עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by compile007,

שלום לכולם, אני עובד במעבדה המכילה ~60 מחשבים שונים (רובם ישנים ו/או לא מתפקדים). ברצוני לשדרג את המחשבים ולקנות מספר מחשבים נוסף - רק ש אין כבר מקום. הציעו לי את ההצעה הבאה: לקנות מחשב המכיל בתוכו מספר מחשבים אישיים וכך לחסוך בנפח. אני מנסה להתעניין בתחום, אבל האינטרנט לא ממש עזר עד כה. אני רוצה שכל מחשב יעמוד בפני עצמו (עם מערכת הפעלה משלו וכרטיס רשת משלו) ובנוסף שהכל יהיה בנוי מודולרית (כלומר, שאם מחשב אחד מתקלקל בתוך המארז, לא אצטרך להחליף את כל המחשבים). אם מישהו יודע על פיתרון שכזה, או שיודע על לינק שמסביר על התחום (עם הסברים על הג'רגון הטכני הקשור לקניית מחשב שכזה) - אני אשמח לקבל מענה. תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by flos,

שלום, יש לי לוח אם שתומך ב800FSB אבל יכול להכיל מעבדים מסידרת 6XXX אבל ב800FSB, ואני רוצה מחשב ליעלה לי את קריסיס טוב(יש לי X1950PRO 1GB RAM וP4 3GHz) אז מה שווה לי ליקנות E6600 (שניתמך בצורה חלקית, אבל אני מחליף לוח אם עוד שנה) או E4500 שאין לי מושג עליו ואשמך שתביאו לי איזו המלצה או REVIEW. תודה רבה לעוזרים!

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Barcelona,

לצערי המחשב נקנה מאיבורי אז זה הלוח ששמו לי. אני עוד מעט מחליף את ההארד דיסק 160 גיגה בהארד דיסק 250 גיגה ועוד אחד 250 או 320 גיגה, וכרטיס מסך GeForce 8600 GT מישהו יודע אם יש איזה בעיה בתמיכה בהם?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. הי, אשמח לקבל המלצה ללוח הטוב ביותר למערך SLI. עדיפות ללוח של GIGABYTE. חשוב שחריצי ה- PCI-E, יהיו כמה שיותר מרוחקים אחד מהשני. קראתי גם שלוחות מבוססים בקר NF-200 מוצלחים יותר למערך מרובה כרטיסים, האם זה נכון? אין הגבלת תקציב, חשוב לי הביצועים מכוון שאני מתכוון לעבוד עם מסך מינימום 27" ומעלה. תודה מראש, דני

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by XcLChen,

יש לי מחשב פנטיום 4 2 ghz גיפרוס 4 TI 4200 128 MB 128 BIT AGP X 4 256 R.DRAM 256 800 MHZ המחשב מספיק חזק עם המעבד והכרטיס מסך בשביל FAR CRY למשל אבל בשביל DOOM 3 ועוד כמה משחקים עתדיים אני אצתרך בטווח הקצר 512 זיכרון. אני כמעט בטוח שה256 אצלי מחולק ל-2 זכרונות של 128. אני מעוניין בתוספת של עוד 256 זיכרון מאותו סוג R.DRAM 800 MHZ השאלה שלי האם שווה להשיקע בזה או לקנות עוד שנה וחצי שנתיים מחשב חדש ? אם כן ממולץ לקנות פעמיים 128 X 2? או יחידה אחת של 256 ? איזו חברה ממולץ ? וכמובן מחיר סביר... ביחס לזכרונות מסוג זה (מתחרים) לפי דעתי SAMSUNG לא?

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by UAF,

שלום, החלטתי לקנות מחשב חדש עם מעבד 750 i5 וכרטיס מסך HD 5770 (אם זה לא היה ברור מהכותרת) אני רוצה להבין איזה לוח אם הכי כדאי לי לקנות. כרגע יש אצלי לוח DH55TC, כתוצאה מסיפור ארוך שלא מעניין אתכם, אבל אני יכול להחזיר אותו ולקחת לוח אחר בלי שום קנס כספי. יש לי גם 2 זכרונות בנפח 2GB ומהירות 1333HZ השאלה היא האם כדי להחליף את לוח האם בכזה שתומך ב CrossFire, במהירות זיכרון גבוהה יותר, וכו'. מבחינת מפרט GA-P55A-UD3 נראה לי מגניב, אבל אני לא באמת מבין בלוחות אם, ואני לא יודע עד כמה כל הפיצ'רים באמת יועילו לי שאלות יותר ספציפיות: 1) בנושא CrossFire - נראה שלוח האם של GIGABYTE מאט את ה PCI שלו לX4 בכל מיני מקרים. אם אני מבין נכון זה אומר שהוא לא משהו לשימוש עם CrossFire.…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ORrrr,

אני משאר שהתמונה אומרת הכל...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. יש לי לוח GIGABYTES 945GZ GA-8I945GZME-RH בספר כתוב 2DDR II DIMM memory slots (Supports up to 2GB memory) does it mean that it supports 2 GB for each memory slot or for the two of them together ? Can I put 2 GB memory in each slot and get 4GB in my system. ? Another question my board supports 533 can I put 667 OR 800 ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. המערכת שלי בפרופיל בסך הכל עובדת יפה אבל הייתי רוצה להיות מסוגל לעבוד במולטיטסקינג באופן חלק ולהריץ אולי כמה מערכות וירטואליות במקביל.בקרוב יש לי יום הולדת ואולי אקבל כסף בתקציב של עד 1000 ש"ח אני מניח.האם המערכת שלי תעבוד טוב אם המרובע ליבה והאם אראה הבדל בביצועים עם וינדוס 7 64 ביט?ועוד דבר האם המאורר שבא עם המעבד מספיק טוב? אשמח לכמה שיותר מידע בנוגע לשאלות הנ"ל תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by מוסון,

שלום כולם אני בונה מחשב לאולפן הקלטות ומתלבט בין שני לוחות האם הנ"ל. לא OC ולא בלאגן , רק צלילים. צריך עצה דחוף, מה עדיף ?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by izir,

שאלה כללית 1.מתי אמורים לצאת מעבדים חדשים של אינטל או אמד אני לפני קניית מחשב חדש אבל הבנתי שאוטוטו יוצאים מעבדים חדשים 2.כמה אמור לעלות היום מעבד i7 3770/k יד 2 3.עוד שאלה כללית שמעתי שאינטל תיכנס לשוק כרטיסי המסך האם זה נכון? האם הם יכנסו לעולם הגימיניג?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by oMer_Hasarut,

קראתי את הידיעה של הורדת המחרים שהראו כזה דבר: FX53 ו-FX55 עולים אותו דבר, אבל ל-FX55 יש יתרונות על פני FX53 שהופכים את FX53 למעבד הכי לא משתלם. היתרונות הם בביצועים (למרות שלא בדקתי זה נראה לי מובן מאליו) ובנוסף לזה שהתושבת של FX55 היא 939 לעומת 940 ב-FX53. כיוון שהבעיתיות עם המעבדים האלה היא התאמה של לוחות אם וזיכרונות (ומחירים קרים להחריד), הלוח אם של FX55 יהיה יותר זול (כיוון שיש (שיהיו) הרבה לוחות שתומכים בתושבת שלו לעומת שוק מצומצם של לוחות אם ל-FX53. לפי דעתי מי שקונה FX53 ממש טיפש אבל לפחות טיפש עם כסף

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by chaikr,

חודש נובמבר השנה היה מאוד מוצלח בקשר למחירי רכיבי חומרה, עכשיו נשארה התלבטות לגבי לוח אם האם עדיף לקחת לוח אם מדגם כניסה של z690 או שאפשר לחכות בשקט שיגיעו לוחות b660? דברים שחשובים לי: שהמעבד יגיע למקסימום המוצהר ללא אוברקלוק ושללוח תהיה מערכת מתח נורמלית שלא תתחמם יותר מדי לוח אמין ויציב יציאות usb מרובות ההתלבטות היא בעיקר בין לקנות asus z690 prime עכשיו לבין לחכות שיצא asus strix/tuf b660 על המעבד יורכב NH D15 עם 32 gb ddr4-3200 בתוך מארז של fractal define r4 כל רעיון או תובנה יתקבלו בברכה...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. הזמתי מחשב שכולל בתוכו את הזכרון Samsung 512M PC2700. המחשב כבר שולם, הכל טוב יפה . כעבור שלושה ימים הרימו לי טלפון מהחנות ואמרו לי שכרגע אין את הזכרונות של Samsung במלאי, אבל הם יכולים לתת לי במקום זיכרון של Winbond 512 PC2700. האם לחכות כעוד תקופה של עוד שבוע עד שבועיים כדי לחכות שהזכרונות של Samsung יגיעו או לקבל את המחשב כבר מחר אבל עם הזכרונות של Winbond. מה אתם אומרים ? תודה מראש !

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שהוא כמובן : 1. מעבד 2. לוח אם 3. זכרון תמיד אני עושה בלאגן ולא מתאים אותם הלכה, אני רוצה לבנות מערכת מבוססת מעבד AMD ATHLON XP 1800. כמה זכרון,איזה סוג ואיזה לוח אם הם המומלצים למערכת מבוססת המעד הנ"ל ? תודה !!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ראדון,

משחקים ברמה של GTA IV וARMA 2 ובקרוב ARMA 3 יעבדו עליו בצורה טובה? גם BF3 יעבוד עליו בצורה טובה?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ngc224,

היי, אני רוצה לקנות מחשב אם מעבד A6 3650, השאלה היא איזה צ'יפסטים יש בלוחות אם למעבדים האלה (הבנתי שזה סוקט FM1) ? מוזר מאוד, אבל פה : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3045 רשום שזה ערכת שבבים אינטל, אבל בכותרת רשום שזה AMD A75, אז זה של אינטל או AMD ? מה שעוד יותר מוזר זה שבאתר של AMD אין שום זכר לצ'יפסטים A75 : http://www.amd.com/us/products/desktop/chipsets/Pages/desktop-chipsets.aspx

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by T-Flash,

לפי המקורות הקודמים, דגמי מעבדי הקונרו שהיו אמורים לצאת הם: E6300 E6400 E6600 E6700 E8600EE מעטים שמו לב ל"חור" ביניהם - חסר E6500. לפי הנתונים של המעבדים היה אפשר לחשוב שכל טווח הביניים מכוסה היטב ואין צורך להוסיף עוד מעבד על מנת לכסות טווח בביצועים או במחיר. אך לא כך קרה. בעמודי הפורום XtremeSystems פורסמה תמונה עם מידע על המעבד E6500. לפי נתונים אלו, המעבד החדש משלב מהירות ליבה של 2.4GHZ (כמו ל E6600) עם 2M של זיכרון CACHE (כמו למעבדים החלשים יותר בסדרה). לפי זה אפשר להבין שה E6500 הוא אותו ה E6600 רק עם 2M CACHE (ל E6600 יש 4M CACHE) אך לפי בנצ'מארקים ברשת שמשווים את יעילותו של ה 4M CACHE מול ה 2M CACHE רואים שההבדל בביצועים הוא בממוצע כ-5%. לכן אפשר להניח שביצועיו של…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Xenomorph,

אני ממש צריך עזרה פה, מזמן לא התענינתי בתחום ואני לא בעניינים, אני רוצה לקנות מעבד+HSF ולוח. איזה מעבד הכי מומלץ לקנות כרגע ואיזה לוח, רציתי לציין שאני לא מתעסק עם OC בכלל אז זה לא חשוב לי, פה ושם משחקים ויצירת מוזיקה זה הכל. תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by afik zach,

אני מתכנן לקנות את הלוח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D עכשיו יש לי התלבטות קטנה לגבי זכרונות ראיתי שיש בפנדה את הזכרונת האלה ולפי מה שהבנתי הם בכלל רעים http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041&products_id=13006 העניין הוא שראיתי את הזכרונות האלה באותו המחיר פחות או יותר http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041&products_id=13005 השאלה היא מי מהזכרונות עדיף עבור מחשב שמיועד לOC בעתיד אשמח אם תוכלו לתת לי הצעות לזכרונות אחרים במחרים של 800 עד 900 שקל בארך

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by or323,

שלום לכולם שבוע שעבר הזמנתי מחשב מאייבורי עם המעבד הנ"ל אבל אין להם זכרונות בתדר 1866 אז הם הציעו לי זיכרון במהירות 2133 השאלה שלי זה האם זה יגרום לבעיות / קריסות שונות או שזה יעבוד חלק הלוח הוא ga-990xa-ud3

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by blackx,

אז בחרתי הכל מסביב, ונשאר רק מה שבכותרת. המטרה של המחשב היא לעבודה בעיקר, עם קצת נטיה למשחקים אבל עם צפיה בסרטים ולפעמים הקלטה (כרטיס TV כבר קיים). מטרה נוספת היא שיהיה בסיס טוב לשידרוגים בעתיד, למשך כמה שיותר זמן. התקציב לחלק הזה הוא כ-1500 ש"ח, עם גלישה של 100 לכאן ולכאן. יש רעיונות?

• 30 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by gshhar,

אני מעוניין לקנות מחשב עם מעבד AMD2000 האמת היא ששמעתי על המעבד הזה הרבה ביקורות חיוביות אבל גם שמעתי שהם מתחממים מהר,האם זה נכון? למה זה עלול לגרום ומה עושים נגד זה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. התרשמתי לקנות או זה או זה : intel Core i7 2600K 3.4Ghz, \ Intel i5-3570K- Tray מה ההבדלים ב3570K לעומת ה2600K והאם הוא עולה עליו למטרות משחקים ואם כן ובמה ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Blackend,

שאלתי לפני כמה ימים איך אפשר לראות עם השני סטיקים שלי 2x512 עובדים במצב דואל אחרי שהם הוכנסו ל 1 ו3 המסומנים גם בכחול ככה שצריך להיות ממש במצב רע כדי לטעות. בכל מקרה אמרו לי עם התוכנה cpu-z אבל יש לי בעיה ..בעמודה של הממורי היא מראה לי רק את הכמות ! ושאני לחוץ על ה spd בסוף הוא אומר שאי אפשר למדוד . למישהו יש רעיון או דרך אחרת רק לראות שזה עובד בדואל וזה כל מה שאני רוצה כדי להיות בנאדם מאושר בתודה מראש דניאל :'(

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים