עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by SeaMonster,

האם המעבד Phenom 2 955 יעבוד עם זכרונות בתדר 667MHz?

• 3 תגובות
    • 734 צפיות
  2. Started by eladh16,

האם החלפת המעבד במחשב דורש פירמוט של ה WINDOWS? או שלא חובה?

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  3. היי לאחר התקנה של של מערכת הפעלה XP על שניי סוגיי הדיסקים הקשיחים +התקנות של מישחקיי FPS שונים לא ראיתי כל שינוי בביצועים , כל המישחקים פועלים באותם הביצועים , אני לא מבין למה אומרים שSATA מהיר יותר מATA , אולי בדברים אחרים , אבל במישחקים הם שווים, לא יודע יכול שאני טועה בזאת , מה תגובתכם ? רוני

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  4. שלום לכולם ברצוני להרחיב את הזיכרון ל 8 גיגה כרגע יש לי 4 סלוטים , כרגע יש לי 2 סטיקים שכל אחד 2 ג'יגה. זכרונות של DDR 2 GSKILL G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 לצערי הרב לא הצלחתי להשיג את אותם זכרונות, הציעו לי לרכוש את הזכרונות הנ'ל: PATRIOT PSD24G800K DDR2 4GB Dual Channel 800MHZ CL5 האם חשוב לי לציין שיש לי לוח אם של ג'יגה בייט מדגםGA-965G-SD3 שהוא תומך ב8 גיג'ה האם הזכרונות יכולים לעבוד ביחד? האם הם יעבדו כמו שצריך ? האם זה קריטי שזכרון אחד הוא CL4 והשני CL5 ? תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  5. שלום איך השילוב של לוח אם GA-MA78G-UD2S ומעבד AMD Athlon II X3 425 BOX מחיר של 730 ש"ח לשניהם לשימוש למחשב משרדי בעיקר וקצת סרטים ? אולי בעתיד אוסיף למשחקים כרטיס מסך.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Ashand,

מתי הבייבים האלו יצאו? ראיתי את המעבד הזה: http://www.acmemicro.com/estore/ShowProduct.aspx?pid=7909 לתחנת עבודה שמתאים גם ללוח ASUS P6T WS הבעייה זה המחיר , בטח בארץ יעלה כפול... יש לי 3200 דולר "לבזבז" (הרווחתי ממניות), מצד אחד אני רוצה תחנת עבודה חייתית (גם למוסיקה וגם לוידאו) והייתי הולך על ה MAC PRO אממה יש גנבים בארץ שלנו שדורשים על 8 CORE קרוב ל 20 אלף שקל!!! בעוד שבארה"ב ואפילו בטיוואן (שם הייתי לאחרונה) זה לא מתקרב לסכום הזה, רחוק שנות אור... עכשיו בתקציב של 3200 דולר אני כן יכול להעמיד תחנת עבודה רצינית, מישהו יכול לעזור לי בבנייה של מערכת רצינית?? הרדיסקים,צורב,עכבר ומקלדת ,כרטיס מסך לא נחוצים כרגע, מה שחשוב זה מארז טוב (חשבתי על ה RAVEN 02 אבל יש לו רק 3 …

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  7. Started by kobiperez,

שלום יש לי לוח אם של ABIT מדגם AV8-3rd eye, על הלוח יש 2 כניסות של SATA ו2 כניסות IDE - זה הלוח: http://www.abit.com.tw/page/no/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AV8-3rd+Eye&fMTYPE=Socket+939 עכשיו הבעיה היא שהארד דיסק הישן שלי התקלקל וקניתי חדש של סמסונג שהוא SATA ואני חושב שלוח אם לא מזהה אותו בביוס... אני חושב שהחיבורי SATA מיועדים למצב של RAID בלבד אבל אני לא בטוח. יש משהו שאפשר לעשות בשביל להשמיש את הארד דיסק על הלוח הזה ?

• 5 תגובות
    • 842 צפיות
  8. Started by shaiofir,

שלום לכולםתא יש לי בעיה אם זכרונות. כרטיס זיכרון pc2-4200-533 512mb המחשב מזהה רק 447 mb ויש אותו עוד כרטיס אותו הדבר רק 1gb והמחשב מזהה רק 447 mb הזמה יכולה להיות הסיבה שהוא לא מזהה את כול הזיכרון? תודה שי

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  9. Started by doldol360,

אז ככה יש כמה מעבדים בעלי מחיר מאוד דומה (50 ש"ח לכאן או לכאן) איזה מהם עדיף ומהם ההבדלים? Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 940 ש"ח Core i5 661, 3.33GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 995 ש"ח Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray‎ 935 ש"ח המחשב הינו רב תכליתי אבל בעיקר למשחקים. באיזה מהם אפשר להגיע לביצועים טובים יותר גם בOC (זאת אומרת איזה מהם יתפקד הכי טוב בסטוק ואת איזה מהם אפשר לדחוף הכי רחוק מבחינת OC כדי לקבל ביצועים טובים יותר)

• 2 תגובות
    • 968 צפיות
  10. Started by kobi_sion,

מעיון במספר טראדים וקריאה בפורום מפרטים ממלצים בחום לקחת כמעט בכל מקרה שמדובר במשחקים המעבדים מסדרת ה CORE I 5 מה שאני לא מבין זה איך יכול להיות מחשב מבוסס על I7 המעבד לא לוקח חלק מהחישובים על עצמו ואם אני רוצה לשחק במקס רזולציה השיפור צריך לבוא דווקא דרך הכרטיס מסך, ולא דווקא דרך שדרוג המעבד ? ז"א לקחת CORE I5 וכרטיס מסך חזק ויקר 800-1500 ש"ח במקום לקחת מעבד חזק CORE I7 וכרטיס מסך בינוני למי התשובה ?

11. היי, כרגע יש לי מעבד AMD ATHLON X2 4400+ זיכרון 2*1GB של OCZ 800mhz ולוח אם של asrock n7live כלומר עם מעבד גרפי 7050 מובנה השימושים שלי הם שימושים סטודנטיאליים, חשוב לי להריץ המון תוכנות במקביל בעיקר מטלאב וויזואל סטודיו, בנוסף פתיחת המון יישומים של PDF דפדפנים, והצגת סרטים ב HD. כרגע המחשב לא עומד בכ"כ הרבה יישומים הוא לא מספיק מהיר בתוכנות וקשה לו להציג מעל 720p. האם כדאי לשדרג ואם כן לאיזה רכיבים כדאי?

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  12. KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ כפול 2 או PATRIOT GAMING 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9SECTOR5 ? תודה

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  13. Started by Mandheling,

כמה ההבדלים משמעותיים? אני שוקל לקנות 2GB ב-DIMM אחד בשלב הזה, ולהוסיף עוד 2GB בהמשך (ואולי עוד 2GB בעתיד היותר רחוק, אם תהיה בכך תועלת). האם התוכנית הזו הגיונית? בנוסף, איזה מבין הזכרונות הבאים עדיף: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=733803 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=738408 תודה!

• 4 תגובות
    • 826 צפיות
  14. כבר הייתי די סגור על הג'יגהבייט GA-P55A-UD3 ואז ראיתי שבתוספת של עוד 100 ש"ח אפשר לקנות GA-P55A-UD3R ולקבל את השיפורים הנ"ל. האם כדאי? קישור להשוואה בין הלוחות.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by --Shadow--,

http://vr-zone.com/articles/intel-6-series-chipsets--naming-unveiled/8685.html

• 4 תגובות
    • 976 צפיות
  16. לוח Asus m2n-e מעבד AMD 630 אם אתם זוכרים לא מזמן היה לי לאן לזרוק את המעבד 7750 הישן ועשיתי שדרוג. אחרי עצה ועזרה מעולה בפורום שדרגתי למעבד הנ"ל (שלא נמצא ברשימת מעבדים שבהם הלוח תומך) והכל עובד מעולה והמחשב עבר בדיקות מאמץ. כעת החלפתי גם את הזכרון באותו אופן. מDDR2 667 עברתי לזכרון במהירות 1066 של mushkin 2x2gb xp2-8500 הלוח בעיקרון במקור לא תומך בזכרונות 1066 אבל לפי דיווחים בפורומים של אסוס אחרי שדרוג ביוס הוא אמור לתמוך. יש בביוס אפשרות לבחור מהירות זכרון. כרגע זה מוגדר על auto, המחשב מזהה את הזכרונות כזכרונות במהירות 800 והכל עובד טוב והמחשב עבר בדיקות מאמץ. כשאני משנה בביוס ל1066 אני מקבל מסך כחול והוינדוס לא עובד אפילו. כששיניתי למהירות ידנית של 800 או 667 המחשב ה…

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  17. Started by nucleo,

שלום, אני לא לגמרי יודע אם זה המקום אבל נראה לי שכן יש לי כרגע שש גיגה זכרון ואין אפשרות להרחיב אותו כרגע (בעיקר בגלל עליית מחירי ה DDR2) אני עובד על מערכת 64 ביט עם פוטושופ 64 ביט כרגע הזיכרון הוירטואלי נמצא על הארד דיסק משלו כאשר כל התוכנות מותקנות על דיסק קשיח נפרד ממערכת ההפעלה גם קבצי העבודה נמצאים על הארד דיסק נפרד (יש לי חמישה סה"כ. 4 "כלליים" + 1 שמצאתי בבית לאחרונה וכרגע משמש רק עבור ה VRAM) כרגע אני עובד על איזשהו משהו כאשר בתוך אותו קובץ PSD יש לי ארבע תמונות שצולמו ב 21 מגה פיקסל והן 4K כל אחת עם מלוא ה 32BIT מידע צבע פוטושופ תופסת כמעט 4 גיגה ראם וסה"כ יש לי כחמש וחצי גיגה תפוסים וכחצי גיגה פנוי פוטושופ מן הסתם זוחלת לה בקיצור, השאלה שלי היא, האם ביטול הזכרון…

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  18. Started by motii011,

אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה רציתי לדעת איזה חלק במחשב משפיע על מהירות החילוץ ב WINRAR האם זה חוזק המעבד או זיכרון רם?

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  19. Started by nir4free,

שלום חברים, אם זה לא המקום הנכון לבקשה שלי אני נורא מצטער אבל זה ממש ממש דחוף!!! אני לומד במכללת שלוחה של מייקרוסופט, וקיבלתי מטלה מהמרצה... אני צריך להעביר הרצאה של 5 דקות על סדרת המעבדים i של intel... (איי 3,5,7) הבעיה היא שאני צריך להכין את זה להיום בערב ואין לי אפילו דקה אחת לעשות את זה כי אני עובד... אז אני מאוד אשמח אם תוכלו לתת לי יד בנושא ולפרסם לי לינקים לכתבות מאמרים וכל מיני כאלה, כך שאני אוכל לסכם מהר בלי להתעכב בחיפושים... אני מקווה שתוכלו לעזור, תודה רבה רבה רבה והמשך יום נעים! ניר.

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  20. Started by yoav_117,

שלום המחשב הישן שלי לא מזהה את הדיסק הקשיח. בדקתי את הדיסק (SATA) במחשב אחר והוא תקין. הבאתי את המחשב ל IVORY והם אמרו שלוח האם לא תקין ואי אפשר להשיג חדש כי מדובר בלוח ישן (המחשה בן שש שנים) ניתן אולי להשיג אותו ב E-bay. אני רוצה לנסות להשמיש את המחשב הזה במקביל לרכישת חדש האם הלוח הנ"ל ש IVORY מוכרים יוכל להתאים לי? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1725&CatCode=599 תודה יואב

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  21. Started by shmulik2,

שלום, אני בונה מערכת מחשב למשחקים בלבד. אני התקציב שלי הוא כ15 אלף שקל על על המחשב בלבד בלי מסך ובלי עכבר מקלדת. הרכיבים שחשבתי עליהם הם מעבד i7 920 3 X 2GB ddr3 HD 5970 הכל בOC כמה שאפשר. עכשיו אני מחפש לזה לוח אם טוב שיתן לי את המקסימום ביצועים היום. לא כל כך מעניין אותי sata6 וusb3. השאלה שלי היא האם הלוח DFI LANParty UT X58-T3eH8 הוא לוח טוב למערכת כזאת ? ואם לא על איזה לוח הייתם ממליצים ? אולי יש משהו עדיף.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by netanelam,

היי חברים רציתי לדעת איך המעבד הזה AMD Athlon II X3 435 ? ואיזה מעבד יותר עדיף למשחקים: AMD Athlon II X3 435 או Intel Core 2 Duo E7500

• 9 תגובות
    • 978 צפיות
  23. Started by abc2007,

שלום לאחרונה רכשתי מחשב חדש.במחשב יש לי לוח אם מסוג ‏GIGABYTE‎ - ‏P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E‎ משום מה גם באתר של החנות וגם באתר של החברה רשום שיש תמיכה בזכרונות מסוג 1333/1600/2200 הזיכרון שקניתי הוא ‏DDR III 1600Mhz‎ - ‏2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel ‎ http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3242&ProductName=GA-P55A-UD3 כשהעלתי את המחשב ראיתי שהוא מזהה רק 1333 בדקתי בחוברת של הלוח אם ובאמת רשום שיש תמיכה רק ב 1333/2200 למרות מה שרשום באתר שלהם בתוכנה EVEREST זה מזהה שהם באמת הרכיבו מה שקניתי אבל האפקטיבי זה 1333 כמו שרשום בהפעלת המחשב מה אני יכול לעשות במצב כ…

• 31 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by roslan88,

ערב טוב, ברשותי מחשב חדש, נרכש לפני כחצי שנה. המעבד הוא E7400. הכל היה תקין! לפני כחודש שמתי לב בתוכנות בדיקת טמפרטורות שונות , שהטמפ של אחת הליבות נתקעה על 39 מעלות. * בתוכנה לבדיקת מאמץ מעבד הטמפ' של הליבה, עלתה הטמפ' של הליבה הבעייתית מעל 39 יחד עם הליבה השניה לטמפ' זהה. אך כאשר המעבד התחיל "להתקרר" הליבה האחת ירדה ל33 והשני נתקעה ב39 כמו תמיד. אני משתמש בWIN7 וקיימת התוספת(GADGET) על השולחן עבודה, מד מאמץ של המעבד. מה שקורה שהוא אף פעם לא עובד את ה50% . וגם דרך ה TASK MANAGER אני רואה שרק ליבה אחת "מתאמצת" על מקסימות והשניה "נחה". כל זה נבדק בעבודה שותפת, מול משחקים ותוכנות שונות. יכול להיות שאחת הליבות התקלקלה, או יכול להיות שמשהו נדפק בהגדרות WIN7 . צריך פתרון לבעי…

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  25. שלום, אני לפני קניית המחשב החדש שלי. אני מעוניין בעזרה בבחירת לוח האם. חשוב להדגיש כי אני מעוניין לעשות OC קל עד בינוני, ולכן יש צורך בלוח אם שיענה על הצורך הזה. אין צורך בחיבורים כגון eSATA, firmware ושאר ירקות. כמו כן, לא מעוניין ב-USB3 ו-SATA3. ההתלבטות היא בין 2 הלוחות GA-P55M-UD2 לבין ה-GA-P55-US3L. הבנתי שעדיף ללכת על ה-US3L כי הוא יותר אמין מבחינת OC. אז על מה אתם ממליצים? (ובבקשה, לא לעלות עם הרף.. המחיר של הלוח אם הוא בסביבות ה-540~ ש"ח, כמו שבמפרט]. המפרט: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪120 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים