עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, לפני כמה זמן הוספתי 2 סטיקים של 512 (400MHz) מסוג DDR. לאחר הפעלת המחשב, וידאתי כי אכן הזכרונות זוהו כמו שצריך ע"י המחשב והכל תקין אך לאחר מספר דקות של עבודה עם המחשב, הופיעו לי כתמים על המסך (מעין קשקושים צבעוניים לא ברורים) והמחשב פשוט נתקע. לאחר ריסט זה נפתר אך לדעתי עלול לחזור לאחר זמן מה של עבודה עם המחשב. מישהו מכיר את הבעיה/תופעה הזאת? מישהו יודע כיצד לתקנה? תודה רבה לעוזרים! חג שמח!

2. Started by benyben,

שלום. אני מתלבט לגבי מחשב חדש (אציין שאני גר בארה"ב). נתקלתי היום בדיל מעניין מאוד, על מחשב נייח בעל מעבד 4 ליבות מסוג Xeon. שאלתי בחור רנדומלי באזור, והוא אמר לי שזה מחשב לשרתים. רציתי לשאול - האמנם? האם לא לבחור במעבד זה? או שמא דווקא מעבד זה חזק יותר מאחיו ה"רגילים"? אשמח בכלל לדעת יותר תודה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by BandiT,

יש לי לוח אם מסוג ga-k8nf-9 של חברת gigabyte היה עליו מעבד Athlon 64 3000+ על סוקט 939 הביאו לי מעבד Athlon 64 X2 3800+ שיש על סוקט am2 לפי מה שהבנתי מהאתר הזה http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_64_microprocessors#Athlon_64_X2 מעבד "החדש" אמור להתאים גם לסוקט 939. אבל אחרי שבדקתי את שני המעבדים ראיתי שיש "שטחים מתחים" ללא פינים במקומות שונים. זה אומר שזה לא מתאים פיזית לסוקט? למרות שכתוב באתר שזה כן. תקנו אותי אולי לא הבנתי משהו נכון. האם יש מצב לשים את X2 על סוקט של 939. הנה תמונה של שני הסוקטים 939 http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sockel-939.jpg X2 http://en.wikipedia.org/wiki/File:Socket_am2_retention_module.jpg תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  4. במחשב ביתי בלי OC, שימוש בDynamic frequency scaling (on-demand) יכול פגום, אפילו קצת, בביצועים? מבחינתי אין שום הבדל בין אם להשתמש בזה או לא, חוץ מהמהירות של המאוורר של המעבד שעולה קצת, ועדיין נמוכה מ1000 rpm ככה שלא שומעים בכל מקרה. אז אם תכתבו שיכולה להיות פגיעה קטנה בביצועים אני יבטל את זה וזהו.

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  5. Started by eranisra,

שלום, רציתי לדעת איזה מעבד עדיף מבחינת ביצועים, Core 2 DOU 6420 או i3 540 והאם ההבדל משמעותי (מורגש בגיימינג) תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03 MA78LM-S2H GIGABYTE 1. Realtek ALC888B codec‎ ‎ 2. High Definition Audio‎ ‎ 3. 2/4/5.1/7.1-channel (Note 4)‎ ‎ 4. Support for S/PDIF In‎ ‎ 5. Support for S/PDIF Out‎ ‎ 6. Support for CD In זה הלוח אם שיש לי , ורשום שם שהכרטיס קול תומך ב7.1 ו 5.1 אני קניתי אוזניות 5.1 , שיש להן 4 חיבורים . שחור כתום ירוק ורוד ומאחורה במחשב יש לי רק 3 חיבורים רגילים ורוד ירוק כחול ומקדימה גם ירוק וורוד . איך אני עכשיו מחבר את האוזניות ומנצל את ה5.1 שלהן ? ועוד שאלה קטנה , מה זה S\PDIF ?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. מפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 B3 NOT OCed + Thermaltake Big Typhoon VX Gigabyte GA-P35C-DS3R CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 Sapphire ATI Radeon X1950PRO 256MB --- Drives: Drive #1 - ST3500320AS (465 GB) Drive #2 - ST3500320AS (465 GB) Drive #3 - SAMSUNG HD203WI (1863 GB) Drive #4 - ST31500341AS (1397 GB) Drive #5 - WDC WD3200AAKS-22SBA0 (298 GB) --- Gigabyte Aurora 3D 570 - Stock Cooling +פלופי וצורב יש לי חוסר בזיכרון במחשב, אשמח להוסיף. השאלה היא אם יש מניעה מלהוסיף DDR3 1333MHZ אותם אני מעוניין לקנות בשל כדאיות לעתיד.. בעוד שנים מספר הסיכוי גבוה הרבה יותר שיהיה לי מה לעשות איתם מאשר עם עוד סט של DDR2 800MHZ. הגודל שאני מתכנן עליו הוא 4, הבנתי שזה הכי משתלם כרג…

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  8. א. האם המעבד i7 930 דורש שהזכרונות יהיו בשלשות למשל : 3x2GB אם כן, זה אומר שהוא לא יודע לעבוד עם 2x2GB?. ב. מה ההבדל בגרסאות השונות של לוחות האם מסדרת GA-x58, למשל בין ה- x58a ud3r, x58a ud5 וה-ud7?

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  9. Started by Drazick,

שלום. יש לי 2 מחשבים בבית די זהים עם 2 הבדלים עיקריים, לאחד מעבד Q9550s עם 8 ג'יגה זכרון פנימי ולשני Q8200 עם 4 גי'גה זכרון פנימי. משום מה המערכת של ה- Q8200 דוחסת לי מהר מדי. ע"מ לברר מדוע הפעלתי את CPU-Z. מתברר שהמעבד שלי עובד על המכפלה הנמוכה שלו (6) לאורך כל הדחיסה למעט בשניות הראשונות מהתחלתה. אני מניח שזו הסיבה לביצועים הירודים. יש לי לוח אם גי'גהבייט מבוסס P35. אני לא מוצא אופציה לכבות את היכולת של המעבד לשנות מכפלה. חשבתי תחילה שזו אולי בעיית התחממות. פירקתי את המארז והצבתי מול המעבד וגוף הקירור שלו מאוורר ביתי גדול על מהירות הכי גבוהה. במגע עם המעבד (גוף הקירור) הוא קריר מאוד ולכן זו לא נראית לי הבעיה. מה ניתן לעשות? מה הפרמטר שגורם למעבד להוריד את המכפלה? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אהלן. אני מנסה לשרג מחשב יחסית ישן עם הלוח אם הבא: GA-8I915P Duo זה מחשב יחסית מוזר שבא עם 4 תושבות לזיכרון. 2 הם DDR1 ושתיים האחרות זה DDR2 . ב SPEC של היצרנית מופיע ההסבר הבא: DDR : 2 DDR DIMM memory slots (supports up to 2GB memory) Supports 2.5V DDR DIMM Supports dual channel DDR 400/333 DIMM DDR II : 2 DDR II DIMM memory slots (supports up to 2GB memory) Supports 1.8V DDR II DIMM Supports dual channel DDR II 533/400 DIMM בנוסף רשום שאין לערבב זכרונות (או DDR או DDR2) עכשיו יש לי שתי שאלות: 1. ההגבלה של השתי גי'גה - זה עבור סלוט בודד ? או עבור שני הסלוטים? 2. והיותר חשובה - רשום שזה מקבל DDR2 533. האם זה יקבל לפי דעתכם גם 667 אבל יעבור על התדר הנמוך יותר? אני לא חו…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ליהי,

המחשב שלי כבר לא צעיר (בן 4) והשימוש בו די אינטנסיבי במסגרת לימודי עיצוב גרפי (אילוסטרייטור, אינדיזיין, פוטושופ, ועוד). הוא עושה עבודה יפה מאוד ולא מאכזב (טפו טפו טפו), אבל מאחר ועלות שדרוג זכרון היא לא הוצאה רצינית אני מאמינה שזה רק יועיל. הזכרונות שיש לי כרגע: שניים של kingston 512 MB כל אחד DDR2 (PC2-5300) 333 Mhz (DDR2 667) לוח אם: Intel DQ965GF version: AAD41676-305 CPU Socket: 775 LGA 4 memory slots (הוצאתי את האינפורמציה באמצעות system information for windows) מקווה שהאינפורמציה מספיקה על מנת לקבל ייעוץ. חשבתי להוסיף עוד שניים של 512 אבל ראיתי שרוב הזכרונות שמוכרים מגיעים לפחות ב-1GB. ככה שאני מוכנה להשקיע בשניים של 1GB. מה המשמעות של 2 המהירויות שרשומות לי בזכרון…

• 4 תגובות
    • 728 צפיות
  12. שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב חדש לגמרי אחרי שלא שדרגתי את שלי משנת 2002, בערך. המפרט שהרכבתי לעצמי מצורף למטה, והדילמה היחידה שנשארה לי היא לגבי המעבד. אני מתקשה לבחור בין AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX (שעולה כ-780 שקל), לבין AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX (שאמור להיות מהיר ממנו אבל יקר ב-140 שקלים). אני גם עדיין מתלבט האם לא כדאי לי בכלל לקחת 750 Core i5 של אינטל ולספוג את העלות הנוספת של לוח אם יקר יותר. המחשב ישמש בין השאר לצפייה בסרטי HD וגם להרצת תוכנות חישוביות "כבדות" יחסית כמו P-Spice או מאטלב, לצרכי לימודים. הייעוד העיקרי של המחשב יהיה משחקים, וספציפית : Starcraft II, Dragon Age ו- Diablo III (בעתיד). שני ד…

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  13. Started by Holy,

נמאס לחכות

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  14. אני יודע שבגדול עדיף P55 למעבד הזה, אבל אני קצת מצומצם בתקציב כרגע והP55 יותר יקר. השאלה שלי עד כמה ההבדל יהיה מורגש בין שני ערכות השבבים האלה. ואם אפשר להמלצה ללוח אם בתקציב של עד 500 ש"ח ומצורף המפרט שלי (ראו למטה בסוף ההודעה) חשבתי על ה Gigabyte GA-H55M-S2 H55 CHIPSET (שמחירו 404ש"ח) [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  15. Started by assaf990,

משיקולי תקציב אני מתלבט לרכוש את אחד משני הלוחות הבאים (עבור מחשב משרדי, אינטרנט, סרטים.) gag31m http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3485#ov או gag41m http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3024#ov אולי רעיון אחר? מה רצוי? האם לשפוט לפי השבב הגרפי?

• 6 תגובות
    • 937 צפיות
  16. שלום לכולם, קניתי לוח אם חדש מבית ASUS חיברתי את הכל,מפעיל לא נדלק מסך אבל המאווררים עובדים לאחר ניסיונות רבים החלטתי לחבר את המחשב הישן ולבדוק באינטרנט את הבעיה נכנסתי לאתר של ASUS וראיתי שהלוח תומך מ-DDR2 800MHZ והזיכרונות שהרכבתי הם DDR2 533MHZ נראה לכם שזאת הבעיה כי אני לא מוצא משהו אחר, תודה רבה והמשך יום טוב לכולם.

• 2 תגובות
    • 998 צפיות
  17. Started by efee123,

זה מה שכתוב לי בeverst תחת הכותרת OC: CPU Clock 1199.1 MHz (original: 2800 MHz) בהתחלה זה לא היה ככה! היה כתוב: CPU Clock 2800 MHz (original: 2800 MHz) עזרה בבקשה! נ.ב- לא עשיתי OC!

• 9 תגובות
    • 927 צפיות
  18. Started by sashaefi,

בהתחשב בעובדה שאחיו האיטי 550 I3 שיצא לפניו (ומתומחר באותו מחיר) לא נפוץ כאן אני בספק.ואני רציתי לבנות עליו את המערכת החדשה.מה גם שהוא יכל להוריד קצת את מחירי הI3 האחרים.

19. Started by ashbit_q,

אני שאלתי בעבר את השאלה הזאת רק שאז לא היה לי כרטיס מסך ברמת המעבד כעת שדרגתי מ8600GTS ל 460GTX 1 ג'יגה הרזולוציה 1280X1024 hlsl vs hlsl ps שניהם על 3_0 מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 לפי מה שהבנתי התוכנה בדקה עם DIRECX 9 ולא 11 או 10 יותר מזה אן כלום לא AA שום דבר הציון הוא כזה: 3DMark Score 18372 3DMarks SM 2.0 Score 7182 16695 SM 3.0 Score 8793 25114 CPU Score 5058 אם יש את התוכנה העדכנית וחינמית שתאפשר לי לתמוך בI7 אני אשמח! אני שואל את זה כי המחשב זז עם תוכנות או בהתקנות לאט כאילו היה C2D ישן במשחקים אני לא מרגיש שזה בעיה אבל בתוכנות כמו CORAL VIDEO 2010 שתומך בI7 אין הבדל בינו לבן C2D E6750 הישן שלי? הערה חשובה המחשב בתוכנות או התקנות לרוב מתאמץ על 15% וזהו יכול להי…

20. שלום לכולם. לפני כחודש ימים המחשב של אחד מחברי התחיל להראות סימני גסיסה מתקדמים (יש לציין שהמחשב נקנה לפני קצת פחות מ - 3 שנים ברשת אייבורי) עם הדלקת המחשב הוא מייד נכבה, כיוון שלחבר היה עדיין ביטוח הוא שלח את המחשב לתיקון באייבורי, במעבדה החליטו שהבעיה היא הלוח אם GA-P35-DS3L והחליפו ב"חדש" GA-E7AUM-DS2H, יש לציין שאת ההחלפה הם ביצעו על דעת עצמם ולא ממש שאלו את הלקוח האם זה מספק את צרכיו או לא, במעמד הקבלה של המחשב הם פשוט אמרו לו בתור עובדה שזה מה שהם שמו. ולכן נוסיף לשאלה הראשית עוד שאלה, האם החבר צריך להתלונן או שהלוח אם החדש מחודש שקיבל עדיף על הטירחה? *. דרך אגב הלוח אם מחודש הם אמרו לו במעמד הקבלה, והם לא נתנו לו ביטוח מחדש על החלק (כל העסק מריח לא טוב!!!).

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by ooii33,

(rev. 2.1 מה ההבדל בין REV 1.0 ול- 2.0 או 2.1

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אני זקוק לזכרונות למחשב משחקים, חשוב שיהיו DDR3... אני הולך לקנות מחר מחשב אז זה טיפה דחוף... לוח ASUS P5K3 כ.מסך ATI 5770 מעבד Q9300 צריך עוד מידע תגידו חשבתי או את אלו: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9382 או את אלו: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6507 תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום שימושים : 1. כרטיס מסך 1 חיצוני חזק 5870HD 1.1 כלומר אני סוגר את הכרטיס מסך של הלוח בלוח GA-890GPA-UD3H 2. אין לי עוד כרטיסים להתקין ולא צריך 3או 6 כרטיסי PCI-E 3. מבצע אובר קלוק למעבד 6 ליבות AMD האם הלוח GA-890GPA-UD3H יחזיק מעמד באובר קלוקינג ??? 4. מתקין קולר Thermalright ULTRA 120 האם לוח GA-890GPA-UD3H ניתן להתקין עליו קולר כי יש לו חלקים גבוהים ??? 5. שימוש משחקים השאלה בהיתחשב בשימושים שלי בלבד מה ההבדל בין הלוחות ??? לגבי ??? האם ללוח GA-890FXA-UD7 יש יתרון טכני ??? כלשהו על הלוח GA-890GPA-UD3H הרי זה לא יתכן שלוח שעולה פי 2 אין לו עוד יתרונות טכניים חוץ מ- 6 PCI-E אני חייב לציין שלוח שעולה חצי מחיר מכיל אותם יתרונות כמו לוח שעולה פי 2 ועוד נותן לי כר…

• 7 תגובות
    • 904 צפיות
  24. Started by מועלם1,

איפה ניתן לקנות לוח זה ? http://usa.asus.com/product.aspx?P_ID=fLIjRELzxMxkH2UQ M4A89TD PRO/USB3 חיפשתי בזאפ אין גוגל אין בארץ

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  25. אני מעוניין לקנות לוח אם חדש חשוב לי כרטיס סאונד , כרטיס סאונד ALC 892 איפה ניתן לקבל אינפורמציה מלאה מה מכיל ??? כל יצרן כותב שתומך באלמנט אחר ב- DD בגיגאבייט גם היופי שתומך ב- DDL כלומר כל סאונד סטריאו הופך ל- 5.1DD Dolby Home Theater Support http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3567#ov ביצרן אסוס כתוב שתומך ב- DTS http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=9a96Os3KcsYjaNMk&templete=2 DTS DTS Surround Sensation UltraPC DTS Surround Sensation UltraPC delivers exceptional 5.1 surround experience through the

• 4 תגובות
    • 712 צפיות

דיונים חדשים בפורומים