עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by אחד- למליון,

שלום יש לי מחשב פנטיום 3 ווינדוס אקס פי כבד לי מדי על המחשב ורציתי להתקין לי וינדוס 98 ואין לי אפשרות להתקין את הלוח אם שלי עם הכרטיס רשת והכרטיס קול שמובנים עליו כי אין לי את דיסק ההתקנה ורציתי לשאול מאיפה אני יכול להוריד את ההתקנה של הלוח שלי תודה רבה

2. Started by ofer_mat,

יש לי זכרון של GEIL 466 גולדן דרגון 256X2 ואני רוצה להוסיף זכרון ל 1 גיגה אני מתלבט אם לקנות את אותו זכרון ולהגיע לגיגה או להחליף לזכרון מהיר יותר בנפח של גיגה אז חשבתי לקנות את ADATA 512X2 במהירות של 500 מה אתם אומרים? יש לי תקציב של 1500 שקל בערך אני צריך עזרה והמלצות המערכת היא ל OC ומשחקים

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb DFI INFINITY 975X/G Intel 975X LGA 775 Team Apollo 2GB Kit DDR2 PC5300 667Mhz 4-4-4-12 מחירים: מעבד:1180 לוח אם: 1060 זיכרון: 1090 סה"כ: 3330 דגשים... כן אני מעוניין להשאיר את אופצית ה CF או SLI (עם דריוור מתאים ) פתוחה עבורי . אני כן מעוניין בOC אבל לא משהו מוגזם.. 330-350 BUS .. עיקר התהיות והספקות קשורות בזיכרון. המחיר מעולה, המהירות סבירה התיזמונים טובים, הנפח מתאים והוא זמין במלאי (חשוב עבורי )... אבל אני פשוט לא מכיר את החברה.. אם יש לכם הצעה ל 2GB במחיר של 900-1100 שקל במהירות 667 עם 4.4.4.12 מנועה או מפנדה בלבד אני אשמח להצעות . מבחינת זיכרון איך אלו (PQI אם אותם נתונים 1130 שקל ) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath…

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by yonatan.mendelson,

מעבדי ה-Rome לשוק השרתים הושקו רשמית - ומציעים רעידת אדמה אמיתית עם מחירים תחרותיים באופן חסר תקדים לכתבה

5. הכתבה נלקחה מכאן http://computers.walla.co.il/?w=/4000/720129 אחד הגולשים שאל (תגובה 2, לא מכיר מאק) http://computers.walla.co.il/?w=/4000/720129&tb=/i/4674030 ואחד אחר ענה (תגובה 3, נדב) http://computers.walla.co.il/?w=/4000/720129&tb=/i/4674705 עכשיו, אני שמעתי פעם שהמעבדים של המאק חלשים מאלה של אינטל, אז איך בכלל נדב אומר שהם פועלים על 64 ביט ושהם חזקים ומהירים יותר מהמעבדים של אינטל???

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by nec_000,

המידע הכי אחרון: https://wccftech.com/amd-ryzen-4000-zen-3-vermeer-7nm-desktop-cpus-20-percent-ipc-rumor/ אנחנו מדברים כנראה על קפיצה משמעותית של כ- 20% בביצועים לליבה לעומת Zen2 (דור 3000 הנוכחי). השוואות "מחתרתיות" אצל יצרני המחשוב הגדולים, יצרני OEM, שלהם יש (גם) את אינטל דור 10 על השולחן סביבו מפתחים את המכונות הבאות שלהם, מראות על שינוי דרמטי בתמונת הכוחות העולמית. לשם שינוי, הפעם הזו, אינני אהיה מופתע אם השמוע תתברר כנכונה. אחרי הוכחות והצלחות חוזרות ונשנות של AMD מאז 2017 בנוגע למעבדים, אתנבא בזהירות הנדרשת שההדלפות נכונות לחלוטין. אני בכל אופן מחכה לדור 4000, כמועמד הראשון הרציני מבחינתי עד כה, לשדרג אחרי לא…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום אני מעוניין לדעת איזה לוח אם לבחור מבין GA-EP45-DS3 או GA-EP45C-DS3R ההבדל הוא שהGA-EP45C-DS3R תומך בDDR3 בנוסף לDDR2, תומך ברייד מלא ומגיע עם פאנל סאטה שניתן להרכיב מאחור. הGA-EP45-DS3 מעניק תמיכה לזכרונות DDR2 בלבד, אינו תומך ברייד ולא מגיע עם שום חיבור סאטה אחורי. הבחירה נראת קלה לא? אמנם סופר לי כי לוחות אם שתומכים בDDR3+DDR2 נוטים לחוות תקלות רבות לכן אני שואל אתכם חברי הפורום, האם זה נכון? אני משלב את הלוח עם מעבד Q9300 וזכרונות DDR2. חבל לי לאבד את האופציה של הRAID (אלו הן 2 האופציות היחידות, ועלי לקבל את ההחלטה מהר)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. יש ברשותי מערכת מחשב מבוססת INTEL מעבד pentium 4 ht 531 lga 775 שמורכת על לוח אם של ASUS p5s800-vm, גם המעבד וגם הלוח תומכים 64 BIT. עד פה הכל טוב ונחמד ... רק הבעיה היא שהאופצייה של ה - Hyper-Threading שלי משומה לא עובדת (הווינדואוס לא מציג לי ליבה מדומה) ובנוסף אני גם לא רואה את זה ב EVEREST, ז"א, האפשרות מופיעה לי כנתמכת אך מסומנת כמופסקת. הלכתי לBIOS וחיפשתי להפעיל את זה, מצאתי, הפעלתי והעניין נשאר בעיינו, אני קצת לא מצליח להבין למה זה ככה אם הכל אומר לי שהוא מכיר בפונקצייה אבל לא מפעיל אותה. ד"א, המעבד הספיציפי הזה עבד על לוח אם אחר שבוא הוא כן הפעיל את הHyper-Threading ושם ראיתי במנעל משימות\ביצועים, קריאה של 2 ליבות. אם מישהו מכיר לוח…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. יש לי לוח אם MSI עם DDR2 שתומך עד תדר 667MHZ ועד 2GB בכללי. הזיכרון הישן שלי היה 512MB DDR2 533MHZ הזיכרון החדש שקניתי הוא GEIL DDR2 1GBX2 800MHZ עכשיו הבעיה היא שאני לא מצליח להפעיל את המחשב ששני הזכרונות בפנים (2GB) או אפילו רק אם אני שם אחד מהם.. המחשב עובד רק שאני שם בסלוט הראשון (השמאלי ליד המעבד) את הזכרון הישן, ובסלוט השני את הזכרון החדש (1GB) - ככה שיש לי 1.5GB .. אז עכשיו למה שניי הזכרונות לא פועלים לי ביחד? ולמה אף אחד מהם לא פועל לחוד?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. אהלן אנשים, אשמח לעזרה ממי שמבין. יש לי לוח אם של גי'גהבייט מדגם EP45-UD3R http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3013#sp בנוסף יש לי זכרון מדגם : Mushkin 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 - שני סטיקים,כל אחד 2 ג'יגה, סה"כ 4 ג'יגה. אני מעוניין להוסיף 4GB RAM נוספים לתצורה הקיימת ועם כך לשמור על תאימות עם הזכרון הקיים כדי שלא אקבל מסכים כחולים/BSOD ותקיעות. 1.עד כמה שהבנתי מה-SPEC בלינק ששמתי הלוח שלי תומך רק בזכרונות מסוג DDR2 - אני צריך להתאים זיכרון שהוא DDR2 ורצוי 1066Mhz 2.האם כדאי להוסיף סטיק אחד של 4 ג'יגה או 2X2?איזה דגם ספציפי אתם מציעים להוסיף?אשמח אם תדביקו לינק לקניה. 3.המחשב מיועד לעריכות Audio כבדות,יש לי מעבד אינטל QUAD Q9550 2.83Ghz 1…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by force1711,

שלום וברכה. ראשית, רציתי להודות לכם על האתר הנפלא. נעזרתי בו רבות. 2. שנים רבות אני עובד עם זיכרון קינגסטון ומאד מרוצה. כעת, ראיתי והמליצו לי על CRUCIAL. רציתי לדעת מה אתם אומרים על החברה הנ"ל? טובה, או לא מומלצת או לא? והאם היא יותר טובה והמוצרים יותר אמינים, או קינגסטון יותר? האם יש הבדל ביניהם, ומה יותר טוב. בתודה ובברכה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by michmoch,

שלום רב. אני לפני רכישת מחשב חדש ומתלבט ??? בין מעבד 4 ליבות Q9300 למעבד 2 ליבות E8400. הבנתי כי 4 ליבות מתאים לריבוי ישומים. מה הכוונה המעשית ב"ריבוי ישומים" ? פתיחת מס' רב של דפי אקספלורר ? עבודה אקסל, ווורד , אינטרנט וסריקה בתוכנת אנטי וירוס במקביל ?? מה ההבדלים המעשיים בין 2 ל- 4 ליבות ? והאם זה נכון ש- "עדיף לקנות 4 ליבות במחשבה לטווח הרחוק" ?? ( כדי "למשוך" עוד שנה שנתים עד להחלפת המחשב או שדרוגו) לא מתוכנן OC , לכן אין צורך להתייחס לנתון זה בדגמי המעבדים הנ"ל. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by sabi10,

אני חושב להחליף מחשב (הגיע הזמן אחרי 6 שנים בערך), מעבר לאינטרנט וכו עיקר המשחקים שאני משחק זה call of duty, האם כדאי לי לקחת מעבד I3 - 2120 או ששווה להשקיע במעבד I5, כמובן שאני רוצה מעבד שימשיך להריץ משחקים ברמה של COD במשך הכמה שנים הבאות ושלא אצטרך להחליפו בעוד שנתיים. כרגע יש לי Core 2 Due E6550 עם כרטיס מסך nvidia GT8800, והמשחק האחרון של COD - MW3 עובד עליו אחלה, אומנם לא ברמה הגרפית הכי גבוהה (אחת מתחת) ועובד מצויין. אני לא מתכוון כרגע להחליף את כרטיס המסך עקב בעיות תקציב ואמשוך איתו עד כמה שאוכל - לא רוצה שכל העסק יעלה מעל 2000 ש"ח אם אפשר. ממתין לתשובתכם, תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. כחצי שנה אחרי ההשקה הראשונית, עדכוני BIOS עבור לוחות האם של השחקניות המובילות חושפים לנו תת-גרסה נתמכת חדשה שתגיע אל החנויות בקרוב לצד דגמים תקציביים עדכניים לכתבה

15. Started by asi9999,

שלום וחג שמח . האם לוחות האם החדשים אשר יגיעו עם תושבת LGA 2011 ייתמכו לאחור במעבד i7 2600K ? או שרק התושבת של LGA 1155 ? האם בנוסף אמורה לצאת ערכת שבבים חדשה עבור המעבד i7 2600K ? תודה .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by compgt,

שלום, כאמור ברשותי 4GB זיכרון ואני עובד המון עם VISUAL STUDIO שעובד המון עם הדיסק ובין השאר יוצר שרת וירטואלי. הבנתי שקודם כל על מנת לשפר ביצועים כדאי להחליף דיסק ראשי לSSD, לגבי הזיכרון הבנתי שלא משנה כמה אני אוסיף חייבים להשאיר PAGEFILE מינימלי של 1GB לפחות, השאלה האם יש טעם להגדיל זיכרון ל8GB או ל16GB?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. טוב לסכם באמת באופן מלא ונרחב. היום לאחר מספר שיחות לא מבוטל עם כמה וכמה גורמים שאני מכיר בחברות שונות בעולם הגעתי למסכנה אחת שתסכם הכל . אם לפני כמה זמן אנשים שרצו קנו כריס מסך בחנות א ולוח אם בחנות ב היו מרוצים , אין זה המצב היום ! לא ניתן להתיחס בזילזול או בעיורות לבעיית התאימות של חלק\כל כרטיסי G4 MX AND TI לחלק\כל לוחות האם המבוססים KT333 אן KT266A (למרות שזה הרבה יותר נדיר). אני ממליץ בחום לקנות את הרכיבים הנ"ל באותה חנות כך שאם תיוצר בעיה מסוימת יחליפו לכם את הרכיב. אם תקנו בשתי חניות יכול להיוצר מצב שכל חנות "תאשים" את הרכיב של החנות השניה. מצד שני אם תקבלו הבטחה שהחומרה תתאים לכם (לחומרה הקימת ) אז אין חשש. שורה תחתונה - בעית האי תאימות קימת בכל הלוחות ללא אפשרות…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by daniel86,

יותר מדי זכרון ראם יכול לגרום לצוואר בקבוק או שאין קשר בין השניים?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by maimon_y,

יש לי מעבד I5 760 קצת יותר משנתיים על לוח אם ASUS P7P55-M השאלה שלי היא האם המעבד הזה מספיק חזק גם למשחקים הכי כבדים כי הוא 2.8GHZ האם יכול להיות שיש צוואר בקבוק עם הכרטיס מסך שלי(במפרט). ועוד משהו שמעתי שמעבד שמתחמם יכולים להיות בו נזק שיפגע בביצועים בעתיד.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Deron,

קניתי היום עוד 2GB של קינגסטון היום http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&cat=3378 של ddr2 800mhz בנוסף לעוד 2GB 800mhz של ceon שהיו לי. משום מה, אחרי שהתקנתי אותם התדר של הזיכרון הנוסף התדר שלהם השתנה ל- 667 mhz. יש לי 333 fsb והיחס תמיד היה על auto (ראיתי דרך cpu-z ש-Auto אומר יחס 5:6 מה שאומר של- 333fsb הזיכרונות יהיו ב- 800mhz). עכשיו שהיסתכלי ב- cpu-z כתוב לי שהיחס הוא 1:1. כיצד זה הגיוני שהיחס הישתנה אם הוא עדיין על auto, איך אני משנה את הזיכרונות ל- 800 mhz ??? יש לי לוח אם msi ms-7379. כמו-כן צירפתי תמונות מה- cpu-z [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by neo690,

יש לי אותו, אני מרוצה ממנו והוא עובד ממש אחלה בחזית המארז יש לי 2 יציאות USB והכנה לעוד כל מיני דברים כמו FIREWIRE ונקודה למיקרופון ואוזניות.. רציתי לדעת איך מפעיל את היציאה של המיקרופון והאוניות? מה צריך לעשות? לקנות? צריך להחליף לוח אם בכלל? הלכתי ל KSP (שיש להם את המארז שלי) שאלתי לגבי זה, והם אמרו לי שהם לא מתעסקים בזה..

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום, אני מרכיב מפרט לחבר בעל תקציב מוגבל. חשבתי לשים לו לוח אם עם תושבת AM3 ותמיכה בזכרונות DDR3 (פוטנציאל לשדרוגים עתידיים), עם כרטיס מסך מובנה טוב. ייתכן ובעתיד הוא ירצה לחבר את המחשב לטלוויזיה. האם יש כיום לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה שתומכים בהאצת חומרה, בתקציב של 300-400 ש"ח?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by coch,

הופה - עדכון מעניין. http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-r7r5-and-r3-processor-line-up-listed.html יש לציין שהמקור עצמו הוא אתר ידוע, אבל אין לזה אישור רישמי. ב Guru מניחים ש "X" שווה ערך למעבדי "K" של אינטל.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by duk4u,

סילחו לי על בורותי. למה הכוונה ל...Stepping E6 במעבדי - ??AMD Athlon 64 תודה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by smootskin,

הי חבר'ה, המחשב היום נכבה ולא נדלק, לאחר פירוק כל החלקים ההנחה היא שלוח האם כשל. אני רוצה המלצה ללוח אם חלופי לגיימינג, יש לי כרטיס מסך gtx1060 מיני (מאוורר אחד) של evga. מעבד i5 4460 3.2 2 זכרונות שכל אחד 4gb. (מפרט מדויק בפרופיל שלי) מעדיף שיהיו 4 חריצים לזיכרונות ראם, ככה אוכל להוסיף זכרונות בהדרגה כי התקציב שלי מוגבל. אם העדיפות היא ללוח אם בעל 2 חריצי זיכרון, אחיה עם זה. אני לא יודע מה המחירים הסטנדרטיים של לוחות אם לגיימינג וקשה לי לנקוב במחיר. בואו נגיד שעד 1500₪ וגם זה בהגזמה מטורפת, ממש הסחפות. תודה

דיונים חדשים בפורומים