עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Kukishin,

מתכונן לקנות בקרוב בארה"ב XPS 15, האם כדי לי להתעקש על I7, מה שמעלה את המחיר לא מעט, או בשכל אופן כדאי כי כך הוא אמור להחזיר יותר שנים? שימוש עיקרי - תיכנות, עיסוק בקוד, רשת, מדיה. תודה רבה לעוזרים

2. שלום, בלןח הקודם והישן שלי, לא הייתה לי בעיה לחבר בחיבור האחורי אוזניות, שהייתי מחבר היתה נפתחת תיבת בחירה והייתי בוחר אוזניות והן היו עובדות במקביל לרמקולים. בלוח החדש, שאני מחבר מאחורה אין אפשרות לבחור אוזניות ושבוחרים רמקול אז האוזניות לא עובדות. שאני מחבר מקדימה בחיבור של האוזניות, זה עובד בלי בעיות אבל כמובן משתיק את הרמקולים.

3. Started by ranranran,

בימים הקרובים אני מתכנן קנות מחשב מבוסס AMD עם המעבד Ryzen 5 2400G. האם הלוח אם הזה GIGABYTE B450M DS3H יתאים (הוא הכי זול מסדרת השבבים B450 שמצאתי) או שכדאי לי להשקיע יותר בלוח אם (למען OC עתידי). בנוסף אילו זכרונות יתאימו והאם כדאי לקנות 2X16 מראש או להסתפק ב-8? השימושים העיקריים במחשב הם עבודה משרדית ומעט משחקים (בעיקר RPG).

4. Started by ישראל ישראל,

שלום חבר שלי רוצה לבנות מפרט עד 5K כאשר יש לו כבר GTX1070 עם אחריות שקנה ב1000 שקל סך הכל נישאר לבניית המחשב 4 אלף שקל בניתי מפרט בסכום של 3480 לא כולל לוח אם שעוד לא בחרתי... אשמח להמלצות שלכם אם יש רכיבים יותר טובים ממה שבחרתי באותו סכום פחות או יותר כמובן שהוא רוצה רק אינטל ורצוי חברות מוכרות בשאר הרכיבים תודה לעוזרים... כנ"ל אשמח לדעת הבדלים בין Z370 H370 B360 כי הבנתי שזה רק ברוחב פס של הכרטיס מסך וביכולת לשים 2 כרטיסים לעומת אחד בלוחות הפשוטים יש עוד הבדלים בין כל מלאי הלוחות שיש בחנויות? אני לא נעול על פלונטר אבל כן חושב לקנות מהם... בינתיים חוץ מלוח בניתי את רוב המפרט אם יש לכם הצעות ייעול או חלקים יותר עדיפים במחיר דומה א…

5. Started by Mike_Shinoda,

שלום, לאור ההכרזות המאכזבות משהו של AMD אתמול רציתי להתייעץ: ידידה שלי רוצה לרכוש מחשב ואני לא בטוח שהיא תרצה לחכות כמה חודשים טובים לדור השלישי של רייזן. (היא מחפשת 8 ליבות ו-16 נימים לפחות) ממה ששמעתי אתמול מהמסיבת עיתונאים של AMD בעצם יהיה אפשר בתאוריה פשוט לשדרג למעבד מהדור השלישי של רייזן בלי בעיה. השאלה היא האם להערכתכם (ברור לי שאף אחד לא יודע בוודאות) שווה להשקיע עוד קצת כסף ב-B450 בשביל אולי להגדיל את הסיכוי שלא תיהיה בעיה עם עדכון ביוס לשדרוג עתידי בעוד שנה-שנתיים-שלוש? או שאין טעם וזה גם ככה חסר וודאות ועדיף ללכת על B350 ולחסוך קצת כסף? (השיקול הוא לא רק הפרש כספי אלא גם היא מחפשת לוח עם 6 חיבורי SATA ואלו מעט יותר נדירים בנוף הי…

6. היי, אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי ולקנות מעבד i9, וכמובן גם לוח אם וזכרונות ובעצם הכל ממש מהתחלה. הבעיה שלי שרוב הלוחות אם שראיתי הם עם שישה חיבורי SATA כמו הנוכחי שלי וזה לא מספיק לי אני חייב יותר מזה (ולא 7... מינימום 8 יהיה מושלם). השימושים של המחשב לא מפלצתיים - גלישה, הורדת תכנים, צפייה בסרטים 4K, קידודים/עריכות וידאו בקטנה (שימוש פרטי לא מסחרי או איזה מישהו שבעל אתר הורדות חחחחח) הבעיה שאני מתקשה למצוא לוח אם נורמלי כמו שאני רוצה ואין אפשרות סינון באתרים של KSP ו-IVORY. יכולים לעזור בבקשה? תודה רבה

7. בוקר טוב. יש לי מחשב המורכב מלוח אם מדגם gigabyte GA-H77-DS3H עם גרסת ה BIOS העדכנית ומעבד I5 2400 מורכב עליו. המחשב עובד כרגע עם כרטיס מסך AMD RADEON HD 7770. אני רוצה להחליף את הכרטיס מסך לאחד קצת חזק יותר - GTX 650TI אך הלוח מסרב לעשות BOOT. ניסיתי גם לשים כרטיס אחר GTX 560 TI, אך גם אתו הבעיה חוזרת. עם כרטיסים של AMD, אין בעיה, ניסיתי עם 2 כרטיסים. מה לפי דעתכם הבעיה?

8. Started by gal505,

שלום, מעוניין לשדרג את המחשב שלי מ2012 כרגע משתמש ב- i5 3470 לוח כלשהו ו-8GB DDR3 משודך ל-1060 GTX משחק בעיקר CSGO ו-MMORPG, ועורך סרטים ב-SONY VEGAS שלאחרונה ממש קשה למחשב לעמוד בזה הבנתי שלאחרונה AMD התעוררו לחיים ועדיין יש לי עדיפות לאינטל מחפש משהו תקציבי ולא יקר, לא מחפש את המילה האחרונה בשוק** לא מכיר את העלויות ממש אבל התקציב הוא 1500~ תודותת

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by Aviram Dan,

שלום למומחים! אני מחפש לוח-אם בטווח מחיר של 400-450 שח, שיהיה עם כמה שיותר פיצ'רים, כמובן (מיועד למעבד I5-9400 או 9500 של אינטל, ללא OC.). החשובים לי בעיקר הם : אפשרות לתמיכה בהתקנת 2 כונני NVME חיבור טייפ C כמה שיותר חיבורי USB (2, ו-3 - אם קיים גם חיבור GEN2, אז זו בכלל חגיגה!) עמידות גבוהה ומוכחת כנגד הפסקות-חשמל ושאר מרעין-בישין מסוג זה. לא חשוב לי בכלל : RGB וכל הקשקוש שקשור בו. שמתי לב שיצאה סדרה חדשה - B365, וכרגע ההתלבטות היא בין שני לוחות : https://www.gigabyte.com/Motherboard/B365M-D3H-rev-10/sp#sp https://www.gigabyte.com/Motherboard/B365-M-AORU…

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. היי, אז מסתבר שטעיתי ובמחשב החדש שקניתי לקחתי זיכרון שלא נתמך ע"י הלוח אם. המהירות שהצלחתי לגרום לזיכרון החדש לרוץ היא 3133 Mhz, ניסיתי הרבה אפשרויות עם Enable A-XMP וגם Memory Try It! במתחים שונים, כל אופציה גבוהה מ-3133 גורמת למחשב לא לעלות ומחייבת איפוס של ה-CMOS. בזבזתי כבר הרבה זמן על הטעות שלי את הלקח נראה לי שלמדתי אבל אני תוהה מה לעשות הלאה, עד כמה שיפור של מהירות הזיכרון שווה את ההשקעה של הזמן והכסף (כי במקום שקניתי לא מוכנים להחליף... לגיטימי אבל כן הייתי מצפה ממקום מקצועי להתקשר ללקוח שהזמין מחשב שלם ולהודיע לו שהזיכרון שהוא בחר לא נתמך על ידי הלוח אם). האם יש סיכוי שמתישהו בעדכון BIOS הזיכרון הזה כן ייתמך? האם שווה לספו…

• 14 תגובות
    • 3.7k צפיות
  11. Started by KOBI C,

איך אננימשחזר יש לי בפנים חומרים מאוד חשובים

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by episnotme,

איך לעזאזל מעבד עם MSRP של 750 דולר נמכר ב-45 אחוז (1090 דולר) יותר?! איך?! המחירים הם 3750-3825... זה פשוט גניבה. https://www.tms.co.il/amd-cpu?product_id=102496 http://www.shirion-computers.com/product.asp?aff_a=1&Pid=RYZEN-9-3950X&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=374&aff=Zap&lang=he https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=100-100000051WOF&lang=heb&cart=1573741865351526450 https://www.yahavpc.co.il/product/3947/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-amd-%D7%93%D7%92%D7%9D-ryzen-9-3950x-3.5ghz-4.7ghz-64mb-cache-am4-box-with-wraith-prism-rgb כל כך כיף לנו

13. המחשב שלי כיום הוא i5-2500K ונראה לי שהגיע הזמן לשדרג. מה כידאי לקנות נכול להיום או שבככל כדאי להמתין לסדרה 4000? המחשב עובד ככה שלא יפריע לי מאוד (מלבד שהוא כבר קצת איטי) להמתין לסדרה החדשה אם זה שווה את זה. אני מתכנן להשאיר את המחשב החדש 6-7 שנים אם זה משנה. ובנוסף למעבד אני מתכוון לקנות M2 SSD במהירות גבוהה סביב 3500MB. כרגע עם כ.מסך Palit Geforce GTX 1060 Dual 3GB GDDR5 VR Ready

• 14 תגובות
    • 4.3k צפיות
  14. אחד המקורות האינטרניים בנושא: https://adoredtv.com/exclusive-zen-3-to-feature-10-15-increased-ipc-32-mb-of-l3-cache-per-ccx/ כרגע אנו מבינים שרצו לבצע הצגה של הדור הבא על הנייר ביוני הקרוב, אך בשל משבר הקורונה = Covid 19, ההצגה נדחתה לאוגוסט/ספטמבר נכון לעת כתיבת שורות אלו. מה מבינים שהדור הבא המכונה Zen 3 (סדרה 4000 הבאה), ישנה לעומת Zen 2 (סדרה 3000 הנוכחית): שמאחדים את ה- CCX לראשונה כך שכל 8 הליבות של המעבד יהיו מחוברות יחדיו באותו מודול CCX. המשמעות היא כי הזכרון מטמון מדרגה שלישית המכונה cache level 3, יהיה משותף לכל שמונת הליבות. זוהי אותה נקודת תורפה/חולשה של מעבדי AMD הנוכחיים, לעומת מעבדי אינטל, שכאשר רץ יישום או …

15. מפתחת השבבים AMD מכריזה על השקה של מעבדים תקציביים חדשים עם ביצועים מבטיחים ותג מחיר תחרותי מאוד - הכירו את Ryzen 3 הטריים של הדור השלישי לכתבה

16. Started by UrKiller,

תקציב:עד 400 שקל חנות: ksp סוקט: 775 זכרונות DDR2 כ.מסך RADEON HD5850 מעבד E8400 ספק 600 W אני צריך משהו לא מוגזם שהלוח יהיה נורמלי כי שלי נשרף.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by raz2058,

אני ואחי מחליפים בין המחשבים שלנו את הלוחות והמעבדים , זאת אומרת שאני מקבל את הלוח והמעבד שלו והוא את שלי . בכל מקרה רציתי לדעת איך עושים את זה ומה הסיכונים ? ובנוסף אנחנו צריכים להחליף גם את הקירור שלנו .. כי לי יש מוג'ן 2 ולו אחד מעפן .. אז אשמח למדריכים \ סרטונים איך לפרק ולהרכיב לוח וקירורים .. תודה רבה לכל מי שעוזר

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by amiel18,

הי אנשים מה קורה? מישהו נתקל בתקלה b2 שמופיעה בלוחות החדשים שקשורה לכרטיס מסך שיושב על PCIe? האם מישהו מכיר את הפתרון לתקלה? אני ממש מתוסכל! הלוח המדובר: Gigabyte Z77X-UD3H כרטיס מסך: Sapphire HD9790 3GB GDDR3

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by dowi,

היי אני מתכנן לקנות מחשב חדש לעבודה מאומצת בעיבוד תמונה. התקבעתי על מעבד - 2600k (או i7 2600 אבל ההבדל ממש זניח במחיר אז למה לא k ? ) עם 16 גיגה ראם לפחות בלי כרטיס מסך - יש ליבה גראפית במעבד שתספיק כאן. אבל אולי בעתיד אקנה.. לא מתכנן OC. איזה לוח אם Z68 מומלץ ? דרישה אולי ייחודית מלוח האם היא שאני אוכל לחבר 2 מסכים. (כמובן רצוי usb3,sata3) תודה רבה!, דובי

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום רב. אני רוצה לעדכן את הביוס שלי בגלל שאני רוצה שיהיו בו יותר אופציות, וכרגע אין לי מספיק אופציות שאני צריך בשביל דיסק קשיח וכו'. נכנסתי ליצרנית הלוח האם שלי, והורדתי קובץ EXE של עדכון ביוס לדגם של לוח האם שלי: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=11738&ProdId=2229〈=eng&OSVersion=%0A&DownloadType= אחרי שהורדתי את הקובץ וחילצתי ממנו את הקבצים, אני מבין שצריך להעביר את הקבצים לדיסקט ms-dos. הבעיה שאין לי במחשב חיבור לדיסקטים מיושנים כאלה. יש אפשרות להשתמש בדיסק CD-R כמו דיסק של התקנת XP? השאלה האם אני צריך להפוך את הקבצים לקבצי תמונות כדי שזה יעלה לי את זה באתחול..או שרק אני צריך להעביר את הקבצים לדיסק ה-CD וזהו? הבנתי בדיוק מה …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by reuven61,

יש לי סטיק אחד של kingston ddr2 2g 800Mhz שקניתי יד שניה מחבר. עכשיו בשביל מכונות וירטואליות וכדומה רציתי לקנות עוד 2G. השאלה היא האם להחזיר לחבר את הסטיק ולקנות 2 חדשים. או שאני יכול לקנות 1 חדש של 2G וזה גם יתפקד כדאול צאנל? אשמח ללינק שמסביר מה זה בכלל דאול צאנל ומה המעלות שלו. ואשמח גם ללינק לחנות שמוכרת זכורנות ראם בזול. בTMS יש רק היניקס ואני לא יודע אם הם חברה טובה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by MaozRoy,

היי! הלוח אם שלי התפגר לאחר שנים של שירות נאמן (Abit IP35-E) ותהיתי האם כדאי לי לשדרג את המחשב הנידון או שמא לקנות את אותו לוח..? כרטיס המסך GeForce 8800 GTS, את הדגם המדויק של המעבד אני לצערי לא זוכר אבל מדובר ב2quad של אינטל... חוץ מזה 2 כרטיסים של 2 ג'יגה ועוד 2 של ג'יגה אחד (DDR2) לא הרבה חוץ מזה... מה אתם אומרים? משהו באיזור ה 700 שקל..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. הורדתי היום את העדכון , איך מתקינים אותו ? בעזרת @bios של גיגהביט ?

24. שלום, קניתי מחשב חדש והרצתי עליו כמה בדיקות כדי לראות שקיבלתי את הכל כמו שביקשתי ומשום מה הזיכרון (8GB 1600MHZ מה שהוזמן) מציג שהוא רץ על מהירות 667MHZ ולא 1600 MHZ, מדוע זה ככה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by NOLOL,

http://www.gigabyte.com/MicroSite/316/images/overview.html מה זה mSATA SSD Support ? איך משפר במה משפר nique Onboard mSATA SSD Support GIGABYTE Z77X-UP7 motherboard features an onboard mSATA slot, allowing DIY builders to take advantage of advanced SSD-based technologies like Intel® Smart Response and Intel® Rapid Start. Mounting an affordable, low capacity mSATA SSD directly onto your motherboard can enhance your PC’s performance with better overall desktop responsiveness, faster boot times and faster system resume times. Simple and Efficient mSATA modules are easy to install, take up less space, use less power and require no additional cabling for smaller form factor…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.