מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, או לשדרג את המחשב הנוכחי באופן מאסיבי (לוח אם, זכרונות, דיסק קשיח, מעבד וכרטיס מסך). כעקרון, התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקלים, עם עדיפות לכרטיס מסך טוב (אני גיימר). מה שהבנתי שיהיה הכי משתלם בשבילי, הוא לרכוש את הדברים הבאים: מעבד AMD: Athlon 64 4800+ (Socket AM2) X2 DualCore לוח אם: GIGABYTE M52L-S3 AM2, nForce 520LE, DDRII800, PCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL5 (סה"כ 2GRAM). דיסק קשיח: Western Digital - שלוש שנות אחריות 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיס מסך: GIGABYTE 8500GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E סה"כ 1950 ש"ח עכשיו, השאלות שלי הן: 1) מה דעתכם על הכרטיס מסך? האם אני אוכל להפעיל איתו משחקים שיצאו …
-
- 1 תגובה
- 413 צפיות
-
-
שלום לכולם. כנראה שאלו כבר לפני, אבל אני לא מצאתי בסטיקים משהו שענה לי על השאלה , איך מתחילים לבחור לוח אם. כשאני רוצה להתחיל לקרוא על לוחות אם של חברה מסויימת, אני מתקשה לשים אפילו את דריסת הרגל הראשונה (הקליק הראשון ליתר דיוק) אחרי שאני יודע מהם המעבד וכרטיס המסך שאני רוצה. איך להמשיך (נגיד מעבד Q6600 וכרטיס 8800GT) ? נראה לי שגם המעבד הפשוט ביותר יש לו את המינימום הנדרש ללדרישות המעבד והכרטיס האם עיקר ההבדלים הם כמות וסוגי החיבורים ? האם זו הסיבה להדלים ההאסטרונומים במחירים ? איזו השפעה יש ללוח על מהירות העבודה ? מה זה בדיוק chipset ואיך הוא משפיע על ההחלטה ? מקווה שתוכלו לכוון אותי יותר.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
צהריים טובים. ברצוני לבדוק את הטמפ' של המעבד בזמן מאמץ, זאת משום שקניתי גוף קירור אינפיניטי, לפני הרכבתו אני רוצה לבדוק את הטמפ' עם הגוף קירור המקורי של אינטל, ואז לבדוק מה שווה באמת האינפיניטי. איזה תוכנה אני צריך בשביל לאמץ את המעבד? ומאיפה אני יכול להוריד אותה? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לOC למעבדים החדשים 45 תודה
-
- 7 תגובות
- 623 צפיות
-
-
יש לי קירור למעבד AMD אני לא מצליח לחבר אותו הקירור נקרא ALPINE 7 לAMD תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 398 צפיות
-
-
מעבד Q9650 עולה כ5 אלף. DDR 3 בכמות של 4 ג'יגה עולה כ3 אלף סה"כ כ8000 שקל (לא כולל לוח אם מתאים לDD3 וכו') ולעומת זאתי, Q9300 עולה 1500 (וגם פחות) וזכרון DDR2 (אפילו עם תזמונים טובים ומהירות של 1000 או 800) בכמות של 4 ג'יגה עולה בין 500-900 שקל סה"כ 3000 שקל (בהגזמה) השאלה אם יש לכם כסף, ואתם יודעים שתשימו מסך 24 אינץ (או לפחות 22), האם שווה את תוספת המחיר הביצועים שתקבלו? והאם הביצועים כאלו מורגשים, לדוגמא אם תשקחו משחק כמו CALL OF DUTY ברזולציה של 1900 על 1200 או תקמפלו דברים כבדים במחשב, או תריצו תוכנות המרה של HD וכו' ?? מצטער עם הנושא קצת טחון, אבל מעניינת אותי דעתכם, כי לפחות על הנייר שבודקים מחיר מול מחיר, נראה כאילו מדובר בעולם אחר לחלוטין מבחינת ביצועים (שוב אני …
-
- 9 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום ! הומלץ לי בפורום זה לקחת לוח TOללא DDR3 השאלה שלי הא האם כדאי לקחת לוח משולב כדי שבעתיד אוכל לשים גם זכרונות DDR3 ? והשאלה השנייה שלי היא כזאת: מתי יצאו המעבדים החדשים של אינטל לשוק? ומה יהיה מחירם ההתחלתי של למשל הQ9300 ומתי מחירם ירד? משום שאני בהתלבטות האם לחכות למעבדים המצונים והמשתלמים האלו או לקחת Q6600 ולא לחכות.. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 766 צפיות
-
-
קניתי בשעה טובה שילוב קיט של corsair 2*2048 CL5 800MHZ משהו מפלצתי (ברמת העיקרון כי עוד לא קיבלתי אותם) שמעתי על שמועה שווינדוס אקספי 32 ביט רגיל ינצל בשטח רק 3.5 ג'יגה זתומרת תאורטית יש 4 וה BIOS יזהה 4 ג'יגה אבל מבחינת ביצועים זה כאילו יש לי 3500 מגה זיכרון אם זה נכון......עכשיו אני צריך לקנות אקספי חדש 64 ביט?? הרי הוא עובד טוב רק עם תוכנות שהתקמפלו על 64 ביט מה אני עושה?????
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה- ניכנסתי לאנטרנת לבדוק מה הבדל בין כרטיס זיכרון של DDR -1 400 mhz cl2.5 ן- DDR -1 400 mhz cl 3 באתר היה רשום ש- cl 2.5 יותר מהיר מ- cl 3 ( לפי הרשום איבנתי שככל שה-mhz יותר גבוה ה- cl אמור להיות יותר נמוך כדי שהמהירות תהיה יותר גבוה). אחר כך ניכנסתי לבדוק כרטיסי זכרון של DDR-2 וראיתי ששם הכל ההפך לדוגמה- 533mhz וה- cl4 או- 667mhz וה- cl5. השאלה שלי היא- כיצד יתכן שבטכנולוגיה מחודשת ככל שה- mhz יותר גבוה ה- cl יותר איטי?
-
- 14 תגובות
- 877 צפיות
-
-
מפרט: q6600 9800GTX OCZ 4GB ram HD: 320GB SATA2 אפשר עם חריגה של 300-200 ש"ח[br]פורסם בתאריך: 18.03.2008 בשעה 18:32:52 בבקשה מישהו יגיבזה דחוף אני מזמיו את המחשב מחר!
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המעבד שלי מ3200+ ל4800 או יותר, האם אני יכול לשים מעבד סוקט AM2 על לוח של 939? או שאני מוגבל ל939? וכמו כן האם לדעתכם יהיה שיפור ניכר?
-
- 5 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב דל. כמו שכתבתי בכותרת.. ורציתי לשדרג לו את הזיכרון, עכשיו, רציתי לשעת אם אפשר לעשות שילוב של נגיד סטיק של זיכרון של 2GB ועוד סטיק של 512MB? זה אפשרי? ועוד משהו רציתי לדעת, אם אני רוצה לשדרג אותו בלי שהאחריות תפוג, אני צריך לעשות את זה במעבדה שלהם? או שאפשר לבד? תודה רבה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
מה עדיף לקנות בין שני המעבדים הנ"ל? יש תקציב לשניהם! המפרט שאני קונה הוא בעיקר למשחקים כבדים ואופיס! מה מתאים יותר. אשמח לתגובות ממבינים!!!!!!!!!!
-
- 60 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אני בונה HTPC לחבר ואני מעוניין לרכוש עבורו לוח עם ערכת הציפסט החדשה 780G יש 2 לוחות שבאים בחשבון: של GIGABYTE http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758 ושל ASUS http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=M3A78-EMH-HDMI כרגע בארץ זמין רק הASUS אך אין לא יציאת אופטית מובנת(מה שאפשר לפתור בעזרת ברקט פשוט), השאלה שלי האם מלבד זאת יש עדיפות לGIGABYTE (איכות הרכבה וכד') מכיון שהבנתי שאין צפי להגעת הGIGABYTE לארץ.
-
- 5 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בקרוב מחשב (פירסמתי גם בפורום מפרט וכל הדברים האלה...) רציתי לדעת אם כדאי לי בינתיים לקנות ג'יגה דידאר למחשב ראיתי שזה ממש זול פחות מ200 שקל השאלה אם אני ירגיש שינוי כי עכשיו הכל ממש ממש איטי אני פותח ויזואל סטודיו לוקח לו כמעט דקה לעלות (רציתי לדעת אם זה קשור לזיכרון או שהשידרוג לא יעזור כי גם המעבד מאט וכו') ואם כדאי אז רציתי לדעת אם הוא תומך איך אני יכול לדעת? מישהו יכול לעזור לי? תודה לעוזרים!!!
-
- 4 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש והזמנתי 2 סטיקים של 2GB, אולם לאחר קבלת המחשב התברר לי שישנם 4 סטיקים של 1GB. האם זו תצורה טובה יותר? האם עלי לדרוש שיחליפו לי בהתאם להזמנה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 512 צפיות
-
-
האם הלוח P5N-D של Asus הוא בעל חריצי הרחבה של PCIe 2.0 מלאים? או שהוא "תואם" 2.0 כמו כל הלוחות שיש היום? האם יש לוחות אחרים בטווח המחיר שלו (850 ש"ח) שהם תומכי SLI והם טובים ממנו? תודה.
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
מה קורה חברה אני מעוניין לרכוש לוח אם טוב עם יכולות OC טובות קירור טוב ל ציפ סט FSB גבוה שיתמוך במעבדים החדשים ואני לא יודע מה כדאי עם P35 או X38 חשוב SLI וDDR2 עם OC גבוה או DDR3 מה עדיף ? תקציב באזור ה 1000 חשבתי על ה MAXIMUS FORMULA ASUS מה אתם אומרים תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
החלפה מחד ליבה לליבה כפולה. האם יש צורך להתקין מחדש את הוינדוס?
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ברשותי מעבד amd athlon 48000+x2 ולוח-אם gigabyte-ga-m61sme-s2 אני החלטתי לעבור למעבד אינטל אני מחפש מעבד אשר יהיה זול יחסית בתקציב של עד 600 שח ולוח-אם עד 500 ש"ח האים כדאי לי לשדרג או להישאר עים מה שכבר יש לי האמת אין תלונות אבל כולם אומרים שתמו ימי amd מה לעשות לשדרג או לא?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדגם של הלוח אם: Asus p5vd2-mx הלוח אם תומך בDDR2 עד מהירות 533 אבל קניתי שני סטיקים שהם במהירות 667 איך אני מגדיר שהזיכרון יעבוד על 533? בזמן האחרון שאני נכנס לכל מיני משחקים המחשב נתקע ולא מגיב ופשוט קופא מה שאפשר לעשות זה רק לכבות ולהדליק שוב ולפי מה שהבנתי שהמחשב קופא זה בעיה של המעבד ולא של הזכרון איך אני מסדר את הבעיה הזו? נראלי שהורדה של המהירות ל533 תפתור זאת אבל אני לא יודע איך עושים זאת בדיוק לפי הביוס
-
- 2 תגובות
- 421 צפיות
-
-
היי כולם! בסופו של דבר אחרי שרציתי לרכוש E8400 הוא עדיין לא היה במלאי בחנות שממנה אני קונה. אני יודע שהמעבד זמין בחנויות מסויימות באינטרנט אך מטעמי נוחות אישיים בחרתי בחנות הקרובה לביתי במרחק הליכה כך שגם אוכל לממש אחריות בלב שקט ולא אצטרך לשלוח את המוצר בדואר.. כמו כן הוא "זיכה" אותי בסכום נחמד על הציוד מהמערכת הישנה שלי. לאחר שקראתי פוסטים נרחבים באינטרנט בנושא (בגוגל - Xeon E3100 vs. E8400) נוכחתי לדעת שהוא אותו מעבד, אחד לאחד, בעל אותה ליבת Wolfdale עם ייצור של 45nm אותה מהירות ואותן תכונות בדיוק. לכן, אני יכול להציע לאלה שרוצים E8400 ולא יכולים להשיגו ללכת על המעבד. ההבדל היחידי ביניהם הוא מה שרשום על המעבד עצמו ועל הקופסא.. סיבות נוספת ומעניינות שנתקלתי בהן …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי לוח האם הנ"ל ck conroeXfire-eSATA2(775,945P,DDR2 667, 2xPCI-E crossfire,HD AUDIO, SATA2, 1394, GBL) מחוברים עליו 2 סטיקים של TWINMOS DDR-2 533MHZ 512 קרי 1 ג'יגה. כרטיס המסך שלי הוא Asus 7600GT 256MB ויש לי פנטיום DUAL CORE 2.66 533MHZ 2*1MB כאשר אני מריץ משחקים המחשב קצת מגמגם כאשר יש המון שינויים בגרפיקה. למשל במשחק סטוקר אני משחק על גרפיקה במצב מינימום. האם בהוספת 1 ג'יגה נוסף אני יחוש בהבדל במשחקים? כמה יעלה לי ג'יגה נוסף? ואיזה מומלץ? האם בכלל ניתן לחבר סטיק של 1 ג'יגה כאשר לידו מחוברים 2 של 512? תודה מראש לעונים.
-
- 6 תגובות
- 783 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש. לוח אם GA-P35-DS3. זכרונות G.SKILL תזמונים 4-4-4-12. משום מה הם רצים לי על 5-5-5-15... אני מצרף תמונה של CPUZ. אשמח לקבל הסבר.
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
סימנתי את אלה שכדאי לכם לקנות אם אתם קונים מחשב למשחקים, בסביבות ה-1000-1300, אם יש לכם סבלנות חכו ל-Q9450 הכי משתלם הוא יהיה במחיר של ה-6600 עוד כמה זמן... ה-Q9XXX יוצאים באפריל אם אינני טועה, לא מציע לקנות לפני כי המחירים יהיו בשמיים... ולא לקנות מחול !!!! אם מתקלקל מה תעשו ? חחח
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-