עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by DaTHE,

שלום, מבחינת הבדלי ביצועים (הכוונה לביצועי OC בנוני) , יש העדפה? או ללכת על הזול והכמות החיבורים שאני צריך? (אין כן חשיבות לחברה, או שגם זה צריך לקחת בחשבון?) בהנחה שמדובר על הלוח התקין, שניהם סביב ה- 700 ש"ח. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום, ברשותי זכרונות מסוג OCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 בדיקה ב CPUZ מראה שהזיכרונות עובדים במהירויות הבאות: 400Mhz 5-5-5-15@ 333Mhz 4-5-5-13@ 266Mhz 3-4-4-10@ איך אני גורם להם לעבוד ב CL4 ולא CL5? הלוח אם שלי הוא Gigabyte P35DS3-L תודה

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20060815235435.html הם יהיו זמינים להדגמה עד סוף השנה.

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. מה התוכנות הכי טובות ואמינות ? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by ofirn2,

E6600 1 GB 667Mhz GeForce 8800 GTX Asus P5B זה יעשה צוואר בקבוק?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. ראיתי את זה ב-IO עם אמירה, ואני מצטט : "ל1156 היוא חיים מוזרים ופה הם נגמרים, כבלו את הדור הבא 1155" http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20100209194503_Intel_to_Release_Sandy_Bridge_Processors_New_Infrastructure_in_Q1_2011_Source.html מצויין במאמר ש-Sandy Bridge מכוונים לאותו שוק של ה-Lynnfield, ולמעשה נראה שאלה מחליפים אותם... יצאו לוחות בסוקט חדש, 1155 , ומעבדי Sandy Bridge לא יתמכו בלוחות קיימים אלה רק בסדרה 6 של לוחות אם [s1155] שיצאו בשנה הבאה. כך שנצטך להחליף לוח בנוסף למעבד, אם נרצה אחד חזק יותר. אגב, גם התגובות מראות את זה ככה. אז.. מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by keldad27,

שלום כולם, שאלה קצרה על הלוח המדובר (רוכש מחשב, תקציב 4000-5000, עם תמיכה נאה בגיימינג): (על מעבד i5-760) - הומלץ לי על ידי חבר לקנות לוח INTEL WARRENSBURG ATX/DDR3. הרעיון הינו קניית לוח אמין מאותו בית יוצר של המעבד. מינימום תקלות. המלצות בפורום מדברות על GIGABYTE GA-P55M-UD2 ו- UD3 בהנחה שלא מתוכנן OC בלוח ובמעבד, אבל חשובה אופציית שדרוג עתידי ללוח/מעבד, האם: 1. האם יש הבדל עקרוני מבחינתי בין 2WARRENSBURG ל- GA-P55M-UD2 או UD3 (יכול להיות כל דבר, מכרטיס קול איכותי יותר ועד תמיכה בפיצ'רים אחרים, אתם מבינים יותר ממני) 2.מה ההבדל מבחינתי בין UD2 ל-UD3? 3.בהנחה שאני אכן הולך על WARRENSBURG (ללא OC) - האם עד כדי כך חשוב להחליף לו את הקירור המקורי? ומה הייתם ממליצים לשים שיהי…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש בקרוב אני יודע שלאינטל אמורים להגיע מעבדים חדשים לשוק (45nm או משהו) ונראה לי עדיף לחכות להם מאשר לקנות היום השאלה אם יודעים מתי הם אמורים להגיע לארץ? תודה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by TicTacToe,

לוח אם Asus P5QL-E מעבד Intel Core 2 Duo e7300 2.66 זכרון Corsair XMs2 2gb (1x2) 800 mhz אלה עם ההיטסינק עליהם. מתכוון לשדרג את המחשב עוד חודשיים. מבקש מהמומחים כאן לתת הערכה D: אחריות עדיין בתוקף לחלקים לעוד שנה ומשהו (צריל לבדוק מול IQPC ). לגבי OC - השתמשתי בASUS six engine דרכו אפשר לעשות Boost קל למעבד. לא נעשה OC דרך הBIOS מכיוון שבIQ אמרו שהאחריות תפוג.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שוב שלום ! בחנויות מספרים לי בד"כ שמעבדי AMD יכולים להשרף (אני יודע שזה שטויות ) וזה לעומת מעבדי פנטיום ששם יש הגנה פנימית .יש לי כמה שאלות בנושא . 1.האם כיום במעבדי AMD יש הגנה בתוך המעבד כמו מעבדי פנטיום כך שגם אם הוא יתחמם הוא לא ישרף ? מאיזה דגם זה קיים ? 2.נגיד וגם לא הייתה הגנה במעבדים .האם לא אמור להיות בלוח אם אפשרות לנתק את המעבד במקרה של התחממות גדולה ? אם כן איך קוראים לאפשרות הזאת ? והאם זה מופיע כברירת מחדל ? 3.לפי מה שידוע לכם האם זה קיים ברוב בלוחות החדשים כיום ? 4.ובמשך לשאלה 1 ,בהנחה שיש הגנה במעבדים מפני שריפה ,אז מדוע האחריות לא מכסה שריפה ? (לפי מה שהבנתי מחיפוש בפורום) ? כמוב ,תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Fetalo,

אין לי שום ניסיון (ניסיון ומושג) בתחום - יש לי לוח דפוק של אינטל d845hv שאלה: (בעצם עמה) האם אני צריך לעדכן? זה יעזור באופן כלשהו? מה הסיכונים בדבר?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. יש לי את הזיכרון הזה סטיק אחד שמונח על dimm1 http://www.corsairmicro.com/corsair/products/specs/CM2X512-4300C3PRO.pdf איך אני מגביר את הביצועים שלו... כי אני מרגיש שהמחשב שלי מזייף והוא לא ממש כמו שציפתי עם הזיכרון הזה...? :

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by amisha,

לפי התוכנה AIDA32 (הגירסה האחרונה ) התוכנה כותבת לי רוחב פס של 64 BIT בלוח P4C800 האם זה נורמלי ? זה לא אמור היות 128 BIT?? נ.ב יש לי 2 סטיקים האם יש דרך נוספת לבדוק את העניין?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אני עושה טובה לחברה של אחותי, אני מתקין לה את הווינדאוס מחדש. הבעיה היא שיש לה רק 128MB זיכרון, ול-XP זה ממש לא מספיק. המחשב עכשיו עובד באיטיות. אז אני רוצה להציע לה לקנות עוד סטיק של 256MB זיכרון (שאלתי פה ואמרתם וכמות MB שונה של סטיקים אפשר לשלב ביחד, נכון ???), אבל אני לא מצליח לזהות את סוג הזיכרון שיש לה (רוצה לבדוק איזה מהירות PC-3200/2700.....). ניסיתי עם התוכנה EVEREST HOME EDITION, אבל כשאני מגיע "לעמוד" שבו נמצא המידע על הזיכרון(SPD), אז התוכנה פשוט לא מגיבה. אבל על כל "הדפים האחרים" היא כן מגיבה. ניסיתי גם AIDA32. מה עוד אפשר לנסות? אני לא יכול לפתוח את המארז דרך אגב, כי יש על המארז מין מדבקה כתומה, שבעצם מראה אם בעל המחשב פתח את דלת המארז, ונדמה לי יבטלו לה את …

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. לפי התמונה הזאת NVIDA בדקה את הלוחות ואישרה אותם!!!! התמונה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by seed20,

שלום. יש לי מחשב ישן בעל לוח אם gigabyte ga8i945pl-g ועבר לי בראש הרעיון לעשות ממנו סוג של מדיה סנטר בסלון. איזו חומרה ניתן להלביש עליו בשביל שיוכל להציג סרטי בלו ריי ולהריץ משחקים סבירים? כרגע יש בו כרטיס מסך GF 6600 ו 1512GB RAM (לא זוכר מה המעבד אבל כנראה duel core כזה או אחר). תודה מראש עם העזרה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Basic,

אין לי דרישות לכרטיס מסך מפלצתי, לחלוטין לא, צריך משהו בסיסי שיוכל להתחבר למסך ה LCD שלי (חיבור DVI), שיהיה לו TVOUT עם יציאת S-VIDEO, שיתמוך ב DX9 וזהו... אני לא מתכוון להריץ על המחשב גרפיקות חזקות, ממש לא. גלישה באינטרנט, ף צפייה ב DVD, שימוש בחבילת האופיס, פיתוח תוכנות ב Visual Studio, ואולי פעם בשנה להריץ פיפ"א 2004... הבנתי שכרטיסי המסך שמגיעים בדרך כלל מובנים בלוח האם - בהחלט מספיקים לי, אך החסרון שלהם (פרט לכך שהם משתמשים בזכרון הפנימי של המחשב, שזו לא בעיה - תמיד ניתן להרחיב אותו) הוא (למיטב הבנתי) שהם משתמשים בערוץ התקשורת מול הזכרון, ובעצם מאיטים את העבודה. כלומר, אם כל הזכרון הוא עוגה ענקית, כרטיס המסך נוגס מעט מהעוגה, אך זו לא בעיה, כי אני יכול להוסיף עוד חתיכ…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Aviram Dan,

שלום למומחים! היתה לי את כל הכוונה לרכוש בשבועיים הקרובים את ASRock H370M PRO4 אלא שאז נמצאתי למד שבקרוב ישוחררו לוחות B365 אני מתלבט בין הדגם שלעיל לבין : ASRock B365M PRO4 דגשים : איני מעוניין בשום RGB על כל סוגיו ומיניו. כן מעוניין בכמה שיותר חיבורים מתקדמים : טייפ סי, GEN1, GE2 כמובן גם USB2 הרגיל. אשמח ל-2 חיבורים לפחות לכונני NVME, אם רק אפשרי הדבר. ואם לא, אז 1 חובה. כמובן שכל תוספת של פיצ'רים תהווה רק ברכה! אשמח למורה נבוכים לגבי השאלה מי משני הלוחות הללו הכי כדאי לרכישה לפי הפרמטרים הללו ובכלל. היה וקיים לוח-אם אחר שנענה במידה רבה יותר בטווח מחיר של עד 500 ש…

19. Started by DakloN,

שלום.. מישהו יודע מתי בערך יוצאים המעבדים החדשים של AMD עם סוקט M2?? והאם שווה לחכות להם?? או ללכת עכשיו על מה שיש...

20. שלום, יש לי לוח אם EX58 קניתי 3x2GB G.Skill RipJaw Edition Triple Channel לפי מה שראיתי בKSP הוא תומך בלוח אם שלי. מישהו פה יכול להסביר לי איך לסדר את זה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. נושא השיחה התחממות אצל המעבדים: שמעתי שהמעבדים של AMD מתחממים מהר האם זה נכון, עדיף לקנות את הוולקני 7 איך שקוראים לזה ,וגם להוסיף מאווררים נוספים במארז, אני לא יודע מה כדי לעשות, מה אתם מציעים לעשות? ,מה אתם הייתם עושים? ,להחליף מארז.???? להוסיף מאוורים נוספים????. כיום הלוחות של AMD והמעבדים זולים בהרבה מאינטל והם מגיעים לביצועים בדיוק כמו אינטל השאלה הגדולה מה כדי? אז הינה עובדה לכולם: יש לי מחשב P2 לוח אם של ASUS ומעבד של P2, מצטער אני פשוט לא טוב בסוגים של מחשב, אבל בקיצור מה שאני רוצה להגיד שמעבדים של אינטל אחרי כמה שנים לא הרבה... המאוור של המעבד משמיע רעש היום ונורא אני סובל כל יום אם זה אפילו עכשיו, והמעבד פשוט מתחמם יותר מידי אבל למי איכפת לאינטל יש אחריות לכל…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום לכולם! ברשותי מחשב חדש (אוטוטו חודש) שהרכבתי בעצמי. AMD XP2000 GA-7VAX WINBOND 512MB DDR 3200 (לא בטוח - כנראה בטעות קיבלתי2700) LEADTEK TI4200 מכיוון שלא יצא לי להרכיב לוח אם על מחשב מהשנה האחרונה היו לי כמה שאלות ובעיות. בהמשך הדבקתי ריפורט של SiSoftware Sandra שמתוכו גזרתי את החלקים הרלוונטים. 1. מהירות העבודה של המעבר מוגדרת ל133MHZ. על 166MHZ הוא לא עובד. זה לא מהווה צוואר בקבוק? 2. מהירות העבודה של הלוח עפ"י SiSoftware Sandra היא 272 MHZ (אני מניח שזה בעצם 266). הלוח תומך ב333. לא מצאתי בביוס אפשרות לשחק עם המהירות. מישהו יכול לכוון אותי? 3. כשקניתי את המחשב הזמנתי זיכרון 3200 400MHZ. אני חושש שנתנו לי 2700. לפי התוצאות של סנדרה שהדבקתי בהמשך - אני צודק? איך אנ…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by integral,

בשונה מתוצאות הביקורות: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106685 [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by eviatar28,

בין MSI H97M-g43 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=H97M-G43 לבין MSI H97 PC MATE http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=H97-PC-Mate עכשיו מה שכן הציק לי שב H97M-g43 יש תמיכה ביותר חיבורים בזמן שהוא matx ויש לו רק חיבור אחד של 4 פינים 12v למעבד בזמן שבשני יש 8 פינים שגם הם 12v והוא atx. בשניהם יש את כל החיבורים שאני צריך, אבל זה משנה מספר החיבורים שיש למעבד? כי לפי זה ב h97 pc mate הוא מקבל יותר הספק.... תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. Started by nat64x,

Corsair has crammed 8 GB of DRAM onto one stick which in turn could provide up to 32 GB of DDR3 memory for desktops, and up to 16 GB of DDR3 memory on laptops, depending on the number of slots. Tuesday Corsair officially added 8 GB DDR3 memory modules to both its Vengeance and Value Select product lines. According to the company, the Vengeance version operates at 1.5V for compatibility with the new 2nd generation Intel Core processor family, and is guaranteed to operate at 1600 MHz. The DRAM itself is "rigorously screened," and with 8 GB crammed onto one stick, gamers and performance junkies can build systems with up to 32 GB of high-performance memory. The jet-black…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים