עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום רב, בשנה האחרונה הוחלפו לי במסגרת האחריות כשלוש לוחות אם. עכשיו המחשב בתיקון על בעיה שכנראה נובעת מהלוח ה"מתוקן" האחרון שהוחלף. לאחרונה נודע לי (מהרשת עצמה) שהרכיבים שהרשת מחליפה לי במסגרת האחריות הם "מתוקנים" ולא חדשים. שאלתי היא האם הרשת שממנה קניתי את המחשב מחוייבת להחליף לי ללוח חדש ואני יכול לדרוש זאת מהם או שהם יכולים להחליף ללוח "מתוקן". בתעודת אחריות של המחשב לא רשום על זה כלום, ואין לי תעודת אחריות נפרדת ללוח. החברה של הלוח היא MSI. והבעיה היא שאני לא יכול לפנות ל-"MSI ישראל" מכיוון שהרשת שממנה קניתי את המחשב הם הייבואנים של MSI והם למעשה MSI ישראל. (http://www.msi-israel.co.il/) תודה רבה!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי AMD3200 זיכרון 768MB לוח GIGABYTE NFORCE3 250G אני מעוניין לעבור לכפולי ליבה במחיר של עד 1500 ש"ח השקעה... כרגע לעבור לAMD איני יכול כי אני צריך להחליף את כל המפרט מיכוון ש AM2 דורש זאת (זיכרונות כרטיס מסך וכו'). אני מלעוניין להישאר עם הרכיבים ולהשקיע רק במעבד ולוח שיתמוך... מבדיקה... 4COREDUAL-VSTA של ASROCK ומעבד E6300 או E4300 עדיין לא מבין את ההבדל חוץ ממהירות הבאס 1066/800 לא מעוניין לבצע OC אציין כי אני מתעסק בעיקר עם תוכונות שרטוט וגרפיקה AUTOCAD REVIT PHOTOSHOP וכו' צריך עזרה דחוף.... הם זה טוב

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. היצרנית הטאיוואנית תנסה לחזור לעצמה בשוק התחרותי עם אולטרבוק דקיק ומתחרה ל-Surface Pro, אשר מצויידים במעבדי Core i עדכניים ותגי מחיר תחרותיים הימים שבהם אייסר (Acer) הייתה חלק מהחמישייה המובילה של עולם המחשבים האישיים, ובשיאה אף במקום השני בשוק כולו, חלפו להם כבר לפני כשנתיים – אבל זה לא אומר שביצרנית הטאיוואנית מתכוונים לוותר ולהפסיק לנסות. כעת, ביצרנית מציגים מספר דגמי מחשבים ניידים חדשים אשר יגיעו אל החנויות בתקופה הקרובה – כשהבולטים שבהם הינם ה-Aspire S13 העדכני, ודגם חדש שעונה לשם Switch Alpha 12. להמשך: https://hwzone.co.il/%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A5-%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95-%D7%…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by lee.,

יצא השבוע המעבד הנ"ל מסדרת איבי ברידג', סביב 630 שקל (TRAY) הפרש של כ-80,60 שקל מה-2100, 2120. השאלה אם המעבד משתלם? למיטב זכרוני גם ה-2120,2100 לא נחשבו למשתלמים לעומת ה-G620/30 אבל לפי אחת החנויות ששאלתי הם לא מצפים למעבדי G החדשים. ז"א שעדיין ה"שוק הנמוך" ישאר עם המלצה לG620?? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. יש לי מספר התלבטויות ואני צריך שיעשו לי קצת סדר לפני הקניה. מצד אחד מעבד I5 יספיק לי ללא ספק לשימושים שלי. מצד שני אני מאוד רוצה לוח שיתמוך בריבוי כרטיסים ברוחב פס מלא בשביל הכרטיסים החדשים והעתידיים שיצאו ופשוט אין לוחות P55 כאלה, גם אם אני מתפשר על לוח שנותן רוחב פס של X8X8 אני מגיע למחיר גבוה שמתקרב ללוחות X58 שניתן למצוא במעט מעל 1000 שקלים היום שנותן רוחב פס מלא ותואם NV\ATI... לדוגמה: http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=1092 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4008&CatCode=543 ועוד. בנוסף הבנתי שדווקא בתושבת 1366 יתאפשרו שידרוגים עתידיים בניגוד ל1156... אבל אין ספק שזה הופך את העסק ליקר יותר. צריך חוות דעת, תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום ותודה רבה לכל העוזרים אני בשלב התחלתי של הרכבה וקנייה של מחשב רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 המעבדים? Intel® Core™ i7 920 2.66GHz ו Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz תודה מראש יונתן

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by xtineR,

הלוח GIGABYTE MA770OT-UDE כרגע יש לי 4G RAM אני רוצה להוסיף עוד 4G אבל הלוח הוא DUEL CHANNEL האם זה אפשרי?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by nemesisx2,

??? אהלן חברה, לפני כחודשיים קניתי מחשב חדש עם לוח אם GIGABYTE K8NF SOCKET 939, עם מעבד ATHLON 64 3200 גם SOCKET 939. עכשיו לשאלה, לפני יומיים הורדתי את 3DMARK05 ושם הוא אומר שהSOCKET של המעבד הוא 754 וששם לוח האם שלי הוא NF-CK804. איך אני חכול לבדוק שמה שבאמת יש לי במחשב זה הלוח אם שאני הזמנתי ועם SOCKET 939? בדקתי בWINDOWS ולא ראיתי שם, איפה אני יכול לבדוק נתונים של הלוח אם והמעבד? תודה לכל העונים.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי, יש לי שאלות בקשר למעבדי אינטל ולוחות אם: בקשר למעבדי אינטל, עדיף Dual Core 2.8GHz על One Core 3.0GHz? יותר מהיר שתי ליבות של 2.8 על 3.0 לבד? ו2.6 שתי ליבות זה גם טוב ומהיר? בקשר ללוחות אם, מה עדיף, P5LD2VM Asus chipset 945 או ASUS 955x Chipset P5WD2 (השאלה שיותר מדויקת היא אם כדאי צ'יפסט של 955 החדש יותר, כי זה עולה כפול מ945 וזה עובר על התקציב, אבל אני רוצה קנייה בטוחה). תודה

• 33 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by integral,

אינטל מתחילה לטפטף מידע נוסף על היונה: http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=14457

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלחתי את המחשב שלי לתיקון ושי קיבלתי אותו החליפו לי למעבד יותר חדש במקום 2.8 NORTHWOOD שמו לי 3.0GHZ עכשיו,אמרו לי שלא קיים מעבד 3.0GHZ של NORTHWOOD אלא רק PRESSCOT,זה הגיוני שיהיה 3.0GHZ NORTHWOOD? כי זה מה שרשום לי בכל תוכנה שבדקתי בהם מה יש לי כגון: CPU-Z , EVEREST ושאלה שנייה היא אם מישהו יכול להביא לי בבקשה דרייברים ללוח אם D865GLC דרך אגב לאחר בדיקה ב3DMARK קיבלתי תוצאה יותר חלשה ממקודם ב70 נקודות וגם לפני כן היה לי תוצאה חלשה(813)! ואני גם מרגיש שהמחשב עובד יותר לאט לפי מה שאני יודע החליפו לי מעבד,לוח אם,זיכרון,כונן קשיח לוח אם נראה לי שהחליפו אבל זכרון החליפו לי כי בדקתי ולפני כן היה לי זכרון של KINGSTON ועכשיו יש לי של InterSpeck משהו כזה וכונן קשיח היה לי של S…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by ZXY1,

אני מחכה למעבד החדש I3 עם כרטיס גרפי 4000 ששמעתי שזה מספיק ל - HTPC וגם קצת משחקים בינוניים מתי תכלס היה אותו בחנויות? ומה המחיר שלו? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by dfwyr123,

יש לי asus p8h61-m lx והיה לי מעבד g620 pentium קניתי מעבד חדש i5 3470 אחרי שהחלפתי ביניהם המחשב לא עובד הוא פועל לשנייה נכבה פועל לשנייה נכבה ככה עד שמכבים אותו החזרתי לpentium ועבד זה קשור לספק או למעבד? כי יש ג'נרי 450W ואני קונה חדש אחרי שאצליח להחליף מעבד

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום לכולם, יש לי את הלוח אם P35-S3L ואני רוצה לדעת אם החיבור SATA שיש לי הוא VIA או NForce... איך אפשר לדעת? ומה ז"א VIA ו NFORCE? בבקשה תענו לי מהר זה דחוף!! תודה...

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by joniar,

אני בשלבים לקנות מחשב אמנם זה עוד שבועיים אחרי שיוצאים הכרטיסי מסך החדשים אני רציתי לקחת מעבד QOUD של INTEL מהחדשים {לא זוכר בדיוק ת'שם} ומי שעוזר לי בזה אמר שאולי כדאי לקחת את המעבדים המשולשים של AMD ביגלל שהמהירות של INTEL במרובע הוא-2.6 ו-{לפי טענתו} מגיע רק למהירות של 1.2 או משו כזה ושל AMD מנצל את כל היכולת ועוד שאלה -ביחס של עלות תועלת ה-AMD עדיף {בערך 700 שקל}? או שאם אני יקח את המרובע הכי חדש {יעלה "לי" 1500 שקל}-{עוד שאלה איך קוראים להכי חדש?} תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. אז כמוש אמרתי אני צריך לוח אם מעבד וכ.מ. בכ-1700 ש"ח. חשבתי על להשאר עם הג'יפה שלי ולקנות 3800DC ולוח ASROCK 939DUAL. מה אתם אומרים? אגב הזיכרונות שלי הם DDR Samsung PC3200 UCCC Based. ואני לא רוצה להחליף אותם, מעדיף להשאר איתם.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. עובד עם ויסטה 64, אמא של אסוס P5NT DELUXE, כרגע מותקנים 2X2GB DDR2 800 של ADATA GAMING בDUAL CHANNEL (לפי CPUZ, כי את הזכרונות הספציפיים אני לא קניתי, אלא קיבלתי) הבנתי מתוך קריאה שוטפת, שעדיף להשתמש באותם הזכרונות בכל הסלוטים, ואני לא בטוח שניתן להוסיף זכרונות בSINGLE CHANNEL. זה בכלל משנה או שאני חייב להשתמש בבזוג השני גם בDUAL CHANNEL ? תודה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום לכולם. אני מתכוון לקנות מחשב חדש,לוח אם: Asus P5K/EPU, מעבד: Intel® Core2 Duo E8500 3.16Ghz 6M. רציתי לדעת איזה זכרונות כדאי לקנות OCZ 1GBX2 1066Mhz CL5 או לקנות 4 גיגה של DDR2 4GB 800Mhz Kingston השאלה היא האם עדיף 2 גיגה עם 1066MHZ או 4 גיגה עם 800Mhz אשמח לקבל תשובה בהקדם.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. קיים אצלי כרגע 2 כרטיסי זכרון של 1 ג'יגה כל אחד במהירות 800 מגהרץ והם עובדים ביחד ב DUAL CHANNEL. אני עומד לקבל בקרוב כרטיס זכרון נוסף של 1 ג'יגה גם במהירות 800 מגהרץ מתנה (ואם אני לא אקבל במתנה אז אני כנראה ארכוש) הכרטיס החדש שאני אקבל כמובן יהיה מחובר ב- SINGLE CHANNEL ואני לא מתכוון לחבר כרגע עוד כרטיס זכרון, כי המערכת שלי פועלת על בסיס 32 ביט ואני לא רוצה לפרמט מחדש ולהתקין מערכת חדשה בינתיים, וקניית כרטיס זכרון נוסף רק בשביל לקבל תיאורתית עוד 0.25 ג'יגה זיכרון לא שווה את זה. שאלותי הן: האם חיבור כרטיס זכרון בסינגל יהרוס לי את המהירות הגבוהה יותר שאני מקבל מ-2 כרטיסי הזכרון המחובר בודאל? והאם אני אשים לב לזה? האם חיבור כרטיס זכרון נוסף, ישפר לי את ביצועי המ…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by arbily,

יש לי את הלוח אם - GA-EP45-DS5 ואני צריך דרייבר ל Windows7

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by r1plet,

כן, אני יודע שE8400 חזק יותר, ואני יודע שE8400 משתלם יותר. השאלה היא - האם E5200 בתדר 3.5GHZ חזק יותר מE8400 בסטוק או זהה לעוצמה שלו במשחקים? כמות הקאש המכובדת של הE8400 נותנת לו פוש רציני במשחקים בניגוד לE5200 עם 2MB בודדים של קאש, אבל כשמדובר בE5200 על 3 וחצי מול E8400 על סטוק נוצרת שאלה. ויתרה על כך, אני מתאר לעצמי שמולטיפלייר של COD:World At War אמור לרוץ על 60+ קבוע עם E8400 וכרטיס עוצמתי כמו GTX460, אז איך זה הגיוני שעם הE5200 שלי ב3.5GHZ אני מקבל FPS שלפעמים יורד גם לסביבות ה45-50? הרי שבCOD4 וMODERN WARFARE 2 אני מקבל את הFPS המקסימלי בכל עת, והייתי מקבל את המקסימלי גם כשהE5200 היה על 3GHZ ופחות מזה... אשמח לקצת מידע

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. היי,אני מעוניין לשדרג את המעבד במחשב למעבד הזה:http://www.amazon.co.uk/AMD-Black-Processor-Phenom-Socket/dp/tech-data/B004LRO9AU/ref=de_a_smtd למה אני לא מוצא אותו באתר הבית של AMD? האם השדרוג הזה יועיל למערכת מבחינת משחקי מחשב? האם שווה להזמין מעבד מחו"ל כי אין את המעבד הזה בארץ? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Tomerb1,

שלום לכולם אני מחפש לוח מעבד וזכרונות עד 1500 ש"ח. מצאתי את אלו: Intel Core i3-2100 Processor 3.1GHz 3MB Dual Core LGA1155 Box Gigabyte GA-PH67-UD3-B3 Intel H67 DDR3 LGA1155 CF 7.1 ATX Kingston HyperX Blu 2GB DDR3 1600Mhz CL9 KHX1600C9AD3B1/2G Kin-1226 X2 או Corsair 4GB Kit (2x2GB) XMS3 1333MHz DDR3 CL9 Model C4G1333M1 איך זה? (אני יודע שהלוח לא ינצל בצורה מלאה את הזכרונות, 1600 ו1300). האם יש משהו טוב יותר? (השאיפה למחיר כמה שיותר נמוך). שימושים: סרטי HD, אינטרנט, מוזיקה וקצת משחקים כמו crysis, cod 4 ועוד... תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום אנשים, קיבלתי אתמול מחשב חדש שהזמנתי. התקנתי everest ultimate v5.50 והסתכלתי על הטמפרטורות. הטמפ' של המעבד נראית גבוהה בצורה חריגה אך הטמפ' של הליבות נראית נורמלית. המארז הוא אנטק 300 עם קירור הסטוק שלו על LOW... המעבד הוא AMD phenom2 955... הקירור למעבד הוא Evercool Buffalo. מה לעזאזל? [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכולם רציתי לדעת האם כדאי לקנות מעבד 5600 של AMD [בתחילת שבוע הבא] או שכדאי לחכות חודש עד הירידת מחירים? אני חושב שלא כדאי לקנות מכמה סיבות: צריכה גבוה של חשמל טמפ' גבוה שום ישום בנתיים לא יודע לנצל 4 ליבות [וברוב הפעמים בקושי 2] מה אתם אומרים?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.