עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני בטוח שהשאלה הזו כבר נשאלה (ואולי לא פעם), אבל עשיתי חיפוש ולא מצאתי משהו שיענה באופן מלא. אז איך בעצם אני יכול להעריך ביצועים של מחשב? בינתיים לפחות בתחום המעבד... פעם הכל היה הרבה יותר פשוט. היה דגםת היה מהירות שעון והיה CACHE. היום עם כל הדגמים והליבות והמה לא, אני מבולבל לגמרי. אני צריך לקנות מהר (בעוד יום יומיים), מחשב בפחות מ1000 ש"ח. הנה לדוגמא התוצאה הראשונה בזאפ: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=ATOM-1&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=84&aff=Zap〈=he מארז MIDI ATX איכותי ביותר עם 2 חיבורי USB קידמיים לוח אם Intel® Desktop Board D945GCLF מעבד Intel® Atom™ Processor D410 (1.66 GHz, 800 MHz FSB) זיכרון 1GB DDR2 800MHz כרטיס מסך Intel® Graphics Me…

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by neshro,

שלום רב, רכשתי היום Freezer Pro Rev 2 בשביל להחליף את הקירור הגנרי של המעבד. המעבד שלי הוא מדגם :amd phenom x4 9500 שמתי לב, שכאשר הורדתי את המערכת קירור הנוכחית, שה"ריבוע" של המעבד שלי יותר גדול מה"ריבוע" שיש למערכת קירור של פריזר. כלומר - במידה והייתי מרכיב את ה Freezer על המעבד שלי, הוא היה מכסה רק 70 אחוז ככה מהמעבד... זה בסדר? זה אמור להיות ככה? כי למיטב הבנתי ה Socket של המעבד שלי הוא AM2 וה Freezer הספציפי הזה אמור לתמוך במעבד הזה... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  3. Started by BoOoM2008,

עם הלוח אם הנל GIGABYTE GA-73PVM-S2H אפשר לבצע OC??אני צריך תשובה מדוייקת..

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by eran131,

שלום לכם, יש לי מערכת הפעלה Windows 7 Ultimate 32 BIT ו4 ג'יגבייט ראם . עכשיו אני לא יודע איזה נתונים צריך להזין כאן כי כל פעם המחשב מגיע ל50%-60% בזיכרון הפיזי. תמונה: איזה נתונים צריך להזין בתמונה למה נראה לי שזה לא כ"כ הגיוני מה שמופיע (תביאו לי נתונים שמתאמים למערכת ההפעלה שלי ולזיכרון הראם,מכיוון שכל המדריך הם של 512-1 ג'יגבייט ראם)

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  5. Started by Zelig,

אני מתלבט בין שני לוחות אם: ASUS P6T DELUXE 2 לבין Gigabyte X58A UD3R. שניהם נראים מומלצים ביותר בכל מני אתרים ועל הנייר ה-GA עדיף (מחיר זול יותר, USB3, ועוד features). מצד שני אני קורא באינטרנט על בעיות של אנשים בהתקנה של WIN7 על SSD שמחובר ל-SATA של הלוח הזה (לכאורה משהו שקשור בחוסר בדרייברים בזמן ההתקנה). כמו כן קראתי שבקר ה-jmicro שהוא מכיל הוא יחסית גרוע. האם מישהו יכול לאשר או להכחיש את הדברים? ומה לגבי הלוח של ASUS, האם איתו יש בעיה?

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  6. Started by eli_xXx,

רק למי שיודע מבין שיתן לי מידע קיבלתי את זה כפרוייקט למצוא מידע עליו ואין כלום אין תוצאות בגוגל אז מי שיודע על מה שאני מדבר שיגיב תודה!

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  7. ברשותי כרגע המפרט הבא: מעבד Q8200 לוח MSI P45 Platinum כ.מסך SAPPHIRE HD5770 זכרון 2GB DDR2 800 וכו... כרגע אני מעוניין לצמצם את המפרט למארז m-ATX מה שדורש החלפת לוח אם ל-m-ATX ורציתי לדעת איזה צ'יפסט יהיה הכי אידיאלי למפרט והכי קרוב לביצועים שיש לי עם הלוח הנוכחי (מכל הבחינות כמובן). האם הביצועים צריכים לרדת משמועתית? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  8. היום הגיע משלוח שהזמנתי מ IQPC • מעבד AMD ATHLON II X4 620 AM3 (2.6GHz) - BOX 495₪ 1 • לוח אם GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H 504₪ 1 • זיכרון OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL7 - GOLD : OCZ3G10664GK 509₪ 1 אבל במקום ה זיכרונות שרשום למלעלה הם הביאו לי OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK שהם גם זולים יותר וגם עובדים ב1.70V עזבו רגע שזה לא מה שהזמנתי אבל האם ה 1.7V יכול לגרום לי לנזק כי קראתי באחד הדיונים פה שלא ממומלץ זיכרונות עם 1.7V האם זה נכון?

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  9. אני מעונין לקנות את הלוח אם הנראה לעיל אבל זיכרון אני לא רוצה יותר מ 4 גיגה 2X2 יש בלוח שלושה חריצים בזוגות המאפשר עד שלושה זוגות של זיכרון האם יהיה אפשרי לחבר רק זוג אחד?

• 5 תגובות
    • 745 צפיות
  10. היי אנשים עברתי על כמה לוחות אם והבחנתי שבכמה וכמה לוחות Micro ATX נראה שבפנאל האחורי מופיעה יציאת PS/2 בודדה. עיתים מצויין שהיא לעכבר ועיתים מקלדת. מצד שני, ראיתי שכמה לוחות כאלה דווקא הומלצו לאנשים בעלי תקציב נמוך ואיתם המליצו על מקלדת ועכבר בסיסיים וזולים כלומר חוטיים. עקב כך אני מניחה שבדרך כלשהי ניתן לחבר ללוחות אלה עכבר ומקלדת חוטים ואני תוהה כיצד וכן תוהה אם אותה דרך פוגמת בצורה כלשהי בביצועי המקלדת / עכבר. אודה להסבר. דוגמה - לוח GIGABYTE GA-MA74GM-S2H המומלץ כעת במדור מפרטים מומלצים http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133215&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 יחד עם המלצה על מקלדת+עכבר פשוטים. ניתן לראות במפרט שלו באתר הייצרן שמצוי…

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  11. היי לכולם 1. ניסיתי לחפש מבחנים וטבלאות השוואה רצוי לפי פרמטרים שונים בין מעבדים עם חשיבות למעבדי AMD (החל מ- amd athlon 64 x2 dual core 4800+ ולחדשים יותר) אני זוכרת שבעבר הפנו אותי (נדמה לי גם מפה) לכאלה אולם כעת לצערי לא הצלחתי למצא, אודה לעזרתכם. 2. אשמח גם לטבלאות דומות עבור לוחות אם - זאת גם בין יצרנים שונים (מכירה את טבלאות ההשוואה באתר של GIGABYTE) לזכרונות, ואם אפשר גם לספקים. 3. ראיתי מבחן השוואתי בין AMD ATHLON II X2 240 VS ATHLON64 X2 4800 אולם הוא באתר שלא יצא לי לשמוע עליו ובחיפוש לא ראיתי שהוא מופיע פה. מישהו מכיר את האתר הזה? http://www.ultimatehardware.net/ האם הוא כזה שיש טעם להסתמך עליו? אשמח אם תציצו במבחן http://www.ultimatehardware.net/amd/amd_athlo…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. לפי מה שהבנתי ממה שקראתי באתר, כאשר קונים חלקי מחשב זה חשוב לא לבזבז כסף על חלקים שעולים יותר וטובים יותר, אך לא מנוצלים ביעילות עקב רכיבים אחרים באותו מחשב. הבעייה שלי היא להבין על איזה פרמטרים להסתכל כדי לקבל מקסימום ביצועים כאשר אני מרכיב זכרון, לוח אם ומעבד. הבנתי שמעבד זה הכי פשוט, צריך להסתכל על מהירות שעון של ליבה בודדת, הבעייה שלי היא בבחירת לוח אם וזכרונות תואמים. האם מספיק להשוות בין מהירות הזכרון לבין מהירות FSB?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by andrei21,

עד כמה משמעותי ההבדל בין זכרונות 1600 ו1300 של DDR3? עד כמה משמעותי הבדלי ה Latency למשל בין 9 ל 8 איזה מהירות של זכרון כדאי לקנות אם רוצים לעשות אוברקלוק למעבד corei5 750 לא משהו מטורף אבל גם לא קצת נגיד 20 -30

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  14. Started by tamirc,

רציתי לדעת עם הכרטיס 5850 מתאים ללוח UD3R. במפרטים המומלצים זו אחת המערכות המומלצות אולם מהתבוננות בתמונות של הלוח נראה כאילו אין מקום לכרטיס. יחידת הקירור שלו היא בצד הרחוק מהמעבד ונראה שיש על הלוח צלעות קירור שיפרעו לכרטיס שכן הוא קצת ארוך. האם מישהו התקין את הכרטיס הנ"ל על הלוח הזה. תודה מראש על העזרה.

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  15. Started by thedarkman,

איזה ילד אחד אמר לי שלא שווה לי לקנות I7 920 אם אני לא עושה OC ל-4 GHZ הוא אמר שהיה לו אותו והוא החליף כי I7 רגיל הוא איטי מאוד והוא סוחב כמו מעבד Q6600? האם זה נכון? מה אתם מציעים לי?

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  16. Started by Zippy,

(אם זה קשור לפורום אחר נא להעביר). להלן הטמפרטורה של המעבד כמו שמופיעה בEVEREST מה זה אומר שבCPU מופיע 35 ובשלושת הליבות 23? מה הטמפרטורה באמת? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 554 צפיות
  17. שלום מה ההבדלים בין המעבדים XNON מסדרת 5600 למעבדי I7 האם לאנשי מקצוע (גרפיקה,מוזיקה) לא עדיף לקנות מעבד XNON תודה

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  18. מחשב שישמש לעריכות בפרמייר. כמו כן יחובר לטלויזית LCD לצפיה בסרטי HD. מתכוון להשתמש בוינדוס 7. צריך שתהיה כניסת FIREWIRE ורצוי גם כניסת קומפוזיט או SVIDEO לדגימת חומר. אם הכרטיס מסך מהווה הסחת דעת ולא מתאים פה אפשר לוותר כרגע, אני אברר על זה בפורום המתאים. נאמר 1500 לשילוש בלבד. כמה שאלות עקרוניות : - בתקציב נתון (1500 בערך), מקבלים יותר תמורה במערכת מבוססת אינטל או AMD ? - האם יורגש הבדל משמעותי בביצועים בין DDR3 ל DDR2 800MHZ ? - מה אפשרויות השדרוג העתידי לכל מערכת שמציעים ? דוגמה להצעה שקיבלתי ממכר שמתעסק עם מחשבים : # לוח אם GA-H55M-UD2H 688 ₪ # מעבד Intel® Core™ i3 696 ₪ # זיכרון DDR2 2G KINGSTON 800MHz X 2 420 ₪ ----------------- סה"כ 1804

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  19. Started by Vissor,

שאלה כללית יש טעם להביא 8GB או ש 4GB יספיקו לשנה שנתיים הקרובות? הצרכים הם גיימינג מוזיקה וסרטים. ירוץ על windows 7 64bit.

• 7 תגובות
    • 980 צפיות
  20. איזה לוח M כדאי לשים במארז הזה Sapphire ATI Radeon 5850 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 Core I5 750 סביבות ה 500 ש"ח, לוח איכותי שנותן תמורה למחיר שתומך בכל ההתקנים החדשים, ואם אין אחד כזה ב 500 ש"ח בערך, אז תכתבו מה כן משתלם לקנות בכל זאת.

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  21. Started by soldier,

שאלה לגבי ה זכרונות יש לי 8GB זכרון 4 סטיקים כל אחד 2 GB אכשיו 3סטיקים הם 1333 ואחד 1066 כולם חברות שונות DDR3 DUAL CHENAL שאלה היא עם זה יכול לפגועה לי בביצועים ?

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  22. Started by doldol360,

עד 700 ש"ח. אפשרות לחריגה עד 50 ש"ח. כנראה מתוכנן OC עד כמה שניתן אז שיהיה לוח טוב לOC והמלצה לזכרונות שיתאימו ללוח ולמעבד ושוב... כנראה גם ל OC (כרגע ללא מחיר... אני רק מחפש כיוון)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום ותודה רבה לכל העוזרים אני בשלב התחלתי של הרכבה וקנייה של מחשב רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 המעבדים? Intel® Core™ i7 920 2.66GHz ו Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz תודה מראש יונתן

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by rikimaru,

האם אני יכול לשים על הלוח הזה את הקירור הזה.

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  25. Started by silverpist,

אני חייב להכניס לו קירור ???, ואם כן, אז עדיף גרסת BOX, או שעדיף TRAY עם קירור בנפרד ???

• 2 תגובות
    • 617 צפיות

דיונים חדשים בפורומים