עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by zvovon,

היי, אני מעוניין ברכישת זיכרונת חדשים למחשב נייח. הזיכרונת מיועדים לאובר קלוק. לוח אם Gigabyte 770 ud3 מה הכי כדאי לקנות ? סטיק אחד או 2 ? איזו חבר'ה ? מהירות זיכרונות ? תודה ויום טוב

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  2. התקנתי כרגע לוח ga-z77-d3h עם ssd סמרט רספונט וההארדיסק הרגיל של טרה לא מוצג במחשב שלי , אני כן רואה אותו אבל במנהל ההתקנים וגם שפועל כראוי , מה עושים ??? פליז חברה תענו לי דחוף !!!!

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  3. עכשיו שאני קונה SSD החלטתי לשדרג זיכרון גם על הדרך כי זה ממש זול. אני שואל אם זה בסדר לערבב סוגי זיכרונות בתזמונים שונים? יש לי את הקיט הזה היום: http://www.gskill.com/products.php?index=342 אני רוצה לקנות את זה בנוסף: http://www.grandadvance.com/?g=products&a=view&pid=19336 עולה 115 שקל (בלי המתכת לקירור עולה 103 יש הבדל בכלל?) ואני חייב פרופיל נמוך בגלל קירור למעבד שיש לי..זה בסדר לערבב בין הזיכרונות? אני אצתרך לעשות משו בביוס זה הלוח שלי: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. מזה בדיוק טכנולוגיית סמרט רספונט? מה היא מועילה לי בתור צרכן ומה כזה חידוש בה? אשמח אם תרחיבו על זה טיפה.

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  5. Started by SUPER300,

שלום לכולם אם יש לי מעבד במהירות 3.4Ghz, ובמפרט שלו כתוב שהוא יכול להתנהל עם RAM במהירות מקסימלית של 1600Mhz, אז אם אני עושה למעבד OC אז אני אוכל לעבוד אם RAM יותר מהיר. השאלה שלי היא איך אני מחשב את מהירות הRAM המקסימלית לאחר הOC למעבד?? למשל אם אני עושה לו המהרה ל4.5Ghz, אז איזו מהירות של זיכרון הוא ינצל? אשמח גם לקבל את הנוסחה למציאת מהירות הRAM המקסימלית... תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by CrossFireX,

כנראה הולך על 680GTX יחיד, אילו מבין 2 המעבדים יספק לי הכי הרבה ביצועים בגיימינג? תודה רבה מראש. (ואם אפשר שדכו לי בבקשה לוח אם טוב שיוכל להחזיק 2 כרטיסי מסך אם אפשר)

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  7. אהלן, הכנסתי כרטיס ליציאת PCI-E1X אך הוא לא מזהה אותו, האם הוא לא מזהה כי זה כרטיס ישן מידיי? יש צורך להגיד שאת הכרטיס הזה קיבלתי מתנה מ-HWzone לפני 5 שנים בערך. ועוד משהו, לפני שהכנסתי את הכרטיס הנ"ל, הכנסתי כרטיס קול והוא כן עבד לי, רק משום מה הכרטיס הספציפי הזה לא מזוהה במחשב. איפה אני לדעת שאכן הוא זוהה/לא זוהה?

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  8. Started by yanivnn,

ASUS P7H55-MLX תודה

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  9. Started by a_a_aa,

שלום, מדובר במחשב שני בבית עם מעבד פנטיום 4 [ כן כן ישן ] פירמטתי אותו והתקנתי וינדוס 7 ווהכול זורם לאט [ תוכנות עולות לאט דפדפן אינטרנט וכו'] פתחתי את המחשב ומצאתי 2 זכרונות : כ"א 256MB 533 D2 סה"כ 512 MB להערכתי האיטיות נובעת מהזיכרון הנמוך 1. האם יש בסיס להערכה שלי ? 2. איזה זכרונות כדאי לי לרכוש [ אולי אפילו יד 2 ] 3. התקציס- כמה שפחות

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  10. שלום, יש לי זיכוי ב ivory של 220 שקל. הרבה זמן אני כבר רוצה לשדרג(כמובן ש220 זה רק חלק)ועכשיו אני מתלבט. יש לי לוח אם ישן לפני 4 שנים ככה שאני לא יכול לקנות i5\i7 וכאלה אז אני צריך AMD כנראה(תקנו אותי אם אני טועה). אז איזה מעבד כדי לי ? או שכדי כבר לקנות לוח אם ב220 ואז לקנות i5 ? צריך המלצות חברה. תקציב 220 + כמה שצריך למעבד בקנייה ב אייבורי. בשביל האופציה השניה (לוח אם באייבורי ומעבד במקום אחר) משו כמו 1200 כולל הזיכוי. תודה :} אגב הכרטיס מסך שלי זה nvidia 260GTX.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי חבר'ה! רציתי להיתיעץ איתכם על שני מעבדים, על ה-i7 3770K וה-i7 3930K. האם אתם יודעים מה פחות או יותר ההבדל בביצואים עם עבודה ב-WMware ובגיימינג וכמובן האם זה שווה את ההשקעה הכספית? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by nadaviz,

הי, למערכת חדשה מבוססת i5 3550 למטרת משחקים (כ. מסך 7950/670) אני מתלבט מה הפיתרון הטוב ביותר. יש כמה שיקולים ללוח האידיאלי. אני לא מתכנן OC אז אני מכוון ל H77 אני חייב תמיכה ב- Firewire אבל הכיוון זה כרטיס יעודי. אני לא מוצא בארץ אף אחד שמוכר כרטיסים כאלו ל- PCIe אלה רק ל- PCI מה שאומר שהלוח צריך לתמוך ב- PCI (או Firewire שאין לאף לוח שאני ראיתי) אני מתלבט בין כמה אופציות להלן: ASROCK H77M H77 570 שקל יתרונות: מתאים לקירור 775 -> חוסך קניית קירור למעבד (יש לי scythe mugen 2) חסרונות: mATX - אני לא בטוח כמה זה חסרון, עד היום השתמשתי רק ב- ATX. עד כמה זה יותר קשה להתקנה מבחינת צפיפות על הלוח? אני אשמח אם מישהו מהפורום יתיחס לנושא 2 סלוטים בלבד לזכרונות - שוב, לא בטוח עד…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. שלום, הסתבכתי בטירוף (לאחר שקראתי הרבה מדריכים..!) בנושא של מהירויות העברת המידע בלוח אם. אז הנה כמה שאלות: 1) איך נקבעת מהירות העברת המידע של זכרון הRAM? הבנתי שזה התדר, לדוג' 1600Mhz, כפול הרוחב פס. אבל איך אני יודע מה הרוחב פס?? והאם לוחות אם שונים יגבילו אותי לרוחב פס מסויים, או שהזכרון עצמו הוא מה שמגביל לי את הרוחב פס? וכשאני אומר רוחב פס, אני מתכוון לכל הדרך שהמידע מהזכרון עובר עד למעבד. 2) כשהמעבד רוצה לכתוב מידע על זכרון הRAM, באיזו דרך הוא צריך לעבור? הבנתי שזה משהו כמו "הוא עולה על הבאס שלו (של הזכרון) עד לגשר הצפוני, ומהגשר הצפוני הוא עולה על הבאס של הזכרון RAM-עד שהוא מגיע לזכרון עצמו". האם זה נכון? 3) כתוב לי שזכרון הRAM של הכרטיס מסך שלי הוא בעל רוחב פס …

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  14. היי, אני רוצה להוסיף עוד כרטיס RAM למחשב. זה הלוח אם שלי: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLCM/#specifications ואני לא בטוח איזה RAM לקנות. ה-RAM שיש לי עכשיו הוא DDR2 1GB 400MHZ, שלא ברור לי כ"כ איך הוא עובד, אם 400MHZ לא מופיע כנתמך בלוח אם. לפי התשובה שלכם לגבי הזיכרון הנוכחי שלי, אדע איזה RAM לקנות. תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  15. שלום לכולם אתמול ביצעתי שדרוג ביוס ללוח אם מתוצרת MSI דגם PM8PM-V. את השדרוג ביצעתי באמצעות USB FLASH ונראה שהשדרוג בוצע בהצלחה. לאחר שהסתיים השדרוג המסך נהיה שחור ומאז המחשב עולה עם מסך שחור, שום צפצוף ושום דבר. קראתי באינטרנט על כל מיני דרכים לבצע CLEAR CMOS דרך הג'אמפרים והסוללה ועשיתי אותם אך הם לא עזרו... האם משהו יכול לסייע לי?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by SUPER300,

שלום, התחלתי להתעמק באיך מעבדים עובדים (דרך אגב זה די מחרפן). הבנתי שתדר השעון הוא כמה פולסים חשמליים עוברים במעבד בשנייה או משהו כזה, אשמח להסבר דרך אגב... מה שלא הבנתי זה מה זה "פולס" או "קלוק"? זה אומר ביט אחד? כלומר, מעבד עם תדר שעון יותר גבוה יוכל לקרוא יותר ביטים לשנייה? 2) הכוונה בתדר השעון היא באיזו מהירות המעבד קורא מידע (כמה ביטים של מידע), או באיזו מהירות הוא מבצע פעולות? כי הבנתי ששני מעבדים עם אותו תדר יכולים לעבד מידע בקצב שונה... תודה

• 13 תגובות
    • 9.6k צפיות
  17. אני קונה מחשב חדש וחשבתי ליקנות את לוח האם Asrock z77 Extreme4 ובירצוני לחבר אליו שלושה כונני SSD ברייד השאלה היא האם זה אפשרי ועד כמה כוננים אפשר לחבר בלוח הזה ב-RAID? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  18. שלום! במסגרת שדרוג המחשב שלי קניתי מעבד I5 3450, לוח Gigabyte GA-Z77X-D3H, וזוג סטיקים נוסף של DDR3 2GBx2 1333 9-9-9-24 (דאגתי שהזכרונות החדשים יהיו באותם התזמונים בדיוק כמו הזכרון הקודם שלי). יחד עם זאת, שמתי לב שהזכרונות החדשים (Rendition) הם בתצורת Single Sided, והזכרונות הקיימים שלי (Kingston) הם Double Sided. האם הם בכלל יוכלו לעבוד יחדיו כרביעיה, על הלוח שלי, ואם כן, האם יהיה לי Dual Channel? אני יודע שבעבר לוחות אם לא תמכו בערבוב של שני הסוגים, אבל במדריך הלוח כתוב לי שבתצורת רביעיה הלוח יכול לעבוד: Four Modules: DD/SS | DD/SS | DD/SS | DD/SS ואני לא מבין איך לקרוא את זה (האם כל הרביעיה צריכה להיות זהה או שאפשר לערבב). אני מודע שהדרך הכי קלה לדעת היא פשוט לנסות, אב…

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by XxomriXx,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כי אני מרגיש שהמחשב שלי לא מריץ הכל על משו.. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מעבד: I5 650 3.2 GHZ לוח אם: intel DH55PJ כרטיס מסך: HD 6850 זיכרונות 4 GB דיסק קשיח 500 GB ספק 600 CORSAIR מארז: LANCOOL K62 אני כבר די סגור על מפרט רק רציתי לדעת מה אתם חושבים .. התקציב שלי הוא 2500 שקל המפרט הוא I5 3550 Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL 2 GB RAM ‏‎‏Noctua NH-U9B SE2 CPU Cooler‎ רציתי דעה על השיפור דרך אגב אני עושה מערך כרטיסי מסך.

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by rawEnuf,

אני לא יודע מה לקחת.... אף אחד לא יודע כלום על הFX של AMD ואני רוצה לדעת אם הוא שווה את ה1200 שקל שהוא עולה. האם הוא ישתבח עם הזמן (ומערכת ההפעלה) או שאני אשקיע עוד כ1000 שקל ואקח מערכת עם הIVY BRIDGE??? מעולם לא היה לי AMD אז לכל מי שהיה את הPHENOM2 בבקשה להגיב. בשני המקרים אני לוקח את הSABERTOOTH רק שלאינטל הוא עולה 1200 לעומת 800 לAMD. בכל מקרה המחשב הולך להיות עם DDR3 1600 8GB 1STICK לצערי אין לי כסף לכרטיס מסך חדש אז אני נשאר עם ה4870 שלי מארז V9 של THERMALTAKE וספק כוח 600 GS של CORSAIR ואני משחק ברזולוציה FULL HD מחשב בעיקר למשחקים ופה ושם עריכת וידאו ופוטושופ. כמו כן יהיה לי גם SSD 128GB של CRUCIAL בבקשה תעזרו לי להחליט. וכן תקציב דיי חשוב לי אבל לא יותר ממחשב ט…

• 64 תגובות
    • 7.6k צפיות
  21. Started by omri 007,

שלום, אני מעוניין לרכוש את המעבד AMD phenom II X4 955\965. איזה לוח אם מתאים לו ? עדיין לא החלטתי אם בעתיד אני ירצה לבצע OC. לכן, תציעו לי בבקשה לוח אם אחד שמתאים ל-OC ולוח אם שני שלא מתאים ואני מבקש שהמחיר יהיה הכי נמוך ביחס למטרות שלו תודה רבה ושבוע טוב

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  22. Started by AMIR7710,

שלום החלטתי לקנות מחשב חדש ואני צריך שתתאימו לי לוח אם בשבילו... מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Trayכמות: 1 - מחיר: ₪943 http://www.tms.co.il/product/5741 מארז:SilverStone Precision Black X2 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪540 זיכרון:4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 2 - מחיר: ₪115 כרטיס מסך:MSI GTX460 2GB GDDR5 HDMI DVI BULK - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪399 אני צריך לפחות שני חיבורי SATA 3, אני רוצה לקנות אותו ב - RSM חיבור HDMI..תודה לעוזרים !

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  23. האם יהיה הבדל ביצועים מורגש ? במיוחד במשחקים ומולטי טסקינג. פעם קודמת שרציתי לשדרג (ל - I5 750/760) הבדל הביצועים נראה לא ממש משמעותי והלוחות היו יקרים יותר וגם הזכרונות, היום גם אלה ירדו במחיר ואני שוקל לשדרג את פלטפורמת ה - 775 המזדקנת הזאת, האם זה רעיון טוב או בזבוז כסף ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אהלן לוח: GA-MA78GM-S2H מעבד Athlon 64 X2 5600 קירור scythe Shuriken המעבד מגיע להתחממות במהירות (במאמץ) ונכבה ב 100 מעלות. אני נוגע בהיטסינק והוא לא מתחמם באופן משמעותי. המשחה הטרמית חדשה - שמתי כמות המתאימה , הקירור יושב טוב , ניסיתי גם קירור סטוק והתוצאות היו גרועות יותר 1. האם הגיוני שנדפק החיישן טמפרטורה? 2. מה עוד יכול לגרום להתחממות כזאת? 3. מה אתם ממליצים? תודה.

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  25. Started by SUPER300,

חשבתי על זה שאם המהירות של זכרון הRAM למשל 1600Mhz, וכידוע הRAM הוא DDR כך שזו יוצאת מהירות העברת נתונים של 3200Mhz, והרי הFSB מתקשר בין הזכרון והמעבד, אז אם המהירות של הFSB היא למשל 2133Mhz-אז זה יצור צוואר בקבוק לRAM, שכאמור מעביר נתונים במהירות 3200Mhz (הפסד מהירות של 1067Mhz!)! האם זה נכון ובאמת יוצר צוואר בקבוק? עוד שאלה: אני מחפש כבר שעה את מהירות הFSB של הלוח z77x-ud5h - ואני לא מוצא..!! מישהו יודע??

• 4 תגובות
    • 543 צפיות

דיונים חדשים בפורומים