מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
מה ההבדלים בין הלוחות ועד כמה GPU בא לידי ביטוי בעבודה עם המעבד
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
על הקופסא נכתב שיש 8 USB... בפועל אני רואה 4 חיבורים מאחורה בלוח אם.... ועוד שניים בפנאל העליון של המארז.. איפה עוד שניים "מסתתרים"?
-
- 8 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום. כן, לפעמים אני גם נהנה להבין את התאוריה של הדברים, ולכן אני רוצה להעלות את השאלה הבאה: אני משתמש במעבד שרץ באופן קבוע על מהירות 3.6GHz. [מדובר במעבד של AMD, כאשר אפשרות ה Cool n Quite מבוטלת לצורך העניין] במהירות זאת, כאשר לא מתבצעת שום פעולה במחשב [idle], הטמפרטורה עומדת על 16 מעלות. בעת הרצת מבחן מאמץ - הטמפרטורה עולה ל 30 מעלות. השאלה שלי היא - מדוע?! כן, כמובן שזה נראה כמעט טבעי. יותר "עומס" על המעבד, מביא לטמפרטורות יותר גבוהות. אבל זה בכלל לא ברור. הרי גם כאשר הוא "נח" מהירותו היא 3.6, וגם כאשר הוא "מתאמץ" מהירותו זהה. מכיוון שמדובר ברכיבי פיזי, הרי שעל פניו נראה שכמות החשמל שעוברות מנקודה א' לנקודה ב', היא זהה [שהרי ה Voltage לא משתנה בין מנוחה…
-
- 8 תגובות
- 973 צפיות
-
-
בימים האחרונים אני מתענין בקנית DFI NF4 ULTRA כמה שבועות אחרי שהוא יצא שמעתי שהיה מוד להפיכתו ל SLI אבל לא ממש נכנסתי לעומקו כי לא ממש חשבתי שאני יקנו אחד כזה אבל הנה הגיע הזמן (ובבקשה אל תשאלו למה אני קונה עכשיו לוח כזה אני יודע שיש קונרו וAM2 וכבר חשבתי על כל זה זה פשוט שיקולים אישיים) ואכן מצאתי באנדטק את המוד וזה נראה לי ממש ממש ממש פשוט מה שמוביל לשאלה הראשונה שלי: בסה"כ ע"י חיבור של 2 נקודות מסוימות בקצת עפרון וזהו?? זה באמת כזה פשוט? ומה זה היה ה conductive paint שהם השתמשו שם? ומה יותר טוב זה או עפרון? או שיש שיטה יותר טובה? השאלה שניה שלי היא: בבאנצים הם מתיחסית בגראפים ל2 מצבי SLI אחד זה X8/X8 והשני זה X16/X2 מה ההבדלים? והשאלה האחרונה היא: האם כל זה עדיין נ…
-
- 8 תגובות
- 804 צפיות
-
-
יש ברשותי 2 GIGA של DDR2 שפועלים על 667 MHZ . ההבדל בין בין שני המעבדים הוא 200 מגהרץ כשה-E2200 פועל על 2.2 ג'יגה וה-E2220 פועל על 2.4 ג'יגה . ההבדל במחיר הוא כ-50 שקל לטובת הגבוה יותר . מה עדיף ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ציינתם בכתבה: "קיימת גרסה של לוח האם הזה המגיעה עם בקר WiFi ו-Bluetooth בשם Z390 AORUS PRO WiFi בתוספת עשרות שקלים, למי שחושב גם על תקשורת אלחוטית שכן זה אותו הלוח והתמורה גדולה יותר." אפשר לקבל יותר הסבר למה הכוונה ? מה בדיוק ההבדל בין זה לגרסה הרגילה של הלוח אם הזה מבחינת האינטרנט האלחוטי והחיבור האלחוטי? מבחינה זאת יש לגרסה הזאת איזה יתרון על פני הגרסה הרגילה ? בגרסה הרגילה אין את זה ?
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
כתבתי גם 800 וגם 1066 כי אני לא יודע מה כדאי בשבילי ומה יותר משתלם מבחינה כספית אני צריך זיכרון (אני יודע שזה לא דרישה גדולה) שיקח אותי מ800 ל1100 או אם זה 1066 אז אין לו שום בעיה עם זה כמובן שהעדפה למשהו עם תזמונים טובים כי אני לא רוצה שאחרי שאני אשחרר אותם קצת אז הם יהיו איטיים מידי בנוגע לנפח, אני עם XP 32BIT אז בגלל ניצול כתובות הזיכרון של המעבד הגראפי וכו', עדיף יהיה אולי 2GB? כרגע יש לי 2GB ואין לי בעיה עם זה.. אין לי שום צורך במעבר לזה, לפחות לא משהו שמורגש באופן רציני. למרות שלא ניסיתי את ה4GB אז אני לא יודע במה בידיוק ההבדל יכול להתבטא. התקציב הוא מקסימום 600ש"ח.. אבקש שאם יש זיכרון מומלץ והוא מעט מעל 600 אז בכל זאת תגידו, כי אולי בחנות מסוימת יהיה יותר זול. תודה…
-
- 8 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מבוסס AMD אבל אין לי מושג איזה לוח אם לקנות. בתודה מראש, פני
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אני עומד בפני שנת לימודים אוניברסיטאית ואני צריך מחשב נייד... עכשיו אני אהיה סטודנט אבל המחשב ישמש גם למשחקים... הכרטיס מסך הכי חזק שניתן להשיג כיום הוא X700 בארץ... עכשיו יש 2 שאלות: 1)האם היונה שווה באמת את הלחכות ולשלם עוד קצת כסף? כי המחשב הוא דיי דחוף (תוך חודש אני צריך אותו אצלי אלא אם יש סיבה ממש טובה לחכות) 2)האם מתכוונים להביא ניידים עם דגמים חדשים יותר של כרטיסי מסך? האם בחו"ל בכלל ה-X1600 משווק?
-
- 8 תגובות
- 564 צפיות
-
-
יש לי לוח ASUS P4C800 E DELUX. שמתי לב שה PAT, וה ECC נמצאים ב DISABLE. האם להפעיל אותם? אם כן מה זה ייתן לי, במילים אחרות, מה ההבדל ?(תיאורטית ופיזית). זה יכול לגרום לאי יציבות? תודה ושבת שלום
-
- 8 תגובות
- 608 צפיות
-
-
-
שלום! אני מחפש מעבד חזק לסימולציות Matlab, אבל בעל הספק נמוך ומחיר בטווח של המעבדים E8400-Q6600 (stepping G0). על המחשב לא ירוצו משחקים, אלא רק Office, דפדפן, וסימולציות matlab כבדות ביותר. איזה מעבד מומלץ לסימולציות matlab? איזה לוח אם "ירוק" מומלץ עבור המעבד? האם יש בנצ'מרקים שמודדים צריכת אנרגיה של המעבד + לוח האם, ותומכים בהמלצת המומחים כאן? אני לא אבצע OC. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני לא חדש לעולם החומרה אבל לא הייתי מעודכן בזמן האחרון (מעל שנה) אני מעוניין לקנות מערכת קונרו בקרוב אבל אני רוצה קודם לסגור את כל הפערי ידע שיש לי לגבי הדור החדש של "השילוש" אז ככה, קודם כל שאלה על הבאס(שזה תעלומה מבחינתי כרגע): פעם היו כמה דורות של מעבדים מכל משפחה - מהצד של אינטל היה P4 שהגיע בהתחלה עם באס 133 אמיתי (533 אפקטיבי) ואז 166 ולבסוף 200 (800Mhz) אצל AMD זה היה שונה, הבאס שלהם מוכפל רק פי 2 ולא פי 4 אז היה 133(266) ובדור האחרון 200 אמיתי שהוא בעצם 400Mhz. השאלה היא איך זה הולך עכשיו בדור של הקונרו, איזה באס יש ופי כמה הוא מוכפל? האם יהיו כמה דורות כמו פעם שבכל דור המעבדים פעלו בבאס גבוה יותר? בהנחה שאני רוצה לקנות: מעבד: E6600 צ'יפסט…
-
- 8 תגובות
- 615 צפיות
-
-
כמו שבטח ידוע לכולכם, ה NF7-S שלי חזר ליבואן לפני שבועיים, והיום קיבלתי אותו סוף סוף חזרה. הקטע הוא, שההוא שהחזרתי היה הגרסא עם הסלוטים הצבעוניים, ועכשיו קיבלתי אחד עם סלוטים שחורים!! יש הבדלים ביניהם מלבד זה? יותר טוב? פחות טוב? בבקשה תעזרו לי כי אני לא רוצה לגעת בו אם זה פחות טוב, זה חוזר ישר אליהם... תודה רבה לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 937 צפיות
-
-
זה המפרט: מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪604 מארז: Lancool Midi Tower PC-K7B Black + FSP 700W Bronze 80 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 2 - מחיר: ₪85 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪252 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB - בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח כמות: 2 - מחיר: ₪630 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 - מחיר: ₪93 מסך: Dell 23in U2311H Black Wid UltraSha…
-
- 8 תגובות
- 700 צפיות
-
-
האם הוא מומלץ.? מה איכותו מבחינת אוברקלוקינג? מחיר לא יקר של 760 יחסית לאסוס.. האם חובה לשים 2 מאיצים גרפיים...?
-
- 8 תגובות
- 693 צפיות
-
-
מפתחת השבבים מאשרת את השמועות על כך שמצפה לנו עוד דור עם שבבים בליטוגרפיית 14 ננומטר, אבל גם מבטיחה תוספת ביצועים שגדולה מאלו שהתרגלנו לקבל עד היום לכתבה
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנשים, אני רוצה לקנות לוח אם לאוברקלוק למעבד athlon64 X2 4200+ am2 דיברתי עם חבר, הוא אמר לי 3 לוחות טובים אבל הוא לאא יודע מה ההבדל בביצועים: אוליאתם יודעים? Gigabyte M59SLI-S5 או Asus CrossHair או Abit AN9 32X-Fatal1ty תודה, אן.
-
- 8 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום לכולם! המחשב טיפה נדפק, ככל הנראה לוח אם תקול. הרקע הוא שהכרטיס מסך לא עבד, החלפתי אותו עם כרטיס מסך אחר של אח שלי וראיתי שהכרטיס של אחי כן עובד, לכן הנחתי שהכרטיס שלי הוא הבעיה. כנראה לאחר נסיונות להוציא מכרטיס המסך התקול תמונה, נדפק עוד משהו כי קניתי כרטיס מסך אחר (9800GT) חדש מהקופסא, והוא לא פועל אצלי (אצל אחי כן). ההנחה שלי היא הלוח אם, כל שאר הרכיבים פועלים מהבדיקות שביצעתי. כרגע הוא Gigabyte GA-P35-DS3, לא דגם זול (נקנה לפני מעל שנתיים), הוא היה לוח אם איכותי מאוד אז. (ניתן לראות מפרט מחשב בפרופיל) עקב התקלה, אני אאלץ כנראה להחליף אותו (הכנסתי את המחשב למעבדה לבדיקה), והייתי מעוניין לשמוע דעות לגבי לוחות אם אחרים בעלי צ'יפסט G41 זול. האם תהה ירידה בביצועי ל…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אנו קונים מחשב להורים שגם הנכדים ישחקו בו: לגבי לוח אם הציעו לי את אחת משתי האפשרויות: Gigabyte GA-8IPE775G i865PE, LGA775, DDR400, GigLAN, SATA, AGP8X, ATX Gigabyte GA-8I915G-MF i915G, S775, PCI-Ex16, Firewire, VGA, GigLAN, mATX אחד מבוסס ציפסט 865 והשני 915 לאחד שני סלוטים של PCI ולשני חמישה. זה חשוב כי אני מוסיף כרטיס מסך בכל מקרה. המחיר זההז לשניהם (2$ הפרש) מה אתם אומרים? מה כדאי? תודה, יהודה http://www.techbuy.com.au/product.asp?prodId=44593&catId=MOTHERBOARD&parentId=MOTHERBOARD_INTEL_S775 http://www.techbuy.com.au/products/43295/MOTHERBOARD_INTEL_S775/Gigabyte/GA-8I915GMF/GA-8I915G-MF_i915G_S775_PCI-Ex16_Firewire_VGA_GigLAN_mATX.asp http://www.intel.…
-
- 8 תגובות
- 579 צפיות
-
-
Epox 8RDA+ v2.1 nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) ומעבד AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU שיהיה זיכרון של 512 MB
-
- 8 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום, הזמנתי מחנות כלשהי סטיק של Twinmos Speed Premium 433 Mhz BH-5, כאלה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3365 בכדי להוסיף את הסטיק לסטיק דומה שכבר יש לי. כמובן שלקחתי ספציפית את הסטיק הזה ע"מ שאוכל לתת א"ק עצבני במתח גבוה. מפרט בחתימה. הזמנתי גם את גופי הקירור הנ"ל כדי לצנן אותם. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6096 הבעיה היא שהתקשרו אלי עכשיו מהחנות כדי להגיד לי שאי אפשר לייבא\לקנות\להשיג בשוק השחור אותם, ולכן הציעו לי לקנות את ה Twinmos Twister 400 Mhz במקום. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6745 ועכשיו לשאלות: 1) האם הטוויסטר הוא BH-5? 2) האם צפויות בעיות תאימות כלשהן בין הסטיקים, בין אם בסטוק או בא"ק? 3) האם אוכל לצפות שר…
-
- 8 תגובות
- 539 צפיות
-
-
מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box ¤377 מעבד AMD Athlon 64 X2 4450e Box ¤295
-
- 8 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום, בדף הזה: http://compare.intel.com/pcc/showchart.aspx?mmID=33869&familyID=1&culture=en-US מצויין שהמעבד E8400 שאני מתכוון לקנות לא תומך בצ'יפסט P45, שזה בדיוק הצ'יפסט של הלוח P5Q שאני מתכוון לקנות... ברור לי שזה לא תומך אבל אני בכל זאת רוצה לברר פה... פשוט לא העליתי על הדעת שאם כתוב באתר של הלוח אם שהוא תומך במעבדי C2D אז הוא לא יתמוך בחלקם... סתם מסקרנות, מה יקרה אם אני אחבר את המעבד הזה ללוח הזה? יעבוד? יעבוד גרוע? יישרף?
-
- 8 תגובות
- 882 צפיות
-
-
על איזה לוח הייתם ממליצים עבור HTPC בתקציב של עד 500 ש"ח לוח עבור מעבד AMD עם SOCKET AM ABIT NF-M2 ASUS M2NPV-VM Albatron KM51PV-AM2 או לוח אחר ולמה
-
- 8 תגובות
- 549 צפיות
-