מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות זכרון RAM 512Mb DDR 400MHz למחשב ישן שלי בכל אופן,לאחר מאמץ רב הצלחתי למצוא חנות שמוכרת זכרונות ישנים כאלה, אלא שבחנות מופיעים מס' זכרונות זהים של חברות שונות, ופער המחיר בין חברה לחברה יכול להגיע למאה שקלים. לצורך העניין, זכרונות של Samsung ושל Hynix עולים בסביבות ה110 ש"ח, ואילו מחירזכרונות זהים מחברת Kingston ו-Corsair מגיע ל200 ש"ח ואפילו יותר. האם באמת יש פער משמעותי בביצועי הזכרונות מהחברות השונות ששווה לי לבזבז עליו מזומנים(אני גם מתכוון להחליף את המחשב הנ"ל תוך שנה ואז כלל לא בטוח שיהיה לי שימוש בהם)? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היי לכולם... אני בונה מחשב לרכב ואני צריך לוח אם שיהיה קטן כמו Micro ATX עם מעבד שיקח גם כן מעט וואטים. כחלק מבנית המחשב לרכב אני צריך לקנות: לוח אם, שיהיה Micro ATX, עם כרטיס מסך מובנה. מעבד, שיקח מעט ואטים. זיכרון 1GB RAM, שוב שיקח כמה שפחות חשמל. ארד דיסק נייד. כל אלו + כרטיס מסך Audigy2 שיש לי כבר יכנס למארז, צריכים להחזיק על ספק M2 שהוא 160W. ניסיתי לבנות מחשב ויצא לי זה בינתיים: לוח אם עם ציפסט של AMD 740G תומך DX9 Gigabyte GA-MA74GM יש גם לוח אם אחר עם nForce 630a דגם GA-M68SM-S2L ומעבד שלוקח רק 45W- AMD Athlon 64 X2 4850e האם יש המלצה ללוח אם + מעבד אחר? אולי לעבור לאינטל?
-
- 6 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב! יש ברשותי הלוח הנ"ל, וכדי להיכנס לביוס כתוב שצריך ללוחץ על F2, וכך תמיד היה עובד. לאחרונה שמתי לב שבלחיצת F2 לא קורה כלום (המקש תקין לגמרי), ורק בלחיצה על F1 אני נכנס לביוס, רציתי לדעת אם אולי מישהו מכיר זאת או ממה זה יכול להיות? תודה רבה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 812 צפיות
-
-
כרגע יש לי סלרון 2.4GHZ, אני יודע שמעבר לP4 3.0GHZ/2.8GHZ תיהיה שידרוג משמעותי. השאלה שלי היא איזה מעבד עדיף: Intel Pentium 4 HT 3.0 Prescott 3.0GHz Stepping E0 או Intel Pentium 4 2.8 NorthWood 2.8GHz מצד אחד: לראשון יש 200MHZ יותר, וטכנולוגית HT [,ליבה חמה יותר אבל כפי שהבנתי בנויה כדי לעמוד בטמפ' גבוהות]. מצד שני: לשני יש ליבה קרירה יותר, מחיר זול יותר בכ10%. תודה ושבוע טוב לכולנו, אופיר.
-
- 5 תגובות
- 755 צפיות
-
-
כחלק משדרוג קל של המחשב שלי קניתי כרטיס מסך חדש ועוד סטיק של 1GB זכרון. הכרטיס מסך עוד מצוין והבעיה היא עם הזכרון. המחשב פשוט לא מוכן לקבל יותר מגיגה בודד. הלוח אם שלי הוא די ישן מתוצרת אינטל - D102GGC2 http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d102ggc2/sb/CS-026579.htm לפי הדף הזה הלוח שלי אמור להכיל מקסימום 2 גיגה. ניסיתי לעשות כל מיני ניסיונות של ניתוק כרטיס אחד/חיבור כרטיס אחר/חיבור שני הכרטיסים ביחד ולבדוק בביוס מה מתקבל. התוצאה הייתה שכאשר כל אחד מהכרטיסים מחובר בנפרד הלוח מזהה אותם מצוין, אבל כאשר שניהם מחוברים יחד הלוח מזהה רק אחד מהם ואת השני הוא מזהה כ"not installed". מישהו יודע מה הבעיה פה?
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי מערכת כזו (בת שנה אולי יותר) M2N-E asus AMD 5600+ 8800 GTS 640MB OC2 ו - 2GB 667mhz ddr2 ------------------------- אני מאמין שזה מגביל אותי משמעותית.. יש לי ויסטה כמובן... כמה קריטי יהיה השדרוג ל 4GB? האם זה יורגש?
-
- 7 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח די ישן של אסוס P4G8X. ע"פ מדריך המשתמש אני יכול להתקין זכרון PC2100 או PC1600 ב-4 SLOTS עד לסה"כ 4 GB. הלוח תומך ב-DUAL CHANNEL. האם תסכימו לסייע לי בשאלה - האם אוכל להתקין זכרון מהיר יותר על הלוח (DDR2) על מנת לחסוך בעלויות ואף על שזה לא נתמך באופן רשמי ע"י אסוס ? תודה רבה על הסיוע
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
יש לי לוח אם MSI P45 Neo-F ומעבד Intel Core 2 Duo E8400 ששניהם תומכים בתדר FSB=1333, מה יקרה אם אתקין זכרונות בעלי תדר 800MHZ? והאם זה כדאי? (זכרונות 800 זולים משמעותית מזכרונות 1333). האם יש מקום להשתמש בזכרונות 1066? (פתרון ביניים). תודה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 639 צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא gigabyte p45ds3r q6600 4870 1GB 4gb ddr2 800 בדקתי ב-CPUZ והמעבד במנוחה רץ על 1600 ולפעמים קופץ ל2100 ולעיתים רחוקות 2400 שיניתי בביוס שירוץ על 2400 אבל הביוס אמר לי לאחר ריסט שיש boot failure למרות שההגדרות נשמרו והמחשב עולה כרגיל המעבד עומד על מכפלה של 9x266 אני רוצה שהמעבד יעבוד תמיד על 2.4 כי אני מרגיש שהמחשב לא מנצל את כוחו ב-multi tasking ובווינדוס שמעתי שזה בגלל הלוח אם עושה את זה, סוג של פיצ'ר של ג'יגהבייט... מה אפשר לעשות כדי שיפעל כמו שצריך על 2.4 קבוע
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
הלוח אם שלי התקלקל.. (GA-965P-S3 REV3.3) שלחתי אותו לתיקון ובינתיים הייתי עם לוח חלופי של אינטל (G31, פשוט זבל) בזמן הזה החלפתי מעבד מ E6550 ל E7200 (אל תשאלו איך ולמה..) עכשיו הלוח חזר מתיקון ואני רוצה לחזור אליו, אך כדי שהמעבד יפעל צריך לעדכן לו גרסה ל F13( יש לי F12 ) איך אפשר לעשות את זה בלי המעבד\איתו? כמובן שאין לי מעבד חלופי..
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
יש לי לוח אם intel pearl creek האם הוא יהווה צוור בקבוק עם E6550 ו HD4870? או שמישהו מסתלבט עלי? :-X
-
- 7 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יודע שאני קצת חופר בנושא אבל לא קיבלתי את התשובות שלי מהנושא הקודם - ( אולי הוא לא היה ממוקד מספיק ) , אז הנה סיבוב שני למי שלא הספיקה לא החפירה הקודמת : אני זקוק למעבד, המעבד שלי קיום הוא CELRON 3GHZ ( טוב נכון ) , ואני רוצה לשדרג אותו, אז כמו שאמרתי בכותרת, עד 300 ש"ח נראה לי סביר. הלוח אם שלי זה Gigabyte GA8L915P - Duo PRO שתומך רק PCI-1 . * חשוב להדגיש שאני משחק רק שני משחקים - COD4 &5 ששניהם רצים על אותו מנוע גרפי ככה שיש להם אותן דרישות, אני כנראה יקנה את הכרטיס מסך שהמליצו לי עליו בפורום כרטיסי מסך - HD2600XT. אני רוצה שהמעבד יהיה תואם לו, כלומר שלא יווצר צוואר בקבוק אז מה ההמלצות שלכם? עוד שאלה: איזה מעבד יותר חזק CELRON 3GHZ א…
-
- 8 תגובות
- 711 צפיות
-
-
כותרת
-
- 4 תגובות
- 730 צפיות
-
-
כפי שצויין בכותרת, מה ההבדל בין ה-P43 ל-P45? מה המשמעות של P ו-G? והאם יש הבדל בין P ל-G? כרגע אני לא מתכוון לשחק במשחקים וכנראה בנתיים אסתפק בכ. מסך מובנה בלוח ובעתיד אשדרג, האם יש מניעה מרכישה של כ. מסך מובנה בלוח אם? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום, ברשותי זכרונות מסוג OCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 בדיקה ב CPUZ מראה שהזיכרונות עובדים במהירויות הבאות: 400Mhz 5-5-5-15@ 333Mhz 4-5-5-13@ 266Mhz 3-4-4-10@ איך אני גורם להם לעבוד ב CL4 ולא CL5? הלוח אם שלי הוא Gigabyte P35DS3-L תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול הסביר לי מה ההבדל בין שתי הדגמים http://tms.co.il/product/5362 http://tms.co.il/product/5929 באתר החברה לא ממש מצאתי את שתי הדגמים. יכול להיות שסתם עובדים עלינו, משנים לאריזה מפוארת רושמים GAME ומעלים מחיר, אבל בפועל שני הרכיבים אותו דבר???? ומה יותר עדיף CL5 או CL4 או CL 4-4-4 או CL5-5-5 מה ההבדל בינהם?
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש (AMD 5600) עם 2 ג'יגה זכרון. בעקרון הוא היה אמור להגיע עם 2 סטיקים של 1 ג'יגה כ"א, אבל בבית גיליתי שיש סטיק אחד של 2 ג'יגה. השאלה שלי היא אם ההבדל שיכול להיות בביצועים, אם בכלל, שווה את הטרחה של לחזור לחנות ולבקש להחליף בסטיקים (כן, זאת תהיה טרחה) או פשוט להסתפק במה שיש. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
-
שלום לכולם .. לפני שהמחשב עולה הוא רושם לי : Express Gate Error Code 8C000002 ואז עובד כרגיל ולפני שהמחשב נכבה גם רושם לי משהו ולא מחכה שאעשה אישור או משהו ואז נכבה .. מישהו יודע מה הבעיה ? התקנתי את הדיסק של הדרייבירים המחשב חדש וזה היה מהתחלה.
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-
-
יש לי לוח אם ga-k8nf-9 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1860 יש לי שלושה סלוטים של זיכרון, אחד 256, אחד 512 ואחד 1000, שלושה ביחד אני לא יכול להפעיל. מתי שאני מכניס ביחד את ה 256 ו 512, הכל בסדר, מתי שאני מכניס כל אחד בנפרד גם הכל בסדר (כולל ה1000), אבל מתי שאני מכניס את ה 512 או ה 256 עם ה 1000, אז מהירות באס של הזכרונות יורדת מ 200, ל 164-שזה אני מניח אומר שהלוח אם מפעיל את הזכרונות על 333 מג'הרץ ולא 400. מישהו יכול לעזור?
-
- 8 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שנקראת SIX ENGINE מישהו מכיר אותה? יש שם 5 מצבים לשליטה בחיסכון על אנרגיה ועוד כל מיני דברים האם מישהו יכול להסביר לי על איזה מצב כדאי להיות כל פעם? עכשיו אני על MAX SAVING POWER אך במשחקים ובדברים שצריכים מאמץ, צריך לשנות למשהו אחר? תודה מראש [=
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
יש לי תקציב יחסית נמוך והבקשות שלי הם : איכות OC טובה, פיצרים, צ'יפסט חדש,ואם אפשר עוד פיצ'רים ואני יכול לקבל הכל ועוד חוץ מ-OC במערכת AMD כזאת MA790X-DS5 מחיר : 500 ש"ח מעבד AMD לא יודע איזה מחיר 330-380 ש"ח מקסימום.....איזה לקנות תגידו אתם... או מערכת של אינטל הכוללת לוח MSI P45 NEO F + מעבד E5200 במחיר כולל של 830 ש"ח אבל ההיתרון היחיד במערכת AMD שאמרתי היא שיש בלוח תמיכה מלאה של CF כלומר PCI E_2.0 X2 וזה מאוד חשוב לעתיד אבל זו תוספת......מה אתם חושבים? הספק כרגע ליברטי 400W והכרטיס מסך HD4850 אז תחשבו על הCF עם החלקים האלה
-
- 6 תגובות
- 616 צפיות
-
-
http://www.upfree.net/8323330 הקובץ המצורף בלינק הנ"ל מראה את התוצאות שקיבלתי ב3DMARK רציתי לדעת מה זה אומר?
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני הופך מארז ישן שיש לי לשרת קבצים/מדיה. כנראה שאני אקנה לוח+מעבד+זכרון כאשר המטרה היא לשים בפנים כמה שיותר דיסקים (1-2 בהתחלה וכל פעם להוסיף). קודם כל אני אשמח לדעת איזה לוחות יש שמגיעים עם יותר מארבעה חיבורי sata - מצאתי בינתיים רק את זה - ASUS M3A78-EMH שמגיע עם 6 חיבורים וגם IDE אחד. עוד דבר שחייב להיות זה רשת Gigabit מכיוון שתעבורת רשת תהיה די מסיבית. וכמובן כ. מסך on board כלשהו, ממש לא חשוב מה. מעבר לזה האם יש דרך להוסיף חיבורי sata ללוח קיים? אני לא ממש מכיר משהו כזה אבל אם אפשר אני אשמח לשמוע, ואז תהיה לי גמישות בבחירת הלוח כי סה"כ אפשר להביא לוח יותר זול כשכל המטרה היא שרת קבצים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
את המפרט ניתן לראות... מה שהשתנה שם זה הכרטי מסך 9800GT והOS לויסטה 64 כרגע יז לי OCZ DC 2GB 800 4-5-4-15... השאלה היא באיזה קונפיגרציה לעבוד.... 4X1GB או 2X2GB+2X2GB או 2X2GB ובנוסף....איזה זיכרון לקחת מבין השניים.... PI Black G.SKILL DDR2 PC2 7200 CL4 4GB Kit או PQ G.Skill DDR PC2 8000 CL4 4GB Kit בתדוה,
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-