עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by lioryb,

אני מסתכל בהשוואה באתר של אינטל, ואני רואה שכל ההבדל הוא בזה שה-540 הוא embedded. מה זה אומר?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום רב, ברשותי מחשב המשמש בעיקר ליישמי משרד ואני מעוניין לשדרג לוח+מעבד+זכרון+SSD כדי לעשות איתו עיבודים סטטיסטיים (שימוש בתוכנת Stata), וגם קצת להתחדש. חשבתי להוציא כ-2000 ש"ח, אבל גמיש אם צריך להוציא יותר. מפרט נוכחי: 1. Corsair DDR 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 X 2 (סה"כ 16 GB) 2. Western Digital 500GB WD Blue SN550 NVMe Internal SSD - Gen3 x4 PCIe 8Gb/s, M.2 2280, 3D NAND, Up to 2,400 MB/s - WDS500G2B0C 3. Asus PRIME B450M-A 4. AMD RYZEN5 3400G With RX VEGA אני רוצה לשדרג לוח ומעבד כדי לשפר ביצועים של עיבודי תוכנות סטטיסטיות (Stata) ולהשתמש בזיכרונות ובSSD- הקיים עם …

3. Started by janbas,

שלום לכולם! אני חדש בפורום. יש לי כמה שאלות בקשר לקניית זיכרון נוסף למחשב. מקווה שתוכלו לעזור 1. יש לי מחשב די ישן ולוח האם שלי לא תומך ב- DDR2 אלא רק ב- DDR. אני מתלבט אם כדאי לי לקנות זיכרון DDR נוסף עבור המחשב הנוכחי שלי... במידה ואני קונה בעתיד מחשב חדש לגמרי שיתמוך כמובן ב- DDR2, האם זה אומר שאני לא אוכל לחבר אליו את הזיכרון DDR שקניתי או שאם מחשב תומך ב- DDR2 זה אומר שהוא תומך גם ב- DDR? 2. כרגע יש לי זיכרון 512MB ויש לי slot נוסף פנוי. האם יש הבדל כלשהו מבחינת ביצועים אם אני מוציא את הזיכרון הקיים וקונה 2GB או אם אני קונה 1GB שאותו אני מכניס ל- slot הנוסף במקביל ל-512MB שיש לי? 3. יש לי זיכרון Kingston אבל משום מה בתוכנת אוורסט תחת הקטגוריה של הזיכרון רשום nanya…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Ash Binary,

הלוח Gigabyte GA-K8N51GMF והמעבד AMD Athlon 64 3000+ ADA3000AEP4AP socket 754 לפי כל מיניי נתונים באינטרנט כולל של היצרנים הלוח אמור להחזיק. אבל המייצבי מתח שלו נראים חלשים ברמות (ראיתי כאלה רק בלוחות ממש דפוקים כמו pcchips, ששם ראיתי אותם הרבה שרופים, או לוחות שמיועדים למעבדים חלשים) - תמונה אני קצת לא בטוח שהם יחזקו הרה זמן מעבד אם TDP 90 W והמחשב הזה אמור לעבוד זמן ארוך אם מעבד ב 100 % (קימפול תוכנות גדולות, קידוד סרטים וכדומה). רצוי לשדרג ? לפחות להוסיף קבלים במקומות הריקים ? משהוא אחר ? בתמונה השניה יש לוח ECS 761GX-M754 שמתאים למעבד הזה לפי הנתונים הרשמיים, וגם המייצבים שלו נראים הרבה יותר טוב. אני יכול להחליף את ה GA-K8N51GMF ללוח הזה. אבל הלוח השני הוא ECS ואני מכ…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by MONORAIL,

שלום לכולם! הצלחתי להבין שהאות A אחרי המעבד מסמלת שהוא עם ליבת נורתווד. מה פירוש האות B? (מופיע בטבלת השוואת המחירים באתר). בנוסף - מישהו יכול להסביר לי למה מחירי מעבד 2.4 גבוהים משמעותית ממחירי מעבד 2.53? (הגיון פשוט אומר יותר מהר=יותר כסף אבל כנראה שאני טועה בגדול...). ???

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by cyberX,

כרגע יש לי E8400 עם כרטיס מסך 7770, וכרגע המעבד עושה לי צוואר בקבוק למשחקים שאני משחק, כל הזמן הוא על 100% וצריך להוריד רזולוציה ולהתפשר בהגדרות וכדומה ... אני רוצה לשדרג מעבד כדי שהמשחקים יפעלו חלק עם הגדרות גבוהות ושהמעבד לא יעשה צוואר בקבוק. השאלה היא, האם יש טעם לשדרג לQ9400 ? או שאני לא אראה יותר מדי הבדל?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by BENNY-L,

התוכנה ASUS PROVE מראה שבלוח יש להם טמפרטורה גבוהה מישהו יכול להביא צילום של ASUS RAMAGE עם המקומות האלה מסומנים תודה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. אני בשלבי קניית מחשב חדש ואני מתלבט מה כדאי לקנות האם לקנות כרטיס DDR3 1 GB או DDR2 2 GB 667MHZ?..

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by ofirn2,

E6600 1 GB 667Mhz GeForce 8800 GTX Asus P5B זה יעשה צוואר בקבוק?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by mazinya,

יש לי לוח אם GA-B75M-D3V. הלוח הגיע עם גרסה F6. הבנתי שאני אמור לעדכן את הביוס ל F10 כדי לקבל תמיכה בכל מה שהלוח מציע. אז קודם כל, מי שיש לו היכרות עם הלוח, האם העידכון באמת נחוץ? אף פעם לא עשיתי עידכון ביוס אז מה הדרך הכי טובה ופשוטה שאפשר לעדכן?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. מה עדיף: Athlon 64 4600+ או Core 2 Duo E6420

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by horacio,

נשרף לי הלוח ואני רוצה ליקנות אחר בבקשה אל מה אתם ממליצים משהו לא יקר למעבד של INTEL 3.00 בתודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אתמול החברה פרסמה שהיא הולכת לשחרר זיכרונות DDR2 חדשים במהירות 1150Mhz ו-1200Mhz ב-.CL5 הזכרונות,KHX9200 ו-KHX9600,בתאמה הולכים להגיע בסטיקים של 512 או 1024 מ"ב. הזכרונות הללו נבדקו ע"י ASUS ונמצאו מתאימים לכל צ'יפסט תוצרת ATI/NVIDIA/INTEL. הזכרונות,כך נמסר,זמינים מיידית והולכים לעלות 137$ לסטיק של 512 במהירות 1150 ועד ל-525$ לקיט של 2GB במהירות 1200. http://dailytech.com/article.aspx?newsid=5250

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום לכולם החלטתי לשדרג קצת את הזיכרון ולעבור מ 4GB ל 8GB לשם כך קניתי ארבעה סטיקים של 2GB, כולם samsung m3 78t5663eh3-cf7 כאן מתחילות הבעיות: 1. במאפייני המחשב שלי רשום שיש 8GB אבל רק 3.24 usable, ניסיתי את העניין הזה עם msconfig ושינוי ההגדרות ב boot, לא עזר והתיבות לא היו מסומנות מלכתחילה 2. בדיקה עם cpu-z מראה שהזכרונות עובדים בתדר של 400 Mhz במקום 800 3. בביוס הכל נראה תקין, אבל לא התעסקתי שם יותר מדי, רק ראיתי שזה מוגדר על 8GB זכרון שעובד במהירות 800MHZ, נראה לי שבתצורה 6-6-6-18 (לא סגור על זה, אני יכול לבדוק אם זה קריטי) שורה תחתונה - איך אני גורם למערכת להכיר את הזכרונות החדשים וגם להשתמש בהם? זה המפרט: מעבד: E8400 3GHz לוח אם: Intel Desktop Board DQ35JO כרטיס …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Aviram Dan,

שלום למומחים! היתה לי את כל הכוונה לרכוש בשבועיים הקרובים את ASRock H370M PRO4 אלא שאז נמצאתי למד שבקרוב ישוחררו לוחות B365 אני מתלבט בין הדגם שלעיל לבין : ASRock B365M PRO4 דגשים : איני מעוניין בשום RGB על כל סוגיו ומיניו. כן מעוניין בכמה שיותר חיבורים מתקדמים : טייפ סי, GEN1, GE2 כמובן גם USB2 הרגיל. אשמח ל-2 חיבורים לפחות לכונני NVME, אם רק אפשרי הדבר. ואם לא, אז 1 חובה. כמובן שכל תוספת של פיצ'רים תהווה רק ברכה! אשמח למורה נבוכים לגבי השאלה מי משני הלוחות הללו הכי כדאי לרכישה לפי הפרמטרים הללו ובכלל. היה וקיים לוח-אם אחר שנענה במידה רבה יותר בטווח מחיר של עד 500 ש…

16. אני מחפש כרגע מפרט למחשב חדש, וגיליתי משהו מעניין שאף אחד לא הצליח לענות עליו באופן חד-משמעי. אשתדל לנסח את שאלתי בהסתמכות על הנחות יסוד שקיבלתי אחרי מחקר באינטרנט, ואשמח אם תוכלו לעזור! הדעה הרווחת היא שאם נקנה RAM במהירות גבוהה יותר, נקבל ביצועים גבוהים יותר. זה אולי נכון, אולם מדובר בתפישה מוטעית, כאשר לא טורחים להתאים את מהירות ה-FSB של המעבד למהירות הזיכרון הפנימי. כידוע לכם, כדי שהזיכרון יעבוד במהירות האופטימלית עם המעבד, עלשניהם לעבוד באותה מהירות בדיוק (מה שמכונה "יחס 1:1"). לדוגמה: במעבד Core 2 Duo שמהירות ה-FSB שלו היא 1066MT/s, מהירות ה-DDR2 האופטימלית עבורו היא 533MHz (בתנאי שהזיכרון עובד ב-Dual Channel). מדוע? משום שהמהירות המעשית של ה-FSB היא 266MHz (שמו…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. חוץ מהידיים כמובן במה...? *כותרת* פשוט אין ברשותי שקית אנטי סטטית

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. ברשותי E6600 2.4GHZ שיושב על ASUS P5B לפני כחודש המחשב התחיל לעורר כל מיני תקלות שבסופו של דבר גרם לי לחפש ולמצוא על באג שיש ללחום אם הנ"ל עם הזיכרון שעובד בDUAL הוצאתי כרטיס אחד של G.Skill CL4 1GB הבעיה נפתרה אבל המחשב כרגע עובד על 1 ג'יגה זיכרון שמגביל אותי מאוד. לסיכום ברצוני להוסיף זיכרון השאלה מה אפשר לעשות לגבי הבעיה שפירטתי למעלה. תודה מראש, אריאל

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. נושא השיחה התחממות אצל המעבדים: שמעתי שהמעבדים של AMD מתחממים מהר האם זה נכון, עדיף לקנות את הוולקני 7 איך שקוראים לזה ,וגם להוסיף מאווררים נוספים במארז, אני לא יודע מה כדי לעשות, מה אתם מציעים לעשות? ,מה אתם הייתם עושים? ,להחליף מארז.???? להוסיף מאוורים נוספים????. כיום הלוחות של AMD והמעבדים זולים בהרבה מאינטל והם מגיעים לביצועים בדיוק כמו אינטל השאלה הגדולה מה כדי? אז הינה עובדה לכולם: יש לי מחשב P2 לוח אם של ASUS ומעבד של P2, מצטער אני פשוט לא טוב בסוגים של מחשב, אבל בקיצור מה שאני רוצה להגיד שמעבדים של אינטל אחרי כמה שנים לא הרבה... המאוור של המעבד משמיע רעש היום ונורא אני סובל כל יום אם זה אפילו עכשיו, והמעבד פשוט מתחמם יותר מידי אבל למי איכפת לאינטל יש אחריות לכל…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. מדובר בלוח חדש לא מובן כמה אפשרויות ב BIOS בבחירה על מה זה משפיע הלוח הוא ASUS P5G41T-M LX 1=LBA/ LARGE MODE 2=BLOCK MULTI SECTOR TRANSFER 3= PIO MODE 4=DMA MODE 5= SMART MONITORING 6=32 BIT TRANSFER 7= VVT VOLTAGE 8=AUTO PSI 9=MEMORY REMAP 10= DVMT MEMORY חלקם מוכר אבל אני לא בטוח אז אז רציתי לשאול תודה דרך אגב יש עוד הרבה דברים הם מוכרים לי ,אבל בכל אילו שרשמתי, בחוברת לא רשום מה פעולת הבחירה עושה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  21. שיש בסכום של 800 ש"ח למעבד Intel Pentium D 930 ואם אפשר אז גם השוואות שלו מול לוחות אחרים וגם אני רוצה לדעת כמה וואט צורך המעבד {Intel Pentium D 930 } האאא ואם אפשר בבקשה המלצה לזכרון של 1ג'יגה בדואל צ'אנל ושיהיה עם קירור פסיבי ומהירות 667 מגה הרץ בסכום של עד 800 ש"ח האם יש זכרון יותר טוב מזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041_2085&products_id=13419 והייתי רוצה לדעת מה מייחד אותו??

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by SagroN,

שלום לכולם, לאחר 6 שנים עם אותו מחשב שבזמנו 4 ג'יגה ראם היה הרבה, היום אני מבין שזה מתחת למינימום אפילו. המחשב התחיל לעשות לי לפעמים מסכים כחולים, 'לקרטע' וכו' רק מגלישה בכרום, יוטיוב ושימוש בפלאש במקביל. אני די בטוח שזה נובע מחוסר בזכרון כי בתיאור של המסכים הכחולים רשום memory cache. בקיצור, הגיע הזמן להוסיף. מה גם שיש לי Win 7 64bit שזה המינימום 4 ג'יגה זיכרון ל64 ביט. בנוסף, שמתי לב שכאשר אני גולש בכרום והרבה חלונות פתוחים, במקביל אני משתמש בפייסבוק, יוטיוב וכל מיני אתרים שפועלים במקביל, כשאני נכנס למנהל המשימות ולביצועים אזי יש ניצול באופן רציף של 65-80% מהזיכרון ואפילו מדי פעם יש קפיצות ל90% מהזיכרון הפיזי. ברשותי המחשב הבא: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by at,

כאשר רשום Pentium® M Processor 725 Enhanced מה הכוונה ב 725 ומה הבדלים בין המספרים השונים אני יודע שמדובר ב 715 מול 725 מדובר בהבדל של 1M מול 2M ב cash. אבל מה הבדלים בין 725 ל 735 , 738 , 745 , 715A וכד' האם מדובר רק במהירות שונות או מדובר גם בסוג זכרון או טכנולוגיה שונה? ובכלל הסבר על מעבדים של ניידים והמלצות יקבלו בשמחה. בתודה מראש, טל

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, הייתי מעוניין לדעת, אם יש לוח אם של אסוס P5K לפי מה שהבנתי ברשת מחייב החלפה אם מעוניינים במעבד מסוג הI. האם מעבדים מסוג הQ (כמו למשל Q8400 וסוגיו) יכולים להתאים? אם כן, האם זה שווה? ובכלל האם יש הבדל בין מעבד כמו Q8400 לבין למשל E6750 (או כל סוג שהוא E...) תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אהלן. העריכה היא, כאמור, לא משהו "בשמיים" בכלל. התוכנות שבינתיים ידוע שיעבדו עליהן הן Audition של אדובי וגם Premiere. *אם יש צידוק למפרט מבוסס AMD אני אעדיף, אלא אם כן אתם חושבים שלמשימה כזו רצוי אינטל. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים