הדגם שלו אני לא זוכר כל-כך, אבל אני זוכר שהוא תומך DDR. כרגע יש לי שני כרטיסי זיכרון, שניהם מסוג DDR ותואמים ללוח האם הנ"ל. העניין הוא, שלאחד מהם מהירות של 333Mhz ובנפח של 256MB ולשני 400Mhz ונפח של 512MB. עד כמה הכרטיס בעל המהירות הנמוכה יהיה יעיל ליד הכרטיס בעל המהירות הגבוהה? האם, במידה ואני אחליט לחבר את שניהם, הכרטיס בעל המהירות הנמוכה יהיה אפקטיבי בכלל? או שמא הוא מיותר לחלוטין? שאלה נוספת ברשותכם, במחשב נוסף יש לי לוח אם מסוג P5LD2 SE התומך DDR2. אליו מחוברים 4 כרטיסי זיכרון מסוג Kingston כאשר שלושה מהם בנפח של 1GB והרביעי בנפח של 512MB, דהיינו, צריך להיות לי 3584MB של זיכרון RAM. לעומת זאת, כשהעפתי מבט במאפייני המח…
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
האם עכשיו, עם מעבדי ה-i7, אינטל שיש לה מרובע ליבות אמיתי, יכולה להציע משולשי ליבה באמצעות מעבדים שיש להם ליבה דפוקה (כמו AMD)? האם יש תכנון כזה?
-
- 8 תגובות
- 806 צפיות
-
-
http://www.bit-tech.net/news/2008/11/21/amd-s-45nm-cpus-specifically-designed-for-ocing/1 סופסוף מעבדי AMD שמוצלחים ב OC.
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות זכרונות עבור מחשבים אצלי בעבודה, המחשבים הם מחשבי מותג (IBM) והבנתי שיש לפעמים בעיות עם זה. הרצתי CPU-Z וראיתי שאצלי (שארגנתי לו 512MB) מותקן זכרון SDRAM של קינגסטון, בתזמון 3-3-3-6, ב133MHZ. שמתי לב שיש לי גם תזמונים ל100MHZ של 2-2-2-5, מה עדיף? לעבוד ב133 על CL3 או ב100 על CL2? האם זה מה שיכול לגרום לחוסר תאימות, אם אני אקנה עם תזמונים אחרים? המחשבים הם P4 1.6. http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/quickPath.do?quickPathEntry=679475g&sitestyle=ibm הנה לינק בעקרון למה שהיצרן ממליץ: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-39180 [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 806 צפיות
-
-
מה קורה אחים שלי? לפני כמה ימים קניתי את הלוח P5LD2 וכשאני מפעיל את המחשב הוא עושה בדיקת IDE שלוקחת בערך חצי דקה... (מעצבן בטירוף!!!) איך אפשר לבטל את זה? מצאתי הגדרה בביוס שמאפשרת להקטין את זמן ההמתנה אבל זה לא שינה שום דבר מה אפשר לעשות?
-
- 13 תגובות
- 806 צפיות
-
-
טוב הסתכלתי בKSP וראיתי מעבד כפול ליבה של אינטל 2.8x2 ב1560 שקל..ו3.0x2 ב1950 הכפול ליבה של AMD 3800+X2 עולה 2250 מה כדאי מבין כל אלה בהתחשב בהפרש המחירים ? האם האינטל שיחסית זול 2.8 כפול ליבה עולה בהרבה על הAMD 3200+ וניס ?
-
- 12 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי מדפסת EPSON600 שאני ממש לא רוצה להחליף כי אני מדפיס המון והיא חסכונית והדיו שלה עולה גרושים והיא גם מדפיסה תמונות ממש אחלה. רק מה היא LPT ועכשיו כששדרגתי את המחשב שמתי לב שאין ללוח שלי שהוא DFI LANPARTY NF4 ULTRA-D יציאת LPT. אז מה עדיף כרטיס PCI ל LPT או מתאם USB ל LPT? מקודם בלוחות אם שהיה להם LPT אז כשהייתי מדפיס זה היה ממש מאיט את המחשב עד שההדפסה לא הסתימה, אם אני מביא את המתאם USB זה לא יהיה ?
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
-
היי עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום בנושא זה. אני רוצה לדעת איך להתקין מעבד אני יודע שיש הרבה סוגים אבל שכל אחד יגיד מה שהוא מכיר. אני יודע להתקין הכל במחשב חוץ מלוח אם ומעבד אז אם צריך לפרק לוח אם אז גם את זה אני רוצה לדעת. חשבתי להחליף את ה-1.7 פנטיום 4 שלי בשביל ווארלד אוף וואקראפט.
-
- 9 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי לכולם נראה שלמחשב דיי עתיק שברשותי (שנת מחשב= 7 שנות אדם, לא? ) הלך סלוט זכרון אחד (נשאר אחד בנפח חצי גיגה). למרות שמדובר על קשיש, בינתיים נראה שעוד כוחו במותניו ולכן שקלתי להוסיף לו זכרון ואף לשדרג . כעקרון, רציתי שבסוף יהיה בו לפחות 2GB סכ"ה, אני אף תוהה אם היה ואמצא במחיר טוב האם יש טעם לשקול 4GB. היות ומדובר בזכרון עתיק למדי DDR הוא נמכר בארץ במחירים מופרזים (במיוחד בהתחשב בשווי המחשב) לכן הלכתי לחפש בחנויות בעולם. ראיתי בכמה מקומות ב-EBAY שאמנם ניתן להשיג זכרונות DDR (אגב אני מחפשת אך ורק זכרונות חדשים, כל דבר אחר אינו רלוונטי מבחינתי) אולם הם מציינים במפורש שהזכרון אינו מתאים ללוחות של אינטל. דוגמא כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-2GB-2x-1GB-PC3200-DDR-PC…
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
הבנתי שהו לא תומך ב-CF/sli אז איך אני משמיש שני כרטיסים מאותו סוג (6570 1gb)
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
האם ל - Intel® Desktop Board PearlCreek DG31PR יש תוכנה לבקרה על הטמפרטורה של המעבד / כ.מסך? אם אין אפשר להוריד מהאתר של INTEL? האם זה לוח טוב כלומר שבעתיד אני לא אצטרך לשדרג גם אותו כלומר אני אצטרך להחליף רק את הרכיבים? שמתי לו מעבד - E4600 2.4Ghz 2M. תודה.
-
- 9 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אילו מעבדים יעבדו על הלוח msi p965 neo רישמית וגם לא רשמית
-
- 10 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי אנשים ביולי כאשר סקרו באתר את ה- P35 ההשוואה נעשתה בין ג'גבייט ל- MSI כאשר האחרונה ניצחה (ם כי בנקודות מעטות) http://hwzone.co.il/reviews/p35_ddr2/18/ אז נכתב שאייבורי לא ייבאו את הלוח לארץ. מאז יצא לי לראות באיזו חנות לא מוכרת לוחות מבוססי P35 למכירה http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?CatCode=47 וזה אומר כנראה שכן מפיצים ומוכרים אותם בארץ. האם שווה לחשוב עליהם במיוחד בהשוואה לג'יגבייט שמציאים פיצ'רים רבים על הלוחות ובמחירים נמוכים יחסית? ולא, כבר הבנתי מקריאה פה שללכת להרכיב מחשב שלם באייבורי תהה כנראה בחירה דיי גרועה...
-
- 9 תגובות
- 806 צפיות
-
-
לפי מה שמפורסם באתר סך הכול יצאו 15 מעבדים לשרתים ורק אחד למחשב האישי שהוא EXTREME (והם כול כך OVERPRICES) השאלה שלי: לא הולכים לצאת דגמים יותר "עממיים"? שמתאימים למחשב האישי ואולי גם כפולי ליבה? האם יצא משהו כמו E4X00??
-
- 13 תגובות
- 806 צפיות
-
-
האם זכרון DDR3 יכול לעבוד על לוח אם שתומך רק ב DDR2?
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אתמול אני ואור מהפורום (holy JC / misterbla) התקנו את החבילה מג'ב טק, זה לדיון אחר, חלק מהקניה כלל משחה תרמית AC5 , לכרטיס מסך ולקירור החדש שלו (VGA Silancer) חשבנו, למה לא לשים גם על המעבד? הוצאנו את ההיטסינק, ולמרבה הפתעתנו גילינו שאין מעבד! לאחר כמה שניות של בהלה שמנו לב שהוא דבוק להיטסינק ואי אפשר להפריד ביניהם! שאור הלך, גיליתי שהמחשב לא עובד, וגיליתי שרגלי המעבד מעוקמות ולא ניתן ליישר אותן. בביצוע הפשע של הדבקת ההיטסינק למעבד אשמים PCH , אבל אני לא יודע אם הם יקחו על זה אחריות , מצד שני יש את האחריות של אינטל. מה אתם אומרים לעשות?
-
- 12 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התקנתי מחשב חדש ולאחר שהכל עובד כשורה אני מעוניין להביא אותו למצב אופטימלי (לא OC). הביוס מציג מהירות שעון (1529.5) הנמוכה מהמהירות הפוטנציאלית של המעבד (1800). שאלתי היא: כיצד להתקין את המהירות הנכונה ובאיזה אמצעים יש לעשות זאת (סוויצים, ביוס ו/או אחרים). אני זקוק למערכת מהירה אך יציבה מאוד ואוברקלוקיג לכשעצמו לא מעניין אותי. סוג המעבד +AMD 1800 סוג לוח: GA-7VRX-PLUS rev. 02 גירסת ביוס F9 זיכרון: 512MB PC266 DDR מערכת הפעלה: OS - Windows 2000 pro תודה מראש על כל עזרה עמיר וינשטיין
-
-
יש 4 כניסות למאווררים על הלוח. 1 מאוכלסות במקור ( מאוורר מעבד ). עכשיו קניתי שני מאווררים ג'נריים 80MM, אני מחבר את שניהם, ורק אחד עובד! ניסיתי בכניסה אחרת, גם כן. ניסיתי מאוורר/יציאה אחרת, גם כן רק אחד עובד! הוצאתי את החיבור ספק של כונן סידירום אחד, לבדוק שזו לא בעיה בספק, עדיין לא עובד. אני מדליק את המחשב, 3 מאווררים מחוברים ללוח, אחד מארז+אחד מעבד פועלים, השילישי עושה סימני חיים, כלמור מסתובב טיפה, וזהו! בבקשה עיזרו לי!
-
- 9 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אז כך... הלכתי לחבר לבדוק את המחשב החדש שלו. הוא אמר שיש לו מעבד P-4 2400 . ראיתי שהמחשב מראה שיש לו 1800. הלכתי ל הגדרות של ה-BIOS וראיתי שה-BUS הוא 100 , כיוונתי אותו ל133 , והמחשב התחיל לרשום 2400 אז... האם יש לי עכשיו מעבד 1800 שעובד קשה מידי ולכן מראה כאילו הוא 2400 (האם רימו אותו?) או תמיד הוא היה 2400 , אבל כשמכרו לחבר שלי מחשב שכחו להגדיר משהו? תודה לכולכם.
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה: ראיתי אנשים פה שמפרסמים שעבדו עליהם או רימו אותם, אחרים שקוראים להם לתבוע וכו'... אני הולך לספר מקרה שקרה לי אישית, סיפור שגם התפרסם בעבר וממנו יש מוסר השכל ואפשר להסיק מסקנות ממנו... לפני מס' שנים כשהפנטיום היה השולט (כשאני אומר השולט אני מתכוון P200 היה הכי חזק בשוק) החלטתי לרכוש מחשב אישי לבית, קצת משחקים אינטרנט (כן היה אינטרנט).. לא הייתי מבין גדול במחשבים אבל ידעתי פחות או יותר את הכיוון, חומרה מתאימה ומשתלמת ועוד.. אני ואבי עשינו מס' סקרי שוק והחלטנו לרכוש מחשב עם מעבד פנטיום 166 שהיה אז נורא יקר באופן כללי. בכל מקרה, סגרנו עם בעל החנות על X ו Y, הוא כנראה זיהה פוטנציאל למירמה ופשוט מה שעשה זה נתן לי מחשב עם מעבד פנטיום שרק כתוב עליו 166 אבל לא כך ה…
-
- 7 תגובות
- 806 צפיות
-