עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by C991Now,

מהם היתרונות והחסרונות ב E7200 ו E7300 , איזה מהם עדיף לאחד שעושה OC אבל בינוני[לא משהו מטורף ורציני]. יש לי תכסף לקנות ת E7300 אבל האם כדאי ? או להישאר עם ה E7200?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by NI4NI,

היי אני מנסה לעשות סקר שוק לפני קניית מעבדי mobile xp (לא כל כך משנה לי אם זה 2400, 2500 או 2600) וקצת מתקשה. האם ידוע למישהו על חנויות בארץ שמחזיקות אותם חוץ מהדובים ולמיר ? האם יש בארץ את המעבדים עם 35W ? תודה נ.ב כמובן שבחו"ל ניתן להשיג בקלות, אבל לפי החישוב שלי כולל משלוח ומע"מ זה לא יוצא כדאי.

• 7 תגובות
    • 538 צפיות
  3. Started by Shay_a,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב, חשבתי לשים 4GB זכרון RAM. מישהו אמר לי שמערכת Vista 32BIT תזהה עד 3.97GB זכרון, מישהו אחר אמר שרק 3GB זכרון. כמה זכרון באמת נתמך במערכת 32BIT והאם יש דרך לגרום לזה לזהות אותו בכל זאת? תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  4. Started by Eli100,

פתאום אתמול שמתי לב שאני מפעיל דברים והמחשב כבד ולוקח את כל הזכרון ולא היה משהו מיוחד שפתוח אלא עבודה יומית רגילה.. ואז פתאום ראיתי את זה אין לי מושג איך זה ניהיה.. יש למישהו מושג למה זה קרה?

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  5. אני מתככוון לקנות מחשב ב זמן הקרוב אבל יש לי קצת בעיה בבחירת לוח אם... מה עדיף? ?945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E? או ?IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI-E? תודה לעוזירם

• 0 תגובות
    • 445 צפיות
  6. Started by afe123,

שלום לכולם. אני חדש בפורום ואני מקווה שאני במקום הנכון. אני מתעתד לקנות מחשב חדש ואני מתלבט ברמה העקרונית בין לוח H81 לבין B85. המחשב יהיה בשלב הזה עם כרטיס מסך אונבורד אבל אני חושב להוסיף לו בעתיד כרטיס מסך בסדר גודל של 7750 או R7 250 ולכן רציתי לדעת האם יש הבדל בין PCI-E בסטנדרט 2 שיש בלוח H81 לבין PCI-E בסטנדרט 3 שיש ב- B85. אני יודע ברמה התאורטית שההבדל הוא ברוחב הפס אבל מה שרציתי לדעת האם כרטיסי מסך בסדר גודל כזה יכולים לנצל את מה שהסלוט של ה- PCI-E יכול לתת והאם זה שיקול שצריך לקחת בחשבון כאשר אני בוחר לוח.

7. Started by Notter,

אני לא זוכר בדיוק מה זה ה CPU 2 אם זה הצ'יפסט או המעבד עצמו, אבל אני הורדתי את התוכנה Hmonitor והיא מראה לי שהטמפ' של ה CPU 2 היא קבועה על 81-82 מעלות!!! (דרך אגב, כל מי שרוצה לבשל חביתה מוזמן להביא בייצים, מחבת, נייר אלומניום ולשים על ההיט סינק) גם הבורד שלי מגיע לטמפ' של 51 מעלות... אבל זה סיפור אחר גם ככה קניתי עכשיו crystal orb ו volcano 7+ ואני רק מחכה ל arctic ice 3 בכל מקרה לא רציתי לשאול בקשר לקירור אלא בקשר למעבד אפילו אם אני לא נוגע במחשב במשך יום שלם, כשאני פותח את המחשב התוכנה מראה לי שהטמפ' עדין 81 מעלות! וזה לא הגיוני שזה לא יתקרר במשך יום שלם! וחבר שלי סיפר לי שמעבדים יכולים ככה להידפק אם משתמשים בהם הרבה בזמן שאין קירור טוב מספיק במחשב (אני משתמש במחשב כבר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. היי אני מנסה להבין (ולא מצליח) מה בעצם באה להגיד הפיסקה באדום על אופצית הזיכרונות בלוח. http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8N_Neo4-F&class=mb זו סתם אזהרה שבאה לכסות על עצמם מאחריות ממודלים שלא מתאימים (או משהו כזה) או שזה משהו קריטי ? תודה לכל המתרגמים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. ימים שאני מתלבט בין מעבדי אינטל מרובעי ליבות וכפולי ליבות... ממה שאני יודע, כיום המשחקים לא תוכנתו לעבוד על מעבדים כפולי או מרובעי ליבות, לכן כפולי ליבות כרגע להיום לא מפגרים מאחור. אבל מה לגבי העתיד? בקיצור, אם להסתכל לטווח ארוך, איזה מעבד כדאי לקחת למשחקים? תקציב בסביבות ה-1000 ש"ח. והאם כדאי לקחת BOX או TRAY ולכוד לקנות קירור? עוד דבר שרציתי לשאול... האם OC מקטין את תוחלת החיים של המחשבים ונגיד אם אני לוקח מחשב ל3-5 שנים כדאי לעשות OC למעבד?

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  10. Started by adirmor455,

מצטער על הבורות..... איך אני יודע אם מעבד הוא : 2 ליבות 4 ליבות, אם אני מסתכל על מפרט איך זה רשום ? סתם לדוגמא המעבד שלי הוא : intel core i3 530 2.93ghz ואגב, מה ההבדל בין מעבד ליבה כפולה, לבין מעבד ליבה כפולה "2" ? תודה

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  11. ברוכים הבאים לדיון התחרות - השלב החמישי והאחרון לפניכם תמונה של לוח אם אותה שיבשנו - ברשותכם האפשרות להגיב אך ורק על פי חוקי התחרות ללא הסברים, ללא פרשנויות - רק דגם לוח האם המופיע. נחשו את דגם לוח האם דיון זה ינעל מחר בשעה 12:00 בהצלחה לפותרים.

• 45 תגובות
    • 5.4k צפיות
  12. אינטל מחליטה לחשוף עוד קצת מספרים אודות דור המעבדים השולחניים הבא מתוצרתה אשר מיועד להשקה בתחילת השנה הבאה - עם ארכיטקטורה חדשה לגמרי עבור ליבות העיבוד הראשיות וגם עבור הליבות הגראפיות המובנותלכתבה

13. Started by sahargt,

דוד שלי רוצה הוסיף זכרונות למחשב שלו מעבד AMD 3200 לוח גיגביט לא זוכר דגם זכרונת ADATA 512 אני קונה מהחנות הבא תמלצו לי משהו מהחנות http://www.skypc.co.il/scripts/prodList.asp?idCategory=33

• 6 תגובות
    • 514 צפיות
  14. Started by Ragg,

חיפשתי לוח שמתאים ל I5 ולא מצאתי לוח שיש לו טריפל צ'אנל לזיכרון. ואז לא הבנתי מה הטעם לקנות DDR 3 אבל דואל צ'אנל? העיקרון הוא שב DDR II הלוח קורא את שני זכרונות בבת אחת וב 3 הוא קורא שלושה זכרונות בבת אחת לא?

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  15. Started by wares2002,

לוחות אם הכי טובים לאבורקלוק של איפוקס! כרטיסי מסך הכי טובים לאבורקלוק של סומה! האם זה אותה חברה?! (תלחצו על התמונה של הקופסה ותראו מה זה הלוח הזה! ותשימו לב גם ל EP שזה EP=EPOX ) http://www.suma.co.kr/product/product_view.php?mode=view&no=88 לאחר שראיתם את זה סתכלו על זה: http://www.epox.com/html/english/products/motherboard/ep-8k3a.htm מה מוזר כאן!? רמז: סומה = חתיבת כרטיסי מסך של חברת EPOX! תגיבו

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום לכולם... אני מעוניין לשדרג את הלוח + מעבד +כרטיס מסך בתקציב של 2700 שקל מקסימום. אולי אם ישאר עודף אני אשדרג גם את המארז כרגע יש לי רדאון 9600 פרו + AMD 2400 + ABIT NF7-S. מ KSP או כל מקום אחר שיש לו אחריות טובה. תודה רבה לכל העוזרים!

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  17. בעבר (בעיקר בולדוזר וקודם לכן) כדי להוציא את המיטב ממעבדי AMD, מפתחים היו צריכים להפעיל אופטימיזציות מיוחדות ספציפיות למעבדים אלה והפער בין בנייה ספציפית למעבד ובין בנייה גנרית היה גדול למדי. תוכנות כלליות ומערכות הפעלה נבנו כמעט תמיד למעבד גנרי (המכנה המשותף לכל המעבדים). במעבדי אינטל הפער בין קוד ספציפי ובין קוד גנרי לא היה גדול אבל עבור מעבדי AMD הפער היה משמעותי. ברייזן התמונה השתפרה מאד. ברייזן 5 הפצת הלינוקס המהירה ביותר היא ההפצה Clear Linux שנבנתה ע"י אינטל עם אופטימיזציה ספציפית למעבדי אינטל. למרות האופטימיזציה הספציפית לאינטל ביצועי הרייזנים החדשים מעולים גם בקוד לאינטל. הנה כאן: https://www.phoronix.com/scan.php?page=art…

18. Started by Nadg,

אהלן, מישהו מכיר את הלוח ויודע להמליץ? בחרתי את הדגם הזה כי הוא כולל firewire הוספתי לינק להתרשמות... http://www.intel.com/design/motherbd/sn/sn_available.htm המלצות נוספות יתקבלו בברכה תודה

• 3 תגובות
    • 549 צפיות
  19. אהלן, אז לפי הכותרת ניתן להבין כי אני מעוניין לרכוש מעבד מסוג Intel Core i9 10850K 3.6Ghz 20MB Cache s1200. ולשם כך אני צריך לוח אם חדש כי לוח האם שלי מתאים למעבדים מסוג של עד i7. אשמח להמלצות ללוח אם במחיר של עד 1000 שקל שמתאימים, לוח האם הנוכחי שמותקן אצלי הוא Asus PRIME H270-P אז משהו טיפה יותר טוב מזה, אם אפשר אפילו כמה שיותר זול אבל עדיין לא פחות טוב בביצועים כמובן. מקווה שהייתי ברור, תודה.

• 0 תגובות
    • 861 צפיות
  20. Started by I21I21,

המחשב שלי LIAN-LI Full Tower Case PC-O11 Dynamic Black ZOTAC Gaming GeForce RTX 3080 AMP Holo 10G Corsair DDR4 24GB 3200 AMD 3rd Gen RYZEN 7 3800X Corsair RM650 650W PSU 80+ Gold Fully Modular Gigabyte X570 Gaming X 2560x1440 , "27 Samsung Odyssey G5 SSD 256GB HDD 2TB HDD 4TB יש לי 2 זכרונות 1 של 16gb וה2 הוא 1 של 2x8 , הזוג השני שלו התקלקל הם אותה חברה, מהירות וכו' אבל ver/גרסאות שונות והם גם מחוברים בחריץ מספר 2 ו3 השאלה שלי זה האם יכול להיות בעיה בשתי זכרונות בגודל וגרסא שונים? וגם שהם מחוברים בחריץ 2 ו3? הם חייבים להיות מחוברים בסדר של 2-4 ו 1-3 ?

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  21. Started by Fabian,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש אבל אני מתלבט אם כדאי לקנות את ה-AMD XP 2200+ או את הפנטיום 4 2 GHZ. אני משתמש במחשב בעיקר למדיה ומשחקים. ???

• 2 תגובות
    • 886 צפיות
  22. Started by fantax,

האם במעבדי AMD יש DUEL וכדאי לקנות 2 זיכרונות של 256 או זיכרון 1 של 512? תודה

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  23. הלך לי לוח אם P4VMA-M של biostar שהוא socket 478, עליו יש לי מעבד pentium 4 3.0Ghz (וחוץ מזה שקניתי מחשב חדש עם i5) ואני עדיין רוצה לעבוד עם המחשב הזה, שיש לו HD 120GB + מ"ה + צורב + 2GB sdram + ספק + מארז + מאווררים... שעובדים. ראיתי שאפשר לקנות עדיין לוחות שמתאימים ל-P4, אבל הם socket 775, זה יעבוד לי??! כלומר - יתמוך במעבד ובזכרונות? תודה, idgiv.

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  24. כנס CES 2022 הטכנולוגי נפתח רשמית ואינטל ממהרת להכריז על הרחבה עסיסית של היצע המעבדים השולחניים שלה - אלו המיועדים לקהל המשתמשים הנרחב ביותרלכתבה

25. היי, בהמשך לזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=94242.0 (בקצרה, הזיכרון שלי עובד על פחות ממה שהוא אמור לעבוד) חיפשתי באינטרנט איך מגיעים לתזמוני זיכרון בביוס שלי (זה מוחבא, צריך ללחוץ Crtl+f1...) בכל מקרה, שהגעתי, מצאתי הרבה יותר מה4 אופציות... אשמח אם תאירו את עיני בקשר אליהם! כמובן יש לקבוע את הCL, וחוץ מזה: tRC tRFC tRCD tRRD tRAS tRP tWR tWTR tRWT tREF כמובן שכתוב ליד כל אחד את השם המלא, אבל לא היה לי כוח להעתיק... השאלה שלי זה למה לעזעזל יש לי כל כך הרבה אופציות שאף פעם לא ראיתי בשום תוכנה שאמרה לי נתונים על הזיכרון שלי, האם כדי לי לנסות לשנות גם אותם ומה הם ה4 הרגילים תודה עריכה - ועוד שאלה כללית האם כל ערך תלוי רק בעצמו או גם בשאר? כלומר (למען הפי…

• 0 תגובות
    • 661 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.