עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by or_doc,

אהלן. ביולי השנה סטיק 2GB CEON 800MHZ CL 5 עלה לי 140 ש"ח. עשיו אני רואה ש1GB של קינגסטונג עולה 120 ש"ח. מה קרה DDR3 תופס כבר מקום אצל המון משתמשים? זה אבסורדי נכון שזה זיכרון מתיישן אבל כל מחשב שהוא לא CI7/5 אין בו DDR3 (פרט ללוחות בודדים שיצאו לפני שנתיים).

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by YI572,

שלום לכולם אני ממש לקראת קניית מחשב חדש ( מבוסס על I5 ) ונישארה לי דילמה קטנה לגבי הלוח אם. איזה עדיף? הג'יגה בייט UD2: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3165 או ה US3L: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3168 השוואה באתר של GB: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3168,3165 מה ההבדל בין ה MATX ל ATX? ( חוץ מגודל? ) יש לוח אחר שעדיף ב 600 ש"ח ( פחות או יותר )? אני לא בטוח לגבי אם הוא יעבור OC, נכון להיום אין כ"כ זמן לזה ( צבא ) אבל לא רוצה לשלול את האופציה.

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  3. שלום הציעו לי עכשיו (הבנתי שהייתה ירידה קלה במחירים) למחשב שישמש למשרד, גלישה באינטרנט (כבד) + סרטים HD בעיקר שאני מעוניין שלוח האם יכיל את הכרטיס כמובנה 410 ש"ח | מעבד AMD Athlon II X3 425 Box + 450 ש"ח | לוח אם Asus M4A78 או באותו מחיר Asus M4A785-M סך מחיר למעבד ולוח אם 860 האם אלו מפרטים מכובדים או שבאותה תמורה ניתן לקבל שילוב טוב יותר ? :s05:

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אני ראיתי ששניהם עם יציאה אופטית או שאני טועה בכל מקרה אני זקוק ליציאה אופטית ואם שניהם כן מה ההבדל בניהם מבחינת ביצועים חידושים וכו למפרט הבא-- 1482 שח מעבד Intel Core i7-860 Box BX80605I7860 463 שח זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws F3-10666CL9D-4GBRL 465 שח כרטיס מסך HD4830 SAPPHIRE 512MB מסך 32 אינצ HD READY טושיבה ספק אנמרקס 400W אני זקוק ללוח אם עם יציאה אופטית האם יש יותר זולים מאסוס וטובים -

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  5. הגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אני מוגבל מבחינה תקציבית, כרטיס מסך כבר יש: 9500GT שאמור לספק אותי, הכרטיס קול שלי גם יעבור למחשב החדש. ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד כפול ליבה E6300 מהירות 2.8 לעומת מעבד מרובע ליבה Q6700. אני יודע שאין מה להשוות והמרובע ליבה חזק יותר ברוב התחומים אך בשנים האחרונות השימוש שלי הוא יחסית מועט: אינטרנט, מוזיקה, סרטי HD ומשחקים קטנים פה ושם, קידוד וידאו פעם ב.... מה עדיף? בסופו של דבר אני לא משדרג מחשב כל שנה אלא מחזיק אותו ליותר מ-3 שנים. בלי להתייחס לעלות של המחשב לשימושים שלי הבסיסיים מה המלצתכם?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. כדי שאני יוכל לראות ולשמוע בטלויזיה שלי סרטים מהמחשב הבנתי שאני צריך לחבר את הטלויזיה לכרטיס מסך בHDMI לHDMI ואת הכרטיס מסך לחבר ללוח אם (בנוסף על הPCI EXPRESS) ליציאת SPDIF יש לי לוח אם של ג'יגהבייט דגם GA-945P-S3 ובאתר של ג'יגהבייט הבנתי שיש לי על הלוח אם כזאת יציאה הבעיה היחידה היא שאני לא מוצא אותה מישהו מכיר ויכול לתאר לי איפה היא נמצאת או אולי להעלות תמונה ולהקיף בעיגול?

• 0 תגובות
    • 536 צפיות
  7. היי הבוקר בפעלתי את הload optimized defaults בביוס, ולאחר זאת ראיתי שנעלם לי בביוס ה cpu multi threading (זאת לפי חוברת הלוח אם G31 ) אני יודע שזה גורם למעבד 2 ליבות על Eenabeld לעבוד באמת על 2 ליבות ,עכשיו אני לא בטוח אם זה עובד על ליבה אחת או 2 ליבות , איך ממחזרים את הcpu multi threading בביוס? זה צילום של תוכנת CPU Z לאחר הפעולה :

• 6 תגובות
    • 999 צפיות
  8. Started by Ramboli,

שלום יש לי לוח אם Gigabyte ga-p35-ds3l REV2, אני מעונין לקנות זיכרון בנפח 4GB. כמה שאלות: זה משנה אם אתקין 4 כרטיסים של 1GB לעומת 2 של 2GB? מבחינת מהירות, ביצועים. האם יש זיכרונות שלא יתמכו בלוח? 1066MHZ עדיף מבחינת התמורה על 800MHZ? אשמח להמלצות לזיכרון, התקציב שלי עד 450 ש"ח. תודה לכם, ושבת שלום!

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  9. Started by dave3636,

מי מכיר או יודע מה היכולות עבור מעבד אינטל 4 ליבות Q8200

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  10. Started by imsnoop,

שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש בימים הקרובים מחשב נייח חדש לאחר שהישן עשה כבר את שלו והגיע הזמן להשתדרג. ובכן העניין הוא כזה, ב10 שנים האחרונות המחשבים שקניתי הכילו מעבדי INTEL בלבד ולמען האמת לא יצא לי פעם אחת להתאכזב, כמו כן תמיד עברה ליד אוזניי המונח AMD ולא ייחסתי לו חשיבות אפילו פעם אחת, לאחרונה כמו שהבנתם אני מחפש מחשב חדש לאחי הקטן (יש לציין כאן את השימושים והתקציב: 3200 ש"ח אחרי חריגה ושימוש מאסיבי במשחקים ושפות תיכנות שאני מכריח את אחי ללמוד), לכן פירסמתי לא פעם בקשות למפרטים בפורום כאן תחת שם אחר(של אחי) וללא יוצא מן הכלל המליצו לי AMD ולא INTEL. השאלה שלי היא מדוע???? מה הסיבה ש90% מהתגובות היו AMD ולא INTEL, האם INTEL זה כבר לא ה-מעבד לשימושים ותקציבים כמו שלי?…

11. שלום, היו לי במחשב 4X1GB של RAM קניתי סט של 2X2GB כדי שיהיה לי 6GB. לוח האם שלי הוא gigabyte ga p35-s3. קניתי 2X2GB OCZ 800mhz 5-5-5 gold edition מכיוון שכבר יש לי זוג זהה רק 2X1GB. בקיצור התקנתי את הזכרונות על פניו הכל נראה טוב ויפה זיהה 6GB. הבעיה היא שהוא התחיל לעבוד על מהירות 667mhz. כאשר הסרתי את הזוג זכרונות החדש הוא חזר לעבוד על 800. אבל הדבר המוזר הוא שהחזרתי את הזוג החדש והסרתי את הזוג הישן הוא גם הראה לי 800, רק ביחד הוא נתן לי 667. אני יודע שאני יכול לעשות (ועשיתי) כאילו "אוברקלוקינג" ולשנות את זה ל800 אבל אני רוצה שהמערכת תזהה אותו כ800. בנוסף לבעיה הזאת (כנראה יש קשר) התזמונים של הזכרונות החדשים אינם מה שהם אמורים להיות, המחשב מראה לי שהם 5-6-6 במקום 5-5-5. …

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  12. Started by abarbotel,

היי יש לי תדר לוח של 200 ראיתי בביוס שאפשר לשנות אותו לעד 350 חוץ מזה יש לי תדר זיכרון בביוס שרשום 133 אבל ראיתי שאותו אפשר לשים עד 200 רציתי לעשות ניסוי ואז שמתי את הזיכרון על 200 רציתי לדעת אם זה מסוכן לזיכרון? אחר כך שמתי את התדר בסיס של הלוח שהיה ב200 שמתי אותו על 230 ואז ראיתי שתדר הזיכרון ירד משום מה ל184 באופן אוטומטי למה זה?

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  13. Started by abarbotel,

היי קראתי מאמר באנגלית בנושא ניהול זכרונות הצלחתי להבין רק חלקית מה שרשום שם http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx בכל אופן עלו לי הרבה שאלות בנושא זיכרון צוין שם שוינדוס מחלק אוטמטית זיכרון בין המערכת לבין תכניות ומקצה לכל אחד 2 גיגה מקסימום א.איך משנים את זה ב. האם במידה ויש מחשב עם הרבה זיכרון נניח 4 גיגה , לא עדיף לבטל את הpage file הזיכרון וירטואלי כי גם ככה הוא בא מההרד דיסק וזה מאט את המחשב ג.מה קורה עם 64 ביט איך אז מתחלק הזיכרון ואיך משנים את זה ד. בניהול זכרונות יש אופציה להקצאה לתכניות או לשירותי רקע מה ההבדל למה צריך את זה? ה. במאמר בחלק השני שרשום בכותרתו Committed Memory ממש התאמצתי להבין אבל לא ממש ההבנתי כמו שצריך , דובר…

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  14. Started by abarbotel,

מה ההבדל בין די די אר 2 ל-3 מבחינת איך זה בכלל עובד קראתי את המאמר הזה: http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=show_thread&om=13484&forum=Hardware&viewmode=all לפי הבנתי זמני אחזור גדולים יותר בדידי אר 2 בגלל שהוא גם בודק שהפאקטים יצאו תקינים (אם הבנתי נכון) אבל איך זה שהוא שולח 4 יחידות מידע ביחד? ואיך זה ב3?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by NeoTrix,

קניתי בדיוק כרטיס מסך חדש GTS 250 את המפרט תוכלו לראות בצד... אבל המעבד הוא Intel Core 2 Due E6750 @ 2.66ghz שתכלס מעבד סבבה לגמרי וגם חזק. בנוסף לכך פה כמה חבר'ה אמרו לי שאין מצב שיהיה לי צוואר בקבוק.. אבל כשהרצתי GTA IV זה הפעיל לי בגרפיקה מעולה... אבל עם תקיעות כאלה נוראיות מצד שני COD4 הפעיל לי על הכי גבוה מן הסתם... אבל לכו תשוו עכשיו COD4 ל GTA IV... בקיצור מה דעתכם? האם יש מצב שזה צוואר בקבוק? או שמשהו דפוק אחר קורה פה? יש איזו דרך לבדוק? אני יושב פה עכשיו ואוכל ת'לב :\ הוצאתי כסף על כרטיס חדש וספק כוח חדש אני תכף קורע ת'וריד חח

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  16. Started by abarbotel,

קראתי את המאמר בסטיקי שמראה את ההבדלים בין הליבות לפי הבנתי ההבדלים העיקריים בין i7 900 לכל המעבדי לינפילד הוא בזכרון שבלינפיליד זה דואל ובאיי 7 זה טריפל ובכמות הנימים א. למה ההבדל במחירים כל כך משמעותי? ב. בבלומפילד של i7 יש טכנולוגית qpi למיטב הבנתי זה בסך הכל אומר שבקר הזיכרון יושב על המעבד. זה נכון? מה ההבדל בין qpi ל dmi? ג.3 ערוצים (טריפל צנל) שיש בi7 זה כמו הדואל channel רק עם 3 זכרונות ? כלומר 3 אפיקים שבעזרתם ניתן להדיע למהירות וגודל זיכרון פי 3 או שכל סלוט הוא בפני עצמו וניתן לשים גם רק כרטיס אחד של זיכרון? ד. בקר זיכרון של 2 ערוצים אומר שנוכל לשים רק 2 כרטיסי זיכרון? ה. למה הבדל מחיר בין ה5 ל7 הוא כזה גדול?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Hitman_47,

שלום לכולם ברשותי מחשב די ישן עם מעבד Athlon 64 3800+ (S939) X2 DUAL CORE למעבד אין קירור שכרגע מורכב אליו. יש לי קירור Thermaltake Big Typhoon שאני רוצה להרכיב על המעבד אבל אין לי את התושבת הפלסטיק השחור הזה שבא בקופסא של המעבד יש למישהו תושבת כזו אני רוצה לקנות תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  18. Started by 6600GT,

לפורום שלום, יצא לי היום לקנות עוד כרטיס מסך 8800gtx ולמעשה כרגע יש לי שני כרטיסים מסך מאותו הסוג. הלוח שלי היום הוא gigabyte p35ds4 אחלה לוח אבל לצערי הוא תומך חיבור שני כרטיסי ati בלבד ולמעשה כרגע אין לי אפשרות לחבר את שני כרטסי המסך שלי ביחד. אני מחפש לוח חדש שכן תומך בחיבור sli של nvidia, המעבד שלי הוא e6750 ואני לא מחפש להחליף אותו ולכן אני צריך לוח שיתאים לו ולא למעבדים החדשים של אינטל. יש עדיפות שהלוח יתמוך אוברקלוק כמו שלי עכשיו, מעדיף giga-byte כי יש לי הכרות טובה איתם אבל לא חייב. תקציב עד 1000 שקל... חיפשתי יום שלם לוח נורמלי עם sli , רוב הלוחות משום מה תומכים רק crossfire!. מקווה לעזרה! תודה!

• 6 תגובות
    • 857 צפיות
  19. Started by catsmonster,

מה ההבדל האמיתי בין הלוחות אם של GIGABYTE ה- UD3L, US3L וה- UD2? חוץ ממחיר ומכך שלUD2 אין CROSSFIRE כמו לאחרים, לא באמת ראיתי הבדל כלשהו חוץ מבמחיר... מישהו יודע מה ההבדל?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. הללוייה !!! הזמנתי שתיים 55,200 אתם קוראים נכון, חמישים וחמש אלף ומאתיים שקל. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5754 פלוס 18 שקל דמי משלוח ...

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  21. במאפייני המערכת הווינדוס לא מזהה 1024MB אלה רק 256 מה ניתן לעשות עם הבעיה ?... העלתי דיסק עם livecd של לינוקס ושם זה זיהה את כל הזיכרון... ד"א ב cpu-z המערכת מזהה גם 1024

• 6 תגובות
    • 687 צפיות
  22. Started by Salwaby,

קניתי היום זכרונות מסוג Corsair 800MHZ 2X1GB xms2 DDR2 CL4 ויש לי זכרונות זהים כרגע לזה .. גם 2GB רק ב CL5 נראה לי עכשיו שהכנסתי את הזכרונות החדשים למקום, וניסיתי להפעיל את המחשב הוא לא עלה ... ושהוא החליט לעלות אז המסך לא עבד הוצאתי את הזכרונות החדשים ועכשיו הכל עובד יפה מאוד .. מה הולך פה ? :\ תודה

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אני רוצה להתאים לוח אם למעבד i7 920 ול6GB זכרונות עם אופציה להרחבה ל12GB בעתיד ,ראיתי את הלוחות של ASUS אבל הם קצת יקרים...

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  24. Started by EpoXi,

שלום. נשרף לי הלוח אם במחשב. שאר החלקים תקינים לגמרי - 1GBX2 KINGSTON DDR2, AMD THLON DUAL CORE 3600+ AM2, ATI HD4670 PCI-E אני מבקש המצלות ללוח אם עד 350 ש"ח בלי חריגות עדיף עם כרטיס קול 8 ערוצים (6 חיבורים) ואם אפשר SPDIF זה יהיה מצוין. תודה רבה. דניאל.

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  25. Started by shlomi_il,

יש לי שתי כרטיסי RAM אחד של 2 Giga ועוד אחד של 512 ולוח P5vd2-MX, משום מה הוא מזהה לי רק 1 Giga מהכרטיס של ה2, עידכון BIOS יעזור במצב הזה?

• 4 תגובות
    • 707 צפיות

דיונים חדשים בפורומים