מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
היי, אתמול ניקיתי את המחשב מאבק. הטמפרטורה הממוצעת לפני הנקיון הייתה 39 מעלות בממוצע למעבד ו 35 בממוצע לצ'יפסט. עכשיו הטמפרטוה במנוחה של המעבד עומדת על 34 מעלות, ובממוצע 37-38. לגבי הצ'יפסט נראה לי שההבדל בין הטמפרטורה לפני הנקיון ואחריו נובעת אולי מהתזוזה של החיישן. השאלה היא כזו: יכול להיות שנקיון באמת מוריד טמפרטורות ברמות כאלה? לא היה כ"כ הרבה לכלוך , והוא די חדש. כולה חודשיים וחצי. אין כבלים מנותקים או משהו, והכל מנוטר בדיוק כמו קודם, אז לא נראה לי שמשהו זז בחיבורים..
-
- 0 תגובות
- 412 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום. אתמול קיבלנו את המחשב שהזמנו, עם לוח P5LD2 מתוצרת ASUS. לאחר התקנת Windows XP ורוב הדרייברים האחרונים (הורדו מהאתר של ASUS), ניסיתי להתקין את הדרייברים של כרטיס הקול. ההתקנה התבצעה, היה צורך באיתחול, אך לאחריו הכרטיס לא זוהה - במנהל ההתקנים הופיע רק PCI DEVICE עם סימן שאלה צהוב. הסרתי את הדרייברים, והתקנתי את הדרייברים שהגיעו עם הלוח (בדיסק המצורף), אך גם זה לא עזר. לאחר מספר ניסיונות כושלים, חיפשתי באתר של יצרן כרטיס הקןל את הדרייברים המתאימים. הכרטיס (אם אפשר לקרוא לשבב ה CODEC הזה "כרטיס") הוא ALC882 מתוצרת Realtek, אך באתר של Realtek (וגם בשרתי ה FTP שלהם) לא היה דרייבר מתאים. חיפוש באתר של ASUS גילה שהבעיה קיימת אצל מספר רב של משתמשים, ורובם פשוט קנ…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב שלי כבר חצי שנה ורק היום שמתי לב שהזכרונות הם לא בדיואל צ'אנל תסתכלו במפרט שלי ותראו את הלוח אם עכשיו שמעתי כדי לשים את הזכרונות בדיואל צריך לשים אותם על אותו צבע של הסלוט אז שמתי את 2 הכרטיסי זיכרון על על שתי סלוטים בצבע כתום חיברתי את המחשב הפעלתי והמסך הבהב ולא עלה וגם המקלדת לא פעלה החזרתי את הזכרונות לאותו מצב שהיו לפני אחד בצהוב ואחד כתום ואז המסך חזר לעבוד וגם המקלדת אז מדוע אני לא יכול להפעיל את הזכרונות האלה בדיואל צ'אנל ???
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Gigabyte 8KNXP, P4 2.6 GHZ 800 Bus HT, Crossiar 512 MB twinx 3200, WD 120 GB SATA בכל מקרה יש לי כל הזמן בעיות יצבות הודעות שגיאה של ווינדוס והמחשב מאתחל את עצמו (נכבה ונדלק) הפכתי את כל המערכת ולא מצאתי כלום - זה לא בעיה ב RAM ולא ב HD (החלפתי אותו לאחר מאותו סוג) התקנתי את ווינדוס כמה פעמים ועדיין לא, עדכנתי את הביוס ואת כל הדרייברים . הדבר האחרון שאני חושב הוא כזה - המערכת רצה כרגע על 2612MHz ובאס של 201 MHZ (=804) למרות שהלוח הזה אמור להיות אדיר לOC יתכן וה MHZ המסכן הזה הוא זה שעושה את הבעיות כי SATA אמור להיות מאוד רגיש ל OC. כמו שאתם ראוים אני כבר נואש.... בכל מקרה אין לי מושג למה הוא באמת עובד מהר יותר מהספציפיקציה, אני לא עשיתי כלום ... מישהו נתקל,שמע, ראה פע…
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח ל AMD עם צ'יפ via kt400 . המאורר שיושב על הצ'יפ התחיל להשמיע רעש, אחרי ניקוי יסודי הרעש לא עובר. מה ניתן לעשות? תודה.
-
- 10 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם היציאות למסכים של הלוח אם שלי הלכו ויש לי לפעמים מסכים כחולים. קניתי לצערי את המחשב ב סקאיי פי סי שפשטו רגל ולכן אין לי אחריות על כלום. פניתי לחברה אחרת שאומרת שהיא תומכת באחריות לנפגעי סקאיי פי סי. הם בדקו לי את המחשב ואמרו שצריך להחליף את הכרטיס מסך ושהם ינסו לדבר עם היבואן - מה שלא הצליח ולכן הם אומרים שלדעתם אין לי ברירה אלה להחליף לכרטיס חדש MB GIGABYTE GA-H55M-D2H L1156/6.4GT RETAIL במחיר של 450 שקל היום יש לי GIGABYTE GA-H55M-USB3 נראה שהוא עולה יותר. מה אתם אומרים? לנסות לדבר עם היבואן? להחליף לכרטיס אחר? אני לא יודע מה לעשות תודה
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
נשרף לי לוח אם של ASROCK דגם K8S8X המעבד שיש לי הוא +3000 סוקט 775 השאלה שלי היא לוח אם חדש שאני רוצה לקנות מתאים לסוקט 775 אך ה צ'יפסט שלו שונה מזה של ASROCK שנשרף האם הוא יעבוד בצ'יפסט אחר?? ואיזה לוח אם תציעו שהוא יחסית זול אך איכותי! (שתומך ב DDR1 400MHZ
-
- 8 תגובות
- 684 צפיות
-
-
כאשר המחשב נדלק מופיע בצג C1 וכעבור מספר שניות מתחילה אזעקה והלוח מסרב לעלות לפי החוברת משמעות C1 זה בדיקת זיכרון, אם אני מוציא סטיק או מחליף את הזיכרון באחר לחלוטין הלוח מסרב להדליק את המחשב בכלל, אני כבר מתכוון להחזיר אותו ולקחת ABIT במקום או שלמישהו יש עצה? המעבד אשר מורכב הוא AMD XP-M 2600 וזיכרונות Kingmax PC3200 512mb X 2 והמחשב אינו באוברקלוק והביוס אופס מספר פעמים שלא עזרו.
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי לוח אם MSI 6309 גרסה 1.0 ואני לא מצליח להתקין XP. הצלחתי להתקין WIN98 אבל בהתקנה של XP לאחר האתחול הראשון כשאמורה להתחיל ההתקנה (לאחר העתקת הקבצים) המחשב עושה RESET. ניסיתי להחליף כרטיסי מסך, זכרונות וכלום. יש למישהו רעיון מה לא בסדר? ניסיתי לעדכן ביוס לגרסה 1.9 וניסיתי גם להוריד לגרסה 1.8 ואין הבדל. תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
יש לי המון בעיות עם המחשב, זה מתחיל מזה שלפעמים המסך לא מקבל שום מידע מהכרטיס מסך, כלומר הכרטיס מסך לא פועל וצריך להפעיל את המחשב כמה פעמים מחדש עד שהוא מתחיל את הכרטיס כמו שצריך. לפעמים גם המחשב בכלל לא עולה, כלומר הכפתור של ההפעלה פועל כמו אוטו שלא מתניע, האורות נדלקים לחצי שנייה ואז הוא חוזר להיות מכובה. בנוסף גם שום כונן דיסקטים לא עובד, גם כאלו שעובדים במחשבים אחרים. החלפתי ספק, ככה שזאת לא הבעיה. לדעתי הבעיה היא בלוח אם, אם יש לכם רעיונות נוספים אשמח לשמוע. עכשיו אם אני רוצה להחליף את הלוח אם, אני מחפש לוח אם חדש מתאים. יש לי מעבד PENTIUM 2.8PRESSCOT (1024 CACHE) מארז thermaltake armor full tower מערכת קירור thermaltake bigwater 12cm liquid cooling system 4X512MB Ki…
-
- 3 תגובות
- 496 צפיות
-
-
אחותי אתמול קנתה מחשב עם לוח ASUS A8N-VM (עם 6100 מובנה) כל הדרייברים מתוקנים אבל יש בעיה אחת שהיא הדרייכר של הכרטיס רשת לפי מה שראיתי הוא גם מובנה בלוח אם אבל בדיסק של הלוח אם אין איפשרות להתקין דרייבר לכרטיס רשת. איפה אני אוכל למצוא לו דרייבר?
-
- 3 תגובות
- 529 צפיות
-
-
הזמנתי לפני יום מחשב חדש ורק עכשיו שמתי לב שהלוח IC-7 נותן רק עד 2.8 מתח לזכרונות והזכרונות A-DATA שקניתי דורשים את הכמות הזאת... אז אני לא יכול בעצם להעלות להם מתח נכון?? לאיזה לוח כדאי להחליף? ואם אפשר מהר http://www.adata.com.tw/en/p-d1-03.htm
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
-
-
שלום... יש לי את הלוח DG965SSS של איטל ובסימנייה בCPUZ הוא לא מציד מידע על הזיכרונות...זה בכול הלוחות של אינטל ככה או שרק אצלי משהו קצת מוזר...כמו כן הוא לא מאפשר לי כניסה לביוס... תמונות.... [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
מחשב של חבר טוב שלי, במשחקים קלים כמו fifa הכל עובד חלק, כשהוא שיחק cod av הוא קיבל הודעה שה cpu עובר 90 מעלות... לקחתי אותו לטיפול בtms שעשו עליו עבודה מדהימה, השקיעו בבדיקות... שמתי עליו קירור פריזר 7, ואולג הטנכאי שם אמר שיש ליבה אחת שעובדת קבוע על 2%... שורה תחתונה, במאמץ המעבד הגיע לחום גבולי במעבדה, ואולג אמר שהבעיה במעבד עצמו, ושכנראה הוא עשה את שלו. כשחיברנו בבית והפעלנו משחק קיבלנו את ההודעה הזאת ואני שואל אם יש מה לעשות חוץ מלהחליף מעבד? התושבת הזאת בעייתית, אין הרבה מעבדים תואמים.. ואותו מעבד כמו שיש לו יקר, כבר הייתי לוקח סקיילייק, אבל אני לא יכול להחליף שילוש.. ממש לא בתקציב. מה אפשר לעשות?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי זיכרון בגודל 256mb ובמהירות של 266 בדקתי עם התוכנה wcpuid ושם הןא מראה לי שהזיכרון עובד במהירות של 134.65 . האם זה בסדר (נראה לי שלא ) ואיך אפשר לסדר את זה ?
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 3 450MHz, לאחרונה הוא התחיל להודיע לי שמהירותו היא 300MHz ונראה שהוא עובד יותר לאט. מישהו יכול לעזור?
-
- 4 תגובות
- 482 צפיות
-
-
היי יש לי בביוס 5 אפשרויות של מהירות הזיכרון SAFE NORMAL FAST TURBO ULTRA הזכרון נמצא ב TURBO. שמתי לב שכשהWIN עולה המסך מהבהב\"ממצמץ" כשהזכרונות נמצאים על הרמה הזאת (בFAST נגיד זה לא קורה) האם אני צריך להחזיר את המהירות לאיטי יותר או שזה בסדר ככה?
-
- 2 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן קניתי עוד סטיק של 1GB DDR 400MHZ למחשב שלי במחשב שלי לפני השידרוג היה Twinmos 512MB DDR 400MHZ המחשב שלי נראה כך: לוח אם:Asus K8V-SE Deluxe מעבד: AMD A63 3000+ NEWCASTLE זיכרונות: 1x Twinmos 512MB DDR 400MHZ 1X Ceon 1024MB DDR 400MHZ היום נכנסתי לתוכנה CPU-Z ומשום מה להפתעתי גיליתי שהמהירות של הזיכרונות ירדה ל200MHZ האם זה נובע בעקבות כך שהזכרונות מיוצרות מ2 יצרניות שונות? מה אני יכול לעשות כדי לסדר את הבעיה? האם סידור מחדש של הזיכרונות (יש לי 3 יציאות בלוח) יעזרו במקרה הזה? הנה כמה תמונות: 1) http://img466.imageshack.us/img466/8192/16124702zc0.jpg 2) http://img466.imageshack.us/img466/2024/95728156ho4.jpg 3) http://img294.imageshack.us/img294/4053/3…
-
- 4 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום, הכנסתי זיכרון לאחד הסלוטים על הלוח אם, ולאחר מספר שניות החלו מסכים כחולים והתרסקות של WIN , שבסופו הזיכרון לא עבד יותר, בהכנסת זיכרון אחר לאותו סלוט המחשב עובד יפה, מה יכולה ליהיות הסיבה לעיניין זה ומה ניתן לעשות עם הזיכרון הנ"ל?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד חדש עם מעבד AMD 1.8 GHZ והבעיה היא שכאשר אני פותח את מאפייני המערכת הוא מציג לי שהמעבד הוא רק 512 GHZ ורק לאחר סגירת מאפייני המערכת ופתיחתו מחדש מוצג לי שהמעבד הוא 1.79 GHZ האם זה אומר שיש תקלה במעבד? הסיבה שהתעוררתי לבדוק את זה היא בגלל שיש לי תוכנה מסויימת ובדקתי אותה על מספר מחשבים אפילו מחשבים ישנים והיא עטבדת בהם כראוי ורק במחשב הזה התוכנה הזאת עובדת לאט מדי
-
- 5 תגובות
- 574 צפיות
-
-
אני עובד עם תוכנה מסויימת (תוכנה קטנה ייחסית ולא כבדה כלל) אולם בדקות הראשונות להפעלתה התוכנה מזייפת. נראה כאילו המעבד לא עומד בלחץ אולם לאחר מספר דקות התוכנה חוזרת לפעול כראוי לפי מה ששמעתי שהמעבדים של AMD של מחשבים ניידים עובדים עם טכנולוגיה שמטרתה לחסוך בפעולות של המעבד ולכן בתחילה המעבד מופעל ברמה נמוכה ורק לאחר זמן כאשר נראה כי יש צורך בהאצת המעבד אז המעבד עובד לפי צריכת התוכנה האם מישהוא יודע פרטים על כך ואם אפשר לסדר שמתחילה המעבד יעבוד ברמה מקסימלית? בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד של HP (דגם מדויק DV5122ea), שיש בו מעבד Intel Core Solo T1300. פרטים מלאים על המעבד פה: http://www.techpowerup.com/cpudb/338/Intel_Core_Solo_T1300.html המעבד עצמו אמור לרוץ על 1660mhz, באס 166מה"צ על מכפלה של 10. בביוס של המחשב עצמו אני רואה שהוא מגיע למהירות הזו. בחלונות - גם במאפייני מערכת וגם ב-CPU-Z רשום לי שהמהירות שלו היא 998mhz. ב-CPU-Z רשום שהוא על מכפלה של 6.0 שמביאה למהירות הזו. למישהו יש הסבר למה זה יכול לקרות? האם יש דרך לפתור את זה?
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
הי לכולם, יש לי 2 מעבדים PIII : PIII 800/256/133/1.7v PIII 600eb/256/133/1.65v זכרון Kingstone 128Mb/133Mhz/CL3 אני מנסה להתקין אותם על לוח חדש מהשקית ??? של SOLTEC עם צ'יפסט של VIA694T. הלוח הוא socket370. המחשב לא נדלק.אולי עשיתי יותר נזק מאשר תועלת אבל שיחקתי עם cpu bus ratio במחשבה שזה יפתור את הבעיה. לפי החישובים שלי צריך שהמכפלה תהיה למעבד 800 6.0X ו 4.5X ל600EB. השאלה שלי היא האם אני צודק, או שאני בכלל לא בכיוון של הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, בשעה טובה שדרגתי את מחשבי במחשב חדש (חלקים חדשים)...העדפתי להוציא את ההוצאה העיקרי על כרטיס מסך... בכל אופן (ניגש ישר ולעיניין): קניתי את מעבד ה- AMD ATHLON XP 2500 פלוס מסוג ברטון יחד עם הלוח - ABIT NF7-SL V2 יחד עם מערכת הקירור של TT מדגם POLO 735 החדש, עד כאן מובן? מקווה שכן... בכל אופן, התקנתי, הגדרתי הכל...ומה הבעיה? הטמפ' של המעבד מדהימה לרעה (!!) - כאשר המאוורר עובד על 60-70 אחוז מהעוצמה (כ-5500 RPM) המעבד מגיע לחום של כ-52 מעלות בממוצע! (לא בעומס) רק כאשר המזן פועל והמאוורר פועל על כ-70 אחוז עוצמה (מה שגורם לרעש מעיק) אז המעבד מגיע ל-49-50 מעלות...האם המצב תקין? האם זה הגיוני שזו תיהיה הטמפ'? ואם לא-מה יכולה ליהיות הבעיה? מרחתי שכבה דקה טרמית על…
-
- 15 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי על הלוח כרגע 6 חיבורי סטה, כולם בשימוש. יש לי צורך בהוספת שני חיבורים לפחות, לכן הזמנתי את המוצר הבא מאלי אקספרס הוא מתחבר לחיבור סטה ונכבל מתח שלו, צד אחד חיבור usb וצד שני פין שמתחבר למפצל. עקב כך קניתי את זה- אחרי שהכל מחובר ממוקם הדלקתי את המחשב והתחילו הבעיות. המסך לא נדלק לי, מפה לשם הבנתי שזה המתאם usb שמתחבר לחיבור pci. ניתקתי וחיברתי את הכבל usb של המפצל לusb שנמצא הפאנל בקידמי (מה שלא רציתי לעשות לכן קניתי את המתאם), הממה, הוא מנטל לי שני חיבורי סטה. אני כרגע נימצא עם שני בעיות. 1. המתאם usb מונע מהמסך להידלק. 2. מפצל מנטל לי שני חיבורי סטה של הלוח.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-