עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nadavbu,

מה ההבדל בין זיכרון 512 מ"ב 667 VT, לבין 512 מ"ב TwinMOS (שעולה 50 ש"ח יותר). האם ה-TwinMOS שווה יותר?

• 1 תגובה
    • 512 צפיות
  2. Started by tiranhay,

שלום, רציתי לדעת אם חוץ מהגודל הפיזי של לוח האם אם יש הבדל נוסף בין לוח אם micro atx ל atx. בנוסף רציתי לדעת - אם אני אקח לוח אם micro atx האם זה מגביל אותי בקנייה של המארז או שאני אוכל לקנות גם מארז קטן וגם גדול. תודה רבה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  3. Started by itaigol90,

שלום! אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב. החלטתי שאני כנראה קונה את המעבד core 2 duo של אינטל. השאלה שלי היא מה היחס או ההבדל במהירות/ניצולת בין פנטיום 4 לבין core 2 duo? יש מדברים על הבדל של 40% יותר ב-core 2 duo, זה נכון?

• 40 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by אליאור21,

שלום לכולם. אני חדש בפורומים פה, ומקווה להשתלב תוך למידה לאט לאט. :jump1: רציתי לשאול שאלה קטנה שלא הבנתי באחד המאמרים, ואני מעוניין להרחיב את ידיעותי בנושא זה. מה ההבדל בין צ'יפים לזכרונות? מה תפקיד הצ'יפים המדויק? איך הם פועלים ואיך הם נקשרים לזיכרון? תודה מראש לעונים

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  5. <?

• 2 תגובות
    • 469 צפיות
  6. Started by tsah1982,

שלום מה ההבדל בין שני הלוחות האלו? והאם זה קריטי? ?K8NMF-9 (NF4, s939, PCI-E, SATA, 1394)? ?K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) שאלה שניה:איזה כרטיס מסך הוא יותר טוב מבין שני אלה: ?Alastor X300 SE 128MB TV, DVI, PCI-E (BULK ?Forsa 6200 Max 256MB TurboCache, PCI-E (BULK)? תודה

• 15 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by MoRtZkInG,

בואו נדבר רגע על ההבדל במחיר בין שילוש קדוש של AMD לזה של P4, טוב? בואו נראה, לAMD אפשר אומנם לקחת זכרונות 333 שיותר זולים (ממש בקצת, למשל בKINGSTON ההבדל הוא בסביבות ה10 שקל לסטיק הבדל), אבל אפשר גם לקחת זכרונות DDR400 שבכל מקרה יהיו עדיפים אם עושים OC (כך שכאן אין לAMD שום יתרון במחיר). לוחות (המחירים מחנות ההאובה עליי, סתם דוגמא): ABIT: AMD: NF7SL: 640 P4: IS7-e: 588 MSI: AMD: K7N2-ILSR: 872 P4: NEO2-LS: 645 EPOX: AMD: 8RDA3+: 726 P4: 4PDA: 605 אז להפתעה, הלוחות של INTEL הם במחיר שווה ולפעמים (רבות) זולים יותר מהלוחות לAMD. מה שמשאיר את הפער במחיר רק למעבד (ולא לשילוש בעצם). ובא נראה מה ההבדל במחיר: P4C 2.4: 1050 XP2600: 650 הבדל במחיר: 400 שקל. רק תזכרו שלAMD צריך קי…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אני מצטער על הכותרת, לא הייתי בטוח איך לנסח את הנושא בקצרה. אני הולך לרכוש זיכרון RAM של 4 ג'יגה, כנראה בשני סטיקים של 2 ג'יגה. רציתי לשאול מה ההבדל בין לקנות זיכרון בודד של 2 ג'יגה - פעמיים, כלומר להזמין אותו פעמיים. לבין להזמין סט מוכן של שני סטיקים של שני ג'יגה. נראה לי מוזר, שהם לא אותו דבר, אך אם הם באמת היו אותו דבר - למה בכלל מוכרים אותם בסטים? שימכרו בודדים וכל אחד ייקנה כמה שהוא צריך. לא כך? הינה דוגמא שבילבלה אותי: סטיק בודד עולה 255 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4388 סט של שני סטיקים עולים 721 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6376 אם כן, מהו ההבדל, ואיך אני ניגש לבחירת הזיכרונות? [שאלה נוספת אם אני כבר פותח דיון: במידה והמחשב אמור…

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  9. Started by bigdady,

אני קראתי קצת חומר כאן באתר ובאתרים נוספים ולא הצלחתי להבין את ההבדל, לכן כמוצא אחרון אני מבקש עזרה כאן. אני רוצה לקנות זיכרון של 400mhz ללוח ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD כאשר הלוח תומך ב2x256 ואני לא יודע מה עדיף פעמים 256 או סטיק אחד של 512 דבר נוסף, שמעתי או ליתר דיוק אמרו לי שכאשר אני שם פעמים 256 המחשב בעצם מזהה 256 ולא 512 האם זה נכון? כי לפי דעתי זה לא נכון

• 16 תגובות
    • 971 צפיות
  10. Started by smit,

שלום לכולם, מה ההבדל העיקרי בין הלוחות האלה ? ה P5LD2 בעל שבב 945P וה P5LD2-VM בעל שבב 945G (שהוא בעל כ. מסך מובנה גם) עכשיו ה P5LD2-VM זול יותר, וגם בעל כ. מסך מובנה. השאלה שלי אם כ. מסך מובנה זה יתרון או חיסרון (אני לא מתכוון להשתמש בו, אני מתכוון להביא כ. מסך חזק בימקום) אבל בכל זאות, זה יתרון שיש את זה או שיש לזה גם חסרונות שאני צריך לדעת עליהם ? ומישהו יכול להסביר לי בבקשה למה P5LD2 עם השבב 945P ללא הכ. מסך מובנה יקר יותר מה P5LD2-VM עם 945G עם כ. מסך מובנה. תודה רבה לכולם!

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  11. אני ארגיש בהבדל במשחקים וכו' בין זכרונות 4GB 667MHZ ו800MHZ? במקרה שלי זה 4 סטיקים של 1GB של Sansung במהירות 667MHZ , לא יודע אם 4 סטיקים עדיפים על 2 סטיקים של 2 ג'יגה . שאר המפרט בחתימה .

• 9 תגובות
    • 823 צפיות
  12. Started by yaniv_appX,

יש איזשהו הבדל בין גרסאות המעבדים באיכות שלהם שיש הבדל כספי בניהם פרט לזה שהבוקס מגיע עם קירור והטראי לא מגיע עם קירור? כאילו אם אני מכנן לקנות קירור יותר איכותי עדיף לי לקנות את הטראי או לשלם עוד תוספת כסף על הבוקס משום שגם המעבד עצמו יכול להיות יותר איכותי ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ofeky1,

מה ההבדלים בין 2 הלוחות האלה? DFI JR P45-T2RS DFI BI P45-T2RS

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  14. Started by zroni,

האם מישהו יודע מה היתרונות או החסרונות בצ'יפסטים i845G ו- i845E חוץ מהכרטיס הגרפי שיש ב- i845G ואיזה מהם כדאי לקנות ? בתודה מראש. רוני.

• 3 תגובות
    • 795 צפיות
  15. ניסיתי להריץ חיפוש בפורום, לא ממש מצאתי את ההבדלים בין הלוחות אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי. ( חוץ מערכת השבבים ) מה יותר טוב/ממולץ.

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  16. Started by g-a-l,

האם ההבדל בין הE6600 E6420 הוא הבדל משמעותי ? האם באמת מרגישים הבדל בביצועים ? תתיחסו לשאלה הזאת במידה ואדם עושה OC ובמידה והא לא עושה OC ההבדל כולה בג'יגה הרץ 2.13 לעומת 2.40 מה זה אומר ? והבנתי לפי זה http://he.wikipedia.org/wiki/Core_2_Duo#.D7.9E.D7.A2.D7.91.D7.93.D7.99_Allendale שרק המעבדים מה E6600 הם conroe, האם הE6420 הוא נחשב כ conroe או לא ? ההבדל במחיר בין שני המעבדים הוא משמעותי, הוזלה של בערך 350 שקל בחנות שאני קונה תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אהלן חבר'ה.. תשמעו, אני רוצה לקנות מחשב בקרוב.. תכננתי על e6550/e6750 ו 8800gt .. עכשיו לא נשאר לי הרבה בתקציב אז הייתי רוצה לקצץ איפה שאפשר אז רק רציתי לדעת.. מה באמת ההבדלים בין ה p31 ל p35 אני יודע שזה צ'יפסט חדש אבל עדיין אני רוצה לדעת האם זה בכלל ישפיע עליי?! ואם זה עד כדי כך הבדל גדול אז אני ינסה להשיג עוד כסף ולקחת את ה35 .. רק תגידו תודה למי שעוזר!

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by BedBoy,

מה ההבדלים בינהם? הבדל אחד שאני יודע- ל 939 יש תמיכה ב- DC

• 10 תגובות
    • 709 צפיות
  19. Started by laredo,

אולי אחת ולתמיד מישהו יסביר לי את ההבדלים בין אינטל וAMD? איך במהירות שעון זהה הAMD מהיר הרבה יותר? איך במהירות FSB800 אתם עדיין אומרים שהAMD מהיר יותר? ומה מקביל במהירות לאינטל 4 2.6 800 מבחינת AMD (כולל לוח אם וזכרונות דואל DDR400)?

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  20. Started by OAD77,

מה ההבדלים העיקרים בין לוחות האם לAMD לפי M59 M55 M57 מה עדיף כיום לטובת משחקים עם מעבד 5600+ או 6000+ ו 2GB זיכרון עם כרטיס כמו 1950 או מחליפו בקרוב

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  21. Started by asifpz,

שלום! אני מתכנן לקנות את הQ.. כמעט בטוח אני יקנה אותו, יותר משתלם לי. רציתי לדעת, עד כמה משמעותי ההבדל ביניהם בגיימינג (באמונה שאני לא מתכנן OC) והרבה גלישה באינטרנט. תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 823 צפיות
  22. קחו למשל מעבד חדש מאוד כמו זה: [h=1]Intel Core i5 6400 2.7Ghz 6MB Cache s1151[/h] עכשיו תקחו מעבד שיצא לפני כ8 שנים(המעבד הקודם שהיה לי) כמו האינטל Q6600 [h=1]ntel® Core™2 Quad Processor Q6600 (8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB[/h]מבחינת נתונים יבשים, אני רואה שמדובר על כמעט אותם נתונים- למעבד החדש יש תדר של 2.7G לעומת 2.4 בישן. אותן כמות ליבות בשני המעבדים והזיכרון המטמון בישן אף גדול יותר מהחדש. מה זה אומר בעצם? שהטכנולוגיה בגלל חוסר התחרות כמעט ולא התקדמה בתחום הזה? האם יש דברים מעבר לנתונים היבשים שהצגתי, שגורמים למעבד החדש יותר להיות טוב בהרבה מהישן?

23. שלום חברים, רציתי לשאול האם יש הבדלים משמעותיים בביצועים בין דגמי סלרון די וסמפרון עם החיבור הישן לבין המקבילים שלהם עם החיבורים החדשים 775 ו-754? ומה ההבדלים ביניהם בכלל? תודה !

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  24. שלום לכולם , אני מעוניין להרכיב מפרט באופן עצמאי בתקציב נמוך ומתלבט כרגע בין דגמי לוחות ומעבדים . לוחות : GA-P31-ES3G מול P5KPL-CM ASUS הג'יגה-בייט ,לפי מה שהבנתי ברשת , אינו כולל כרטיס מסך מובנה לעומת ה-ASUS (אני מעדיף מובנה בגלל הצורך הבסיסי של המחשב) , אך הוא יקר יותר מדגם ה-ASUS שציינתי , מה שיאלץ אותי לרכוש גם כרטיס מסך פשוט. האם יש הבדל מהותי בין הלוחות (לא מעוניין באוברקלוק) ? או שעדיף לקחת את ה-ASUS. אין צורך בפיצ'רים כמו FIREWIRE או SPDIF , אלא משהו בסיסי ואמין . מעבדים : E5200 או E7400 . האם הפער המשמעותי במחירים , מצדיק ריכשה של E7400 ? שניהם הנתי ליבה כפולה ,רק בטכנולגיה אחרת (אם הבנתי נכון) . ישנו הבדל ביצועים משמעותי ? תודה למי שעוזר.

• 8 תגובות
    • 640 צפיות
  25. Started by RoMEo,

היי, חיפשתי בטופיקים "הנעוצים" וגם בכמה של, את התשובה לשאלה שלי: מה הם ההבדלים, בכלליות, בין המעבדים: I3 I5 I7 האם ההבדלים קריטיים כל כך? האם ככל שהמעבד חזק יותר, הוא מאבד יותר זמן סוללה? השאלה בהקשר למעבד של מחשב נייד.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.