עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by yoav_117,

שלום במחשב שלי בן השש שנים קיים הלוח הנ"ל: 865PE Ne02 http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=218 הוא הלך האם יש אפשרות להשתמש בלוח הנ"ל כתחליף: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1725&CatCode=599 תודה יואב

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  2. אני שוקל לשדרג למערכת מחשב חדשה בעתיד הקרוב [אחרי חג הפסח אי"ה]. השימוש העיקרי כאמור "גיימינג" מתקדם ועיבוד ווידיאו/גרפיקה. נפח הזיכרון עליו אני חושב הוא 3 סטיקים של 2GB כ"א בתצורת Tripple. חשבתי על מעבד מסוג Core i7-920 1366 ולוח אם תואם Gigabyte או Asus שיש לי ניסיון טוב מאוד איתם. לגבי לוח אם אני חושב על תמיכה ב USB 3.0 - כי זה יהיה מתסכל/מעצבן אם כ ½ שנה לאחר רכישת המחשב יצוצו התקני USB 3.0 שלא ייתמכו על המערכת החדשה. מה דעתכם ?? אשמח מאוד לשמוע מה המלצותכם בנדון... אגב, אני מתכוון [לפחות בשלב זה] להמשיך ולהסתפק בכרטיס המסך 9800GX2 שברשותי.

• 39 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. Started by BoOoM2008,

HD5770+Q8300 דרוש OC למעבד בכל מחיר??

• 6 תגובות
    • 731 צפיות
  4. הפיוז'ן לא הגיע לארץ ואני מתאר שהמחיר שלו עוד יותר מטורף ו trinergy בעל מחיר של איזה 1500 שקלים שזה משוגע אבל ממש נדלקתי על הoc genie הזה שלוחצים על כפתור והוא עושה אוברקלוק חזק לבד ואפילו בבדיקה של guru3d הם הגיעו ל4GHZ ועוד משהו, איזה מעבד וזכרונות למשל אני אצטרך אם אני רוצה שהOC GENIE יעשה אוברקלוק ל4GHZ? כי ראיתי עוד תמונה עם אותו מעבד שהיה אצל guru3d אבל שם זה הגיע רק ל3.4GHZ

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  5. שלום! אני יודע שקינגסטון חברה מוכרת אבל תמיד אמרו שהיא לשוק ה"חלש" אז זה אומר שבאמת יהיה הבדל בינו לבין חברה אחרת עם אותו נתונים?

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  6. שלום חברים, אני לא ממש מבין בתחום (לפחות לא כיום, לפני קצת יותר מעשור הייתי בקיא ברמה של טכנאי) ואני רוכש מחשב חדש, תכננתי מערכת סביב ה - Core i3-530 אבל אז כשרציתי לשאול לגביה בפורום המפרטים, ראיתי שלרוב אתם ממליצים על ה Athlon II X4 630 שבאותו טווח מחירים. בדקתי בנצ'מרקים כאן: http://tinyurl.com/athlon2630vscorei3530 ואני רואה שהביצועים שלהם בממוצע אותו הדבר. אני אישית נוטה יותר לכיוון האינטל, אבל אז פתאום התחלתי לחשוב שללוח האם יש משמעות יותר חשובה מהמעבד, אז בעיקרון השאלה שלי היא כזו: האם בטווח המחירים של 500-600 ש"ח ללוח, הצ'יפסטים של ה AMD יותר טובים מאלה של אינטל או להיפך, או שגם כאן אין ממש הבדל? המחשב יהיה all-around כלומר מיועד להכל - גלישה, משחקים, עבודה וכו'. …

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by neFT,

מה הכרטיס מסך הכי טוב שנכנס ללוח אם הזה? intel lakeport-g i945g HD4830 נכנס נכון? HD5670 נכנס? וHD4770 נכנס? ועכשיו איזה מעבדים טובים יכולים להכנס פה? מעל E5200

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. כתבתי פה כבר שני פוסטים על הלוח אם שמת לי ואיזה לוח אם לקנות בארץ אבל במקרה שהמעבד והזיכרון גם מתים אני רוצה לעשות משלוח מהיר לחבר שמגיע השבוע מארה"ב אז דרך האתר http://www.newegg.com/ יש עם המעבד I7 Intel Core i7-930 Bloomfield 2.8GHz LGA 1366 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115225 10 דולר הבדל בין 920 ואני מקבל את אססין קרייד 2.. ואני צריך עזרה בלוח אם וזכרונות 3X2 אני הגעתי ל GIGABYTE GA-X58A-UD3R LGA 1366 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128423 OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227365 זה יוצא 2600 שקל, האם זה בסדר או שי…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by pcupgrade,

שלום, ברשותי לוח-אם מסוג 945GC M7 TE איזה מבין הזכרונות הבאים נתמך ע"י הלוח? מה הקומבינציה הטובה ביותר עבורם? 1GB 2Rx8 PC2 5300U 555 12 E1 667 1G DDR 400 DIMM CL3 128 MB PC100 תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  10. Started by alexrta,

לחברי הפורום ערב טוב, לאחרונה חבר שלי רכש מחשב חדש שכולל בתוכו: מעבד I7-930, זכרונות OCZ 6GB בתדר של 1800MHZ שעובדים ב TRIPLE CHANNEL ולוח אם של ASUS שכרגע אני לא זוכר את הדגם המדוייק. היום שהוא קיבל את המחשב הוא בדק ב-BIOS וגילה שתדר העבודה של הזכרונות עומד על 1066 השאלה שלי האם זה תקין ועם לא אז מה יכולה להיות הבעייה? תודה מראש, ושיהיה לילה טוב

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  11. זה לוח M דיי ישן, בן 3 עוד מעט. אני מעוניין לשדרג את המחשב בכרטיס מסך חדש + ספק שיתמוך בו + 4 גיגה ראם חדשים. אני רוצה לדעת אם הוא בכלל יכול לתמוך בכטיס מסך מסוג רדון סדרה 5XXX, ואם הוא מסוגל לתמוך בהתקנים חדשים היום? כמו ראם DD3 שרץ על 1333 הרצ לדוגמא וכאלה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. מצאתי באינטרנט זיכרונות שני ג'יגה TWIN2X2048-6400C5 ב200 שקל וזה בדיוק מה שאני צריך. השאלה שלי היא האם זה לא מסוכן לקנות זכרונות אלה אחרי שהם עבדו שנתיים והם ללא אחריות (לפי מה שהמוכר אומר).?הוא אמר שיש לו שני סטים כאלה. אני פוחד שאני אבוא הביתה ואבדוק את הסטיקים והם חס וחלילה לא יעבדו אבל יהיה כבר מאוחר מדי. תודה רבה רבה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  13. הזמנתי מחשב (עוד ניתן לשנות את ההזמנה) המבוסס על לוח P55 (הלוח: Gigabyte P55M-UD2) - ולא תומך בTriple Channel, וזכרונות שנמכרים כTriple Channel: 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel - DDR3 1600mhz הזמנתי את הסט הזה, בעיקר בגלל המחיר (770 ש"ח) - הזכרונות יעבדו על הלוח? ברור לי שלא בTruiple Channel, אבל 4GB מתוך ה6GB יעבדו בDual Channel ואילו הסטיק הנותר של ה-2GB יעבוד בsingle channel? יש הבדל ביניהם במתחים? יש סיכוי שבכלל עדיף להישאר בכפולות של 2 (לרדת ל-4GB) ולא להנות מ2GB נוספים, רק כדי לא לגרום לבעיות? יש בחנות גם זכרונות שנראים פשוטים יותר (בלי היטסינק, ולא מעוצבים) ובמהירות של 1333Mhz, ב260 ש"ח לכל סטיק של 2GB - האם עדיף לי לוותר על כל הבלגן הזה, לשלם קצת יותר ולקנ…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by grove,

מחפש קיט של זוג בנפח של 4GB 2X2GB 1066 MHZ ואני מחפש זכרונות עם צ'יפ של MICRON D9GMH אם למישהוא יש מושג איפה אפשר להשיג או מישהוא מעונין למכור אשמח לשמוע תודה רבה

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  15. Started by eladrevach,

אז ככה יש לי שאלה מזה חשובה.. המעבד שיש לי זה core i5-750 ולוח אם שתומך בtorbu boost עכשיו בהגדרות הdefault של הביוס זה מבונה שהspeedstep וה turbo boost דלוקים. סבבה.. עכשיו ברגיל נגיד בסופר פיי אני מקבל 15.74 שניות (בלי טורבו) עם טורבו אני מקבל 13 סבבה מבינים שיש שיפור. עכשיו הסטוק של המעבד נכון הוא 2.67 אז ככה כשהטורבו מופעל הכל טוב ויפה אבל מה שוקרה בעצם זה שהמעבד משתגע ונראה לי זה לא בריא לו אני מיתסכל בeverest ואני רואה שהמכפלה שלו X9 ואז המהירות שלו מופיעה שם כ1200 ותוך שניה בקושי מפ0עיל משהו פתאום מכפלה X18 מפעיל עוד משהו מכפלה X24 תוך שניה שוב חוזר X18 פתאום X20 וככה זה משתגע... זה אמור להיות ככה זה נורמלי? אין מצב שזה הורס את המעבד? תודה רבה למביניםםם תודה רבהה

• 5 תגובות
    • 3.8k צפיות
  16. Started by amir77a,

היי, לוח אם של Asus מדגם P5B-E Plus מותקנים אצלי 2 צ'יפים של 2 ג'יגה כ"א (כלומר 2048 מגה כ"א). משום מה בביוס מזוהים 3072 מגה בלבד. האם זה סביר/תקין/הגיוני ? תודה.

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  17. Started by LiorZi,

יש לי מחשב ישן עם לוח אם ASUS - A8N-E http://asus.com/product.aspx?P_ID=DzbA8hgqchMBOVRz על הלוח יש מאוורר קטן כמו שתוכלו לראות בתמונה (זה הדבר הכסוף באמצע למטה). המאוור התקלקל, האם יש בזה סכנה למחשב? על הלוח יושב מעבד AMD 3700 כרטיס מסך RADEON X800 זכרון פנימי 1GB המחשב נמצא אצלי 3 שנים בערך ורץ ללא אוברקלוק. הטמפרטורה במצב IDLE היא 33 מעלות על פי EVEREST.

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  18. אני עומד לשדרג את המחשב עם לוח ג'יגהבייט GA-P55A-UD3, מעבד אינטל i5 750 וכרטיס מסך HD 4650. הנושא שנשאר פתוח הוא הזכרון. - האם יש יתרון מוחשי ל-DDR3 בהשוואה ל-DDR2? רוב ההתיחסויות שמצאתי ברשת מדברות על ביצועים כמעט זהים. - אני מתכוון להשתמש ב-WinXp בגירסת ה-32 ביט. האם 2GB עדיפים משמעותית על 4GB (כלומר 3GB במערכת הזו)? השימושים היותר כבדים של המחשב יהיו עיבוד תמונה, מעט קידוד אודיו ווידאו, מעט תכנות, פה ושם משחקים ישנים (Far Cry המקורי, UT2004, Vegas2). אין לי כוונה לשחק משחקים עדכניים יותר בשנה~שנתיים הקרובות. כשזה ייקרה אני אשדרג לכרטיס חזק יותר ואשקול תוספת זכרון. אין לי כוונה לבצע OC. ההבדל במחיר בין 2GB זכרון DDR2 לבין 4GB זכרון DDR3 עומד על 300 ש"ח, ואם אין כאן ש…

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  19. שלום יש לי לוח אם Abit AB9 Pro עם שני דימים של ג'יגה ואני מוסיף עכשיו עוד 2 של 2 גיגה כדי להגיע ל 6 בסך הכל. הלוח עד כמה שזכור לי הוא Dual Channel ונדמה לי שיש צבע שונה לכל channel על הבורד. איך עדיף לי להתקין את הזכרון: channel של 4 ועוד channel של 2 ? או שניים של 3 (כלומר dimm של 2 ועוד dimm של 1 באותו צבע של כניסה) ? בשביל ש Dual channel יעבוד הם צריכים להיות באותו הנפח, לא ? אז עדיף 2+1 פעמיים, לא ? (הבורד אמור לתמוך בהתקנה אסימטרית של זכרון)

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  20. יש לי לוח אם מחברת ASUS דגם P5LD2 SE ואני רוצה לקנות מעבד חדיש שהוא: Intel Core i5 Processor i5-660 3.4GHz 4Mb Dual Core LGA 1156 Box. אז השאלה שלי היא אם הלוח שלי יעמוד בזה ואם זה בכלל מתחבר? ואם לא אז איזה לוח אם מומלץ במחירים 800-1000?

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  21. עדכנתי את ה-BIOS של ה-Abit AV8. העדכון הסתיים אמנם בהצלחה, אבל המחשב סירב לאתחל (גם לאחר איפוס CMOS). החלטתי לבצע עדכון לצ'יפ באמצעות "החלפה חמה" עם מחשב אחר, אבל גם זה לא עזר, ובניסיון שני כנראה שחיברתי את הצ'יפ לא מספיק טוב מה שגרם לו להיצלות. עכשיו יש לי מספר אפשרויות: - לפנות למעבדה שמחזיקה צ'יפים מתאימים (PLCC) וגם את ציוד הצריבה המתאים. אשמח לקבל המלצות והערכה כמה שירות כזה אמור לעלות. - לקנות צורב EPROM עם מתאם PLCC וכמה צ'יפים, על כל צרה שלא תבוא. ב-eBay צורב כזה עולה כ-$35 דולר כולל משלוח לארץ. ביחד עם הצ'יפים אני מניח שהמחיר יגיע ל-$50 דולר. האם ניתן להשיג בארץ ציוד כזה במחיר דומה? - לחפש לוח יד שניה במקום זה שלי (אביט AV8, סוקט 939) תודה!

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  22. Started by adis50,

איזה מעבד עדיף מבין השנים בל להכניס את השיקול הכלכלי ידוע שלתושבת של הAMD -AM3 יצאו ב2011 השאלה היא מה לגבי של I7-1366 ??

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by n00kie,

המפרט שלי - e5200 2gb ram 7800gt (מוחלף בקרוב לGTS250 או HD4770) hec 400w כרגע נשאר עם 32 ביט, כנראה אחליף בעתיד. בעקרון יש לי תקציב של 800~ ש"ח, השאלה אם שווה לקנות כרטיס ב800 או 2 ג'יגה זכרון וכרטיס מאלה שציינתי למעלה. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 880 צפיות
  24. שלום אני לפני קנייה של לוח למעבד I920 יש שני דגמים של גיגהבייט שמאוד דומים ולא ממש הצלחתי להבין מה ההבדלים בנייהם 1. GA-X58A-UD3R http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_List.aspx?VenderType=Intel&CPUType=socket+1366 2. GA-EX58-UD3R http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3265

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by shimi-sh,

בלוחות של המעבדים מהסדרה הקודמת היו שני צ'יפים שנקראו גשר צפוני וגשר דרומי. לפי מה שהבנתי במעבדים החדשים את הגשר הצפוני הכניסו למעבד, וה- P55 זה בעצם רק הגשר הדרומי. אם זה נכון, אז למה לוחות P55 כל כך יקרים? אם משווים שני לוחות עם אותם חיבורים, זה עם ה- P55 יהיה משמעותית יקר יותר.

• 1 תגובה
    • 736 צפיות

דיונים חדשים בפורומים