עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by abarbotel,

כמה שאלות 1. למה זכרון דידי אר 3 לעומת 2 היעילות היא לא ממש גבוהה ולמה העכבה בדי די אר 3 גבוהה יותר? 2. האם ווינדוס אקס פי תומך במעבדים מרובעי ליבה? ואם לא אז מה עושים? 3. מה זה ספינג G0

• 7 תגובות
    • 928 צפיות
  2. הוא לא אמור לעבוד ב Dual-Channel? ובמהירות 200Mhz ? יש לי לוח אם של Asrock 775i65G וזיכרון של Kingston 512MB 400MHz DDR Non-ECC CL3 (3-3-3) DIMM

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  3. Started by oded6188,

הזמנתי לפני שבוע מפנדה מחשבים מחשב... הלוח אם: Asus P4C800 Intel 875P זיכרון: Kingston 256MB 400Mhz PC 3200 C2.5 - שני סטיקים... כמה ימים אחרי ההזמנה הם התקשרו אלי והציעו לי להחליף את הזכרונות של Kingston בזכרונות של PQI: PQI 256MB DDR 400MHz PC3200 Black 2.5-3-3-7 - שני סטיקים. - זה מה שהם הציעו לי... הם אמרו שהזיכרון הזה נותן בידיוק את אותם ביצועים כמו ה Kingston, ושבסה"כ אני יחסוך לי 300 שקל. אני דחיתי את ההצעה בגלל שאני לא יודע באמת מה עומד מאחורי הדברים שלהם... יכול להיות שהם מנסים להיפטר מהזכרונות של PQI כמה שיותר מהר... יכול להיות מיליון סיבות... בקיצור - בסוף לקחתי את הזכרונות של קינגסטון כמו שמצויין בהתחלה... עכשיו מה הבעיה? "פתאום" אין להם במלאי את הל…

• 11 תגובות
    • 928 צפיות
  4. Started by TheTeapot,

היי, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש בקרוב המיועד לשימוש ב 3ds max ו after effects. המחשב מורכב מהמפרט הבא: Scythe Mugen 3 GIGABYTE Z68X-UD3H-B3 Corsair GS 600W DDR3 1333Mhz 2x4GB Kingston CoolerMaster CM 690 II (ללא HD וללא כרטיס מסך, עם OC) האם הוצאה נוספת לרכישת 2600K כדאית במקרה הזה או שכדאי לחסוך ברכישת ה 2500K?

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  5. מתייעץ לגבי שילוש זול מאוד למחשב מדיה שמשמש גם לעבודה משרדית קלה בשליטה מרחוק. ההתלבטות שלי היא לגבי המעבד. מצד אחד אני רוצה את הזול ביותר, מצד שני אני רוצה משהו שמסוגל להתמודד עם 4K או HEVC ברמת חומרה בקלות. כרגע חשבתי על לוח: Gigabyte B450 AORUS - 430 מעבד: Ryzen 3 2200G - 430 זכרון: 8GB בסיסי - 200 (עדיין לא החלטתי בדיוק מה) ההתלבטות שלי היא לגבי המעבד במיוחד לאור ההשקה של הדגמים החדשים. האם כדאי לשים מעבד זול יותר, ולשדרג בעתיד רק את המעבד כי הלוח יתמוך במעבדים הנוכחיים? כרגע המחיר עומד על 1030 ורציתי לדעת אם יש אפשרות להוזיל את זה עוד?

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  6. Started by Cosmosis,

צהריים טובים, ברצוני להגדיל את הזיכרון במחשב שלי. המחשב נקנה ב 2009 . לוח האם שלי הוא : msi 2a78h מעבד : Intel Pentium E5200 Dual Core (כן.. ישן) http://www.mrmemory.co.uk/memory-ram-upgrades/model/MSI+(Micro-Star)~Motherboard~2A78h כרגע עם 2GB זיכרון כאשר ישנם בלוח האם 2 סטיקים של 1GB כל אחד. יש 2 סולטים בלבד של זכרון בלוח האם. יש לציין שאני עם Win 7 64bit שאלות שנובעות מהלינק שנתתי: 1. למה התכוון המשורר : Maximum memory 4gb? לדוגמא, איני יכול לקנות כרטיס יחיד של 8GB ? 2. מה אתם ממליצים לי לקנות בתקציב של 500 שח פחות או יותר, ישנם 2 סלוטים בלבד של זכרון בלוח האם. אני גם צריך לקחת בחשבון כי אני אצטרך בעתיד הקרוב לשדרג ל SSD דבר שיצטרך זיכרון מספק (ראפיד מוד או משהו כזה?)…

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  7. Started by noam1979,

שלום לחברי הפורום בקרוב אני יקנה מחשב חדש(בינואר) המחשב יהיה בנוי למישחקים כבדים ועבודה עם סרטים סוג המעבד יהיה Q9550 וסוג הזיכרון הוא mushkin DDR2 4096 (2048X2) 1000Mhz cl5-5-5-15 xp redline סוג הקירור למעבד הוא thermalright ultra-120 extreme השאלה שלי אליכם היא איך הלוח אם הזה מבחינת oc עם המעבד הזיכרון והקירור שרשמתי למעלה בתודה מראש לכל המשיבים

• 14 תגובות
    • 928 צפיות
  8. Started by shaulking,

איזה לוח אם בשווי 2000-2500 שקל אני יכול לקנות בשביל להפעיל פנטיום 3.06

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  9. Started by eitanbts,

לא ממש מבין את הקודים האלו...ומה הם אומרים? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 928 צפיות
  10. אבקש את עזרתכם המקצועית: אני מעוניין לקנות לוח אם Asus P5B Delux או Asus P5W DH Delux. 1. בשניהם מצאתי במדריך ההפעלה את ההודעה המצורפת לגבי מגבלות כרטיסי הזיכרון. האם מישהו נתקל בבעיה זו שASUS מפרטת? 2. ישנם בשוק עשרות חברות, עם עשרות כרטיסי זיכרון למחשבים. איזה כרטיסי זיכרון של 1024MB, תוכלו להמליץ שיעבדו על לוחות-אם אלו ( ביצועים הכי טובים ביחס לעלות , BandWidth : CL ) רב תודות. נ.ב: אינני מתכנן לעשות OC. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 928 צפיות
  11. Started by vladk,

רקע - החלפת לוח אם, מעבד, ומארז למחשב. לגבי הלוח אם: ========= מה לדעתכם לוח האם שיתאים לצרכיי שהם: - יותר מ 2 מקומות לזיכרון (רצוי 4) - מהירות FSB 533MHZ - 512kb cache - נועד לפנטיום 4. - של ASUS, INTEL, וכדומה. - מחיר סביבות 500-600 ש"ח. אני לא מבין גדול בתחום, אבל האם יש אפשרות שהזיכרון הקיים אצלי (SDRAM 133MHZ) יתאים גם ללוח האם החדש? יש לי כ 512MB אז לא רציתי להשקיע בזיכרון חדש... אם בכל זאת אני צריך זיכרון חדש אז מה תוכלו להמליץ ומה המחירים? (גודל ~ 256-512MB) לגבי המעבד: ========= האם Intel P4 2.4MHz 533MHz FSB 512MB cache ב 1392 ש"ח בפלונטר זה טוב? (מבחינת המעבד, התאימות ללוח אם, והמחיר) בכל מקרה אודה על המלצות על חומרה אחרת מזה שכתבתי. סה"כ הדרישות של משתמש מקצ…

• 4 תגובות
    • 928 צפיות
  12. Started by Morph0,

לפני כמה זמן התחילה אצלי תופעה שברגע שאני מפעיל תוכנה או משחק כבד, המחשב נתקע (אני מניח שזה המעבד) או מאתחל את עצמו. אם אני מוריד את הבאס ל100Mhz (במקום 133) התופעה לא מתרחשת יותר. ניסיתי לבדוק בתוכנה של הלוח אם והטמפ' הממוצעת היא 48-50. אחרי 52 המחשב פשוט נתקע (בבאס 100 היא בסביביות ה45). במקרים אחרים (לדוגמא כשאני מפעיל את התוכנה CPUBURN שאמורה לאמץ את הממעבד), המחשב פשוט עושה לעצמו reset. כשאני מריץ את התוכנה superPI, לאחר כמה שניות ריצה (פחות מחצי דקה) מופיעות שגיאות. האם זאת יכולה להיות בעיה של ספק? שמתי לב שה 12V שלו עומד על 12.54 והVcoreA על 1.74 (אין לי מושג על כמה הוא באמת צריך להיות). אני מניח שזאת לא בעיה של קירור מפני ש50~ זאת טמפ' נורמאלית למעבד. זאת גם לא בע…

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  13. בוקר טוב לכולם קיבלתי זיכרונות ממחשב שלא בשימוש 2 סלוטים של 1GB כרגע יש לי Q6600 ארבע ליבות זיכרון 2 סלוטים של 1GB כרטיס מסך TI5600 אם אני זוכר נכון 1GB זיכרון אני חייב להגיד שאין לי נסיון כלל בעבודה מול 4GB - כל החיים עבדתי עם 2GB עבודה עיקרית עם מחשב אינטרנט אופיס ומשחקים אני לא מתכנת או עובד עם גרפיקה אפשר הסבר פשוט לפני שאני מגבה מפרמט ומתקין 64 ביט איך תראה עבודה עם 4GB זיכרון תודה רבה

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  14. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

סמפרון 64 ביט 3100+ בעל ליבת ואניאס מקוצצת קאש ל-256K או אטלון 2800+ 64 מבוסס NC סך הכל זה ככה סמפרון בעל ליבת פלרמו משהו כזה מבוסס על ליבת ואניאס זאת אומרת אם SSE3 ובעל 0.09 מיקרון אבל רק אם 256K L2 אבל אוברקלוק בן זונה!! או 2800+ 64 NC בעל הליבה הישנה לא אוברקלוק כזה גדול אבל תאמת קניתי לחבר שלי אחד כזה אם לוח של גיגהבייט עשיתי אוברקלוק והוא רץ לו במהירות 2.45 גיגה הרץ 24/7 כמובןאני רוצה לוח טוב DFI

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  15. Started by Crossair,

שלום חבר'ה, DDR3: Dual Channel vs. Triple Channel עשיתי חיפוש גם בגוגל וגם כאן וכל התוצאות שמצאתי היו דיי ישנות בנושא ורובן התייחסו לDUAL CHANNEL בDDR2 נגד DDR3 בTRIPLE CHANNEL (לפני שיצא DUAL CHANNEL בDDR3). מצאתי ביקורת אחת ברורה שאמרה שבסה"כ הTRIPPLE CHANNEL זה עוד מדבקה על הקופסא של הלוח-אם וזה לא ממש משפר ביצועים - האם כך הדבר?

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  16. Started by gilad sela,

אני רוצה לקנות מארז חדש ובכללי גם לוח אם חדש אבל כל הלוחות אם שאני מוצה תומכים בדור הרביעי של המעבדים של אינטל ולי יש של הדור הרביעי אז השאלה שלי היא אם ROG STRIX B360-H GAMING תומך במעבד-i7-4790 ואם הוא לא תומך ואתם מכירים לוחות אם אחרים שכן תומכים אז איזה.

• 1 תגובה
    • 927 צפיות
  17. Started by gshhar,

http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-d/overview.htm איך הוא? איך כרטיס הקול שלו וכו'? /עריכת המודר/ נא לא להשתמש בקישורים ישירים לחנויות מחשב (פירסום)

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  18. Started by procaine,

[h=1]Intel Core i7 4820K 3.7Ghz 10MB L3 Cache s2011 - Box[/h] זה מעבד טוב ?

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  19. Started by Lupin,

זיכרון זה נושא די מורכב ומסועף. יש את נפח הזיכרון, מהירות הזיכרון, והDDR שאני לא יודע מה זה ??? לדוגמה:זיכרון בנפח של 4GB, במהירות 800Mhz וDDR II מישהו יכול לעשות קצת בסדר בדברים ולהסביר לי איך בוחרים את הזיכרון המתאים?

• 4 תגובות
    • 927 צפיות
  20. עקב קניית מחשב חדש,יש לי במלאי 4 סטיקים של חצי ג'יגה של DDR.(סה"כ 2GB) איפה הכי כדאי לפרסם מודעה למכירה? יש לציין שהביוס נדפק לי,והוא היה נתקע אחרי השלב של ספירת כמות הזיכרון,(לעיתים,היה עובר לשלב הבא,ואף מנסה להיכנס להגדרות ה-CMOS Setup,אבל פשוט נתקע בכניסה),אבל נראה לי שלא נגרם נזק לזכרונות עצמם. אני רוצה למכור את כל הסטיקים במחיר של 300 ש"ח,מה שנראה לי סביר,יחסית למחיר של זכרונות חדשים. 2 סטיקים אינם באחריות(של Geil),ושניים של Kingston.(אחריות לכל החיים או ל-5 שנים,אינני זוכר במדויק) הזכרונות כולם נקנו בחנות הראשל"צית גולדטופ. אודה למישהו על עזרה בנושא, יוחאי.

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  21. Started by nec_000,

אז אחרי שטרם נרגענו מכל ההשוואות והסקירות ברשת, ואחרי שחשבנו בתחילה, כי ההשוואה הנכונה היא המשושה ליבות החדש של אינטל (הלא נעול K) אל מול המשושה ליבות של AMD, עתה כבר די ברור, כי במחיר לצרכן של סביבות 300$ למעבד 10600K (ללא מאוורר בקיט שיש לקנותו בנוסף) אל מול מעבד ryzen 3700x במחיר לצרכן של 270$ (כולל מאוור של AMD כלול בקיט) , כי זו היא התחרות הנכונה. AMD מציבה מעבד 8 ליבות לא נעול עם HT, במחיר מקביל פלוס מינוס (בעצם אפילו זול יותר) מזה שבו אינטל מציעה 6 ליבות לא נעול עם HT . ולכן זו התחרות הנכונה. בהצלחה:

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  22. אני מעוניין להחליף אתלון 2000 פלומינו בסמפרון חדש האם אני חייב להתקין מחדש מערכת הפעלה או שהוא יזהה שינוי חומרה בלבד???

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  23. Started by none77,

מה אתם אומרים על הדרוג? http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html הפנום הקשישים מדורגים גבוהה ומומלצים כקניה המומלצת עד 100$ http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-2.html מעודכן ל16/5 למה הi3 2120 מדורג 3 דרגות מעל הg2020? לא נראה לי ht עושה כזה הבדל

24. יש לי כרגע P4A 2.66GHZ ולוח אם מסריח של ECS PV4XAD, עם זוג זכרונות אחד של קינגסטון ואחד בלי שם כל אחד מהם 256 במהירות 266MHZ.... כדאי לי לקנות את הלוח הבא + שני סטיקים של 512 מגה כל אחד של ADATA במהירות 400 מגה הרץ . הלוח: http://www2.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=VT7&fMTYPE=Socket%20478 אני יכול להשאיר את הקיים ולהוסיף עליו עוד 512 מגה של ADATA ואז יהיה 256+256+512 מה אתם ממליצים ? ואם יש לוח עדיף במחיר דומה אז אשמח לשמוע נ.ב: יש הבדל משמעותי בין 400MHZ DDR ל 266MHZ ? תודה ! ! !

• 14 תגובות
    • 927 צפיות
  25. ממה שאני הבנתי ווינדוס שבע תומך עד 16 גיגה של זכרון .. אם ככה למה יש לוחות אם שיכולים להכיל עד 32 גיגה??

• 6 תגובות
    • 927 צפיות

דיונים חדשים בפורומים