עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן חברה, במחשב שלי יש קיט 16GB של ELIXIR. Elixir 16GB Kit (4GBx4) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪418 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3010 אחרי הרבה בדיקות שעשיתי- הגעתי למסקנה שאחד הסטיקים מקולקל. אני מקבל איתו מסכים כחולים, רינדורי אודיו ווידאו נתקעים, תוכנות נותנות שגיאות, ואפילו דפדפנים קורסים. אחרי התקנת מערכת הפעלה מחדש, ובלי חומר יוצאת דופן- רק עכבר מקלדת. עשיתי כבר מלא נסיונות ווראציות, והגעתי למסקנה שהוא בטוח מקולקל. האם אני חייב לקנות זכרון זהה כדי להחליף אותו? או שמספיק זכרון עם אותו תדר? או גם עם אותם תזמונים? לא כל כך הצלחתי למצוא מידע על הזכרון, אבל אני מניח שהוא עובד ב- DUAL CHANNEL, מה שזה לא יהיה, ואני מעוניין שימשיך ככה.. לדעתי יש לי אפשרות גם לקנ…

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  2. Started by topcat115,

יש לי מעבד Pentium 4 3Ghz והוא מגיע לחום של 60 מעלות המאוורר שלו מראה על כ1800 RPM. זה תקין? צריך להחליף לו מאוורר?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, אני ממש על סף קנייה של שדרוג למחשב למטרות OC כבד וגיימינג כבד ובניתי "מפרט" מ-IQPC ואני רוצה לוודא שאני הוצאתי את המיטב מהתקציב. (אני מעוניין בשילוש בלבד בגלל שהתקציב לא מאפשר הוספת כרטיס ל-SLI..: מעבד: [..] INTEL 2500K : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX ₪1068 לוח אם: [..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766 זיכרון: [..] CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 : CMZ8GX3M2A1600C9R ₪403 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2237 מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה הלוח מפתה בגלל שהוא ב…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by ekmo,

שלום, לוח האם שלי הוא Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray וכרגע יושבים עליו שני סטיקים של זיכרון Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7. אני מעוניין להעלות את כמות הזיכרון ולא ממש בטוח מהי האופציה הכדאית יותר - סטיק אחד של 4GB, אולי שני סטיקים נוספים של 2X2GB? הכל כמובן עניין של עלות תועלת. מעבר לזה אני לא בטוח אילו דגמים מתאימים ללוח האם ומה כדאי לקנות היום מבחינת יצרן - מה אמין (אם יש כזה פרמטר שאפשר להגיד אותו), חימום וכו'. מבחינת מחיר אני לא מעוניין להוציא הרבה, באזור 300-200 ש"ח, שוב - בהתאם למשוואת עלות-תועלת. תודה מראש על כל תגובה עניינית.

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by computers-man,

פירקתי מאוורר של מעבד כדי להחליף אותו ואת המשחה הטרמית שלו וראיתי את המשחה הטרמית המוזרה הזאת מישהו נתקל בה?(מצורף קובץ תמונה) אם כן עד כמה היא איכותית כי היא הרגישה לי כמו דבק פלסטי [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  6. שלום לכולם יש לי בעיה .. אני לא מצליח לראות טמפרטורת מעבד במחשב .. ניסיתי בתוכנה EVERST אך רשום לי שם N\A בסנסור בטמפרטורה .. כשאני מעלה את המחשב ונכנס לביוס אני רואה את הטמפרטורה של המעבד . כך שהסנסור עובד .. יש לי לוח אם של ג'יגהבייט P67UD4-B3 ומעבד i5 2500 3.3GHZ מערכת הפעלה WIN7 (אנטרפרייז) אני רואה בתוכנה של האברסט את כל הפרטים על המחשב פרט לטמפרטורת מעבד ... מופיע לי בלשונית של הסנסור גם הטמפרטורה של כרטיס גרפי ואותו אני רואה כמו שצריך . תודה לכולם מראש נ.ב ניסיתי גם בעזרת כל מיני גאדג'טים שמופיעים על השולחן עבודה והם נותנים לי את כל הנתונים חוץ מחום מעבד .......

• 2 תגובות
    • 949 צפיות
  7. Started by Idan06,

לא מזמן נדפק לי הלוח אם (asus p5ld2 - סוקט775), המעבד core 2 duo E6300, כרטיס מסך ati x1950 pro. כעת אני נמצא בדילמה קטנה. יש שתי דרכים בהם אני יכול ללכת ואני לא יודע מה הכי מתאים לי. 1) להחליף רק לוח אם - הוצאה של 250 ש"ח ללוח אם שכולל כרטיס מסך (אך אני מוגבל רק לsocket 775) 2) לשדרג לוח אם ועם זאת לשדרג גם מעבד.. וכנראה שאצטרך גם סטיק של זיכרון חדש.. אגב, הצרכים שלי הם יחסית בסיסיים, אני רוצה מחשב מהיר, משתמש בwin7, מעצב בפוטושופ, רואה סרטים באיכות גבוהה, אולי הייתי משחק בכמה משחקים אבל לא משהו מטורף מדי (ולכן רציתי כבר לזרום על לוח אם עם כרטיס מסך מובנה).. האם האופציה הראשונה תתאים לי? או שזו הזדמנות טובה להשתדרג? בנוסף אשמח להמלצות ללוחות אם ומעבדים. תקציב עד 800 (מוכ…

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  8. Started by Ashand,

שלום אני מחפש לוח אם matx בתושבת 775 עם 4 סלוטים לזכרונות....יש לי לוח אם atx רגיל ואני רוצה להעביר את המעבד והזכרונות ללוח יותר קטן כי אני מתכנן לקנות מארז קטן ושקט יותר יש לוח אם כזה? כל לוחות ה matx שחיפשתי יש רק 2 סלוטים לזכרונות ואני רוצה לנצל את כל ה 8 שיש לי עכשיו

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  9. Started by Bypass,

שלום, אני מעוניין לרכוש את הלוח ASUS P8Z68-V, אבל נציג חנות מסוימת מתעקש למכור לי את ה MSI Z68A G45, בטענה שהוא עדיף ובעל מערך ייצוב מתח איכותי יותר מזה של ה ASUS. האם כך ? אם להתעלם לגמרי מההפרש במחיר (120 ש"ח), הטענה הזאת מתמיהה אותי, כי לפי התרשמות מקריאה בפורומים שונים ה MSI הוא לוח כניסה בסה"כ מינימלי אם כי קורקטי (עם בעיה מסוימת של התחממות יתר באוברקלוקינג), לעומת ה ASUS שנחשב ליותר איכותי ובכלל יותר מפוצ'ר מכל הבחינות. תודה...

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  10. Started by ראדון,

משחקים ברמה של GTA IV וARMA 2 ובקרוב ARMA 3 יעבדו עליו בצורה טובה? גם BF3 יעבוד עליו בצורה טובה?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. איזה לוח תומך בשיטה שהכונן SSD נהיה קאש???(רצוי של ג'יגהבייט)

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  12. Started by zivgev,

שלום, האם מישהו יכול לרשום כאן את הטמפרטורות התקינות שאמורות להיות במעבד (פחות או יותר)? עריכה: לאחר בדיקה בגרסה מתקדמת יותר הכל תקין. אפשר לנעול. תודה.

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  13. Started by Y-T-M,

היי הלך לי הלוח במחשב ישן היה צ'יפסט P965 . הבנתי שעדיין מוכרים במחירים זעומים לוחות צ'יפסט G41 שתומכות במעבד שלי E6300 אך תומכים בזכרונות DDR3 כאשר לי יש DDR2. ניתן להתקין על לוח שתומך זכרונות DDR3 סטיקים של DDR2 .הפינים זהים בשני הסטיקים? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  14. Started by extremex,

היי , החלטתי שאני רוצה לשדרג את המעבד במחשב כי הוא דיי חלש המפרט הנוכחי : מעבד : TripleCore AMD Athlon II X3 445, 3100 MHz (15.5 x 200) לוח אם : Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) זכרון : 4GB DDR2 800MHZ KINGSTON כרטיס מסך : ATI Radeon HD 5770 1GB עכשיו השאלה שלי האם אני יכול לשדרג את המעבד למשהו יותר טוב במחיר של עד 600 ש"ח או שאני גם חייב לשדרג את הלוח אם אשמח לקבל הצעות לשידרוג המעבד , תודה והמשך יום טוב .

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  15. תראו את המחשב הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ramathasharon&comp=34 זה מKSP הרבה אמרו לי שהוא מאוד משתלם בגלל המעבד שלו I3 2120 זה מעבד חזק רציתי גם לדעת קצת על הלוח אם עם הוא טוב.. ביחד אם הכרטיס GTS 450 1GB זה יריץ באטלפילד 3 על HIGH ברזולוציה טובה חלק ככה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by IceY,

אהלן, אני מעוניין בשדרוג של זכרונות המחשב שלי ל16GB. כרגע יש לי KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9. לוח אם: GIGABYTE GA-H67MA-USB3-B3 מעבד: INTEL 2500 : CORE I5, S1155, 3.3Ghz רציתי לדעת מה לקנות. עוד שני סטיקים של 4? זה אפשרי? שני סטיקים של 8? או בכלל סטיק של 16 (אם זה קיים בכלל)? ??? מהירות ותיזמונים גם אין לי מושג בכלל.. תודה לעוזרים!!

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by etelsh4,

יש לי זוג 6950 (CF) ומעבד i5 2500K 3.30GHz אז יש לי בעיה קטנה עם ה-FPS במשחקים Metro 2033 Crysis 2 ו BF 3, בקרייסיס 2 יש קטעים שממש מרגישים שהמשחק איטי אפילו לגמרי כשאני יורה על הקיר או על הרצפה ויוצא עשן כזה מההד של הירייה או משהו כזה המשחק איטי ממש עד שאני חוזר להסתכל על השטח וזה חוזר לרוץ, Metro 2033 רץ לי חלק רק כשה-DX 10 פועל ולא ה-DX 11 וב-BF 3 אני משחק עם Vsync והמשחק כל הזמן בקטעים מסויימים כשיש עשן או כשיש מלא פרטים בתמונה וזה יענו מתאמץ אז זה יורד ל-55FPS אפילו פעם אחת זה הגיע ל-38 אבל זה רק פעם אחת בקטנה, יש לי את הלוח אם הזה: http://www.tms.co.il/product/10542 ומישהו אמר לי ככה: לוח האם שלך לא מותאם לCROSSFIRE מלא, ששני חריצי הPCI-E משומשים המהירות יורדת ל X8 …

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  18. Started by Sickp,

זה הלוח המדובר: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3262#ov ואני רוצה להתקין עליו מעבד Athlon2 x3 455 אבל ההערה הזאת מטרידה אותי: האם זה ישפיע בצורה דראסטית על הביצועים המקוריים של המעבד?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום. לא מזמן מכרתי את המחשב האישי שלי (2500K), ששירת אותי מעולה עם כרטיס המסך המובנה בו (HD 3000). אני רוצה לבנות לעצמי מחשב צנוע, ומוצא עצמי מבולבל לגמרי מכל האפשרויות. HD 2000, HD 3000, AMD APUs, וכרטיסי מסך יעודיים. אשמח לבחור בפלפורמה פשוטה דוגמת Intel Pentum מסדרה G, אשר מכיל את HD 2000, אם די בכך. המחיר הוא שיקול, כמובן. יכול להיות שהכי קל לשאול כך: במידה והנכם מתגוררים בארה"ב, ומבקשים מחשב שסך הכל יגלוש ברשת (אם כי גלישה עמוסה, מלאה בתוספים), כאשר ברקע כמעט תמיד מתנגן ווידאו (בד"כ אחד מערוצי הטלוויזיה), ושלא ירגיש שהוא גורר את עצמו.... לאיזה כיוון הייתם פונים? אני משתמש ביום האחרון במחשב הנייד שלי (מעבד E-350 מבית AMD), שמחובר למסך המחשב שלי 1920x1200 - U241…

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  20. שלום לכולם , ברשותי שלושה סטיקים (סט של G.SKILL ) של DDR3 שעבדו ב-TRIPLE CHANNEL בלוח X58 ישן ואני מעוניין להעביר אותם ללוח חדש עם צ'יפסט X79, אבל ראיתי שבלוחות החדשים כבר אין אפשרות ל-TRIPLE CHANNEL אלא רק ל-DUAL. רציתי לשאול האם הזכרונות יעבדו טוב בלוח החדש (שניים ב-DUAL CHANNEL ואחד לבד) או שעדיף לרכוש זכרונות חדשים שיעבדו ישירות ב-DUAL ? תודה על העזרה...

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  21. Started by karazy360,

שלום חברים יש לי שני זיכרונות בנפחים שונים ואותו תדר, אחד של 1GB והשני של 2GB כאשר אני שם אותם בנפרד אז הכל עובד טוב, כאשר אני שם אותם יחד עולה המשך השחור של וינדוס ואז הוא מתרסט להתחלה. מערכת הפעלה XP SP3 האם יש דרך להתגבר על זה? תודה

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  22. שלום, אני מעוניין להוסיף זכרון למחשב שלי ואני לא בטוח איזה זכרונות לקחת. אני גם תוהה האם כדאי לי לבצע OC. זה המפרט שלי: Q6600 +Freezer 7 PRO 8800GT GeIL DDR2 800 MHz CL4) 2GB) abit IP35-E Corsair VX450W השימושים שלי במחשב הם בעיקר אינטרנט (FF עם לא מעט תוספות ומשהו כמו 10 טאבים פתוחים), ויזואל סטודיו, קצת משחקים (GTA4 וכאלה, לא משהו ממש ממש כבד) וקידודים קלים של קבצי אודיו ווידאו. כרגע אני מרגיש שהמחשב יחסית איטי ומגיב לפעולות שונות לאט. קראתי את הדיונים האחרונים בנוגע לכמות הזכרון אותה אתם ממליצים להוסיף ודיי התבלבלתי. האם הוספת זיכרון תעזור לי? ואם כן, כמה כדאי להוסיף ואיזה סוג של זכרון להוסיף? התקציב הוא בין 300-400 ש"ח. האם כדאי לי גם לעשות OC למעבד? (לא…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by karazy360,

הוספת 1GB ל2GB קודמים DDR2 אותו תדר XP נופל

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  24. http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5-2450M%20AV8062700995806%20Mobile%20processor.html ומה הטכנולוגיה של NVIDIA אופטימוס,יש שני כרטיסי מסך,במחשבים ניידים.

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  25. Started by Vissor,

האם מישהו עבד עם לוחות של פוגיטסו ויש לו ביקורת עליהם? הנסיון שלי טוב איתם,אבל זה כמובן ביחס לכמות שיוצרה בשוק. אשמח לשמוע תגובות לגבי הלוח מהדגם הזה או לוחות אחרים של פוגיטסו. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים