עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. עקב תקלה בעליית המחשב (המחשב עולה ומהסך לא נדלק), עשיתי איפוס לביוס. הבעיה שהעברתי את הג'אמפר למצב של האיפוס ובמקום להחזיר אותו לאחר כמה שניות למצב הראשון ואז להדליק את המחשב, הדלקתי את המחשב כשהוא עדיין במצב השני (מי שעשה את זה מבין מה אני אומר...) כשעשיתי את זה המסך עדיין לא נדלק, אבל אח"כ ניסיתי לנתק את ההארידסק ואז המחשב עלה והמסך נדלק אבל המחשבים עושה צפצופים של סירנה ויש הודעת שגיאה CMOS Checksum Error Defaults loaded ניסיתי לעשות שוב איפוס לביוס אבל זה לא עוזר. האם יכול להיות שהרסתי את הלוח אם ע"י האיפוס בצורה הלא נכונה? מה אפשר לעשות? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Lanzar,

הביאו לי לוח אם חדש עדיין באריזה של חברת ג'יגה בייט והצ'יפסט שלו הוא SIS 748 עכשיו השאלה שלי למה הוא פחות טוב מה NFORCE 2 אך הוא בביצועים במהירות סטוק ביחסית ל NFORCE 2 אך הוא ב OC ???

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. Started by Sweet_Tooth,

WTF IS THAT? שמעתי שיש כרטיסי רשת שעובדים על הבאס הזה אבל מה בדיוק היתרון שלהם (אם יש) על כרטיסי PCI רגילים? ואשמח אם תתנו לי כמה קישורים למוצרי CNR!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום לכם : רציתי לשאול את הדבר הבא: איך מחשבים את כמות הזיכרון המקסימלית של מעבד 386(16bit) ואת כמות הזיכרון של מעבד 64bit? איך מחשבים את כמות הזיכרון של מעבד 32bit אני יודע 32^2 וזה יוצא 4Gb ,אבל 64^2 ו16^2 נראה יותר מדי ופחות מדי (ממש לא הגיוני)??? ודרך הגב אם אני לא טועה אז כמות הזיכרון המקסימלית של מעבד386 היא 16mb. למישהו יש פתרון? תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. הי לכולם אני זוכר שכמה פעמים כבר נתקלתי במפרטים של מעבדים של אינטל, שמראים שהמעבד כולל בתוכו מימוש לקודקים מסוימים, גם עבור playback וגם עבור recording. אם אני הולך למשל לעמוד של מעבד מסוים באתר של אינטל, אני לא רואה שמוזכרים שם קודקים.. לדוגמא: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/65693/intel-core-i3-3220-processor-3m-cache-3-30-ghz.html מישהו יודע איפה אפשר לראות את המידע הזה - איזה קודקים ממומשים חומרתית במעבד? תודה

6. Started by XCG120,

איזה מעבד הכי מומלץ לכרטיז הזה ממשפחת Core 2 Quad ,וממשפחת Dual Core ?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by BENNY-L,

מישהו יכול להראות לי בתמונה איפה נמצא הציפסט תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_2136_2308&products_id=17220 AMD פושטים רגל

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by mj23,

היי אני נמצא בארצות הברית וקניתי חלקי מחשב ובינהם זכרונות Patriot PVS34G1600LLK Extreme Performance Viper Series PC3-12800 DDR3 1600MHz 4GB CAS 7-7-7-20 Low Latency Dual Channel Kit (Silver) אגב הזיכרון עלה 125 דולר ממש זול יחסית למוצר שאלתי היא האם רצוי לקנות עוד חבילה של 4 גיגה או ש4 זה מספיק למערכת שיש לי (ראו מפרט חדש שקניתי הכל בארצות הברית) האם יש הבדל בביצועיים במיוחד במשחקים ? אשמח לקבל גם דעה על הזכרון שקניתי אמרו לי פה (ניורק) שהם זכרונות ממש איכותיים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by nec_000,

https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-10900k-tested-and-compared-with-ryzen-9-3900x-3950x

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אני חושב לקנות P4 2.0GHZ 521 CACHE וגם לוח של אסוס P4-S533 וזיכרון DDR 333 של קינגסטון האם לדעתכם המפרט הזה מתאים ויפעל טוב ביחד?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by smoke_man,

מה ההבדל בין שני המעבדים האלה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by stojakovic,

קודם כל, תראו את הזיכרונות האלה-http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5951 הם טובים? שווים את הכסף? עכשיו, ראיתי בנועה זיכרונות גם של ג'י סקיל, גם 2 גיגה 667MHZ אבל תזמונים גבוהים יותר וותר יקרים... איך זה יכול להיות?!?! הזיכרונות היותר יקרים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4951 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5851 תודה!

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Proww,

אהלן, שבת שלום. היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'. עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו: רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80). האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה). הלוח אם שלי הוא: Motherboard Name Intel Pearl Creek DG31PR ולא מחוברים אליו כוננים קשיחים מהחיבור הישן, אלא מהחיבור החדש האדום (מצטער על הבורות). בין היתר מחוברים 2 גיגה זי…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. היי רק רציתי לדעת איזה זכרונות עדיפים בלי קשר למחיר (כולה 100שח הבדל) שניהם 4GB OCZ DDR2 Reaper HPC 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1066MHZ CL5 OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 שמו שאתם רואים אחד 1066MHZ אבל CL5 והשני 800MHZ אבל CL4 השימוש בעיקר הוא לוידיו ב FHD ומשחקים וכמו שאמרתי אין חשיבות ל100שח הבדל תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  16. נתוני המחשב שלי: מעבד: Intel Pentium 4, 1700 MHz לוח אם: ECS P4VXASD2 (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, AUDIO) ממה שקראתי באינטרנט (תבדקו אותי בזה כי גיליתי דברים לפעמים סותרים) הלוח אם שלי תומך או באסדיראם או דידיאר והכוונה היא שלא שניהם ביחד זיכרון: 256 MS (SDRAM) => 2 סלוטים תפוסים כאשר בכל אחד מהם 128 מגה של סדיראם NVIDIA Geforce 2 MX/MX 400 (64 M 40 Gb Hard Disk (אחד הלך לי עם השנים - לא פועל משום מה למרות שמחובר למחשב) Windows XP Pro, SP2 עלות השידרוג היא עד 1500 ש"ח נראה לי אני רוצה להפיק מהמחשב הישן מאוד הזה עוד כמה שנים אני חושב שהשדרוג שהכי ישתלם לי זה שידרוג זיכרון וכרטיס מסך (לא רוצה לשדרג לוח אם) מידע על הלוח אם שלי: http://www.papab.com/mbp4vx…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אני יודע שהתושבת היא 939, אבל בהיותו DUAL CORE אני מעוניין לקנות לוח אם שתמצה את גבולות היכולות שלו ושלא תהיה לצוואר בקבוק. תודה

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום, לחבר שלי יש Asus P7H55 ללוח יש 4 חריצי זכרון. כרגע יש לו 2 סטיקים של 2 ג'יגה בתדר 1600. (קינגסטון הייפר איקס כחולים למי שזה חשוב, אם אתם רוצים דגם מדוייק תגידו) לפי מה שקראתי באתר של אסוס רשום שהלוח תומך בעד 16 ג'יגה. השאיפה היא לשדרג לפחות ל-8 ג'יגה. מהן האפשרויות? חובה להוסיף 2 סטיקים של 2 ג'יגה? או שאפשר להוסיף סטיק של 4 ג'יגה? או 8 ג'יגה? אני רוצה לדעת מה יעבוד לו? ומה מומלץ? (האם יש תצורה מסויימת שמומלצת? אני יודע שעדיף צמד סטיקים אבל במקרה הזה נראה לי אבסורד לקנות 2 סטיקים של 2. אבל אם זה עדיף או האופציה היחידה זה מה שאמליץ לו לעשות) בתודה מראש על כל תשובה שתינתן בברכה, ליאור.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. בביקורת זאת אנחנו נכיר לעומק את אחד מלוחות האם המעניינים של תושבת AM4 ומי שמועמד לדעתנו לתואר הבחירה האולטימטיבית עבור האוברקלוקר המתמיד לכתבה

20. אם יש לכם לוח-אם בעל צ'יפסט מהסדרה החדשה של אנוידיה (750i/780i/790i וכו') אתם בוודאי מודעים לבעייה בניגון סרטים, אם אתם לא מודעים, סביר להניח שלא הרצתם מספיק קבצי וידאו בזמן האחרון... בזמן ניגון הוידאו, בכל תוכנה שהיא, רנדומאלית (תוך כמה דקות או שעות) פתאום יופיעו פסים שמנים אנכיים בצבעי הקשת על גבי התמונה, מהר מאוד יופיעו נקודות מסביב לסמן העכבר, ולקינוח, תקיעה מוחלטת של המחשב (HALT). * הבעייה תקפה לגבי וידאו בלבד (כל השאר - משחקים \ תוכנות מאמץ וכו' עובדים מצויין) לאחר קריאה מתמשכת על הבעייה, נתקלתי בפיתרון זמני (עד שיצא תיקון רשמי לדריברים או whatever). * מורידים את נגן המדייה: VideoLAN (ידוע כ-VLC) * Settings / preferences / Video / Output Modules יש לסמן Adv…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by ser_man,

בלא להתחשב במחיר של הזכרונות... מה עדיף לי? לוח אם לא תומך agp*8 עם 512 rdarm החדש (1066) או לוח אם עם agp*8 עם 512 ddr במהירות 333 מה"צ? פשוט אני קונה כרטיס גרפי gf4 ti4200 שיש לו (תמיכה או דרישה אין לי מושג) בagp*8 ואני מפחש שהוא לא יעבוד לי על לוח אם של agp*4 ... חוץ מזה בעתיד אני מתכוון אולי לקנות את הgeforce fx (לא בטוח) ואני מפחד שעם לוח אם של agp*4 הוא לא יעבוד עריכה של biodome: יש לדאוג לכותרת עניינית ופורום המתאים לנושא.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. האם זה מצדיק?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by eran131,

אני מקבל השבוע מחשב חדש ואני לא יודע אם יש לי או אין לי כרטיס רשת הלוח אם שלי הוא- GigaByte GA-MA770-UD3 Retail תודה רבה, ערן חדד

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. האם כדאי לקנות עכשיו מחשב? אני לא יודע מה לקנות, האם להתחשב באופציה לשידרוג (k8l) ? האם לחכות ל-am2 65nm, אולי לקחת C2D עם 680i ולסגור סיפור (בהוצאה כספית מופרזת ), האם לוחות עם 3 חריצי PCI-E (שלישי לפיזיקה) אמורים לתמוך ב-AMD בקרוב? אני בדילמה... אני רוצה את הכי טוב שאפשר במחיר שפוי (בעייה, אני יודע). אבל אני לא רוצה להתבאס שפתאום תוך חודשיים תהיה התפתחות רצינית שאני אפספס. אני לא מבקש מפרט, ועדיין אין לי תקציב סופי (אני מניח שלפחות ל-6-7k ). אם אני הולך על אינטל זה יבוא על חשבון איכותם של חלקים אחרים אני מניח... יש רעיונות ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by whitiger19,

יש לי מחשב ישן בלי מארז..עד שאני יקנה לו מארז אני רוצה לדעת אם אני יכול בינתיים להפעיל את המחשב כאשר הלוח אם ושאר החלקים נמצאים על קלקר.. זה מותר? או שזה מסכן את החלקים? תודה לעונים..

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים