עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by gabriel,

היי לכולם, אני סטודנט לקולנוע ולכן יוצא לי לערוך הרבה. חשבתי להחליף מעבד לאחד ממעבדי ה-QUAD של INTEL, אבל עד עכשיו היה לי את הרושם שכל עוד אני עובד עם XP בגירסת ה-32ביט הרגילה, המערכת שלי לא תדע לנצל את המעבד במלואו (אלא רק 2 ליבות מתוך ה-4), ולכן זה נשמע קצת כמו בזבוז של הכסף שלי. עד כמה כל זה נכון? ומה כן תומך בזה? פעולת הרינדור (עיבוד המידע בסוף) נופלת בעיקר על המעבד, כך שזה החלק הבעייתי בעריכת הוידאו, במיוחד בעת שימוש ב-HD. ולגבי הזיכרון הבנתי שאין לי כרגע מה לעשות עם יותר מ-3 ג'יגה, כי המערכת פשוט לא תתמוך בזה.

• 5 תגובות
    • 657 צפיות
  2. יש לי מחשב חדש, המעבד עם ליבה כפולה, q6600. כרטיס מסך - geforce 8400gs 256 mb, זיכרון - geil 2GB ddr2 800MHZ, לוח אם של msi p6n. אני חושב לשדרג את כרטיס המסך ל-9600gt. הטכנאי של החנות ממנה קניתי המליץ לשדרג גם את לוח האם, האם זה באמת נחוץ? איזה לוח יכול להתאים? הטכנאי ציין לוח אם של msi p6n sli, שווה משהו?

• 7 תגובות
    • 791 צפיות
  3. אז מה אני כן יודע שאני רוצה: 1. צ'יפסט של אינטל, לוח של אסוס (לא גרסאות E/M עם מעט סלוטים) 2. יותקן עליו הלוח q9450 ורדאון 4870 3. בלי CF ובלי אוברקלוקינג. 4. המחשב מיועד למשחקים 5. הזכרונות צריכים להיות לא יקרים: תיזמונים טובים אבל לא 1000 ש"ח לסטיק אחד של גיגה 6. תקציב כולל לזכרונות ולוח בסביבות 1500 ש"ח 7. קניה דרך זיגזג. עכשיו, אחרי שקראתי את הסטיקי, יצאתי יותר מבולבל כי אין תוצאות חד משמעיות איזה זכרונות לקחת? DDR3? DDR2? קראתי שעדיף זכרונות עם תזמונים טובים על פני DDR3 שביצועים טובים מושפעים יותר מהתיזמונים על פני שידרוג לDDR3 אם אני לוקח זכרונות DDR2 - איזה מהירות לקחת? להסתפק ב-800? אם אני לא עושה OC, יש טעם לקחת 1066? אם אני לוקח DDR3, מהי המהירות ה"סטנדרטית"? אנ…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Mr Gadget,

חברים שלום, למי שיש ניסיון עם הלוח הנ"ל או גירסת ה LT... משום מה לוקח ללוח מרגע הדלקת הלוח בערך 5 שניות עד שהמסך נדלק. האם זה תקין? הלוח תקין אין שום בעיות עריכה: ה Debug של ה 7seg מראה C1 למשך זמן מה, ואז 25 , 26 ואז נדלק המסך אחרי כל התהליך שלוקח בערך 5-6 שניות

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  5. שלום, ברשותי מחשב נייד dell inspiron 6400, עם מעבד intell dual core T5200, 1.6GHz אני מעוניין לקנות את אותו הדגם בדיוק, (המחשב הקודם נרכש לפני בערך כשנה) וכיום ניתן למצוא את אותו המחשב עם מעבד אחר, intel dual core T2130, 1.86GHz. האם המעבד החדש, יותר חזק? הסתכלתי על המפרטים של שני המעבדים, ורציתי שמישהו שיותר בקיא ממני בנושא יפסוק בסוגיה. לינקים מצורפים: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpe... (ישן) http://processorfinder.intel.com/DetailsPrinterFri... (חדש) תודה מראש לעונים.

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  6. היי חבר'ס מחשב משרדי לחבר, מתלבט אלו מבין שני אלו (בכותרת) יותר אמין. לא יהיה OC וגם יהיה כרטיס מסך נפרד בכל מקרה (כך שהכרטיס מסך המבונה באסוס אינו יתרון אלא כגיבוי אולי). גם אין צורך בכרטיסי הרחבה נוספים (כך שמיקרו אינו חיסרון). לשניהם רק שני חריצי זיכרון. הקירור לצ'יפסט באסוס לפי התמונות נראה יותר רציני. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131288 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128077 אחד מהם ידוע כבעייתי או משהו בסגנון?

• 1 תגובה
    • 925 צפיות
  7. תראו הבנתי שה 3WAY SLI לא שווה השקעה אבל הלוחות החזקים יותר הם תומחים בזה... התקציב שלי הוא עד 1800 +- חשוב מאוד שתיהיה חברה אמינה(דוגמה ידוע לי שאסוס היא חברה אמינה מאוד) אז מה לבחור בתקציב הנ"ל? השמח אם תעזרו......

• 6 תגובות
    • 617 צפיות
  8. Started by RAPTOR22il,

הי אנשים טובים, אני מרכיב מפרט ונתקלתי בדילמה, יש את הרמפייג' שאני חושב עליו ברצינות, ויש את המקסימוס החדש... עכשיו מה שקורה הוא כזה: מבחינת פיצ'רים המקסימוס מתקדם יותר וכן יש לו כרטיס קול תומך EAX4. מבחינת תמיכה בקרוס פייר שניהם תומכים אבל ברמפייג יש תמיכה בX16 לשני ערוצים בקרוספייר, במקסימוס בקרוספייר כל ערוץ רץ בX8.. מה אתם אומרים? מה עדיף?

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  9. Started by oorlevi,

אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין E8400 ל E7200 ?... האם הם משמעותיית לדוגמא בהרצת ויסטה פרימיום ומשחקים אופיס וכו'.. תתיחסו למעד שהו במהירות סטוק ולא ב OC.. תודה..

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  10. Started by Xstyle,

שלום אני רוצה להרכיב מחשה HTPC עכשיו אני בחרתי במארז הזה http://www.thermaltake.com/product/Chassis/desktop/mozart_SX/mozartsx_vc7001.asp thermaltake mozartsx vc7001 שני שאלות איזה לוח אמ אני צריך במארז הזה רשום שמה משהו על ATX לא הבנתי מזה? ואולי מישהו יכול לאמליץ לי על לוח אמ של ASUS אני מעדיף מעבד אינטל! לא הכי זול! תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  11. מה עדיף זכרון 800 MHZ או 1066 ? CL4 או CL5 ? מתלבט לגבי זכרון 2X2GB של החברות OCZ , MUSHKIN , G.SKILL , A-DATA במחיר בין 433 ש"ח עד למחיר 522 ש"ח לזכרונות 800 (אך CL שונה ) או OCZ 1066 במחיר 585 ש"ח. לא מתוכנן OC. תודה

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  12. האם הלוח DFI LANPARTY DK X38-T2RB טוב לאוברקלוק?.. אני יודע ש-DFI מצויינים בכל הנוגע לאוברקלוק על הלוחות שלהם... אבל מה איתו? תודה רבה לכל העונים!

• 5 תגובות
    • 689 צפיות
  13. Started by assaf_h,

אני כבר די הרבה זמן לא מעודכן אז סליחה אם השאלה טיפשית אבל יש לי כרגע E4300 באובר ל 2.8 ואני משתמש במחשב בעיקר למשחקים וקצת לעריכת סרטים. האם יש אפשרות לשדרג למעבדים החדשים (תאימות ללוח אם)? האם יש טעם לשדרג את המעבד? ז"א האם התוספת בביצועים מצדיקה את ההשקעה? תודה מראש לעוזרים. (המפרט המלא מופיע בפרופיל)

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  14. שלום לכולם, יש לי שתי שאלות דיי בסיסיות, לפני שאני בכלל בוחר איזה לוח אם (+מעבד+כרטיס מסך..) אני הולך לקנות, או אם פשוט לקנות מחשב חדש השאלות הן - האם בהחלפת לוח אם+מעבד, אצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה? והשאלה השניה היא האם מארז סטנדרטי יתאים? אני רואה היום לוחות עם 6 חיבורי SATA ונניח, בתוך המארז אני לא רואה מקום ל6 כוננים (ואני אחד שאכן ישמח להעמיס כוננים) (לכן אני גם מאמין שהתשובה לשאלה השניה דיי ברורה וצריך להחליף מארז, אבל בכל זאת אשמח לשמוע קצת רעיונות ותשובות) תודה רבה אדם.

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  15. שלום חברים. אני נמצא בתהליכי הרכבת המפרט וזקוק לעזרה בנושא לוחות אם. ההתלבטות שלי היא בין צ'יפ 35 לבין 45. ב- 35 אין אופציה לזוג כ. מסך במערך כרוספייר ?? וכמו כו אני מתלבט בין החברות אסוס , גיגהבייט ו- DFI . הדגמים שחשבתי עליהם: 1. GIGABYTE GA EP-35-DS3 - 514 NIS 2. GIGABYTE GA P-35C-DS3 - 561 NIS 3. GIGABYTE GA EP-45-DS3 - 634 NIS 4. ASUS P5K - 611 NIS 5. ASUS P5KR - 640 NIS 6. ASUS P5Q PRO - 745 NIS 7. לוח דומה של DFI . לא מכיר את הדגמים. כל הלוחות האלה מתאימים לתקציב אך אני לא מעוניין "לזרוק" כסף על משהו שאני לא צריך. חשוב לי שתהיה תמיכה בשידרוגים עתידיים, כלומר בעוד כ- 2-3 שנים כשהמחשב יחלש אני אוכל "להחיות" אותו ע"י החלפת מס' חלקים מצומצם. כרגע אני אשתמ…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. ***כותרת***

• 95 תגובות
    • 5.6k צפיות
  17. Started by OZSHIMON,

שלום! המחשב אמור להיות מיועד למעבד-E8400, כרטיס מסך- ATI 4870, HD500G, זיכרון 4G. איזה לוח P45 הכי טוב למחיר הזה? מעדיף לוחות של GIGABYTE או ASUS. ומה ההבדל בין הלוח הזה: ASUS P5Q-E ללוח ASUS P5Q PRO ללוח הזה GIGABYTE GA-EP45-DS3 אלו לוחות עד 800 שח - אני מעדיף שיהיה לוח שהיו לו יציאות אחוריות רבות. מתכנן OC קטן בעתיד תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  18. היי חבר'ה אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב מאוד והכול דיי סגור למעט הלוח אם, אני כבר מזמן לא בקיא בדקויות בין הלוחות השונים. בעיקרון אני מחפש לוח איכותי לטווח הרחוק למעבד 4 ליבות עם כרטיס מסך בודד. שיהיה חדיש עם כול הירקות הטריים וכניסות יציאות אך בתקציב שפוי... איזה צ'יפסט הכי מומלץ? איזה לוח? תקציב בסביבות ה 800~

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by As-21,

תראו את התמונה מ CPUZ האם הכל תקין כי אני רואה שהוא עובד על 2 GHZ ולא 2.81

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  20. Started by mc_elad,

איזה לוח יותר טוב??? ולמה..? והאם יש הבדל בצ'יפסט 790 לבין780???

• 6 תגובות
    • 714 צפיות
  21. יש לי כרגע מעבד AMD 939 64 3000 ליבה יחידה הציעו לי להחליף ב 100 שקל למעבד 3800 עם ליבה כפולה ... 1. כמה הבדל יורגש ? 2. אני צריך להחליף דרייברים או ווינדוס ? 3. הוא שווה בכלל 100 שקל ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by davidez2,

היי עקב תקלה בלוח אם שלי GIGABYTE 945 PRO אני מתכוון להחליף לוח. כרגע יש לי מעבד 805D וכנראה שהוא לא יוחלף. צריך המלצה ללוח אם חדש שיתמוך במעבד הקיים אבל יאפשר שידרוג בעתיד. חשבתי להשקיע סכום של כ-500 ש"ח בלוח החדש אשמח לקבל המלצות. תודה.

• 2 תגובות
    • 543 צפיות
  23. יש ברושתי מעבד Q9450 הרצתי סתם את התוכנה ופתאום ראיתי שהיא מראה לי מדי פעם שמהירות המעבד שלי הוא 2000 או 2666 בערך זה משתנה שכתוב שהמחלק משתנה בין 6 או 8 הנה תמונה לדוגמא תודה למי שיעוזר http://i25.tinypic.com/2r3b6ac.jpg נ.ב עינתי בפורמים בחו"ל וראיתי מישהו שכתב על SpeedStep פשוט אין לי ממש ידע בכול מה שקשור לזה

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  24. Started by avipenina,

היי, איזה לוח יותר טוב. ASUS P5Q Deluxe או ASUS P5K WS תודה.

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  25. היי אני מנסה להגדיר זכרונות 4GB G.Skill 1066 על לוח Maximus formula בספר הוראות כתוב שהלוח אוטומטית מגדיר הכל 800 ולכן צריך להגדיר לו 1066. כשאני מנסה להגדיר 1066, המחשב לא עולה. למישהו יש ניסיון עם הBIOS של המקסימוס?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים