עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני פתחתי את התארד הזה סתם מתוך סקרנות ואני מבקש מכל מי שקורא את התארד הזה להגיב ואם אפשר גם להביא לינקים עריכה: ציינו גם לאיזה שימוש אם אפשר

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. טוב המפרט בחתימה... הנה התזמונים לפני הורדתם...: (לא להתייחס לעיגול האדום בתמונה!) והנה אחרי הורדת התזמונים : יווו איזה בעסה אני מדליק את המחשב ... ואחרי שעה +- המחשב נתקע והמסך נכבה ללא שום הודעה!! ו95 אחוז שזה מההורדת תיזמונים! אז החזרתי את התזמונים לסטוק .. 3.4.4.8 ובנתיים אין שום בעיה... למה זה קורה? שאני מפעיל ממטסט אני נותן לו לרוץ שעה ככה והוא לא מראה לי שום שגיאה מה הולך פה??!!

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Brono,

שלום.. מישהו יכול אולי להגיד לי מה הטמפרטורה האופטימלית של העבד AMD Athlon 64 3000+ S-754 ? ואיזה טמפרטורה היא כבר יותר מידי? תודה מראש..

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לפורום! הגיע הזמן להחליף את ליבת המחשב הותיק שלי (בחתימה), ואני מתלבט בין שתי אפשרויות- הדור החדש מול הדור הקודם. אם זה לא הפרוורים המתאים אני מתנצל ואעביר להמלצות. עיקר השימוש מיועד לגיימינג (מעביר את ה1070 ומצוות למסך pg279q). מצד אחד מעדיף לשלם כמה שפחות, לכן האפשרות של הדור הקודם והויתור מראש על ddr5 , מצד שני לא רוצה להשקיע במחשב פעם ב 12 שנים וללכת על משהו שעוד רגע יהיה ״מיושן״ ויסגור לי דלתות טכנולוגיות משמעותיות מדי.. Gen 12: Startpc: מעבד: 1150 ₪ - * חדש * - intel Ten Core i5 12600KF 2.8Ghz-4.9Ghz Alder Lake S1200 BOX Tms: לוח אם: Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 1004₪ או …

5. Started by bennash,

בביוס יש אפשרות שנקראת Central Processing Unit Intelligent Accelerator 2 יש לאפשרות הזאת כמה מצבים בינם ספורט, טורבו וביצעים מלאים, מתרגום החיפוש בגוגל על הערך Central Processing Unit Intelligent Accelerator 2 האפשרות אמורה להתאים את תדירות זרם חילופין (שנמדדת ב Hertz כמו שהספק נמדד ב Watt) של Central Processing Unit לדרישות התוכנה על המחשב (כמו משחקים ותוכנות לעריכת סרטים) אבל CPUIA2 לא חכמה כמו השם שלה היא לא מגבירה את מתח של CPU בהתאם לדרישות הצריכה בהגברת תדירות זרם חילופין וצריך להגדיר את המתח ידנית (תקנו אותי אם אני טועה או שהתרגום הטעה אותי). יש לי ספק בהספק של 600 Watt וחומרה תואמת : (Serial American Thyroid Association Power Connector 3.3Voltatge 15+15+15+15pin ,…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by leahd3,

שלום אני מחפש את הקיט הזה כדי שאוכל להוסיף למערך נוכחי [h=1]CML8GX3M2A1600C9W[/h]הפכתי את העולם אבל לא מצאתי שום חנות שמוכרת איבי וכדומה יוצא לי כמעט 600 לחדש אולי מישהו פה מכיר חבר שמעוניין למכור? לחלופין אולי יש באיזו חנות שאני לא מכיר אשמח לעזרה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום. שאלה למומחים בפורומים. שידרגתי היום ללקוח מחשב נייח, החלקים החדשים: לוח אם,זכרון,מעבד. הבעיה היא פשוטה הפתרון לא. כאשר אני מתקין כרטיס מסך על הלוח אין תצוגה במסך. כאשר המסך מחובר ל on board הכל עובד יפה. ניסיתי 3 כרטיסי מסך חדשים,כרטיס מסך ישן,החלפתי ספק,זכרון שום דבר לא עוזר. שיחקתי בביוס שום דבר לא עוזר. אין סיגנל בין המסך למחשב כאשר יש כרטיס מסך חיצוני. במעבדים החדשים ידוע שיש זכרון מובנה בשביל גרפיקה,אני חושד שיש התנגשות בין הזכרון הגרפי במעבד לזכרון בכרטיס מסך החיצוני. אבל בביוס כל האפשרויות שניסיתי לא עזרו. לוח אם : AS ROCK H61 מעבד: G620 תודה לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם. ברשימת הזכרונות הנתמכים ע''י הלוח אם שלי יש עמודה וכתוב בה DIMM Socket Support ומתחתיה סימונים של DIMM 1 , DIMM 2 , DIMM 4 לזכרונות השונים. תוכלו בבקשה להסביר לי מה זה בדיוק אומר כדי שאני אדע. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום. אני מנסה בדיוק להרכיב את לוח האם, ומהמארז נמצאים הכבלים של ה POWER, RESET, HDD LED, וכן הלאה. אבל ממש לא ברור לי מיהו המינוס ומיהו הפלוס :s05: כל כך הרבה צבעים (: הייתי מנחש אבל אני לא בטוח מה יקרה אם אטעה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by shdrthki1,

קניתי מחשב חדש שאני לא מתכנן לבצע לו OC אבל חשבתי בערך עוד 3 שנים שהמחשב יהיה חלש להתנסות בOC אז השאלה שלי היא אם זה ממש בלתי אפשרי לעשות OC למעבד ללא סיומתK וערכת שבבים H61 (אני מתכוון לOC קטן מאוד משהו בסביבות 300MHZ) אפשרי ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום איזה מבין 2 הלוחות האלה עדיף? מטרות עיקריות זה OC בסיסי בתקציב של 350-400 ש''ח Gigabyte GA-MA78GM-UD2H - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270&products_id=25480 או Gigabyte GA-MA770-US3 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270&products_id=30216 תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by GuyG,

שלום, אז ככה, אני קונה מחשב בתקציב די דל. המחשב אמור לשמש אותה שנה - שנה וחצי ולאחר מכן יעבור לאבא שלי ואני אקנה חדש (מתגייס/ממשיך ללמוד). עריכה: מעבד שונה ל E5200 אני לא אעשה OC. קונה מאייבורי (למרות כל מה שאומרים..). בעקרון התקציב בין 1500-1800 שקל. (מסך אני אקנה LG 19 1953TR, לא נכלל בתקציב). שימושים עיקריים זה שימושים משרדיים, מולטי-טאסקינג (הורדות, טאבים באינטרנט ומוזיקה הכל ביחד). משחקים פעם ב.. לא צריך סופר גרפיקה. אז אני מתלבט בין שתי ההצעות האלה (ההבדל הוא במעבד+לוח אם): AMD http://ivory.co.il/product.asp?productid=1296&CatCode=3 INTEL http://ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode=1 זה או AMD AM2 5200X2 Dual Core 64BIT עם לוח Gigabyte GAM61PME-S…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. הממ, טוב, כבר הרבה זמן שלא ביקרתי באתר... אז ככה, יש לי כל מיני בעיות במחשב, למשל שאם אני שומע מוסיקה, או רואה סרט, ובאותו זמן (ניקח לדוגמה) אני מתקין משהו, אז הסרט/מוסיקה מתחיל לעשות קולות מוזרים או שהסרט קצת נתקע עד שההתקנה מסתיימת. וגם במשחקים, בהרבה סירטונים הקול קצת משתבש, או שאם יש cutscene במשחק ויש מישהו שמדבר באותו זמן, אז הקול משתמש וכו'. וזו לא בעייה ברמקולים, כי אם אין משהו שמכביד על המחשב, אז אין שום בעיות, ושומעים בסדר גמור. אני לא יודע בדיוק מה הבעיה, אבל אני מנחש שאולי אין מספיק זיכרון. כרגע יש לי 256 זיכרון, ופרח לי מהראש של איזו חברה הוא, אבל הוא צריך להיות דיי טוב, כי בזמנו המליצו לי עליו כאן. בכל מקרה, חשבתי על לקנות עוד כרטיס של 256 זיכרון, אבל למען ה…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Nitro Viper,

המעבד שאני רוצה לשים על הלוח הוא AMD 2500 או 2600. אני לא יודע איזה לוח הכי כדאי לי לקחת הנה הלוחות: epox 8rda http://www.pch.co.il/docs/pd854726940.htm msi K7N2 Delta-L http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=436&MODEL=MS-6570 gigabyte 7N400L http://www.pch.co.il/docs/pd1540237954.htm המחירים של כולם שווים (בערך)

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by SpiritKnight,

יש לי כמה שאלות בקשר אליו: לפי מה שאני הבנתי, ללוחות ג'יגה יש שני ביוסים- ביוס ראשי וביוס משני. הביוס הראשי הוא הביוס שאיתו המחשב עולה. עכשיו, אם הביוס הראשי נפגע מוירוס, או באמצע תהליך עדכון ביוס יש בעיה, או(זה קטע חשוב, תקנו אותי אם אני טועה) אם שמרתי הגדרות OC או הגדרות כלשהן והמחשב לא מסוגל לעלות, הביוס המשני מופעל ומשחזר את ההגדרות המקוריות. האם זה כך? ובמקרה שהדואל ביוס מופעל, מה קורה לביוס הראשי שהוחלף ע"י המשני??? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש לי לוח מסוג DFI Lanparty UT NF4 Ultra D החלטתי שצריך לעדכן לו את הביוס בכל מקרה אני לא כל כך מצליח להבין איך לעדכן ביוס דרך דיסק כל מה שראיתי באתר של DFI זה דרך האינטרנט ודרך דיסקט אם יש למשהו מושג אשמח לעזרה בנושא

• 32 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. מישהו יכול לתת לי כמה לוחות אם טובים במחיר של עד 500 שח שמותאמים לקונרו. צריך לציין שאוברקלוקינג לא כל כך מעניין אותי. תודה מראש!

• 29 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by McMerc,

GA-965P-DQ6: http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2295&ProductName=GA-965P-DQ6 GA-965P-DS4: http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2288&ProductName=GA-965P-DS4

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. יש לי את הלוח הזה http://www.motherboard.cz/mb/ecs/K7SOM75C.htm חלק מהקבלים התפוצצו במופע מהרהיב. איזה לוח כדי לקנות יש עלו מעבד של XP2000 כדי לקנות יד שנייה ...יש מה לעשות ?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by ag80,

שלום לכולם ברשותי המערכת הבאה: לוח אם :GA-M59SLI-S4 זכרון : geil 2gb DDR2 cl4 ULTRA 800MHZ מעבד:4200 AMD Athlon X2 Dual-Core 512 CACHE כרטיס מסך:HD4850 OVERCLOCKING EDITION 3DCLUB מסך:LCD 32" PILOT אני חושד שבגלל המעבד שלי- יש לי את בעיית צוואר הבקבוק,במידה ואכן זה כך:איזה מעבד עלי לרכוש שינוצל הכי טוב עם המערכת תקציב עד 500 שח,במידה ויש משהו אחר ארצה את עצתכם,תודה מראש לכל העוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Immaculate,

מישהו אמר לי שכן. נשמע לי קצת מופרך. יש לי E8400 ובזמנו עברתי על כל המפרטים של המעבד הזה, של E8500 ושל עוד כמה מעבדים. לא מצאתי הבדל משמעותי בין שני המעבדים הנ"ל (למעשה אני הצלחתי למצוא רק הבדל אחד, מהירות שעון של 3.16 לעומת 3, וזה לא משמעותי כלל וכלל). מה דעותיכם?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by yotam.m,

יש לי לוח של pc partner אני לא כל כך יודע את הסוג ולא רשום על הצ'יפ אבל אם זה יהיה חשוב אני ירשום אותו. בכל מקרה יש לי שתי שאלות בקשר אליו... 1) רציתי לשאול האם הגיוני שבעזרת ג'מפרים שעל הלוח אפשרי לקבוע את המכפלה של המעבד כי שי מן טבל על הלוח שמראה את המצבים של הג'מפרים וליד זה כתוב המכפלות. 2)על הלוח יש עוד טבלה שכתוב בה מהירויות 133 ו 100 MGHZ הלוח עובד ב100MGHZ אם אני לא טועה ורציתי לשאול אם אני ישנה את הג'מפרים ככה שהלוח יעבוד ב133 האם יכול לקרות משהו? להישרף?לא לעבוד?להתחמם? או כל דבר דומה והאם בכלל המחשב יעבוד על 133 MGHZ?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. למי שלא זוכר, קניתי מחשב חדש, עם המפרט: athlon64 3400+ corsair 1024Mb 2.5-3-3-6 geforce 6800GT 256Mb 256bit של gainward והרדיסק 160GB 7200RPM 8Mb של Seagate. (השאר לא רלוונטי) כמובן שהתקנתי Doom3 (עובד חלק או כמעט חלק על High), והתקנתי Farcry ופה מתחילה הבעיה, Farcry לא עובד חלק ב Medium (אני מדבר על ההגדרות המתקדמות), וגם ב Low הוא לא עובד חלק כל הזמן. (יש קצת קפיצות כאלו). אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר אצלי. 1) מישהו יודע אולי ספציפית איך גורמים לFarCry לעבוד טוב? 2) איך אני יכול לבחון את ביצועי המחשב ולהשוות כך שאוכל לדעת האם הוא עובד כפי שהוא אמור לעבוד? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Swed,

תשמעו יש לי אפשרות להביא מחול DDR3 הלוח אם שלי תומך הם כדי לקנות 1 גיגה של DDR3 או כדי להשאיר עם 2 גיגה DDR2 מה ההבדלים בינהם? מה יותר כדי? מי יותר טוב.. עוד פעם אני מזכיר זה רק 1 גיגה ראם DDR3

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by idanoosh10,

אני קונה או 9800GTX+ או HD4850 ותיכננתי לקנות לוח אם ABIT IP35-E אבל אין לו PCIE2. כדאי להוסיף עוד 120 ש"ח לצ'יפסט P43? השיפור בביצועים יהיה גדול?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.