עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by taotao,

היו לי זכרונות של ELIXIR או משהו כזה על הלוח 256*2 ועשיתי בדיקה עם MEMTEST והיו שגיאות בבדיקה 7 קניתי זכרונות חדשים של קינגסטון 512*2 וגם בהם היו שגיאות בבדיקה הזאת והזכרונות הם 400MHZ DDR איפה הבעיה שלי בדקתי כול אחד בנפרד בכול סלוט בנפרד וכולם אותה שגיאה בדיקה 7 יכול להיות שזה לא מהזיכרונות ? אולי מהסלוטים או מהבקר זכרונות או כול דבר אחר? ואם כן איך אפשר לבדוק ממה?

• 4 תגובות
    • 818 צפיות
  2. שלום. יש לי לוח אם מדגם P8P67-M היום לפתע הוא לא נדלק לי, פשוט עשה ריסטארטים (2 או3) בהדלקה. אחרי הריסטארט האחרון המשיך לעבוד אבל בלי שום תצוגה על המסך. בזמן התקלה דלקה נורת ה DRAM LED על הלוח אם. אחרי שניתקתי את אחד מכרטיסי הזכרון שלי המחשב כן נדלק רגיל בלי שום בעיה. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בכרטיס זכרון אבל כחיברתי את הזכרון "הדפוק" והוצאתי את ה"תקין" הבעיה המשיכה. והיה נראה שהלוח פשוט לא מוכן לקבל את שניהם ביחד. בסופו של דבר מה שעשיתי זה לשים את 2 הכרטיסי זכרון על הסלוטים השחורים ולא על הכחולים וזה כן עבד משום מה בצורה הזו. האם זה אומר שיש לי בעיה בכרטיסי זכרון ? האם הבעיה היא בלוח ? אולי בכלל אין בעיה והלוח רוצה שישתמשו בכחולים רק אחרי השימוש בשחורים מסיבה כלשהי…

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  3. Started by avijimi,

שלום לכם אבקש את עזרתכם במציאת פיתרון לבעיה שיש לי . יש לי לוח GA-K8NF-9 של GIGABYTE, בלוח ישנם 4 SLOTS של זיכרון RAM ,שניים בצבע סגול ושניים בצבע כתום. יש לי 4 זכרונות במהירות 400 MHZ . זיכרון אחד בגודל 512 ועוד שלושה בגודל 256- סה"כ 1.25 G. אני מצליח להרכיב בלוח רק שני זכרונות בלבד מבין הארבעה ,אפילו שאני עושה רוטציה בניהם,תמיד רק שניים עובדים בלבד,אם אני מוסיף את הזכרונות הנוספים ,בזמן הדלקה המחשב מצפצף ולא מצליח לעלות. שיניתי ב BIOS את ההגדרות לברירת המחדל וגם זה לא עזר. אודה לכם אם תמצאו פיתרון שאני אוכל להעזר בו. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 465 צפיות
  4. שלום, יש לי בעיה בזכרונות. ככה, יש ברשותי לוח אם של אביט, תושבת 939 תומכת דואל DDR 400. יש לי בנוסף 2*512 DDR 400 מגה הרץ. בחוברת ההפעלה רשום כי כדי ליצור דואל צ'נל, צריך לשים את הזכרונות צמודים אחד לשני, הכוונה בסלוט 1+2 לדוגמא. עכשיו, הדואל צ'אנל עובד, אך פתאום אני מגלה כי הוא עובד על 333 בעצם במקום ב-400 מגה הרץ. מה עשיתי לא נכון? תודה

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  5. שלום לכולם קניתי לפני יומיים מחשב חדש ! המחשב כולל מעבד 3000+ ** לא נעול ** לוח GIGA-BYTE דגם 7NNXPV כרטיס מסך X800PRO וזכרונות של GEIL PC4400 550MHZ ועכשיו לבעיה המיגבלה של הלוח שלי נמצאת ב FSB 240 ( זה המקסימום שהיצלחתי להגיע בלי ריסטים... ) במצב הזה הזכרונות עובדים ב 480 MHZ בתיזמונים דיי מעפנים של 2.5-3-3-11 ( 11 בגלל ה NFORCE 2 ) וראיתי בביקורות על הזכרונות האלו שהגיעו ל 570 MHZ בתיזמונים במקוריים 3-4-4-8 אבל זה היה במערכת מבוססת INTEL אני יודע שאי אפשר להגיע למהירויות כאלה עם מערכת מבוססת AMD ! אבל..... גם שאני מנסה לעבוד בצורה לא סינכרונית זה פשוט לא מצליח לי :-\ אני יביא דוגמא בוא נגיד אני עובד על FSB 260 ( לא יציב ) אז המחשב נידלק ומראה שהזכרונות עובדים ב 520M…

• 16 תגובות
    • 974 צפיות
  6. זה קשור ללוח אם, אבל בעיקר לסוגים שונים של מחברי SATA, לא ממש בטוח מה הפורום המתאים, אז ננסה כאן... אני כרגע עובד עם לוח אם ASUS P5ND ויש לו בעיה עם המיקום של חיבורי ה-SATA על הלוח - יש 4 כאלה, צמודים אחד לשני, ונמצאים בדיוק איפה שצריך לבוא כרטיס מסך שני (כלומר, זה משנה רק עם עובדים ב-SLI) - כמובן שמדובר בכרטיסים גדולים (9800GTX אצלי) כי כרטיסים יותר סטנדרטיים בכלל לא מגיעים כ"כ אחורה. לא ניתן לחבר סתם ככה את ה-SATA ללוח, צריך להשתמש בכבלים בצורת L. הבעיה, שבגלל שהחיבורים כ"כ צמודים אפשר לחבר רק שני כבלים - כי הזווית עולה על שאר החיבורים - הדבר היחידי שעובד זה כבל אחד ל-SATA1 והשני בקצה השני - SATA4. זה יוצר מצב שהזווית של ה-4 בעצם מכסה את 2 ו-3. ובכל מקרה אי אפשר לשים …

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  7. כחלק משדרוג קל של המחשב שלי קניתי כרטיס מסך חדש ועוד סטיק של 1GB זכרון. הכרטיס מסך עוד מצוין והבעיה היא עם הזכרון. המחשב פשוט לא מוכן לקבל יותר מגיגה בודד. הלוח אם שלי הוא די ישן מתוצרת אינטל - D102GGC2 http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d102ggc2/sb/CS-026579.htm לפי הדף הזה הלוח שלי אמור להכיל מקסימום 2 גיגה. ניסיתי לעשות כל מיני ניסיונות של ניתוק כרטיס אחד/חיבור כרטיס אחר/חיבור שני הכרטיסים ביחד ולבדוק בביוס מה מתקבל. התוצאה הייתה שכאשר כל אחד מהכרטיסים מחובר בנפרד הלוח מזהה אותם מצוין, אבל כאשר שניהם מחוברים יחד הלוח מזהה רק אחד מהם ואת השני הוא מזהה כ"not installed". מישהו יודע מה הבעיה פה?

• 6 תגובות
    • 650 צפיות
  8. קניתי פנטיום 3 משומש עם שני שקעי USB מאחור. כשאני מנסה לחבר לו את הדיסק און קי (SANDISK), המחשב לא מזהה אותו ואני רואה (!) צהוב ב DEVICE MANAGER ב USB MASS STORAGE DEVICE. הדיסק און קי עובד כמו שצריך על כל מחשב (נורמלי) אחר. גם שקעי ה USB של המחשב הישן נראים בסדר כי התקנים אחרים כמו מדפסת, אינטרנט, מצלמה עובדים עם ה USB יופי. איך גורמים ל דיסק און קי לעבוד במחשב הישן? תודה

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  9. Started by Halif,

יש לי מחשב דואל e8400 עכשיו יש לי 4 מקום לכרטיסי זיכרון 2סיטיקים צהובים 2 סטיקים אדומים יש לי 2 כרטיסים ddr2 800hz שמחוברים לצהוב כאשר אני מחבר את ה2 האחרים לאדום אותו סוג כרטיס אז מפעיל תמחשב אבל לא תמסך הוא אומר יעני שהוא בanalog mode חיברתי גם רק את הזיכרון לאדום והוא לא הראה תצוגה שהמחשב עולה.. שמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  10. Started by amit123,

שלום. יש לי בעיה קטנה....יש לי שני סטיקים של 512 ddr2 עכשיו קניתי עד שתיים אבל אני לא מצליח להכניס אותם(פיזית...)זה נכנס עד האמצע ואז מפסיק להיכנס אפילו שאני מפעיל כח....אם אני מפעיל רק על צד אחד אז אני מצליח לנעול אותו אבל אז הצד השני קופץ החוצה!ניסיתי עם חבר ולא הצלחנו....החיבור עצמו מתאים זה בדיוק בצורה של הזיכרון....למה זה?לא נראה לי שאמורים להפעיל כ"כ הרבה כח..... (אם זה חשוב הצבע של שני הסלוטים שאני מנסה הוא כתום בשונה מהצבע של השניים האחרים שהם צהובים,אבל החיבור עצמו אותו הדבר....אולי בהם צריך לחבר את זה בכיוון ההפוך?)

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  11. Started by nicirnTAL,

יש 4 כניסות למאווררים על הלוח. 1 מאוכלסות במקור ( מאוורר מעבד ). עכשיו קניתי שני מאווררים ג'נריים 80MM, אני מחבר את שניהם, ורק אחד עובד! ניסיתי בכניסה אחרת, גם כן. ניסיתי מאוורר/יציאה אחרת, גם כן רק אחד עובד! הוצאתי את החיבור ספק של כונן סידירום אחד, לבדוק שזו לא בעיה בספק, עדיין לא עובד. אני מדליק את המחשב, 3 מאווררים מחוברים ללוח, אחד מארז+אחד מעבד פועלים, השילישי עושה סימני חיים, כלמור מסתובב טיפה, וזהו! בבקשה עיזרו לי!

• 9 תגובות
    • 810 צפיות
  12. Started by bennash,

יש לי מעבד E2160 1.8GHZ ולוח ASUS P5L-MX. עכשיו רציתי החליף למעבד חזק יותר E8400 3.00GHZ, שהכנסתי את המעבד עם משחה חדשה והדלקתי את המחשב המחשב לא עלה בכלל בגלל שבדקתי בעוד מחשב אני יודע שהמעבד עובד וגם בדקתי שהכל מחובר כמה פעמים לפני שהחזרתי את המעבד הקודם (E2160). עכשיו אני יודע רק לעשות שידרוג ביוס ללוחות של ג'יגה בייט (שם אתה שם את הקובץ השידרוג בדיסק און קי לוחץ דל במקלדת באתחול של המחשב לוחץ Q ובוחר את הקובץ) בגלל זה בדקתי בחוברת שלמ ASUS ורשום שם מה שרשמתי בקובץ DOC ועשיתי לפי ההוראות אבל קיבלתי את ההודעה בתמונה. (יש לי מערכת חלונות 7 אולטימטיבית 64 בית). א. האם המעבד לא עובד לי במחשב זה בגלל שהביוס לא מעודכן? ב. האם ההודעת שגיאה בהפעלת הדיסק של ASUS היא בגלל שיש לי…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by shmoolm,

יש לי לוח אם של גיגהבייט K8NS ultra 939 עכשיו יש לי זיכרון 512 מגה של קינגסטון במהירות 400. לאחורנה חיברתי עוד סטיק של 256 מחברה אחרת במהירות 300. עכשיו מה שקרה זה בעצם שהזיכרון הנוסף פשוט נשרף!!!!!!!!!!!! הסיבה יכולה להיות בגלל המהירויות השונות? אם אני יוסיף עוד סטיק של 400 זה יהיה טוב? ועוד שאלה... האם יש מצב שנשרף גם הסלוט בלוח אם בעקבות זה ?

• 4 תגובות
    • 514 צפיות
  14. Started by dkaro,
    • 0 תגובות
    • 422 צפיות
  15. שלום אני משתמש בחלונות XP פרו, אני מבצע כיבויי מחשב לוחץ --> התחל --> כיבויי --> תוך שניות כתוב "שומר הגדרות....". ואז המסך הופך לכחול ויש הודעה שגיאה. שאומרת: A problem has been detected and windows has been shut to prevent damage to your computer. if this is the first time you've seen rhis stop error screen, restart your computer. if this screen appears again, follow these steps: check to make sure any new hardware or software is properly installed. if this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need. if problems. continue, disable or remove any newly installed hardware or software. disable Bios me…

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  16. שלום ברשותי מחשב עם המפרט הבא: מעבד: pentium 4 630 3.0ghz 800mhz fsb לוח: gigabyte 8i915pl זיכרון: 1gb ddr 400mhz + 512mb ddr 400mhz שמתי לב שמהירות הבאס מכוונת על 100 עם מכפלה 15 > 1.5ghz המעבד אמור לעבוד ב 200 עם מכפלה של 15 > 3.0ghz כשאני מנסה לשנות בביוס את המהירות ושומר את ההגדרות, כשהמחשב עולה אני רואה שוב שהוא חוזר ל100mhz ניסיתי לתת מספר נמוך יותר מ200 והצלחתי לשים אותו על 120mhz ואז החלטתי לבדוק את המכפלה של הזיכרון - ראיתי שהיא מכוונת על 2.5. במהירות באס של 200 הזיכרון עובד במהירות 500 וכנראה זה מה שגורם לבעיה. באפשרויות מכפלה של הזיכרון יש auto/2.5/3/4. בחוברת של הלוח מופיע שעבור מעבד בעל באס 533 ניתן לכוון 2.5/3/4 ועבור מעבד בעל מהירות באס 800 ניתן לכוון…

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  17. Started by croetro,

שלום, לצורך הרכבת גוף קירור חדש הייתי צריך לנתק את כל הכבלים מהלוח-אם. לאחר שסיימתי חיברתי הכל בחזרה אבל כשלוחצים על כפתור ההדלקה שבמארז הוא לא מגיב. כשאני מדליק את המחשב עם הלחצן שיש על הלוח אם הוא נדלק. ואם אני אלחץ לחיצה ארוכה על הכפתור הדלקה שבמארז כאשר המחשב דלוק כבר אז הוא מתכבה.. החיבור של הכפתור טוב כי הוא מכבה את המחשב אבל לא מדליק אותו. מה צריך לעשות ?

• 11 תגובות
    • 960 צפיות
  18. שלום, אני כנראה הולך לקנות את הלוח הזה. הבעיה שלי איתו היא עם הכרטיס קול, למרות שכתוב שהכרטיס קול הוא שמונה ערוצים, בפנאל יש רק 3 יציאות (PORTS) של הכרטיס קול (LINE IN LINE OUT MIC). אם זה שמונה ערוצים אז למה יש רק 3 יציאות? בדגם של GB 965P-S3 יש את אותו כרטיס הקול אבל עם 6 יציאות... אם מישהו יכול להסביר לי את זה יהיה טוב. בנוסף, שלחתי להם אימייל לגבי זה, עוד לא ענו לי.

• 4 תגובות
    • 464 צפיות
  19. Started by idan100,

שלום, ברשותי לוח אם מסוג P-35. לפני מספר ימים רכשתי מיקרופון וחיברתי אותו לכרטיס הקול(Realtek ALC888 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller PCI) של לוח האם. משום מה, המיקרופון רוב הזמן לא פועל, כשהוא פועל הוא משמיע רעשים משונים או שהוא חוזר על מה שאמרתי כמה פעמים במין הד מוזר(וזה לא קשור לקירבה לרמקולים) ופעם בכמה זמן הוא פועל כמו שצרים לפחות מחצי דקה, ושוב פעם חוזר למצב של חוסר פעולה/פעולה לא תקינה. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לכך? אולי אתם יודעים מאיפה ניתן להוריד את הדרייבר המעודכן ביותר ללוח האם שלי? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by SUBX2,

ECS (Elitegroup) P4VXASD ציפסט של VIA מצאתי את הקישור הזה הזה לא הורדתי והוא לא עובד ב XP למישהוא יש קישור ל DRIVER טוב שיעבוד [ftp=ftp://http://www.driverscollection.com/?file_id=3070]http://www.driverscollection.com/?file_id=3070[/ftp]תודה לעוזרים...............................

• 2 תגובות
    • 689 צפיות
  21. Started by alsal,

זה INFERNO מדבר מביתו של אלסל לפני כמה ימים קיבלתי את המחשב החדש שלי וכששמתי את ה Readen 9000 Pro שלי וחיברתי הכל המסך לא הגיב אז שמתי את הג'יפה שלי (MX 200) והכל עבד הבאתי OC בן **** של 560 מגה בערך אבל מה קרה לכרטיס ?? אולי יש בעיה ללוח ? וגם משום סיבה הכונן 3.5 לא רוצה לעבוד (חיברתי כמו שצריך) אולי גם לזה יש פתרון תודה לעוזרים INFERNO

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  22. קניתי TWINMOS 512 3200. הוצאתי את הסטיק הקודם (WINBOND 256 3200), כדי לראות שהחדש עובד כמו שצריך ולהריץ בדיקות. שמתי על 200 באס. הרצתי MEMTEST86 - אבל בהצלחה. העלתי WIN - הרצתי את בדיקת הזכרון בסנדרה - נותן רק 1400 נק' , WTF ?! : (רק לידע כללי - הייתי מקבל עם הויינבונד הקודם שלי 2700-2800 באותו מבחן) טוב, אז אמרתי בוא נבדוק את ההגדרו ביוס טוב. ובדקתי: באס - 200 מכפלה - 9.5 זכרון על 100% (לא אוטומטי) תזמונים (ברירת מחדל) - 833 2.5 מתחים לא שיניתי. (לא צריך, יציב). בדקתי שוב. אותה תוצאה. שמתי בחזרה את הזכרון ווינבונד הקודם (שכאמור כבר קיבלתי איתו פעם 2800 בערך), והפתעתי הוא פתאום מקבל בסנדרה 1400-1300 !!! מסקנה (לפחות לדעתי) - בעיית לוח / הגדרות (שולל בעיה ב…

• 48 תגובות
    • 3.7k צפיות
  23. Started by dan9,

היי יש לי לוח מסוג: 4CoreDual-SATA2 של חברת ASROCK http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-SATA2&s=775 ונתקלתי בבעיה שעוד לא קרתה היתה לי בעבר עם אותו לוח... בזמן התקנת וינדוס ולא משנה איזה ונידוס...הוא לא מצליח למצוא את הדיסק קשיח ולא מוכן לקבל אף דריבר של הבקר בנוסף גם שאני מנסה להתקין על שני כוננים שהם לא מסוג SATA אלה EDI הוא לא נותן?? וב XP הוא נתקע ולא עובר את המסך הכחול לממשק הצבעוני.. מה הבעיה??

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  24. Started by GZA3,

(גרסאת דלוקס אם זה משנה) משום מה רק כרטיס רשת אחד אני מצליח להתקין והשני לא מופיע לא מותקן ולא נימצא ברשימה של ההתקנים שלא מותנים, אבל יש לי עוד משהו מוזר שניראה כמו כרטיס רשת אבל לא עובד. הגעתי עד מצב שאפילו עדכנתי ביוס כדי לפתור את הבעיה אבל לא עזר אני נותן תמונה כדי שתבינו במה מדובר על הכרטיס רשת הימני מוגדר אי פי 192.168.1.101 255.255.255.0 והוא מחובר לאינטרנט ב ADSL הדבר השני (השמאלי) מוגדר אי פי 192.168.1.100 255.255.255.0 והוא לא קשור לעולם ואם אני שם אותו על לא פעיל הוא מנתק אותי מהאינטרנט (למרות שהראשון מחובר לאינטרנט) כרגע שתי החיבורים תפוסים אחד ל ADSL ואחד לרשת LAN אבל גם שהרשת LAN לא היית מחוברת ב"שתי" הכרטיסי רשת שמותנים לי היה ניראה כאילו הם מחוברים…

• 4 תגובות
    • 533 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.