עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום אני מאד מעוניין לקנות מחשב AMD חדש. אני מחכה לתושבת AM3 החדשה. יש למישהו מושג על לוחות כאלה? ואולי, על חוות דעת/סקירות/בדיקות שנערכו למערכת מחשב המבוססת על לוחות כאלה? אשמח אם ייתפתח דיון קונסטרוקטיבי בענין, ממנו נוכל ללמוד על העתיד של AMD והתחרות, שלה עם חב' אינטל, שאני מקווה שלא תגווע. תודה.

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  2. Started by Scorp!on,

הייתי רוצה לברר כמה דברים והשמח אם תוכלו לייעץ לי כמו שאתם מיעצים לעוד הרבה אנשים. אז ככה קניתי מערכת מחשב לפני שנה וחצי שעלתה לי לא מעט כסף בזמנו ועד היום אני מרוצה מהמחשב אין לי תלונות בכלל. כמו שכולם כבר יודעים כל יום יוצא משהו חדש לשוק המחשבים ולכן צריך להישתדרג. כרגע אין לי צורך לקנות מערכת מחשב חדשה קומפלט עם צ'יפסט x58 ומערכת ci7 למרות שלא הייתי מתנגד אבל באמת שחבל להשקיע 6-7 אלף שקל אחרי שנה וחצי שקניתה מחשב כי אין לעניין הזה סוף (תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה לעינייננו אז ככה.... אמא שלי טסה לארה''ב וחשבתי אולי אם היא תוכל לקנות לי מעבד חדש השאלה שלי היא: איזה מעבד הייתם קונים (אני מדבר על CTQ) בתקציב של 1000-1500 שקל גג?? חשבתי על המעבדים: q9550 או q9650 השאל…

• 10 תגובות
    • 857 צפיות
  3. Started by a1a1a1a,

בדקתי באתר של GIGABYTE וראיתי שהe7400 לא מופיע ברשימת מעבדים המתאימים http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2691#anchor_os למה הוא לא מופיע? אם זה לא אפשרי אפשר קונפיגורציה אחרת של לוח ומעבד בערך באותה הרמה של מה שרציתי. איזה זכרון 2 G מומלץ ללוח, רמת מחיר 250 ש"ח, לא למשחקים אבל שיהיה טוב תודה

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  4. Started by shimeoni,

ברצוני לשאול : 1 זכרון ddr 1 איזה מהירויות נכללות בו? 2 זכרון ddr 2 כנ"ל? 3 זכרון ddr 3 ?כנ"ל

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  5. Started by ran-erez,

מחשב i5 2500K , p8p67 אני חושב לעשות קצת OC בעתיד אני רוצה לקנות 8GB זיכרון האם הCL חשוב לי ? חשבתי על הזכרונות האלה: 1: זכרונות ‏DDR III 1600Mhz‎ - ‏1x4GB G.Skill RipJaw Edition‎ http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11261 230 ליחידה 2: G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL7 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8900 540 לזוג פתוח גם להצעות נוספות. תודה מראש לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  6. יש לי במחשב כבר 2GB זיכרון, ואני רוצה להוסיף עוד 2GB. אני משתמשת במערכת ההפעלה Vista 32Bit, מעבד DualCore Pentium של אינטל במהירות 1800 מגה-הרץ. אם זה עוזר אז יש לי צילום מהתוכנה אוורסט: http://img576.imageshack.us/i/49748063.jpg אני מחפשת בטווח של עד 300 ש"ח, רצוי אפילו פחות. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 857 צפיות
  7. לפי מה שאני רואה בKSP (באייבורי אין כלל) כול לוח אם מתחיל בסביבות ה500+. זה ככה, או שאני מפספס משהו? אם זה משנה, אני מעוניין לרכוש I5 8400.

8. רייזן 3XXX יצאו וראינו הרבה בנצ'ים. רובם הגדול אם לא כולם הם תוכנה שלא עברה אופטימיזציה למעבד הספציפי הזה שיצא. ובכל זאת אפשר להשוות אופטימיזציות ספציפיות למעבדים החדשים ע"י בנייה מחדש של בנצ'מרקים. בעולם הקוד הפתוח ברוב הבנצ'ים, התוכנה נבנית ("מקומפלת") כחלק מהבנצ'מרק. אתר הבדיקות פורוניקס phoronix.com מבצע בדיקות שכאלה ובדק את רייזן 2 עם קומפיילר שכן תומך באופטימיזציות למעבד החדש. כל בנצ'מרק נבנה בשלוש גירסאות: גירסה גנרית של x86_64 גירסה עם אופטימיזציות לרייזן דור 1 גירסה עם אופטימיזציות לרייזן דור 2. התוצאות לא מפתיעות, יש יתרון לאופטימיזציות ספציפיות, משהו עד 5% תוספת ביצועים בממוצ…

9. Started by bwe200,

1. AMD Athlon II X4 750K 3.4Ghz (4.0Ghz Turbo) BOX - FM2 Socket | מחיר: 401 ש"ח. 2. Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray | מחיר: 782 ש"ח. אני בונה מפרט לגיימינג ורציתי לדעת איזה מבין המעבדים עדיף מבחינת המחיר ביחס לביצועים. הבנתי שמעבד בעל ארבע ליבות הוא מספיק בהחלט לגיימינינג, אז האם עדיף לחסוך 380 ש"ח (קריטי עבורי) וללכת על המעבד של AMD או שהפער בביצועים ביניהם הוא משמעותי וזה יהיה ביזבוז לקנות אותו? בנוסף, רציתי לדעת מדוע בבניית מפרט עם מעבד AMD לא ניתן להוסיף קירור למעבד? מעבדי AMD כבר כוללים קירור מובנה? הינה לינק למפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/cfguxznh

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  10. Started by spider272,

צריך המלצה ללוח אם וזכרונות שיהיו עם i7 6700k+GTX660 מקסימום גיימינג מינימום מחיר תקציב 1000-1500 ועוד סתם שאלה האם I5 6600K מספק ביצועים נמוכים משמעותית מהi7 6700k או שאפשר להסתפק בI5?

• 5 תגובות
    • 857 צפיות
  11. הדגם המוביל מסדרת UP4 בדור ה-Tiger Lake של אינטל מתיימר לספק את רוב הביצועים של ה-Core i7-1185G7, במעטפת הספק חסכונית הרבה יותרלכתבה

12. Started by PCguy,

מישהו יכול לתת דעה על הלוח? מיועד לo\c פשוט ולצריבות דיסקים שווה ב650 ש"ח?

• 13 תגובות
    • 857 צפיות
  13. שימו לב טוב טוב לתמונות אני עובד עם 2 מסכים 19 אינצ' אז בפרינט סקרין הוא תופס לי את שניהם כתמונה אחת...סתם לבדיקה כמה אפשר להעמיס עליו שימו לב איזה תוכנות רצות... BF2 FEAR DEMO ACT OF WAR EMULE KAZAA WINAMP ICQ ועוד כמה ברקע אנטיוירוס . WINDVD . DEAMON TOOL .ZBOARD TOOL [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 857 צפיות
  14. Started by tsvika,

מהו בדיוק הגשר הצפוני? למה הוא צריך קירור? האם יש עוד גשרים על הלוח אם? איך הם נקראים? על מה הם אחראים?

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  15. Started by MoSQuiTo,

אפשר עדין להשיג זיכרון RDRAM איפשהו???

• 9 תגובות
    • 857 צפיות
  16. Started by someone,

לא לאוברקלוקינג, אלא יותר למשחקים

• 5 תגובות
    • 857 צפיות
  17. Started by Ameralis Zaiir,

מישהו יכול להסביר לי מה הולך שם? מה זאת אומרת 2-2-2 או cas 2 וכל הדברים האלו שאני רואה שמדברים על זכרונות (בעיקר לDDR), הבנתי שזה התזמון אבל איך המספרים האלו מתבטאים במציאות?? (אני יודע מה זה הזמן גישה זה קשור לזה איכשהו?) תודה מראש, Ameralis Zaiir

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  18. Started by el123,

שלום לחברים. הייתי רוצה לקבל מידע מאוד בסיסי: מה זה סוקט (SOCKET) ומה ההבד לבין 478 ל- 775 ןמה אומרי םהמספרים הללו? ומה ההבדל בין צ'יפסט 865 ו- 875 ומה זה בכלל צ'יפסט? ועוד דבר קטן: כשהלכתי לחפש מחשב וביקשתי לוח של אסוס ומעבד של אינטל נאמר לי שעדיף לוח של אינטל בתוענה כי הכ יטוב המקור כלומר אינטל עם אינטל יעבוד טוב יותר מאשר אינטל ואסוס? תודה מראש לכל העונים נ.ב. עשיתי חיפוש בפורום לגבי האאלות ולא מצאתי תשובה.

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  19. אוקי שאלה קצת הזויה, אבל אפרט קצת: כמו בכל תחום בעולם, גם בתחום המחשבים ההולך ומתפתח יש מצבים של סטטוס טכנולוגי שלא מתקדם בהרבה.. למשל מעבדי ה ATHLON 64 שרדו זמן דיי רב בכהונתם ונתנו מענה ביצועים דיי גבוה למשך תקופה של איזה שנתיים לעומת הפנטיום D שמת דיי מהר ולא היה שווה כלל את הכסף.. תהיתי מתי לדעתכם הטכנולוגיה תגיע לשיא רגעי ויהיה משתלם לקנות מחשב חדש.. אני יודע כאמור שבקרוב יוצאים הפירמה החדשה של אינטל הקוואדים המשופרים והכפולי ליבות עיטירי הקאש... וכמובן המעבדים של AMD... האם לדעתכם במועד יציאתם יהיה משתלם לבצע רכישה של מחשב על מנת להחזיק אותו זמן רב ? או שהטכנולוגיה בריצה ולא יהיה מצב של קיפאון כמו בתקופת ה ATHLON 64

• 11 תגובות
    • 857 צפיות
  20. Started by Asot,

בשעה טובה באמת קניתי את Q6600 האכזרי ביחד עם לוח P5K של אסוס וזכרונות 2 ג'יגה (שדרוג חלקים),משום מה באמת לא ראיתי שינוי מסיבי בביצועים שלו על XP לעומת ה P4 HT שהיה לי,וזה עוד לאחר פירמוט,מוזר נכון... שיחקתי בדמו של COD4 והוא צלע על הגדרות גבוהות (מה שממש לא הגיוני) ולמען הדיוק יש לי GEFORCE 6600... בסוף התקנתי את ויסטה Home Premium והמחשב עף!! כולל המשחק השאלה היא איפה ההגיון שמערכת יותר כבדה מXP היא למעשה יותר מהירה עם Q6600??? ועוד שאלה קטנטונת אני אוכל להריץ את קריסיס על הכרטיס מסך שיש לי? (או על 7300 se שיש לי בצד)

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  21. Started by TaLTooL17,

מישהו יודע האם הלוח יגיע לארץ , ומתי זה יקרה? אם כן מה יהיה המחיר שלו פחות או יותר ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 856 צפיות
  22. יש מידע מסויים שאתם צריכים על מנת להמליץ לי על דבר כזה? אם כן תגידו, אם לא הציעו. תודה

• 10 תגובות
    • 856 צפיות
  23. שני מעבדי המערכת שרואים בתמונה הם תוצרת NVIDIA כאשר בגשר הצפוני יש אפיק תקשורת מול המעבד ברשיון מטעם אינטל ואפיק התקשורת שמחבר בין מעבדי המערכת הוא הייפר טרנספורט (שמפתחת מובילה שלו הייתה AMD). מקור: http://www.sudhian.com/showdocs.cfm?aid=663

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  24. Started by shaharo,

שלום לכולם קניתי מפנדס לפני כשבועיים מעבד 2500+ אין להם משהו נמוך מזה Barton 1.83GHZ 512kb עשיתי צילומים של Everest Cpu-z וזה מה שקיבלתי everest cpu-z רשום שם שקיבלתי מעבד 2200+ עם ליבת טורטון וכתוב שם שיש לו אוברקלוק למהירות של 2500+ כלומר עשו לו אובר קלוק 1.83 דיברתי איתם והם אמרו לי שהתוכנה יכולה לטעות והם אמרו לי להוציא את המעבד שלי ולהגיד להם מה כתוב עליו עכשיו השאלה מה כתוב על מעבד בארטון ומה כתוב על מעבד טורטון כמו שיש לי כדי שיוכיח להם שזה באמת טורטון

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  25. Started by Fkl0ster,

רבים מאיתנו המתכננים על מחשב חדש המבוסס על פלפורמת ה-Athlon 64 של AMD, מחכים לערכת השבבים nForce4. כאמור, הערכה מגיעה בשלושה טעמים: Vanilla - הדגם הפשוט; אין S.ATA II אין ActiveArmor, אין תמיכה ב-NCQ כמו גם אין G.LAN על ערוץ PCI-e ובל נשכח את ה-HTT הנמוך... SLI - הדגם הכי יקר ויוקרתי, כולל את כל הפיצ'רים שאין ל-Vanilla וגם תמיכה ב-SLI Ultra - דגם המידריינג' הכי מעניין: זהה ל-SLI מינוס התמיכה ב-SLI. אבל, כאמור, כל הפיצ'רים שמניתי שלא קיימים ב-Vanilla קיימים כאן! ללא ספק, זוהי הערכה המספקת מקסימום איכויות ופיצ'רים במינימום $$$, ללא SLI (ביננו: מי צריך אותו?) כרגע, יש בארץ את ה-K8NXP-9 של ג'יגהבייט אשר מתבסס על ה-NF4 Ultra המדובר; זהו לוח טוב ללא ספק, רק חבל שהוא יקר (מעל 10…

• 8 תגובות
    • 856 צפיות

דיונים חדשים בפורומים