עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. זה זמן מה שאני חושב של שדרוג המחשב שלי. בתור חובב AMD, אשר במחשבי ביתו היו מספר מעבדי K7 ו K8, ציפיתי בקוצר רוח להשקת מעבדי הבולדוזר החדשים. היום קראתי את החדשה באתר על השקתם של המעבדים - סוף סוף. אצתי רצתי ל Xbit Labs ושם קראתי את הביקורת שלהם על מעבד הדגל החדש של החברה, ה FX-8150. אני חייב לציין שהתאכזבתי ביותר. המעבד מהווה שיפור קל בלבד על ה Phenom II x6 ולעיתים רחוקות בלבד עוקף את ה core i7 2600. במשחקים המצב חמור אף יותר, ומעבדי הסנדי ברידג' פשוט טובים הרבה יותר. בהחלט יום עצוב ל AMD. הייתי בטוח שיש למה לצפות. הייתי בטוח שסוף סוף הם יביאו לי סיבה לקנות מעבד שלהם במחשב הבא. התאכזבתי. קישור לכתבה: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8150.html

2. Started by mardona,

איך מאפסים ביוס ללוח P4S8X של ASUS? ובדרך הייתי שמח אם תציצו בזה ותוכלו לעזור לי http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=146543.10;topicseen תודה ענקית!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. בשביל מעבד Athlon 64 3400+ (S-754

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. קודם כל המערכת שלי - מופיעה מימין. זה הזכרון שיש לי עכשיו : Mushkin Redline XP4000 2x512 אבל הוא לא מתאים לי בגלל המתח שהוא דורש..עכשיו,יש לי קונה עליו ב 700 שקל. והבנתי שבכסף הזה אני יוכל להביא UCCC או TCCC נכון? אז השאלות שלי הם כאלו : 1.האם כדאי להחליף את המושקין בכלל ב TCCC/UCCC? 2.אני מתכנן שדרוג המערכת לסוקט 939 בחצי שנה הקרובה,סוג הזכרונות TCCC/UCCC יהיו טובים גם לסוקט הזה? 3.מהם המספרים שאני יגיע אליהם בוודאות עם ה TCCC/UCCC? והבנתי שהם יחזיקו מקס' בתזמונים משוחררים רק נכון? ואם הגענו למסקנות שאכן כדאי להחליף את המושקין..אז אפשר לינקים לחנויות שמוכרות את הזכרונות TCCC/UCCC במחיר של עד 750 ש"ח כולל משלוח זה יהיה מצויין. בינתיים מרפרוף קל מצאתי את שני הלינקים האלו :…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by yaniv1306,

מכול ההמלצות יצאתי מבולבל אני מתכנן לקנות מחשב כאשר מטרתו העיקרית היא למשחקים וקצת לתוכנות ואינטרנט השאלה היא האם עדיף לקנות כפול ליבה 920 D 2.6 או מעבד עם ליבה אחת שהוא לדוגמא 3.2 (שזה נישמע די מעודכן) הפחד כמובן נובע מהעובדה שאני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי כמה שנים טובות האם בבדיקה השוואתית 2.6 כפול ליבה הוא יותר מהיר מ 3.2 חד ליבתי ולמה

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. לוח אם - MSI K9N SLI Platinum Socket AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail, קישור - http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813130048 מעבד - AMD Athlon 64 X2 4000+ Windsor 2000MHz HT 2 x 1MB L2 Cache Socket AM2 Dual Core Processor - Retail, קישור- AMD Athlon 64 X2 4000+ Windsor 2000MHz HT 2 x 1MB L2 Cache Socket AM2 Dual Core Processor - Retail מה דעתכם ?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. תמיד עיניינה אותי השאלה הזאת תמיד יש את הסלרון שהוא חלש מהפנטיום אבל מה המאפיינים שלו שמחלישים אותו? מה סירסו בו שהוא יותר חלש? הסמפרון של AMD זה כמו סלרון?

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. מעבד 6300 עובד טוב מהיר למה יש לו GHZ נמוך כל כך אם ה GHZ לא משפיע מה משפיע במהירות שלו?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. כרגע יש במחשב 512 DDR2 במהירות 800 MHZ של CEON (ג'נרי) . אני רוצה לקנות עוד 512 או אולי 1 ג'יגה , תלוי מה יהיה יותר משתלם . עכשיו ... האם עדיף לקנות עוד 512 DDR2 ב-800MHZ ככה שיהיה DUAL (מעבד sempron 2800 דרך אגב) או אולי לקנות איזה ג'יגה DDR במהירות 667 כמו הקינגסטון שראיתי בנועה . אם אני אקנה ג'יגה של 667 לא יהיה לי DUAL אז מה יותר טוב ? DUAL של ג'יגה ב-800 MHZ או ג'יגה וחצי שעובדים ב-667 ? תודה מראש .

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by OR007,

כיוון שהם עולים אותו דבר רציתי לדעת אילו מהם יותר משתלם ? אני יודע שלג'יגה בייט יש המון פיצ'רים אבל מה לגבי הלידטק ? חוץ מזה רציתי לשאול מה ההבדל בין גרסאת ה-GA 7VAXP לבין ה GA 7VAXP ULTRA שמצדיק את ה-200 ש"ח הפרש ? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. מישהו יכול אולי להסביר ,איך זה שבכרטיסי מסך החדשים, מהירות הזכרון כבר מגיעה לכמעט 1GHZ, בעוד שהזכרון DDR הכי מהיר (זכרון רגיל) הוא 333MHZ ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. זה מה שיש לי (לוח אם מתוצרת גריבלדי) ועכשיו אני מתחיל קצת להתעניין בחומרה ושמתי לב שאף אחד בחיים לא מדבר על הלוחות אם שלהם רק על של asus , gigabit, msi ועוד כמה - זה אומר שהיא לא מהחברות הטובות (או גרוע מזה) ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by MoRtZkInG,

בזכרונות DDR, מה מסמל CL2?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by bad-sector,

בזמנו שהתקנתי את מערכת הקירור מים הייתי צריך לנתק מהלוח שבחתימה שלי את התושבת פלסטיק שהייתה אז לקירור סטוק... היום אני כבר רוצה לעשות מהמחשב מדיה סנטר והקטע של המים קצת מגביל אותי, אני רוצה לחזור לקירור אוויר אבל אין לי מושג איפה התושבת הזו... ניתן לרכוש אותה איפשהו?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. חשוב לי שזה יהיה בקר רייד אמין, יופעל עליו רייד1 (מירור) ככה שכל המטרה זה אמינות ולאו דווקא ביצועים. חשוב שידע לסנכרן את 2 הדיסקים גם לדיסק ריק (ולא שיתחיל את פעולת העתקה רק מדטא חדש שיכתב מאותו הרגע) , הכוונה שגם בהרכבה יותקן לו הרדיסק אחד מלא ואחד ריק, וגם בעתיד אם אצטרך להחליף דיסק, שהוא ידע להעתיק את כל התוכן בעצמו לדיסק החדש. אני לא יודע אם זה תפקיד של רייד, אבל אם יש סיכוי שהוא ידע לדווח כשדיסק אחד לא תקין, זה יהיה מעולה, אם לא אז כנראה שאני אצטרך להסתמך על S.M.A.R.T ... חשוב מאוד שיהיו לפחות 4 חיבורי SATA פנימי על הלוח, לא כולל ESATA וכו' (גם במצב כזה אני אצטרך לוותר על סידירום, אבל אפשר לחיות עם זה). אני חשבתי על ה-ASUS P5QL-E שעולה 580 שקל, אבל אני לא ממש מבין בב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן, יש לי מחשב יחסים ישן והלוח אם שלי הואASUS P4S800D. כרגע יש לי זיכרון של 256ram. אני רוצה להרחיב ולהוסיף 1GB אבל אני לא יודע מה יתמך ע"י הלוח אם שלי... ראיתי קצת באתרים שיש מהירויות כמו 400 ו800Mhz, ושיש DDR וDDR2 וכו'... בקיצור, למה אני צריך לשים לב לפני שאני קונה כדי להיות בטוח שהלוח אם שלי יקרא את הזיכרון? תודה מראש, תומר.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by fredi157,

שלום. אני מחפש לרכוש לוח ומעבד חדש עם סה"כ תקציב בסביבות של 1000 שקלים. אני ראיתי את המעבד הבא: http://ksp.co.il/?select=.1027..2..41.&list=1&sort=2&glist=0&uin=24578&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 ואני רוצה לדעת האם הוא טוב ביחס למחיר והאם יש טובים ממנו במחירים אלו. כמו כן אשמח להתייצעות בקשר לאיזה לוח אם לרכוש. והבקשה האחרונה היא אם אפשר לנסות ליצור צוואר בקבוק כמה שפחות רציני עם הכרטיס מסך R9 270X. תודה מראש ויום טוב

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. https://www.guru3d.com/news-story/amd-x590-chipset-pops-up-again-24-extra-full-pcie-4-lanes.html למי שצריך את האקסטרא תמיכה ב- pci lanes

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by משתמש חוזר,

בהמשך לדיון הזה: https://hwzone.co.il/community/topic/592433-הוספת-זכרון-למחשב-ישן/ בסוף מצאתי שני סטיקים בדיוק כמו שלי אותו דגם והוספתי אותם, ככה שיש לי 4 סטיקים. בביוס מוזהה רק 4GB, ב-MEMTEST86+ מזהה רק 4GB אבל כן מזהה 4 סטיקים של 2GB. ב-Windows 64bit כתוב 8GB אבל 4GB Usable. Speccy וCPUID מזהות 8GB. הלוח והמעבד תומכים עד 16GB וארבעה סטיקים של 4GB.

20. הי לכולם לאחרונה אני בוחן כמה סמארטפונים לפני קנייה, ולפעמים כשאני משווה מעבד (SoC) סלולרי אחד לשני באתרי ההשוואות, אני נתקל באזכור של יכולות Video Encoding ו-Video Decoding, חומרתיות כמובן.. מה שהופך את זה להרבה יותר מהיר (ויעיל) מאשר מימוש תוכנתי שהיה רץ עם פקודות על המעבד. לדוגמא, ממעבד אחד: אני תוהה לעצמי, האם גם במעבדים שיש לנו במחשב שולחני/נייד גם יש יכולות Video Encoding ו-Decoding חומרתיות? במידה וכן, האם זה בכל הדגמים של המעבדים, או רק בקבוצה מסוימת? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by GOVNER_T.S.Y,

מישהו מכיר חנות שמייבאת את המעבד הנ"ל ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by adam12345,

איזה לוחות אם תומכים זכרון 1066MHZ לפי מה שאני רואה כמעט כל הלוחות תומכות בDDR 800 שלפי הבנתי זה ?800MHZ אני רוצה לקנות OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper ואני לא בטוח איזה לוח אם מתאים לן מבחינת ביצועים ובפחות מ1100 ש"ח בתודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by portance,

יש לי לוח אם MSI 945gzm3 שיש לו 2 חריצי זכרונות, כרגע יש סטיק 1 של 1 ג'יגה של CEON 533MHZ CL4. אני רוצה להוסיף עוד סטיק 1 של ג'יגה בשביל שיהיה לי סך הכול 2 ג'יגה של RAM. השאלה שלי היא אם אני חייב לקנות את אותו דגם של זכרון שכרגע יש לי או שכל זיכרון אחר יעבוד ובכלל מה אתם ממליצים לי לקנות? הלוח אם תומך עד 2 ג'יגה זיכרון ועד מהירות של 533MHZ והוא גם תומך בדיול צ'אנל.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by dark,

1.האם ECC זה זיכרון שרתים? 2.במה הוא יותר טוב מזיכרונות רגילים?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by TZuKi,

אני לא מכיר את הזכרון,ואין גם סיבה שאני אכיר. אבל רציתי לדעת איך הוא בביצועים. קחו בחשבון שאני עושה OC. והאם עדיף את זה, או 2X256 של CORSAIR?? ובלי קשר - יש למישהו תמונה של חלון מובנה, תמונת תקריב להראות לי ללמה זה מכוער לפי דברי אנשים בפורום כאן?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.