עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. נגיד קניתי לוח אם בchipset של AMD AM2, הכי זול ופשוט שיש, לפני שנה+ אז אם אני יחליף רק את הלוח לאחד חדש חדש AM2 שיעלה בערך פי 5, זה ישפר משהו? (נגיד והלוח שיש לי כרגע מספיק לי מבחינת הפונקציות ואם אני לא עושה OC) השאלה היא כללית ולא ספציפית אליי או לחומרה שלי. אני פשוט רוצה לדעת אם יש מהירויות בלוח אם, פונקציות שמשפרות את הביצועים וכו'. כמובן גם מבחינת החיבורים של הלוח לזיכרונות, לכרטיס מסך, למעבד ולהרדיסק.

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  2. כבר כמעט שנה עברה מאז קניית המחשב שלי. ועדיין חוץ מירידות של גג 100 שקל פה ושם באיזה דגם, לא השתנו מחירי המעבדים. נכון שיצאו דגמים חדשים זולים יותר ואולי משתלמים יותר ביחס עלות תועלת. אבל תראו את הQUADS למניהם והDUO מסדרת 8xxx. לעומת זאת מחירי הכרטיסים הגראפים למשל ירדו לחצי. זכרונות גם ירדו משמעותית באחוזים. אפילו מסכי מחשב שנחשבים די עמידים מול פגעי הזמן ירדו משמעותית. מה קורה פה בדיוק ?

• 7 תגובות
    • 769 צפיות
  3. כשאני אומר PCIX - אני מתכוון לpci blade (חיבור ארוך כאילו שירשרו 2 חיבורי PCI, ולא חיבור pci express - שסימונו - אגב - pcie ). אני יודע שזו בד"כ חומרה של שרתים וכל מיני workstation למיניהם. לא מצאתי אף לוח עם חיבור כזה בKSP...

• 2 תגובות
    • 615 צפיות
  4. הנה צילומי מסך של מידע המחשב והזכרונות שלי (דיי ישן כבר 4 שנים) שדרגתי לפני כמה שנים ל1.5 השאלה כמה הלוח אם בכלל יכול להחזיק והאם שווה לי לשדרג זכרון ולכמה? מודה לכם מאוד... המטרה היא לעבוד ביותר נוחות על תוכנות עריכה ופוטושופ וכאלה. לא למשחקים. ממש תודה על תגובותיכם. (אם לא רואים את הטקסט בתמונה נא לגרור את התמונה ימינה...) : [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום. יש לי מחשב קצת ישן, לוח אם kv8 pro של abit וזכרון ראם 512 של ADATA. רציתי לשאול איזה זכרון (מהירות, סוג וכו') מתאים ללוח אם הזה, לא מצאתי בחוברות של הלוח אם, והזיכרון בא כOEM. אם אפשר אז לינק יהיה נחמד (סטיק של ג'יגה ומעלה)

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  6. שלום, רציתי לדעת מה ההצדקה להבדל הענק במחיר בין הGA-P45T-DS3R לבין הGA-P45-EXTREME. השני עולה כמעט פי 2.. למה? הסתכלתי על ההשוואה שלהם והם כמעט זהים.. JBOD זה לא מה שהקפיץ את המחיר ככה, נכון? תודה חברס

• 7 תגובות
    • 725 צפיות
  7. שמעתי לפני כמה שבועות שהיצרניות נתקעו עם מלאי גדול של לוחות כאלו והן מתקשות למכור אותן. אתם חושבים שתבוא ירידה גדולה במחיר שלהם בקרוב? והשאלה האמיתית, האם אנחנו (הישראלים) נהנה ממנה?

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  8. הי יש לי מחשב עם שני כרטיסי זיכרון של KINGSTON כל אחד 512MB 800MHZ הם עובדים ב HT היום הביאו לי עוד שני זכרונות (לא של KINGSTONE) כל אחד מהם 1GB במהירות 800MHZ רציתי לדעת אם המחשב עדיין יעבוד לי ב HT עם הזכרונות??או שעצם זה שהוספתי זכרונות מחברה שונה ונפח שונה מאט לי את קצב העבודה? תודה...

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  9. עכשיו המפרט לשי זה ADM ATHLON 4400+ EPOX MF4 J3 HD4850 EZCOOL PS 500WATT אני רוצה לשדרג את המחשב. יש לי 2 אופציות הראשונה.להחליף לאינטל אז להחליף לוח אם טוב של DFI P45 ב 650 שקל. למעבד E7400 ב 615 שקל. ולהחליף ספק ל SEASONIC 550WATT ב 480 שקל או אופציה שניה להישאר אם AMD ולא להחליף לוח אם אז מעבד פנום 2 940 1500 שקל או 920 ב 1200 שקל. וספק 480 שקל. אז מה יותר טוב? חשוב המערכת למשחקים.

• 12 תגובות
    • 781 צפיות
  10. Started by ronen_sig,

http://www.xfxforce.com/en-gb/products/motherboards/GeForceseries/GeForce%C2%AE%209300.aspx#4 בנוסף יש לי שאלה, אני לא יודע אם הדרייורים של הכרטיס מסך פועלים/הותקנו כמו שצריך ואיך אני יכול לבדוק את זה?

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  11. Started by sPoiled,

http://www.geil.com.tw/products/show/id/140 ו- http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=991529 זה. הזכרונות האלה "יסתדרו" במחשב אחד? הן מבחינת המתח והן מבחינת התאימות.. אה ועוד שאלה: אין בעיה ל- http://www.geil.com.tw/products/show/id/140 להיות באותו מחשב עם אלה: http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBPK (3 סטיקים) הן מבחינת המתח והן מבחינת התאימות.. (3 ג'יגה על מחשב 32 ביט) ממש ממש תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 462 צפיות
  12. לאיזה O.C ניתן להגיעה עם קירור סטוק ל-E5200 על לוח P31 ?

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  13. Started by liornfib,

שלום חברים, אני מתכנן לרכוש מערכת מבוססת I7, התקציב הוא 6K (ניתן להתגמש בכ-500 ש"ח) אני מתלבט אילו זיכרונות יתאימו בצורה היעילה והחסכונית למפרט שבחרתי. יש לי העדפה חזקה ל-6 GB מאחר ואני אשתמש בתוכנות גרפיות שזוללות זיכרון. ישנם 3 פרמטרים ששמתי לב אליהם: CL - עד כמה יורגש ההבדל בין 9,8 או 7? MHZ - יש 1333 ו-1600 שוב, עד כמה מורגש ההבדל? חברה - על איזו חברה / דגם הייתם ממליצים במיוחד? הערה: לא מתוכנן OC. הנה המפרט שבחרתי (אני עדיין מתלבט עם הספק...) LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk 137.00 ש"ח 1 COOLERMASTER (CM-690) 690 - - 357.00 ש"ח 1 Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - BOX 1,593.00 ש"ח 1 HEC - 500W ACTIVE PFC - ATX 2 - BULK 317.79 ש"ח 1 GIGABYTE GA-EX5…

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  14. בינתיים אני נשאר עם הלוח הזה, אז שדרגתי לו את הביוס ככה שהוא יתמוך במעבדי 45 ננומטר. אני יודע שאצטרך לשדרג את המעבד שלי על מנת ליהנות מביצועים טובים במשחקים למעבד של 4 ליבות (q6600, q9300 penryn וכו') ואני רוצה מאוד לשים לי כרטיס מסך חזק ביותר לגיימינג, בנוסף למעבד. כרגע יש ליכרטיס מסך וכרטיס קול מובנים, וחבל לי על זה. אמרו לי שהכרטיס הכי חזק שיוכל לרוץ לי על המחשב מבלי להחליף את הלוח אם הוא דגמי 9800 למיניהם, כי בשביל GTX295 (שהוא הכרטיס החדש ביותר של nvidia) צריך להחליף גם לוח אם ואת זה אני אעשה בעוד חצי שנה נניח, כי עדיף לי לשדרג ל- LGA1366 ולמעבדי core i7. בינתיים אני רוצה לשדרג מעבד, כרטיס מסך וכרטיס קול. אין לי מגבלה כספית, ככה שאפשר להתפרע ולהציע את הכרטיס מסך הכי …

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום. הבעיה שלי כזאת. רציתי להרחיב את זיכרון המחשב שלי. לוח האם שלי לא תומך בDDR2 וכו'.. אלא רק בDDR DDR266 DDR333 DDR400 . ראיתי שכבר אין הרבה מבחר והרבה מלאי מזכרונות כאלה (דור ישן) וגם הם עולים יקר ביחס למקבילים שלהם בDDR2. לכן רציתי לשאול מה כדאי לעשות לקנות זיכרון DDR שהוא במהירות נמוכה של 400 מגה הרץ ולהסתפק בזה או להשקיע בלוח אם חדש ולקנות זיכרון יותר זול ועם מהירות ונפח גדול יותר? האם יש סיכונים בקניית לוח אם חדש? זה יצרוך התקנות חדשות של דרייברים וכו'? תודה לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 966 צפיות
  16. אהלן חבר'ה, לאחרונה שמתי לב שהלוח P5QL יוצא בשני תצורות שונות: P5QL - CM P5QL - SE רציתי לשאול מה ההבדלים ואיזה מהם עדיף? אין פה עניין של תקציב חבר'ה זו שאלה כללית, אז זרמו חופשי... עריכה: בהשוואה הבאה ניתן לראות שב CM יש תמיכה ב PCI.E 2.00 אבל ב SE זה לא מוזכר כלל? האם ה SE לא תומך PCI.E 2.00 ? http://www.asus.com/products_compare_show.aspx?array_model=2580,2478&l1=3

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  17. Started by tal_p,

יש לי את הלוח gigabyte ‏MA790X-DS4 ואני רוצה להחליף מעבד.. חבתי יותר לכיוון של זה: ‏‏Phenom Tripple-Core 8450 מה דעתכם??? כמו שכתבתי בהודעה אחרת שלי בהמשך אני מדגיש:: לא מחליף לוח.... כמו ששמתם לב- AMD

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. נכנסתי לאתר של הלוח אם שלי... Gigabyte P31-DS3L http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2615&ProductName=GA-P31-DS3L ואני רוצה להוציא את הזכרונות שברשותי (2 סטיקים שכל אחד גיגה) ולשים 2 סטיקים שכל אחד 2גיגה. האם הלוח שלי יתמוך? אני שואל זאת מפני שרשום באתר: "4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory " אז כנראה שמדובר בסה"כ 4 סטיקים של 1 ג'יגה מקסימום? או שאפשר 2 של 2 ג'יגה מקסימום?

• 9 תגובות
    • 741 צפיות
  19. מה קורה חבר'ה ? אני בונה עכשיו (בפעם השניה) מחשב, ועשיתי הזמנה כבר לכל החלקים (בינתיים הגיע רק הלוח אם) שצריך. לבינתיים החלטתי לחבר את הכבלים של ה - USB הקדמיים ללוח אם. בפעם הראשונה שבניתי מחשב, חיברתי את הכבלים כמו שצריך אבל זה היה במחשב די ישן (מחשב מבוסס על Pentium 4 ישן) ועכשיו מדובר על מחשב חדש. הלוח אם הוא Gigabyte GA-EP31 DS3L ויש שם (בלוח אם עצמו) שתי חיבורי USB אחד הוא USB1 ואחד הוא USB2 שלתוכם צריך לחבר את הכבלים של ה - USB הקדמיים. אני לא יודע אם זה נכון אבל אני חושב ש - USB1 מייצג USB 1.1 ו - USB2 מייצג USB 2.0 זה נכון ? אם כן ואם לא חיברתי לשם את הכבלים ואני לא יודע אם זה צריך באמת להיות שם וגם אם חיברתי נכון או הפוך. אז השאלה שלי בעצם האם הכבלים האלה צריכי…

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by ilanb0,

במחשב שלי זכרון 512 מגה מסוג PC 2100 DDR2 SDRAM . כיצד אוכל לדעת אם מדובר בסטיק אחד או שניים? דרך אגב, אם הלוח הוא Abit NF7-S2(G), כמה סלוטים זכרון יש לו? שאלה נוספת - מה עלויות זכרון כזה?

• 7 תגובות
    • 746 צפיות
  21. Started by SuperStyle,

אז ככה עכשיו הגעתי להחללטה סופית שאין טעם ב CF ועדיף לוח אם רגיל.אני צריך לוח אם טוב אפילו מצויין ל OC זה הדבר הכי חשוב בשבילי(כמובן שהיה כמה שיותר קר וביצועים טובים יותר)אני מתכוון לקנות גם E7300 ולעשות לו OC לעזור ה 3.6-4 תקציב עד 600 שקל.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Omry,

היי אנשים. רציתי לשאול האם יהיה מקום ל-2 כרטיסי 9800GTX+ בגרסאת ה-Twin Turbo של Twintech על לוח האם שאני מתכנן לקנות, ה-Rampage II Extreme. אני מעוניין להתקין את שניהם בחריצי ה-x16 המלאים. אני מדבר על הדגם הבא: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1556 תודה רבה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 564 צפיות
  23. יש לי לוח אם מבוסס הצ'יפסט האמור (אין לי מושג לגבי הפירמה המדוייקת של היצרן- יש דרך לדעת את זה אם זה לא כתוב פיזית על הלוח?) ואני מעוניין לקנות דיסק קשיח נוסף חדש של 500 ג'יגה בייט אבל חושש שהלוח לא יתמוך בכזה דיסק. יש למישהו נסיון עם זה? תודה.

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  24. Started by Ron707,

Asus P5QL או GIGABYTE GA-EP43-DS3L הבנתי ש-Asus טוב יותר ל-OC וה-Gigabyte מגביל בצורה מסוימת, אבל אני עושה OC עד ל-3.6.. אז אולי זה לא אמור לשנות הרבה.. עדיין מה עדיף לקחת? עריכה: המעבד הוא Q6600

• 7 תגובות
    • 676 צפיות
  25. Started by Cha0stAlker,

אהלן שאלה לגבי הלוח EP43 DS3L: איזה הרכב יש לכרטיס הקול המובנה שלו? 2.1? 5.1?

• 4 תגובות
    • 587 צפיות

דיונים חדשים בפורומים