עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by stas_k,

שלום אני קונה זכרון 512 מגה 3200, 400 mhz יש לי שתי אפשרויות- או samsung או ncp התקציב לוחץ וההבדל 50 ש"ח על שניהם יש אחריות 3 שנים... מה לעשות? המוכר אמר לי שבסמסונג אתה משלם את ה50 ש"ח האלה על השם.... תודה.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אין צורך בשום פיצ'רים מיוחדים. לא צריך כרטיס רשת לא צריך כרטיס קול לא צריך כרטיס מסך לא צריך רייד ובקיצור הבנתם... כן צריך לוח זול ואמין, שיסתדר עם 256 מגה של זכרונות 133 כן צריך לוח שיאפשר להמהיר את המעבד (פנטיום 4 במהירות 2.0A) וזהו. לסיכום: זול + אמין + אוברקלוקר בסיסי. תודה HF

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. הרכבתי מחשב לפני כחודשיים עם לוח אם gigabyte x58a udr3 revision 2 ומערכת הפעלה חלונות 7. לפני חודש כרטיס הרשת on board של REALTEK לא זוהה. גם בביוס הכרטיס לא נראה. מערכת ההפעלה מנסה לחפש את הכרטיס ובדרך אני חוטף מסכים כחולים. פרקתי את לוח האם מהמארז ושלחתי למעבדה. הם החזירו לי אותו תוך יום בטענה שהכל תקין. הרכבתי את הלוח אם בבית ואכן הכרטיס רשת זוהה מיידית. לפני שבועיים שוב אותו סיפור. הפעם חפרתי קצת באינטרנט והתברר שהבעיה לא בלוח אם אלא בכרטיס רשת עצמו - בזמן שחלונות 7 עובר למצב SLEEP גם הכרטיס רשת עובר למצב "שינה". הבעיה מתחילה בכך שהוא לא מצליח "להתעורר". חפרתי קצת ברשת ומצאתי פתרון : הדרך להעיר אותו במקרה כזה היא לנתק את המחשב מהחשמל ולנתק סלוט אחד של זכרון ram. עשיתי…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. תחילתו הרשמית של עידן ה-DDR4 נמצאת ממש מעבר לפינה, ו-G. Skill לא ממתינה ומשיקה כבר עכשיו שני קווי זכרונות חדשים, בתדרי עבודה חסרי תקדים של עד 4GHz לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/זכרונות-ה-ddr4-החדשים-של-g-skill-מציעים-מהירויות/

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום, לפני כשנה וחצי שידרגתי את המחשב למעבד Q8300 לוח אינטל ,וזכרון 2G בתקציב מכובד.ורק לאחר שגיליתי את הפורום הנפלא הזה הסכלתי והבנתי שהמוכר רוצה למכור מה שטוב לו ולא מה שיותר משתלם ללקוח.בתקציב יכלתי לקנות מערכת הרבה יותר טובה ומשלמת. כיום אני רוצה לעשות את הבכירה הנכונה שתתאים לצרכים שלי ופה אתם ידידי נכנסים לתפקיד מה שיעבור למחשב החדש זה: ספק של Enermax 450W (לא ג'ינארי) מארז-לא יודע אבל הוא איתי כבר 4 שנים וסה"כ סירקולציה טובה ורחב. דיסק קשיח wd 1tb (לא זוכר דגם) כרטיס מסך gts250 כעת אני רוצה לשדרג לוח אם,מעבד,וזיכרון כמובן. מעבד-עדיפות לסדרת ה-I בתושבת 1366. לוח-לא מבין גדול אבל אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד חשוב שיתמוך,ו4 חריצים לזכרונות(אם נכנס לתקציב…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום , אני כבר כמה זמן מתכנן לקנות מחשב חדש , אבל החלטתי לחכות לכרטיסים החדשים של אנוידיה . יש לי אפשרות לקנות מארה"ב בלי מע"מ ומשלוח(חבר חוזר) - אז חשבתי אולי להביא מעבד , זכרונות ואולי לוח אם . על המעבד - חשבתי להביא את ה8700k - כמובן שאבצע בו אוברקלוק - מה לדעתכם oc למעבד הזה על מנת להנות מיותר ביצועים אך בלי לשחוק אותו יותר מדי. על הזכרונות - חשבתי על אלה - אני מעדיף מהירות גבוהה - כי ראיתי שיש השפעה על משחקים כמו PUBG . לדעתכם 3600 מספיק? על לוח אם - לדעתכם זה ריאלי לקנות לוח אם ולהביא במזוודה? חושבים שכדאי או כבר להביא בארץ? אם כן , חשבתי על זה Rog Maximus Formula . אם לא , אשמח להצעות מחנויות בארץ Ivory בעיקר - לוח אם שי…

7. http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1622&p=9 משווים שם את הפנטיום 4 החדש מסוג A או את הישן ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום חברים, לאחר הרבה מחשבה בבחירת (וקריאת חומר בנושא) לוחות אם החלטתי ללכת על ASRock Z68 Pro3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=528_724_1259&products_id=15661 שמחירו היה 644 ש"ח. אך לאחר שהחלטתי להזמין גיליתי לפתע כי המחירו קפץ ל702 ש"ח. עכשיו אני בהתלבטות האם כדאי להוסיף עוד 60 ש"ח וללכת ללוח אם GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=528_724_1259&products_id=15853 שעל פניו נמצא כבר בקטגוריה אחרת? מה אתם אומרים? האם כדאי או להשאר עם ASROCK?

9. Started by thepike7,

שלום, יש לי לוח אם של ASROCK 945G CONROE ואני מתכנן לקנות HD6850 .. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03&cat=172 לא הצלחתי למצוא האם הכרטיס מסך יתאים ללוח אם..? מכיוון שהוא PCI-E.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. לביצועים בסטיק אחד, לאוברקלוקינג.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by soguy,

האם ה E6600 עדיף על E6420 למרות ש E6420 דגם קצת יותר חדש? אם אני לקראת רכישת מחשב חדש, האם כדאי להמתין קצת? האם שווה לחכות ל DDR3? ראיתי לוחות אם של ASUS עם צ'יפסט P35, G33 שכבר תומכים ב DDR3... בטח הזכרונות יהיו יקרים להחריד. אני לא מעוניין לרכוש מחשב בסכומים אסטרונומים אולם מעוניין במחשב חזק ומתקדם. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by ben060,

יש לי כמה התלבטויות בין לוחות אם שונים צרכים: לפחות 5-6 יציאות usb תמיכה בכרטיסי pci ex רצוי כרטיס קול טוב מובנה. זכרונות שיעבדו בדואל צאנל שני סטיקים של גיגה ופשרויות להרחבה אני יצטרך כרטיס רשת יש לי שני מחשבים בבית וצריך אנטרנט בחיבור אלחוי (לא יודע איך זה הולך)\ מה אתם מציעים הנה הדגמים שחשבתי: GA-965P-DS3 1100 P5W DH 1690 GA-965P-DS4 1200 P5B Deluxe 1400 GA-945P-S3 685 זה הטווח מחירים בין 700 ל 1300-1400 לא כל כך חשוב אוברקלוק אה ושחכתי לציין שהמעבד יתאים למעבדי הקונרו.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני צריך עזרה בבחירת לוח אם שיתאים לצרכי, זהו המפרט שלי (ורק לוח אם חסר...) מעבד - Q660 זכרונות - 4GB DRII 800MHz מארז - Antec P180 כ. מסך - 8800GTX אני מאוד מתלבט בין שני לוחות האם המוזכרים, המחשב מיועד לגיימינג וגם לעבודה עם תוכנות גרפיות, ואני לא מתכוון לבצע אוברקלוקינג ולא (בעתיד הקרוב) לחבר עוד כרטיס מסך ב SLI. ה P5K זול ב 100 ש"ח מה Striker ועם צ'יפסט יותר טוב (P35) , אבל ה Striker משווק כאחד הלוחות היותר טובים שייוצרו, ואני פשוט לא יודע במי לבחור... ואגב, האם מישהו יודע אם יש הבדל מהותי בין ה Striker ל Striker extreme ואם כן מהו? (ההבדל במחיר, אגב, עומד על ~200שח) אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, כבר חרשתי את כל האינטרנט ואני כבר מתחרפן, לא מצליח להיס…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by topcat115,

יש לי מעבד Pentium 4 3Ghz והוא מגיע לחום של 60 מעלות המאוורר שלו מראה על כ1800 RPM. זה תקין? צריך להחליף לו מאוורר?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. הדגם בשם GA-G1975X הוא הלוח החדש מבית Gigabyte שהוכרז לפני כשבוע הוא מצויד בצ'יפסט Intel 975X המיועד למעבדי אינטל בסוקט 775 בעלי גודל טרנזיסטור של 65 ננו מטר (סידרה 900 לכפולי ליבה בעלי ליבת Presler וסידרה 6x1 לחדי ליבה בעלי ליבת Cedar Mill). הלוח הוא חלק מסידרה חדשה עליה Gigabyte הכריזה, ה G1-Turbo המיועדים לאוברקלוקרים. הלוח הזה מגיע עם 2 תעלות אוויר מיוחדות שבכל אחת יש 2 מאווררים קטנים (אחד להוצאת אוויר ואחד להכנסת אוויר) שאמור להעיף חום שמקורו במעבד, בגשר הצפוני ובזכרון. הטכנולוגיה הזאת נקראת Turbojet על הלוח יש 2 יציאות PCI-Express x16, אך הוא לא תומך ב SLI או ב CrossFire, בדומה ללוח DFI LanParty UT NF4 Ultra-D הוא תומך בפונקציה של MultiView לחיבור עד 4 מסכים.…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by gggil,

אני רכשתי מעבד E6500 ורציתי לדעת אם למישו יש נסיון איתו באובקלוקינג או נסיון כלשהו... אודה לכם על שיתופכם במידע

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. הזמנתי את האיימק החדש ואני רוצה להוסיף לו זכרון. יש לו 4 סלוטים, וכרגע 2 מהם תפוסים (4gbx2). השאלה אם להוסיף עוד שניים של 4 בשביל הdual channel או להוסיף אחד של 8, כדי שבעתיד אוכל להוסיף עוד אם אצטרך. מה אומרים? תודה! דרך אגב - אני לא עורך וידאו וכאלה (לפחות כרגע). המחשב לצורך שימוש כללי, כתיבה ומעט גיימינג.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. המפרט שלי הוא: p5b deluxe פרטים על הלוח: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1295&modelmenu=1 מעבד e6400 כ.מ. : sapphire 1950gt 256mb אני כבר לא זוכר ממש, אבל זה לא כזה משנה הזיכרון שיש לי עכשיו הוא 1 ג'יגה מהירות 677 אני רוצה 4 ג'יגה לא משנה לי איזה חברה.. לא יקר מידי, ולא יהיה OC. אני קונה אותו בשביל שמשחקים ירוצו טוב יותר, וגם סתם בשביל עבודה שוטפת מהירה יותר ונוחה יותר. הזיכרונות הישנים יעברו לאחותי... כך שלא תיהיה הגבלה בגללם תודה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. יש לי GPU RTX 2080. הבעיה שהמסך שלי קצת מיושן ויש לי רק אפשרות לחבר אותו לHDMI ובנוסף יש לי OCULLUS שניתן לחבר אותו רק לHDMI. אני מנסה להפעיל את הINTEGRATED GPU מהBIOS אבל לא קיימת לי האופציה הזו בBIOS שלי. הלוח אם שלי זה AUROS X470 GAMING ULTRA GIGABYTE. הBIOS שיש לי כרגע זה F3, יש כבר F4G או משהו כזה. כתוב שממולץ לא לכתוב את הBIOS אם אין צורך. האם עידכון הBIOS זה כרגע הסיכוי היחידי? או שאוליי כדאי לי כבר להשיג ממיר מHDMI לDISPLAY PORT ולא להתעסק עם זה?

20. שלום לכולם, אני מקווה שהשאלה לא טיפשית מידי. נניח שמחשב עובד לאט מידי לטעמי, לוקח יותר מידי זמן למחשב לעלות ולתוכנות להפתח. איך אני יודע אם הבעיה נובעת ממהירות מעבד או מחוסר זיכרון? האם, בלי לדעת נתונים אלו, יכולתם לבצע איזה בדיקה שתצביע מה הגורם שמאיט מביניהם? תודה, אורן

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by GuyG,

אני קונה מחשב חדש עכשיו ומתלבט בין שני לוחות האם האלה: Gigabyte GA-P35-DS3L Gigabyte GA-P31-DS3L הבנתי שההבדל העיקרי בינים הוא התמיכה ב 8GB וה OC היותר טוב ב P35.. זה נכון ? יש עוד הבדלים? עכשיו, אני מנסה לחסוך בכסף איפה שאפשר. אני לא כזה גיימר (משחקים בינוניים מינוס), בעיקר מולטי טאסקר.. לא מתכנן OC. מתכנן הרחבת זיכרון ל 4GB בעוד שנה-שנתיים (לויסטה), אבל לא יותר מ 4 .. עוד דבר אחרון, מישהו יודע אם יש להשיג את ה P31 בגרסה שיש לו 6 כניסות USB מאחורה ? תודה..

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. קניתי למחשב הקטן שלי לוח gigabyte eg45m-ds2h מפרט הלוח:http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2877&ProductName=GA-EG45M-DS2H השימושים הם רב גוונים אבל בעיקר סרטי HD ומוזיקה. המפרט : Q9550 קירור TT ORBII 2 דיסקים 1 TB של WD בRAID 0 כרטיס מסך שהולך להשתרג בקרוב מאוד GTS8800 כרטיס קול ASUS XONAR DELUXE החדש יותר 8 GB RAM של GSKILL 1066 בכל אופן רק אחרי הרבה זמן אני פתאום שם לב שהלוח הזה הוא עם PCIE *4 ולא כפול 16. מה זה?????????ימי הביניים?????? המחיר שלו לא היה זול יחסית וחשבתי שאני מקבל תמורה אבל נראה לי שפשוט מישהו פיקשש בתכנון שלו... האם הדבר הזה קריטי כל כך?במה זה בא לידי ביטוי?האם שדרוג כרטיס המסך ל4…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Fabian,

מה זה ה-overclocking ששומעים עליו כ"כ הרבה?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by DAVIDKI19,

איזה מעבד יהיה יותר טוב למשחקים? בכללי מה יהיה עדיף?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. למשחקים לא לOC

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.