עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. האם אני יכול לחבר ספק עם 20 פינים ללוח 24 פינים? אם לא יש איזה מתאם שאני יכול לחבר או שצריך ספק כח עם 24 פינים?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום רב לכם ושבת שלום, אני עובר הרבה על ביקורות של מארזים שונים ואני נתקל במונחים של לוחות אם שונים כגון ATX, EATX (מה ההבדל -זה חשוב מאוד להבדיל בין סוגים שונים) ואני רוצה להיכנס לעבוד בתחום של מחשבים הזה אבל יש בפורום איפשהו הסבר או בלינק מסוים מאתר הזה המסביר ומפרט היטב כל לוחות האם וסוגים שונים שלהם. אגב, אני מאוד מרוצה מכמות המידע איך שאתר מאוחסן - אגב, יש גם מדריך למיתוך ללוחות אם ואני מסוגל ומעוניין ללמוד (ולזכור) את כל החומר, רק שעל לוחות אם אני לא מצאתי לא במדריכים ואני אנסה שוב לחפש אבל אודה בכ"א אם מישהו יכוון אותי למקום איפה שמסבירים על לוחות אם שונים וגם סקירת לוחות אם שונים. תודה מראש ושבת שלום.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by dr70,

יש לי מחשב ישן שקיבלתי מאחי בשביל אבא שלי. המחשב הוא Pentium 4 1.6Ghz עם זיכרון ddr 133Mhz. ב-Bios, המעבד מוגדר על 800Mhz והזיכרון מוגדר למהירות של 100Mhz. אם אני משנה את ההגדרה ב-BIOS למעבד ל- (1600Mhz (1.6Ghz ולזיכרון ל-133Mhz, כדי שהמחשב יעבוד קצת יותר מהר, זה יכול לגרום נזק כלשהו? כי אלו ההגדרות של ה-Optimal defaults. אשמח לתשובה בהקדם. תודה מראש וערב טוב, dr70

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני רוצה לקנות מחשב חדש בסביבות 4000 שקל ואני לא יודע כמה להשקיע במעבד ולוח אם. המחשב יהיה בעיקר למשחקים ולסרטים ולפי מה שראיתי ה i5 או i7 זה הכי טוב אבל רציתי לדעת אם זה תומך בסוג מסויים של כרטיסי מסך בלבד, ואם כן אז כדי לי להשתמש במעבד אחר שיותר מתאים ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום אני צריך המלצה לזכרונות DDR2 בתקציב נוכחי של 1300 ש"ח 2GB ללוח P5WD2 E-PREMIUM למערכת עריכת וידיוא אבל עדיף תיזמונים טובים תודה לכל העוזרים מקווה שהבאתי את כל הפרטים להם אתם זקוקים

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ymalool,

is 60c is a normal temp ?i have a themaltake 6cu+ on it and 3 fans in my full tower case.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by hezi508,

היי לאיזה מעבד שולחני המעבד SU7300 מקביל האם הוא CORE 2 DUO או פנטיום תודה חזי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by dark_b0y,

אני עומד לפני החלפה של מחשב. (שבוע הבא, אם הכל יהיה בסדר ) בעקרון אני רוצה מחשב שיחזיק לפחות 3 שנים .. למשחקים כבדים , תכנות ועבודות של סטודנט.. השאלה העיקרית שעדיין לא מצאתי תשובה עליה היא האם שווה להשקיע את הכמה מאות שקלים הנוספים במעבד AMD X2 3800 ולקבל מעבד יחסית ממוצע במשחקים (אבל חזק בשימוש רגיל) (למי ששואל אני קונה 7800GT), מאשר להשקיע את השקלים ב4000+ רגיל או דומה ולקבל מעבד חזק במשחקים, אבל לקבל מעבד רגיל .. כאשר כבר באינטל יש את הHT והDUAL CORES .. דבר נוסף , האם תוכלו להביא לי ביקורות OC על המעבד הכפול ליבה 3800 ? תודה מראש,

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם, רכשתי מחשב עם מערכת הפעלה vista. במארז יש כניסה לרמקולים ומיקרופון מלפנים ומאחור, אך הם לא עובדים. הטכנאי אמר לי שהוא לא יודע אם הvista תומך בזה. הייתי רוצה לקבל דת דעתכם. לוח האם הוא מסוג intel iselton והמארז הינו hec 6c28 תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. היי הלוח אם הישן Gigabyte 945GCMx-S2 הלך (http://www.smart-pc.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=252). האם אני יכול להחליף אותו ללוח הזה Gigabyte GAG31MES2L ? (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720044) זה צ'יפסט שונה. מה ההשלכות? אני אצטרך להתקין OS מחדש?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אחרי הצצה קטנה במפרטים המוצעים כאן, שימו לב שמחירי הזכרונות נפלו ב-20-25% בשבוע האחרון והמגמה ממשיכה למטה מי שמתכנן לקנות זכרונות בימים הקרובים, ניתן כבר לרכוש 2GB Dual DDRII (2x1GB מהחברות הידועות ב- 1000 ש"ח ופחות.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום רב, ברשותי מחשב עם לוח אינטל DRAGON TAIL P35, מעבד E6750 מותקנים כרגע זכרונות של CORSAIR מדגם: twin2x2048-6400c5dhx 2 יחידות של 1 ג'יגה. ברצוני להוסיף עוד 2 גיגה למחשב כך שיהיה בסהכ 4 גיגה. הנתונים של הזכרונות שיש לי : Tested at JEDEC standard latency settings (5-5-5-18) at 1.8V  SPD programmed at:  JEDEC standard 5-5-5-18 values at 800MHz 2 הזכרונות יושבים בסלוטים הכחולים בלוח אם ויש עוד 2 סלוטים פנויים. השאלה שלי : אילו זכרונות ממה שנמכר כיום - יתאימו לי האם מומלץ לי לשים עוד 2 יח' של 1 גיגה ? חשבתי על הדגם הקיים של CORSAIR ‎TWIN2X2048-6400C4DHX‎ מה אתם אומרים? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by 00Amir,

ברשותי לוח אם p55-ud3a של גיגה בייט, על הלוח יש יציאות SATA2 שיוצאות מבקר של אינטל, בנוסף יש על הלוח 2 יציאות SATA3 שיושבות על בקר של Marvell, רכשתי 2 כונני SSD של SATA3 כדי ליצור מערך רייד0 , סה"כ 256ג'ב למערכת ההפעלה. לפי בדיקות שראיתי באינטרנט הבקר של marvell לא הכי טוב, ומציג מהירויות לא הרבה יותר גבוהות משל SATA2 של אינטל. אני לא מבין למה גיגהבייט מכניסה ללוח אם שלה בקר שאמור להציג ביצועים עדיפים אך באיכות נמוכה? מה לעשות? לחבר על הSATA3 של מרבל או על SATA2 של אינטל? עד היום הייתי על SATA2 של אינטל עם הכוננים הישנים (vertex2) וזה עבר מעולה.. תודה - - - תגובה אוחדה: - - - עכשיו ראיתי באתר של גיגהבייט שהוסיפו שהם לא ממליצים להכניס 2 SSD ב רייד0 על הבקר של מרבל...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Pure-Gold,

מישהו יודע ממה עשוי מעבד פנטיום 1 ? הכוונה היא לא לליבה שלו אלא לגוף עצמו. ניסיתי לקדוח אותו בכדי להכין מחזיק מפתחות וזה בקושי שרט אותו. המקדח פשוט עף.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. עוד מעט אני קונה מחשב ואני מתלבט בקשר למעבד והזכרונות. מה מ-2 השילובים הבאים יפיק יותר ביצועים: axp 2000 +512 ddr (3000) -corsair axp+2400+256mb (3000) -corsair אני מתלבט אם להשקיע במעבד יותר או בזכרון יותר0 המחשב יהיה מיועד למשחקים בעיקר ! אני אישית נוטה יותר לכיוון של ה- axp200 וה-512 זכרון בעקבות דרישת הזכרון הגדולה של משחקים ! אבל בכל זאת נשמע מה אתם אומרים...

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני קראתי במספר מקומות ועדיין לא הבנתי מה כל התזמונים אומרים , ולמה מציינים רק את ה CL בד"כ. אולי אפשר לקבל איזה הסבר קצר ומהיר ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by ndv,

יש לי כרגע PD 915 ויש לי אפשרות להחליף אותו בE2140 ואני משלם רק את ההפרש שיש בניהם שזה 15 ש"ח. עכשיו יש לי שתי שאלות: 1. שווה לי להחליף ? המטרה של המחשב זה בעיקר סרטים (לאחרונה התחלתי לראות סרטי HD 1280P) , לפעמים קידודים וטיפה משחקים. ה915 די מספק אותי, עשיתי לו OC ל3.7GHZ והוא מצויין. האם ה‏E2140 יותר חזק ממנו ? (אני אעשה גם לו OC רציני). 2. באתר של KSP רשום ‏Pentium E2140 זה באמת נקרא פנטיום או שסתם קראו לו כך ? (לE4XXX ולE6XXX לא כתבו פנטיום). תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Xilver,

שלום, באתר SKYPC שמתי לב לכך שזכרונות 512 667MHZ של PQI עולים בערך במאה שקלים פחות מ512 667MHZ של TWINMOS. השאלה שלי- מי מהחברות מומלצות יותר והאם המאה שקל האלה באמת משתלמים. בנוסף, יש גם את גירסת ה 512MB 667MHZ CL4 TURBO של PQI, רציתי לדעת אם אני אקח שני סטיקים כאלו, ואוסיף למשל בעתיד TWINMOS אחד של 1024, המהירות של הTURBO תשווה את עצמה לזה של הTWINMOS או להפך? והאם אני אוכל להנות מהDUAL CHANNEL עדיין? אגב, במה DUAL CHANNEL עוזר? =) סליחה על הבורות ועל השאלות הנוביות, אני פשוט רציתי לדעת..

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. היום הרחבתי את זכרון הRDRAM שלי ל512 מ-256 ורציתי לדעת על מה זה בדיוק משפיע מבחינת המחשב ומבחינתי כמובן שאני יודע שהכל אמור לעבוד יותר מהר קצת אבל על מה בדיוק זה משפיע והאם אני מרגיש את זה???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by SpiritKnight,

לאחר המכה שחטפתי היום מנייס-1, יש לוחות תומכי PC2700? ז"א, שעובדים ב666MHZ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. לשניהם מכפלה פתוחה.. אני לא חושב שבגלל ההבדל של זכרון הקאש יהיו כאלה הבדלים במחיר.. בטוח במעבדי אקסטרים יש משהו יחודי שאין ב-BE של AMD, הרי זה לא מחיר הגיוני כלל וכלל..

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by shloosh,

איזה מעבד עדיף מבין 2 אלה לעבודה משרדית??????? אני צריך תשובה מהר. מבחינת אמינות,מחיר וביצועים.. וגם האם צריך לשים ddr כשאי שה-amd יפעל נורמלי או שsdrm גם יספיק??? (שיהיה ברוראני לא שואל בשבילי ,אלא בשביל מישהו ששאל אותי)

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory? * 2? A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory? * 2? GeIL 1GB (2x512MB) DDR 3200 Value Dual Channel Memory? DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory * 2? איזה זיכרון הכי מומלץ לי לקנות? האם שווה לי לשלם "קצת"יותר בשביל TWINAMOS? או GEIL? תודה על העזרה.... נ.ב רכישת הזיכרון היא בשביל שיפור ביצועי משחקים.... לא בשביל עריכת ווידאו תמונות וכל מיני דברים אחרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. הופעת הבכורה של ליבות ה-Zen 3 תוכל להגיע במסגרת תערוכת Computex 2020 אשר נדחתה בכארבעה חודשים, לפי דיווחים עדכניים ברחבי הרשת לכתבה

25. Started by eliko78,

לוח שמאפשר OC AMD 955 3.4G מ TMS המשתלם והזול ביותר מ TMS

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים