עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום רב ליפני מיספר חודשים אחי הקטן (בן 7 וחצי ) הבין את קסם המחשב ומאז חופר לי ולאח הגדול שלי (חופר הכוונה שהוא תמיד נוגע במחשב ורוצה לשחק בו). כל זה התחיל לעלות לי (ולאחי הגדול כמובן ) על העצבים ולכן קבענו שקונים לו מחשב ,אבל רצינו משהוא מיחוד לא סתם מחשב רגיל , הילד חולה לגו (כן כן כמו שאני הייתי )וכלן חשבתי לינות לו מחשב מלגו משהוא בסיגנון הזה http://tfvlrue.wordpress.com/2008/06/25/lego-computer/ הבעייה היא שהמחשב מאוד קטן ודורש לוח mini itx (שאין לי שמץ איפה להשיג כזה ) וספק כוח פיצפון (שגם אותו אני לא יודעה מאיפה להשיג), יש לי זמינות דיי גדולה למעבדים וזיכרונות וכל שאר הירקות לכן אני מעדיף שזה יהיה לוח אם סוקט 775 (אם יש כזה ביכלל ) או משהוא אחר של amd . השימושים …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by mzlbat,

היי יש לי כמה שאלות בקשר ללוחות אם ואני ישמח אם מישהו יהיה סבלני ויעזור לי 1. בכללי איזה לוחות יותר טובים למעבדי אינטל ג'יגהבייט או אסוס ? 2. אני רואה שיש הרבה לוחות שיש עליהן כרטיסי מסך ורציתי לדעת אם כדאי לקחת לוח כזה < ( שיהיה רק רסירברי אם הכרטיס המסך הרגיל ידפק ,ובמקום לשבת כמה ימים בלי מחשב עוברים למובנה ?) 3 . יש לוחות עם תדר 1333 ואחרים עם 2200 , זה משנה כך כך ? אמנם יש זכרונות בהרצים האלה אבל המעבדים יש להם את המהירות הזאת למשל I7 ? 4. לבדוק את מעבד מסוים ואני רואה Max Turbo Frequency 3.6 GHz וה Clock Speed 2.93 GHz הכוונה שזה מסוגל או המקסימום אחרי אוברקלוק ? ומה זה Intel® Turbo Boost Technology ומה הקשר בינו לבין Max Turbo Frequency 3.6 GHz ? …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by borg,

ל-AMD Athlon 64 3800+ X2 לסוקט 939 יש מהירות שעון של 2.0GHz וזיכרון מטמון של 512MB, והמחיר שלו הוא כ-2,200 ש"ח. ל-AMD Opteron Dual Core Server Model 165 לסוקט 939 יש מהירות שעון של 1.8GHz וזיכרון מטמון של 2MB, והמחיר שלו הוא כ-2,100 ש"ח. האם ה-3800 יותר טוב מה-165 בשל מהירות השעון העדיפה שלו, הוא שזיכרון המטמון הגדול יותר של ה-165 מקנה לו עדיפות על פני ה-3800, למרות מהירות השעון הנמוכה יותר שלו? לאיזה מהירות אפשר להמהיר את ה-3800 ואת ה-165? באיזה ישומים הגודל המורחב של זיכרון המטמון נותן ל-165 יתרון בביצועים על פני ה-3800, ובאיזו מידה הדבר משמעותי? המעבד מיועד לשימוש בייתי במחשב שמיועד למשחקים, שיתוף קבצים, גלישה באינטרנט, קידודי אודיו ווידאו, צריבות, והכי חשוב - הפעלת יש…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by liram21,

שלום לכולם, אני לאחרונה מחפש זכרונות (בארצנו) למעבדי AMD וממש מתקשה למצוא סט סטיקים שמתאים ל-B550 (לוחות Aorus/Rog - גם דרך רשימות QVL). אשמח להמלצה על סט של 32 (עדיפות ל-2X16) במהירות של לפחות 3200, מעדיף חברות כמו GSKILL / Team / Corsair תודה מראש !

5. Started by Born2Kill,

השאלה בכותרת. עשיתי בנצ'מארק ב-PC Wizrad ולפי הניקוד Core i5 750 גובר על Core i7 860 משמעותית. האם זה נכון? ???

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by HingedEmu2,

שלום, בטעות לחצתי על כפתור שרשום עליו memok בלוח אם ועכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב המסך לא מכיב ואחרי 10-15 שניות המחשב מכבה ומפעיל את עצמו מחדש (וככה חוזר על עצמו כל הזמן). בשביל מה הכפתור הזה? ניסיתי ללחוץ עליו שוב כדי לבטל אבל שה לא תיקן את הבעיה... תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by lmlm,

כולם יודעים שבשנה הבאה ברבעון השלישי יחד עם יציאת K8L (או ברצלונה) יוצא AM2+ שאמור להתאים לו וAM3 יבוא במשך, אבל עכשיו מתברר שAM3 נדחה לחציון השני של 2008 הסיבה של AMD לדחייה בגלל שהמעבר שלה לDDR3 לא יקרה אחריי החציון השני של 2009. מתברר גם שAMD תעבור לתהליך 45NM בזמן הזה, זאת אומרת שיש מצב שמעבדי K8L ייצרו גם ב45 NM מקור: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35211 AMD מפגרת מאחוריי אינטל :-\

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אז ככה אני קונה A64 3000+ ליבת ה-Venice וזיכרון TwinMOS PC3200.. נעשה את זה מסודר, 1-2-3.. 1) יש לי כבר GeForce 3Ti200 ונבעה שאלה מאחד הת'רדים שבמקרה קראתי קודם לכן, השאלה היא האם בInfinity NF4 ULTRA של DFI יש כניסה של AGP או דווקא PCI-E? כי בת'רד הקודם דובר על לוח מבוסס הצ'יפסט המדובר של nVidia. 2) העניין הוא שמחיר SATA-II כלומר 300Mbps (אגב זה MBps או Mbps?) זהה ובמקרים מסוימים אפילו זול יותר מכוננים קשיחים בתקן SATA150.. זה פאקין מוזר כי אני מניח שזה יותר מהיר, ועוד יותר מוזר לי הוא היעדר של לוחות אם התומכים בזה.. לפחות באתרים של חנויות, PCH וכאלו. הסבר כלשהו? 3) אני תוהה לגבי משהו שראיתי באחד האתרים לגבי המעבד. ראיתי אותו עם סטפינג ספציפי שכנראה טוב יותר לאוברקלוק…

9. Started by yotmail,

ברשותי מחשב נייד בנוסף למחשב השולחני. האם קנייה של לוח אם התומך ב WIFI כדוגמאת P5B Deluxe/WiFi-AP תחסוך ממני את הצורך בקניית מרכזייה אלחוטית ע"מ לחבר את הנייד לאינטרנט? (כמובן בהנחה שהמחשב השולחני מחובר...) תודה מראש לכל המגיבים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. לביצועים בסטיק אחד, לאוברקלוקינג.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by bomba6,

ברשותי E5200+G31M-ES2L, וסטיק אחד של 2GB מדגם OCZ2G8002G http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_performance_gold_4gb_dual_channel אני רוצה להרחיב ולהוסיף עוד סטיק של 2GB. עשיתי בירור, וסוג הזכרון הזה כבר לא משווק בארץ, למעט 2 חנויות ב-ZAP. קראתי את המדריך שלכם, עשיתי סינון, והכי זול שיש ב-ZAP זה זכרון של סמסונג. אני לא שמעתי על סמסונג בזכרונות, אז אני מעדיף להימנע. http://zap.co.il/models.aspx?Sog=C-Memory&DB27455=27967&DB27456=28034&DB27457=28048&DB165582=256546 זכרון נוסף של OCZ הוא מדגם OCZ2V8002G http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_value_series_2gb_edition עם זמנים טיפה פחות טובים מאשר הזכרון הקי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. טוב המפרט בחתימה... הנה התזמונים לפני הורדתם...: (לא להתייחס לעיגול האדום בתמונה!) והנה אחרי הורדת התזמונים : יווו איזה בעסה אני מדליק את המחשב ... ואחרי שעה +- המחשב נתקע והמסך נכבה ללא שום הודעה!! ו95 אחוז שזה מההורדת תיזמונים! אז החזרתי את התזמונים לסטוק .. 3.4.4.8 ובנתיים אין שום בעיה... למה זה קורה? שאני מפעיל ממטסט אני נותן לו לרוץ שעה ככה והוא לא מראה לי שום שגיאה מה הולך פה??!!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by nadav275,

?M55Plus-S3G AM2 + ?Athlon64 3500 או 8I945GZME-RH + ?Pentium D 2.66Ghz שני הצמדים- בסביבות 1100 ש"ח... מה עדיף?! מבחינת לוח, פיצ'רים וכו' ומבחינת כוח עיבוד

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. ומהי השערת המחירים שיהיו להם?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by yanir,

הבנתי שלא מומלץ לעדכן ביוס אם המחשב עובד כמו שצריך... זה נכון? איזה נזק יכול להיגרם בגלל עדכון ביוס ע"י תוכנה מהאינטרנט (לפי החברה, הלוח אם והכל - לא סתם חובבני)? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by eyahalom,

שלום לכולם, שמתי לב שרוב ההמלצות למפרטים דלי-תקציב יחסית, מבוססות על Athlon 2500. מהם ההבדלים בין השלושה, ומדוע דווקא ה2500 הינו חביב הקהל כאן? האם יש לו אלושהם יתרונות בולטים על פני 2 אחיו (בהנחה שהפרשי המחיר מגלמים את הבדלי המהירויות)? תודה מראש.

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by mic,

אז ככה יש לי 256 מגה בייט של זכרון וחשבתי להוסיף עוד 128... השאלה: האם כדאי לי מבחינת מחיר ומבחינת ביצועים ואיזה זכרון אני יצטרך לקנות? האם כל זכרון יתאים למחשב שלי?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Belgid,

שלום חברים, יש לי אפשרות לרכוש זכרון מ-BestBuy דרך מישהו שמבקר בארה"ב. סיננתי את זכרונות ה-16GB שלהם והגעתי ל-2 תוצאות הכי זולות עם דירוגים טובים: Corsair - Vengeance CMZ16GX3M2A1600C10 PNY MD16384KD3-1600-X9 וזה העמוד הכללי מסודר לפי מחירים, למקרה שצריך. נראה של-PNY תזמונים נמוכים יותר, אבל לקורסייר מהירות כללית גבוהה יותר (לפי ביקורות). לא הכי מבין בתחום, אשמח לעזרה.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by vngbhajuzr,

הזמנתי מחשב מלפני יומיים והלוח אם שהזמנתי לא היה במלאי ולא יהיה עוד לעולם: Gigabyte MA-770T-USB3 AMD770 CHIPSET http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1837 עכשיו ככה, המליצו לי על הלוח הזה בטענה שהוא תומך בכל הפיצ'רים של ה770: Gigabyte GA-880GMA-UD2H AMD880G CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1868 אז, אני מתכנן OC בעתיד, המעבד שלי הוא AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition BOX, ואמרו לי משהו שהוא לא בא בצורת לוח ארוך או משהו כזה ( ??? ) יש הבדל משמעותי בין הלוחות אם ? והאם משהו מכל אלה ישפיע עליי איך שהוא בעתיד ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני יודע שבשביל לעשות DC אני צריך את אותו סטיק פעמיים כדי שיהיה לי DC. יש לי Kingston DDR2 1GB 667MHz CL5, אני צריך בדיוק אותו הדבר? אני גם יודע שה-DC יעבוד על התדר הנמוך ביותר... כי חבר שלי אומר שזה מה אני צריך: הוא צודק? ??? והאם אני טועה? תודה לעונים!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אני קונה לוח אם חדש ASROCK Z77 Fatality http://www.asrock.cn/mb/overview.asp?Model=Fatal1ty%20Z77%20Professional עם מעבד I7 3770K. האם אני יכול להשתמש בזכרונות הישנים שלי? OCZ OCZ3RPR1866LV6GK 8-8-8-28 (3x2048)MB 1866MHz DDR3 Reaper Triple Channel Memory set יש לי 3 סטיקים של 2 ג'יגה כל אחד והלוח החדש הוא לא triple channel אם אני ישים את שלושתם הם יעבדו כ- single channel עד כמה זה קריטי?? אגב הם 1.65V ול-Sandy Bridge ממליצים 1.5V צריך את המלצתכם, לקנות זכרונות חדשים?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by raiman1,

האם המצב הבא יתפקד כ- dual channel?? הלוח שלי זה gigabyte GA - K8NS ultra 939 (אם זה משנה...) תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. בביקורת זאת נצלול בפעם הראשונה אל תוך ערכת שבבים חדשה לחלוטין בתושבת ה-AM4 של AMD - עם לוח אם מתקדם למדי מבית אסוס לכתבה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. יש לי GPU RTX 2080. הבעיה שהמסך שלי קצת מיושן ויש לי רק אפשרות לחבר אותו לHDMI ובנוסף יש לי OCULLUS שניתן לחבר אותו רק לHDMI. אני מנסה להפעיל את הINTEGRATED GPU מהBIOS אבל לא קיימת לי האופציה הזו בBIOS שלי. הלוח אם שלי זה AUROS X470 GAMING ULTRA GIGABYTE. הBIOS שיש לי כרגע זה F3, יש כבר F4G או משהו כזה. כתוב שממולץ לא לכתוב את הBIOS אם אין צורך. האם עידכון הBIOS זה כרגע הסיכוי היחידי? או שאוליי כדאי לי כבר להשיג ממיר מHDMI לDISPLAY PORT ולא להתעסק עם זה?

25. Started by yz101,

המודלים של E2140 וE2160. איך הם ביחס לשאר הגרסאות של C2D? הם נראים ממש זולים? איפה הם מבחינת יחס ביצועים/מחיר? ואיזה מן לוחות תקציביים מתאימים להם בהתאם?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים