מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום, קניתי מחשב חדש עם לוח אם של אסוס ומעבד i5 3550 עובד על ווינדוס 7 32 ביט. מה שקורה שכל תוכנה שאיתה אני בודק טמפ' מראה נתון שונה...בביוס אני מקבל נתון של 50. בתוכנה של אסוס ללוח האם AI asus אני מקבל טמפ' של 38. בשאר התוכנות החיצוניות(speedfan 4.46 ובeverest ultimate אני מקבל טמפ של 88 מעלות לגביי המעבד). pc-wizard לא מצליחה לאתר את חיישן המעבד. מה עושים כדיי לדעת מה הטמפ' האמיתית? תודה.
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 5 שנים. במחשב 2 מודולים של זיכרון: Kingston (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM אחד המודולים נפגם ואני רוצה לקנות אחד במקומו: האם אחד מהנ"ל יתאימו [הם לא SDRAM]: זכרון KINGSTON DDR2 1024MB 667MHZ CL5 זכרון KINGSTON DDR2 1024MB 800MHZ CL6
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
היי, השאלה בכותרת. תודה רבה מאוד מראש.
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבצע בדיקה מקיפה ויסודית של חומרת המחשב שלי. במקום לקחת את המחשב שלי למעבדה ולשלם 120 ש"ח על בדיקה, אני מעוניין לעשות את זה לבד. אז רק מי שיודע, יש איזה תוכנה/בדיקה שאני מריץ אותה והיא בודקת את הלוח אם שלי ביסודיות?
-
- 13 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אשמח לעזרה ממי שמבין. יש לי לוח אם של גי'גהבייט מדגם EP45-UD3R http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3013#sp בנוסף יש לי זכרון מדגם : Mushkin 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 - שני סטיקים,כל אחד 2 ג'יגה, סה"כ 4 ג'יגה. אני מעוניין להוסיף 4GB RAM נוספים לתצורה הקיימת ועם כך לשמור על תאימות עם הזכרון הקיים כדי שלא אקבל מסכים כחולים/BSOD ותקיעות. 1.עד כמה שהבנתי מה-SPEC בלינק ששמתי הלוח שלי תומך רק בזכרונות מסוג DDR2 - אני צריך להתאים זיכרון שהוא DDR2 ורצוי 1066Mhz 2.האם כדאי להוסיף סטיק אחד של 4 ג'יגה או 2X2?איזה דגם ספציפי אתם מציעים להוסיף?אשמח אם תדביקו לינק לקניה. 3.המחשב מיועד לעריכות Audio כבדות,יש לי מעבד אינטל QUAD Q9550 2.83Ghz 1…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמבוסס על מעבד Ivy Bridge i7-3770. בנוסף אני מעוניין ב USB3 ו USB2 רבים ככל האפשר (גם לחיבור למארז). משיטוט בחנויות יצאתי מבולבל . הבנתי שגם CHIPSET ישנים מסידרת ה 67 מתאימים ולא חייבים 77. על איזה CHIPSET אני צריך ללכת בכדי לקבל תמורה מלאה מהמעבד אך מצד שני לא לשלם כסף מיותר. וגם איזה לוח אם הכי מתאים? אני לא זקוק ל OC כפי ששמתם לב מדגם המעבד.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם נראה שלמחשב דיי עתיק שברשותי (שנת מחשב= 7 שנות אדם, לא? ) הלך סלוט זכרון אחד (נשאר אחד בנפח חצי גיגה). למרות שמדובר על קשיש, בינתיים נראה שעוד כוחו במותניו ולכן שקלתי להוסיף לו זכרון ואף לשדרג . כעקרון, רציתי שבסוף יהיה בו לפחות 2GB סכ"ה, אני אף תוהה אם היה ואמצא במחיר טוב האם יש טעם לשקול 4GB. היות ומדובר בזכרון עתיק למדי DDR הוא נמכר בארץ במחירים מופרזים (במיוחד בהתחשב בשווי המחשב) לכן הלכתי לחפש בחנויות בעולם. ראיתי בכמה מקומות ב-EBAY שאמנם ניתן להשיג זכרונות DDR (אגב אני מחפשת אך ורק זכרונות חדשים, כל דבר אחר אינו רלוונטי מבחינתי) אולם הם מציינים במפורש שהזכרון אינו מתאים ללוחות של אינטל. דוגמא כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-2GB-2x-1GB-PC3200-DDR-PC…
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
ובכן הלוח המדובר הוא מה שבמפרט שלי.שמתי לב שיש לו 2 יציאות USB 3 מאחורנית ויש עוד כניסה בלוח של USB 3 לחיבור הקדמיים.המארז שלי הוא מארז מלפני המון זמן אבל משמש אותי כבר שנים של החלפת מערכות ואני באמת מרוצה.יש לו 4 USB קדמיים והכנסתי את כל היציאות בלוח כאשר לחיבורי הUSB 3 הכנסתי 2 מחברים ועוד שניים בשני כניסות הנותרות USB 2 . אני משתמש עם וינדוס 7 64 ביט והתקנתי את הדרייברים מאתר היצרנית של USB 3.האם באמת יהיו לי 2 USB קדמיים שיעבדו עם USB 3? או שאני צריך שמלכתחילה אני צריך מארז עם יציאות USB מותאמות לעבודה עם גרסה 3? תודה לעונים גל ;D
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום, מחשב עם מעבד I3 כל הזמן נתקע: בדקתי ספק, דיסק קשיח, זיכרון, כרטיס מסך והכל תקין לחלוטין כשאני מנסה לעשות בדיקה למעבד עם תוכנה דרך הוינדוס הוא תוקע את המחשב תוך פחות מדקה אני צריך תוכנה שתבדוק לי את המעבד לפני עליית מערכת ההפעלה כדי לראות שגיאות כלשהן ולהיות בטוח בודאות שזה המעבד תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי לוח אמ מסוג GA-MA770-UD3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#sp וזיכרון מסוג psd22g8002 שזה בעצם 2GB , יש לי 2 סטיקים כאלה, והייתי רוצה להרחיב ל8, חשבתי לקנות את זה שזה בעצם סטיק אחד של 4GB , ואולי אפילו שניים, כך שיהיה לי בעצם 12GB זיכרון אבל אני לא סגור איך הלוח אם יקבל את זה שיש לי זיכרונות מאותו סוג אבל עם קיבולת שונה האם יהיה לי שינוי כלשהו בביצועים אם הקיבולת של הסטיק החדש (4) שונה מהקיבולת הנוכחית (2) ? האם כדאי לי לקנות שני סטיקים של 4 ולהחליף אותם במקום מה שיש לי עכשיו ? מבקש את עצתכם
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
יש לי התלבטות בין המעבד AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition TRAY Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כל אחד טוען משהו אחר ואני כבר מבולבל לגמרי.... זה המפרט http://www.tms.co.il/preview/spec/3ks62mrp/1 המחשב בעיקר למשחקים.. אך כמובן גם גלישה ומחשב ביתי רגיל.. עוד שאלה האם זה נחוץ לשים 8gb ראם או שאפשר להשאיר כמות על אחד כיאלו רק זיכרון אחד של 4.. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש משהו שאני לא מבין: צוואר הבקבוק העיקרי במחשב נובע בעיקר מזיכרון וירטואלי שיושב על הדיסק ולא על ה-RAM. מעבד 64 ביט מאפשר לשים מעל 4GB RAM, אז למה מעבדי 64 סיביות עוד לא השתלטו על השוק? בכלל, מבחינה פרקטית, מה הכי הרבה RAM שניתן לשים היום על מעבד 64 ביט?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה בירורים ראשוניים לגבי מחשב חדש שאני מתכנן לקנות בעתיד הקרוב. יש לי אפשרות להשיג כמה רכיבים קטנים מארה"ב, והסתכלתי על מחירים ב-newegg של זיכרון, ואני רואה שסטיק אחד של 8 ג'יגה עולה בערך 5 דולר יותר משניים של 4. יש איזשהם יתרונות/חסרונות בכל אחת מהקונפיגורציות? על פניו, אם הם מתפקדים אותו דבר בדיוק אז הייתי מעדיף לקנות סטיק אחד של 8 ג'יגה כדי שבשדרוגים עתידיים אני אוכל ככה למקסם את ה-RAM שלוח האם תומך בו בלי לזרוק זכרונות קטנים יותר. אבל אולי יש הבדלים במהירות, אולי לוחות אם בכלל לא תומכים רק בסטיק אחד של זיכרון (ועוד בנפח גדול כזה). אולי לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד כך שאם הזיכרון הזה מתקלקל אז לא יהיה לי איך להריץ את המחשב בכלל, ואולי אני מתכנן ר…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום יש לי פנטיום 4 :2.66G לוח אם : GIGABYTE: GA-8VM800M-775 זכרון: DDR 512MB 400HZ לפי האתר של גיגבייט ניתן להרחיב זכרון עד 2GIGA האם כדאי ? האם זה ישפר את המהירת של המחשב ? האם ההחלפה היא פשוט לשים 2 זכרונות של 1GIGA מבלי צורך בהתקנה\תוכנה נוספת ? תודה
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
הבנתי שהדבר העיקרי שמגביל את הOC של המעבד והזכרונות הוא החום. אבל האם הלוח אם יכול להישרף כתוצאה מהספק גבוה מדי שעובר בו? אני לא שואל תאורטית, כי בתאוריה זה בוודאי עלול לקרות, אבל השאלה היא אם זה באמת פרמטר שמגביל אותי בלוח אם איכותי עם 8 פאזות מתח למעבד, וארבע פאזות מתח לזכרונות. האם יש סיכוי כלשהו שאני אסכן את הלוח אם ע"י OC? וגם לגבי הכרטיס מסך: אם יש לי שני חיבורים ישר מהספק כוח, האם הם מגבילים אותי? אני לא מדבר על זה שאולי אין מספיק הספק במסילת ה12V, אלא במקרה שבו יש הספק שמספיק לכרטיס מסך, אבל האם הכבלים שבהם המתח עובר מגבילים אותי בגלל חום או משהו? תודה
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי, זכרון במהירות 666Mhz עם cl4, יהיה שווה לזכרון במהירות 1333Mhz עם cl8, מכיוון ששניהם ישלחו מידע באותו מהירות (לפי מה שהבנתי). כלומר, הם יגיבו באותה מהירות, והרי בכל פעם שהם מגיבים הם שולחים את אותה כמות של מידע-8 בתים. אז מה ההבדל? תודה לכולם, אני כבר קצת מבולבל, אז אשמח אם תסבירו לי בהרחבה
-
- 5 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי, חיפשתי בשאלות נפוצות ולא בדיוק מצאתי תשובה / מצאתי תשובה ולא הבנתי שהיא התשובה... רציתי לשאול מה זה אומר הMHz של הכרטיסי זיכרון Ram. ז"א שקונים מחשב אז שמים בד"כ 1333MHz או 1600MHz. מה השיקולים שצריכים להתבצע כשבוחרים את כמות הMHz.
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לשדרג זכרון במחשב משרדי שברשותנו. המחשב דיי ישן (באיזור ה 4 שנים), כרגע יש בו 2 סטיקים של 1GB של DDR2 667Mhz . אני רוצה לקנות לו עוד 2 סטיקים של 2GB (זאת אומרת קיט של 4GB). אני אקנה את זה בארה"ב ומכיוון שאין יותר מדיי דרישה מהזכרון הזה , לא צריך אופציה ל OC או משהו כזה אני מן הסתם מעוניין להשקיע כמה שפחות. חשבתי לרכוש את זה : http://www.amazon.com/Upgrade-OptiPlex-Desktop-Mini-Tower-PC2-5300/dp/B001V6W8QG/ref=lh_ni_t רציתי לוודא שזה יתאים. זה יוצא 44.5$ כולל המשלוח בתוך ארה"ב כך שאם מישהו יכול לתת אלטרנטיבה זולה יותר אני ממש ממש אשמח. תודה רבה על העזרה חברים.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים, נכון, שני מעבדים מלפני שש שנים (קצת באיחור מה לעשות) אבל עדיין - שניהם אותו דבר בנתונים - מי מביניהם עדיף למטרות משחקים? (בואו נתעלם כרגע ממעבדים חדשים יותר) *הבנתי שהOPTERON מיועד לשרתים - איך זה בא לידי ביטוי? אם אריץ עליו משחק זה ישנה משהו מהFX 60? תודה
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
מה ההבדל בין הזכרון הזה: זכרון G.Skill DDR3 F3-12800CL9D-8GBXL לזכרון הזה: זכרון G.Skill DDR3 F3-12800CL8D-8GBXM והאם הזכרונות האלה טובים בכלל תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי לוח אם Asrock Z77 extreme 6 ללוח זה 3 חיבורים לכרטיס מסך , נכון לעכשיו הכרטיס שלי יושב על הסלוט העליון ביותר שקרוב לגוף הקירור של העבד מדובר בקירור מדגם NH-U12P SE של חברת Noctua מדובר ביחידת קירור לא קטנה שאלתי היא כזאת האם יש משמעות אם אני מעביר את הכרטיס מסך מסלוט אחד לסלוט אחר כדי לקבל יותר מרווח בין הכרטיס מסך והגוף קירור ?
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מחפש לוח למחשב HTPC עלות/תועלת 500 ומטה לוח ATX / MICRO ATX לוח עדיף מהחברות האלו Gigabyte / Asus / Asrock מאפיינים בלוח: כרטיס מסך מובנה במעבד (HDMI 1.4a 1920 x 1200)+(SATA3)+(USB3) יציאות טלויזיה HDMIx2 + DVI + VGA
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לוודא שהזכרונות, המעבד ולוח האם החדשים שמכרו עובדים כמו שצריך. איזה תוכנה היא כרגע הכי טובה לבדיקות כאלו ? memtest86 ?
-
- 1 תגובה
- 825 צפיות
-
-
האם מעבד עם בקר זכרון מובנה מגביל מהירות של RAM-כלומר, אם יש לי מעבד שכתוב שהוא תומך בזכרון עד מהירות 1600Mhz, אז אם אני אשתמש בזכרון מהיר יותר, למשל 2133Mhz, הוא לא ישתמש בזה, והביצועים יהיו כמו 1600Mhz? ואם אני עושה OC למעבד, אז אני יכול להשתמש בRAM מהיר יותר, נכון? דרך אגב, אשמח אם תענו לי תשובה חד משמעית, כי לפעמים די מתחמקים לי מתשובות ברורות תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד לקנות מחשב חדש וכל שנשאר לי הוא התאמה ללוח האם. השימושים של המחשב יכללו עבודה מרובה במולטי טסקטינג ומידי פעמים משחקים. המעבד שיריץ את המערכת יהיה ככל הנראה ה ivy bridge core i5 3570 הזכרונות A-Data Premier 8GB (4GBx2) DDR3 1333Mhz (אגב, אם יש המלצה לזכורנות אחרים, אשמח לשמוע) וכרטיס המסך Sapphire 7850 2GB DDR5. קיבלתי המלצה ללוח האם MSI P67A-C43 B3 P67 אבל ממה שהבנתי הלוח די מיושן ולא תואם למעבדים החדשים של אינטל. בנוסף לא ניתן לחבר USB3 שמצוי בקדמת המארז איתו (אלא דרך קומבינה..) התקציב שלי ללוח הוא כ500 ש"ח עם אפשרות לחרוג קלות במידת הצורך דבר נוסף, אני מתכוון לחבר אליו מערכת 5.1, אז אם יש לוח עם דגש על סאונד טוב יותר - כמובן שעדיף. לא מתכונן לבצע OC. תודה…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-