עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אוקי אז ככה אני מתחיל כבר להזמין את המערכת החדשה שלי עכשיו החלטתי לרכוש את המעבד 2500K ובתיכנון זה לבצע עליו OC ל4.5 עכשיו אני תקוע בשלב של הזכרונות מצאתי את הדגם שאני רוצה אבל אני מתלבט בין זכרונות 1600MHZ לזכרונות 1333MHZ מבחינה כלכלית. מה ההבדלים בין התדרים שמדובר בOC? האם 1333MHZ יתאים לOC שאני רוצה בו ? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. האם ידוע איזה מהמעבדים המצויינים בכותרת יותר טוב? ההתלבטות היחידה שלי כרגע בקניית מחשב חדש (למטרות בייתיות) הוא איזה מעבד עדיף, AMD Athlon II X2 250 או Intel Pentium Dual-Core E5800. הנה השוואה ביניהם שמצאתי: http://www.cpu-world.com/Compare/245/AMD_Athlon_II_X2_250u_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_E5800.html אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.

3. השאלה בכותרת תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. יעבדו עם i5-750, 4GB-1600, 240GT. לא עושה OC ולא מתכנן שידרוג. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1591 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1507 בנתיים בחרתי בראשון (היקר יותר). האם שווה לי להחליף?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by amitbl,

מבית ג'יגהבייט. MA785GMT-UD2H - כרטיס גרפי 4200, תומך בhybreed, ועם תמיכת סראונד טובה מאוד. 440 שקל. MA78LMT-US2H - כרטיס גרפי 3000 (או 3200) ללא תמיכה בהייבריד. כרטיס קול סביר+. 350 שקל. אני כרגע עם 9600GT, אבל מתכוון לשדרג בעתיד הלא רחוק ל5830 או אפילו 5850 (תלוי במחירים העתידיים). האם התמיכה בהייבריד והכרטיס קול הטוב יותר שווה את ה100 שקל האלו? עצתכם בבקשה...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by HeDesXs,

חבר שלי קנה 2GB 800MHZ והוא רוצה להוסיף אחד מהסטיקים הישנים של 512 שעובד על 533MHZ אז כדאי לו לשים או לא? (כי זה יוריד את המהירות של הזכרונות)

7. היום הרחבתי את זכרון הRDRAM שלי ל512 מ-256 ורציתי לדעת על מה זה בדיוק משפיע מבחינת המחשב ומבחינתי כמובן שאני יודע שהכל אמור לעבוד יותר מהר קצת אבל על מה בדיוק זה משפיע והאם אני מרגיש את זה???

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by orends,

הזמנתי לא מזמן מחשב מפנדה עם לוח אם EPOX 4G4A וזיכרון CORSAIR 256MB DDR333 CMX256A-3000C2. האם כדאי לי להחליף את הזיכרון הנ"ל לMushkin 256mb DDR 3000? שניהם מגיעים עם צלעות קירור, השאלה הגדולה היא- מי יותר טוב בביצועים ובOC??? נציג פנדה אמר לי שהקורסאייר יותר טוב. נ.ב אל תתיחסו לזה אבל בהפרש המחיר אני לוקח AC3...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by Lev-UFO-Child,

אני רוצה לשדרג את החלקים הבאים: מעבד לוח אם זכרון כמובן ששדרוג כל אחד מהם גורם לשדרוג השני, מה שגרם לקנייה של כל השילוש. אני קונה ב[צונזר] ויש לי כמה דברים שהם "חובה" זכרונות של לפחות 333MHZ, כרטיס מסך בלוח אם וכרטיס קול בלוח אם (כלומר לוח אם NFORCE 2 עם IGP), ומעבד הנמוך ביותר שיהיה מסדרת האתלון XP (עדיף 0.13 מיקרון, אני מכיוון שאני לא רואה את עצמי עושה OC בזמן הקרוב זה לא ממש משנה לי) חשבתי על הדבר הבא: Athlon XP 1800+ 450 256MB DDR 333MHZ generic 180 epox nforce 2 MB with IGP 780 סה"כ יוצא 1410 (לפי חישוב מהיר שלי) יש למישהו הצעות לשיפור במסגרת התקציב (אני קונה עוד דברים, אבל אלה הדברים שאני לא בטוח בקשר אליהם)? נ.ב < זהו לא המקום לשאול שאלות שכאלו >

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Dready,

יש לי משחב פצצה באמת השקעתי בו המון אבל משהו לא עובד בסדר, כודם כל המיפרט : p4-2.4c ht radeon 9800pro 256mg mb:asus p4p800 1024 ddr memory (dual channel) s wd- 80gb 7200 rpm עכשיו הכלל פועל פצצה, אבל אני מרגיש שבמחשב לא מנצל את כל היכולת שלו, ויש לו יכולת.... הפעלתי 3dmark 2003 והסרטים פועלים פצצה, אבל שהגעתי לCPU test-2 משהו לא היה בסדר זה היה על 1-0 אפ פי אס, אז התקשרתי לחבר שלי ורציתי שהוא יפעיל גם את אותו טסט אני סיימתי ב-249 פריימים והוא ב350- שלו יש p4 -1.7 בדקתי הכל, ספק כח אולי זההכרטיס מסך החלפתי מעבד הכל!!, אבל שום דבר , לבסוף נשאר הלוח אם(אולי הוא פגום), מה שאני מבקש אם אתם יכולים להביא לי שמות של דגמים טובים של מדרבורדים asus or gigabyte וזה חייב להיות דואלי …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by orrm,

לא הייתי בטוח אם לשים את זה כאן או באוברקלוקינג, מנהלים תרגישו חופשי להעביר אם צריך. שלום כולם, עכשיו שיצאו הזכרונות החדשים של DDR500 היה מעניין אותי לדעת אם הם היו עדיפים לOC. לקחתי כדוגמאות את הזכרון של XtremeDDR PC3700 שאצלם הוא דווקא מסומן כ500+ אבל רץ כברירת מחדל על 477 ולעומתו את הOCZ DDR500 שראיתי שעובד בCL2.5 למרות שכל האחרים עובדים בשלוש (תקנו אותי אם אני טועה.) הנה המידע הטכני: מה אני יכול ללמוד ממנו? איך אני יודע איזה יעבוד בOC טוב יותר? XtremeDDR PC3700 3-6-3 2T Timings CL 2.0 OCZ PC4000 CL2.5-4-4-7 צריך עוד איזשהו נתון? תודה מראש, orrm.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by XOR,

אז ככה אני רוצה להבין פעם אחת ולתמיד מה זה אומר לוח אם עם שני מעבדים. אני תמיד חשבתי שאם אני יקנה לוח אם עם שני מעבדים נגיד 2500+ אז הם לא יעבדו במקביל אלא מתי שאחד יקרוס אז השני יתחיל לעבוד. ואז חבר שלי בא ואמר לי שאפשר ששני המעבדים יעבדו בו זמנית יעני 1.8GHZ+1.8GHZ = 3.6GHZ אז אני כבר לא מבין! אני אשמח לקבל תשובה ברורה לגבי זה תודה. 8)

13. מחפש חלקים מרמה גבוה תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. עוד מעט אני קונה מחשב ואני מתלבט בקשר למעבד והזכרונות. מה מ-2 השילובים הבאים יפיק יותר ביצועים: axp 2000 +512 ddr (3000) -corsair axp+2400+256mb (3000) -corsair אני מתלבט אם להשקיע במעבד יותר או בזכרון יותר0 המחשב יהיה מיועד למשחקים בעיקר ! אני אישית נוטה יותר לכיוון של ה- axp200 וה-512 זכרון בעקבות דרישת הזכרון הגדולה של משחקים ! אבל בכל זאת נשמע מה אתם אומרים...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. צ'יפסט: יש לי את שני הצ'יפסטים הבאים: 1. VIA VT82C694Z (VIA Apollo Pro133Z 2. VIA VT82C686A PCIset מה יתן לי העידכון של הדריבר לצ'יפסטים? הארד דיסק: יש לי כרגע הרדיסק של מקסטור 40GB, אני מעוניין לקנות הארד דיסק של 60GB עם 8MB Buffer. של איזה יצרן כדי לקנות? מה המחיר של הארד דיסק כזה? זיכרון: יש לי כרגע סטיק אחד של 128MB SDRAM, אני רוצה להוסיף עוד סטיק אחד של 512MB SDRAM האם זה בסדר שיש שני סטיקים שונים בגודלם? מה מחיר של סטיק כזה? נ.ב. תתיחסו בבקשה למפרט שלי, במיוחד ללוח אם ולמעבד

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Arik.G,

התקנתי את כל הדרייברים ההכי חדשים אבל עדיין אני לא מוצא איפה הכניסה או איפה זה בכלל.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by sxs,

ידוע לי שב axp ישנו SSE שאין ב TB. האם יש עוד הבדלים הגורמים לתוספת ביצועים אצל ה axp? עריכה: TB = Thunder Bird... המהיר בסידרה היה 1.4Ghz ואז עברו ל AthlonXP החל מ1466mhz

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  18. ככה אני עושה סקרים לקניית מחשב חדש ונתקלתי בזכורונת הבאים GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM value w/hs עכשיו שתי שאלות: 1. יש הבדל בין DDR ל DDR SDRAM???? (לא לצחוק בבקשה) 2. שאלה לא קשורה אבל מישהו יודע מה התיזמונים של הזכרונות A-DATA 400Mhz ושל ה Samsung 400Mhz???

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by MasterGal,

היי חבר'ה, שאלה פשוטה איזה לוח אם אני צריך לקנות למעבד שרשמתי בכותרת

• 21 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by massinvallus,

???

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום אני רוצה לדעת יותר על ליבות שונות.. איזה סוגי ליבות יש לאינטל לפני הסדר של הכי טוב לפחות טוב(של מעבדים שלא מיועדים לשרתים) נורפווד,פרסקוט,ויילמאט מה עוד יש ומישהו יכול להגיד לי מה הליבות שנחשבות להכי יציבות על AMD +הסבר על איזה יש אני מכיר רק את VENICE.. (אגב אם כבר שאלו את זה אז עשיתי חיפוש ולא מצאתי לינק יכול להיות גם נחמד לת'דר שקשור) תודה.

22. היי רכשתי 3570 I5 במקום Q6600 זכרון DDR3 16GB במקום DDR2 4GB לוח אמ DH-H77D3H במקום P35 .. השאלה האם אני צריך להתקין מחדש מערכת הפעלה לאחר ההחלפה (אני משתמש בWIN 7 64 BIT) :s05: בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by nir8e,

יש לי מחשב נוסף שמותקנת עליו מערכת ההפעלה חלונות 8 (פרו) במנהל ההתקנים כתוב DISPLAY ADAPTERS: Intel® G41 Express Chipset (Microsoft Corporation - WDDM 1.1) למיטב הבנתי מדובר בדרייבר של כ.מסך מובנה המערכת מזהה את הכ.מסך וערכי הרזולוציה תואמים את סוג מסך המחשב (LG) שגם אותו המערכת מזהה. לכרטיס מסך המובנה 2 יציאות ! ובמערכת הXP שהיתה מותקנת לפני היתה אפשרות להחליף בין המסך הראשי לטלויזיה או להראות את 2 המסכים באותו הזמן (במצב מראה). משום מה האפשרות לא קיימת במערכת חלונות 8, ניסיתי להוריד דרייברים אבל הם לא מתאימים למערכת ההפעלה. מה אפשר לעשות ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. איזה מבין שני המעבדים הנ"ל עדיף: ה- E7300 חדיש יותר ובעל זיכרון מטמון 3MB ובאס 1066 ה- E6750 מיושן יותר אך בעל זיכרון מטמון 4MB ובאס 1333. ב- WEI שכמובן אין לסמוך עליו ה- E7300 מקבל ציון גבוה יותר. יש לציין שהייעוד של המעבד שיבחר יהיה ל- HTPC. * נא לא להמליץ על מעבדים אחרים כי אלו השניים שאני אמור לבחור מהם ואין עוד אופציות אחרות.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. קצר ולעניין ציפסט Z370 יהיה בעל חיים קצרים מאוד (ידענו..) ואחריו יגיע הZ390 (גם ידענו..) מה שלא ידענו (וזה לפני הבחור הנ"ל) זה שהציפסט הזה תומך מעבדי 8 ליבות, כלומר מעבד 8 ליבות עם 16 נימים יגיע למייסטרים הגבוהה במחצית השניה של 2018 לדבריו. אם זה נכון, אני יכול רק להגיד תודה לך AMD. https://www.techpowerup.com/237115/intel-to-bring-8-core-16-thread-cpus-to-the-mainstream-desktop-platform-in-2018

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.