עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום אנשים! לאחר הרבה זמן עם המחשב הנוכחי אני שוקל להחליף את הרכיבים הבסיסים במחשב כדי לקבל בוסט כמה שיותר רציני לביצועים. את המפרט הנוכחי אפשר לראות בצד(<). התקציב הוא 780 שקל. הרכיבים שאני רוצה להחליף הם המעבד הלוח אם והזכרונות. בנתיים חשבתי על החלקים האלה: Pentium E5300 P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31 2GB Samsung עיקר ההתלבטות נמצאת בלוח אם (יש עוד לוח של GIGABYTE שעולה 260 ולוח אחר של ASUS גם ב-260). אני רוצה לוח אם שלא יגביל את המעבד. כמו שאמרתי אני רוצה להרגיש את ההבדל בביצועים בין המערכת הנוכחית לבין המערכת שאחרי השדרוג. תודה מראש לעונים. עריכה: שאר החלקים ישארו במערכת החדשה (HD, צורב וכרטיס מסך). את החלקים אני יקנה מ-KSP או IVORY אז תבחרו מהמאגר שלהם.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by שימי71,

שלום קניתי לוח אם חדש של אסוס תואם למעבד AMD לצערי הרב ברגע שניסיתי להרכיב את המעבד תואם ללוח האם הוא נפל לי על הרצפה וחלק מהפינים(כ-10) התעקמו. שאלתי האם יש דרך כל שהיא לתקן את הבעיה,לישר את הפינים? או לקרוא קדיש על המעבד. ניסתי עם פינצטה דקה לישר את הפינים אבל זה מאוד קשה תודה למי שינחם אותי

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. זה הלוח אם שיש ברשותי: Gigabyte GA-MA78GM-US2H וזה הצ'יפסט שלו: AMD 780G + SB700 Chipset יש דרייברים, לצ'יפסט מהאתר של הלוח האם: http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_amd_7series-v2.0_vista32.exe השאלה שלי היא כזו. אני התקנתי את ה- Catalyst מהאתר של ה- ATI/AMD חבילת ה- Catalyst לכרטיס המסך, כוללת בתוכה דרייברים לצ'יפסט? או שאני צריך להוריד את החבילה מהאתר של ג'יגה-בייט ולהתקין אותה? אני בינתיים התקנתי רק את ה- Catalyst. זו החבילה שהתקנתי: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/integrated_vista32.aspx?type=2.7&product=2.7.4.3.3.3.1〈=us&rev=10.2&ostype= תודה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by 47,

תגידו לי, מתי הCHIPSEt הזה יצא?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by ThePinkPanther,

סוף סוף שכנעתי את אבא שלי לשדרג את המחשב. מה שבטוח אני קונה AMD. השאלה שלי היא,האם לקנות עכשיו מעבד(ATHLON XP 2200+) או לחכות למעבדים החדשים(2400,2600,2800)?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום אני מחר הולך לקנות 256 מגה זיכרון ורציתי לדעת מה כדאי לי לקחת SDRAM או DDR יש לי אופציה לשניהם על הלוח אני רוצה לדעת מחירים של יחידת 256 לכל אחד מהם, ומהירויות... וכמה שיותר מהר, ומה יותר שווה לדעתכם יש לי P4 1.7GHz תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. Started by Kfir,

איך הזיכרון של WINBOND, יש למישהו נסיון איתו ? אני שוקל להחליף זיכרונות 512 מגה של מושקין 2100 (266) בזיכרונות של 512 מגה 2700 (333) של WINBOND. תודה...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by MDK,

מישהו יודע מתי יגיע לארץ המעבד הנ"ל אבל בדגמים - 1700+, 1800+ ו-1900+ ? ? ? ? ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. כי שמעתי מהרבה מוכרים שאין לו טווח ארוך של חיים והוא לא מתאים למשחקים וכל זה זה יותר משרדי... בבקשה תסבירו לי למה עדיף amd על intel תודה מראש!!!

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by poizen,

היי חברה ! יש לי מחשב ישן (לוח אם ASUS P2B) עם P2-350 (כזכור, מעבד בפורמט SLOT1) המתפקד כמחשב שני/אינטרנט בלבד. לאחרונה המאוורר של ה CPU החל להרעיש בטירוף-נפתר (חלקית וזמנית) עי ניקוי אוויר. לאימתי, למחרת בערב (כשהמחשב היה דלוק מהבוקר ללא הגדרות POWER MANAGMENT וכו) ראיתי שהמאוורר מת. היות וחיפשתי תרוץ (לעצמי) לרכוש מחשב חדש (מה לעשות, 350MHZ לא בדיוק סוחב...) השארתי את המעבד ללא מאוורר, ויתרה מזאת, גלשתי באינטרנט, ראיתי סרטים, ואף הרצתי עליו PRIME95 אבל (להפתעתי) המחשב המשיך לעבוד ! אני נהנה מזה כחודש (24/7-לא מכובה אף פעם) ממחשב סופר שקט-ללא שום CASE FAN, ללא מאוורר CPU (אבל עם גוף הקירור המקורי שלו וגריז טרמי זול כלשהו), אלא רק מאוורר של ספק הכח ENERMAX FCA (עם י…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by NEO1987,

אני רוצה לקנות כמה חלקים חדשים עשיתי מפרט תגידו מה דעתכם ואם אתם יודעים איפה אפשר למצוא את זה יותר זול ממה שאני רשמתי ASUS P4PE/L 845PE/FSB533/DDR333/LAN/Audio/USB 2.0 944 ¤ ASUS :יצרן Socket 478 Pentium 4/HT מעבד: תמיכה ב P4PE/L :דגם Intel 845PE :Chipset 2GB DDR PC2700/333Mhz זיכרון: תמיכה עד 533Mhz :מהירות 2xIDE, 1xFDD :חיבור ADI1980 6Channel Audio PCI :כרטיס קול 1xAGP, 5xPCI :חריצי הרחבה 10/100 :כרטיס רשת 4xUSB 2.0 :אחר שנה :אחריות Intel Pentium 4 1.7GHZ Socket 478 961 ¤ Intel :יצרן Pentium 4 דגם: 256k L2 Cache זיכרון: 1700Mhz / 400Mhz Bus מהירות: Socket 478 חיבור: כולל מאוורר SIMD E…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by SunBlade,

לאיזה מעבד של INTEL אפשר להשוות את ה AXP 2700 ???

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  13. לחברי הפורום שלום וחג שמח חשבתי לקנות מחשב חדש, וכבר שחשבתי שהכל ברור, החליטו ההם למעלה להקשות את חיי. אבקש את עזרתכם במספר שאלות. ללא ספק בכוונתי לרכוש מעבד אשר יתמוך ב 64bit - על כן חשבתי על +AMD2800. כעת מודיעים לי כי אינטל צפויה להוציא מעבד כזה. 1. האם להמתין לאינטל ? ומה נראה שיהיה המחיר למעבד ביתי כזה ? כפי הבנתי ל AMD אין שימוש בערוץ כפול לזיכרונות בתושבת 754 !!!!! קראתי את המאמר "תזמוני זכרונות ו Dual DDR - כל מה שרציתם לשאול, ולנו כבר נמאס לענות " היה מרתק אך על שאלתי הוא לא ענה -- אנה הושיעו. 2. האם ישנו כזה שינוי גדול כאשר ישתמשו בזה בתושבת 939 ? ואם כן, הכיצד אם כך מעבדי amd מצליחים להתחרות באינטל שלהם תעבורת נתונים מהירה …

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by 6600GT,

לפורום שלום , לאחרונה שידרגתי את חלקי המחשב שלי (לוח, הארד דיסק, זכרון) נשארתי עם המעבד הקצת ישן שלי( אינטל פנטיום 4 תומך היפר טידינג מהירות 3.0) אני צריך לדעת איזה מספר המעבד שלי , למשל אני רואה שיש אינטל פנטיום 4 520 ואינטל פנטיום 4 530 וכו', איך אני יכול לדעת איזה מספר המעבד שלי? תודה...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by ZaKeN17,

אני רוצה לקנות מחשב שכולו יהיה אינטל כולל הלוח אם. ורציתי לדעת אם הלוח הזה טוב, אם הוא תומח בSATA2, וכל הדברים החשובים והאם יהיה ניתן לעשות אוברקלוק טוב עם הלוח...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Anonymous1,

שלום רב, חברי הפורום. ראיתי שלוח אם עם USB 3.0 קדמי ומספר כניסות אחוריות מכובד, עולה יקר. רציתי לדעת, אם יש צפי לזמן שיהיו לוחות רק עם USB 3.0, ובמחיר סטנדרטי יותר. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by tomer99r,

שלום , כרגע אני משתמש במחשב עם מעבד Intel® Core2 Extreme CPU X9650 @ 3.00GHz , לח אם P5K של אסוס ו4 ג'יגה זיכרון DDR2 , רציתי לדעת האם שווה בכלל להחליף את המעבד או לפחות את לוח האם והזכרון בכדי להשיג ביצועים טובים יותר אודה לכם מראש על תגובה מהירה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ageva10,

שלום! קניתי לפני שנה מחשב מאוד חזק תוכלו לראות את המפרט: ואני רוצה להוסיף עוד 2 זכרונות ל 2 שקיימים לי כרגע, עכשיו שימו לב שהזכרון הוא 2133Mhz ואני רוצה לשלב עוד 2 סלוטים של 2400Mhz והבנתי שצריך שיהיה התאמה 1.2V ו CL14 השאלה עם זה משנה שזה יהיה מדגם אחר כלומר יצרנית אחרת מקינגסטום ? כי לא מצאתי זכרון כזה של קינגסטום.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by nec_000,

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום יש לי 3820 I7 כבר הרבה זמן ואני יכול לשדרג ל XEON 2696 V2 ולהישאר עם אותו מערכת - לוח אם זיכרון קירור... המעבד עולה בסביבות 450 שקל כולל משלוח ואז תיהיה לי את האפשרות לחכות עוד שנה שנתיים עם פחות לחצ או אולי כדאי לחכות עוד קצת לירידת מחירים של RYZEN ולקנות הכל מחדש ? אני משתמש בתוכנות דחיסת וידאו מכונות וירטואליות , קצת משחקים לא כבדים מה שמפריע לי זה הזמן שלוקח לדחוס סרטים או שאי אפשר לדחוס תוך כדי המשחק כבר את הוידאו עשיתי בדיקה באינטרנט לגבי הביצועים סך הכל מגיע ל פי שניים עם הלוח האם הספיצפי שלי למרות שזה 12 ליבות ביחס ל 4 ליבות מה שקורץ לי זה המחיר יש מעבד עם ביצועים של SC הרבה יותר טובים 168…

21. Started by natan805,

היה לי מעבד 2.6 i5 750 על סוקט 1156 והוא נשרף לי וקיבלתי חדש i5 760 2.8 על אותו סוקט. האם קיבלתי מעבד יותר טוב? ומה לגבי צריכת חשמל?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Shbd,

יש לי כבר תמעבד בערך כ- 3 חודשים. וכל קובץ אפשרי של וידאו לא משנה גם הגודל. יש גמגום של סאונד כזה שנתקע עם גמגום כזה לשנייה וזה מפריע בצפייה. מה שבטוח זאת לא בעיית תוכנה. ניסיתי בכל תוכנה אפשרית, עם עומס על המחשב וגם בלי. פשוט זה מגמגם בסאונד! (ככל שהקובץ גדול יותר יותר גמגומים בסאונד) האם הבעיה עם המעבד?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. היי לכולם אז ככה... אני רוצה לדעת איזה מעבד מבין השניים יותר טוב/ מתקדם.. ה-INTEL PENTIUM 4 64 BIT 3.0GHZ 2MB CACHE... או ה-INTEL PENTIUM D 1*2 MB CACHE 2.8GHZ.. ראיתי שה-D הוא מסדרה 800 וה64 ביט מסדרה 600 רק.. וגם ה-D הוא עם ליבה כפולה.. ככה שאני מתלבט במה לבחור.. אני לא מעוניין ב-AMD הציעו לי אבל אני מעדיף INTEL... אז בבקשה אני אשמח לדעת מה יותר טוב.. תודה ;D

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  24. 1. ראיתי שקיימים כמה לוחות כאלה (DFI INFINITY NF3 למשל), אבל לא מצאתי בארץ... למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג לוח כזה (לא בהכרח של DFI)? 2. יש לי זכרונות DDR400, האם הם יעבדו בלוח שעובד עם DDR2?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.