מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מקווה שאני כותב בפורום המתאים. בבעלותי המפרט הבא, שקניתי לפני חודש: AMD 720BE על קירור סטוק Biostar TA790GX 128M 5.x כרטיס מסך Leadtek Geforce 8800GTS 640MB זיכרון OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 5-5-5-18 - GOLD ספק כוח Enermax Noisetaker 420W מארז Tempest המחשב ללא שום OC. בחודש האחרון אני מקבל הרבה מסכים כחולים, התחלתי להריץ בדיקות: * הרצתי בדיקת שטח על שני ההארדיסקים שהראתה שאין בעיה * הרצתי את memtest במשך כשעתיים והוא החזיר כמה שגיאות במבחן השלישי (אחרי כשעה וחצי) * קראתי שאחרי עדכון BIOS ייתכן וכמה הגדרות בלוח אם (שקשורות לזיכרון או למתחים) יקבלו ערכים לא מתאימים, ומומלץ לעשות Clear CMOS * אחרי שעשיתי Clear CMOS, הרצתי שוב את memtest למשך של…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות מחשב חדש וקיבלתי המלצות למפרטים. ההיתי די סגור שאני הולך על שילוב של AMD Phenom™ II X4 BLACK EDITION 955 3.2GHZ 125W AM3 6MB ן Gigabyte GA-MA78LMT-US2H AMD 760G + SB710 AM3 יוצא בערך 1200 שקל כשהגעתי לחנות המוכר אמר לי שזה מעבד שמתחמם מאד וקירור הסטוק שבא איתו לא מספיק טוב ושאני יקח גם איזה קרור טוב ,תוספת של 150 ש"ח. פה אני מתחיל להתלבט במחיר הזה אני חושב שכבר אפשר לקנות מעבד CORE I5 + לוח אם(לא יודע איזה) אני מקבל מעבד קצת יותר חזק ש צורך פחות חשמל ושקירור הסטוק שלו אמור להספיק. איזה שילוב עדיף?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כרגע המערכת שלי היא כזאת: מעבד: Q9550 זיכרון: 2 סטיקים של 2GB 800MHZ לוח: G43 של אסוס כ.מסך: RADEON HD5850 אני שוקל להחליף את המארז ל-ATX, ועל הדרך את הלוח ל-P45 איזה דגם של לוח הייתם ממליצים כאידיאלי למפרט הנ"ל?? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב ותודה לעוזרים, יש ברשותי לוח אם ארור של חברת MSI צ'יפסט 915 http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=915P_Combo-FR ורציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם ניתן/מומלץ לעדכן ביוס, בהנחה שהוא מעולם לא עודכן מאז תאריך הרכישה? 2. בביוס הטמפ' של המעבד מצבעיה על בערך 70 מעלות האם ניתן לסמוך על ערך זה, כי בSpeedFan הטמפ' במעבד עומדת יציב על 46-8? 3. בעיה שמתרידה אותי המון זמן, קצת קשה לנסח את זה אבל, יש לי בלוח 4 DIMMs אוקיי? כשהם ממוספרים מ1 עד 4, DIMMs 1,3=DDR2 DIMMs 2,4=DDR1 מדוע סלוט 1 DDR2 וסלוט מסוים אחר בDDR1 לא עובדים? זאת אומרת יש אותה בעיה בשניהם אני מחבר זכרון אחד בסלוט 3 למשל שם עובד ובסלוט 1 לא עובד כנ"ל לגבי DDR1... ?
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב די ישן של IBM (מקורי, עם כל החלקים המקוריים וללא כל תוספות) מסוג THINKCENTER (דגם MT-M 8189-73G). איך אפשר לגלות מה סוג הלוח הראשי שלו, כלומר מה שם החברה שייצרה את הלוח ומה שם הדגם?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה מכיוון שחשבתי על כ.מסך חדש, אני צריך לוח אם חדש כדי שהוא יתמוך ב PCI-E כששלי תומך ב AGP. אז אחרי חיפוש עמוק ועצבני(לא משנה) בזאפ מצאתי לוחות זולים אך כולם AGP ואני גם לא מבין מזה צ'יפסט וכל השטויות הללו. בקיצור אני הורדתי(באופן חוקי,TRIAL) את התוכנה EVEREST Ultimate Edition וזה מה שקיבלתי אז אם אתם יכולים לתת לי לוח אם עד 600 ש"ח במחיר הזה עבור הרכיבים האלו: לוח אם: P4C800 DELUX רוצה להחליף מעבד:Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) זיכרון: 2 סטיקים של 512 MB. מהירות של שניהם 200 מגההרץ כל אחד. סוג: DDR צ'יפסט: Intel Canterwood i875p תומך במהירות FSB: 800 266 333 ביוס: AMI השם שלו. זה הכל בערך. עכשיו יש לי שאלה: אם אני קונה לוח אם חדש, הצ'יפסט חשוב? ז"א אם יש לי א…
-
- 33 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם. מה הטמפרטורה ה"נורמלית" של מעבד P4 2.4Mhz ? ומאיזה טמפ' צריך להתחיל להיזהר! תודה וחג שמח...
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להרחיב את הזיכרון RAM במחשב כרגע יש לי 2 סטיקים כל אחד של 2GB של Kingstone DDR3 1333Mhz חיפשתי משהו ומצאתי את זה: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..158..166..347.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=16375&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= זה יתאים לי? בדקתי שזה אותה סדרה ושניהם CL9 זה הלוח אם שלי ואלה הזיכרונות שיש לי כרגע:
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא מבין כל כך בנושא של לוחות אם ולכן אני רוצה להתייעץ התכונות שחשובות לי מהלוח אם הן: 1. שיהיה תואם USB 3.0 (חשוב מאוד) 2. שיתמוך בשתי כניסות לראם (שכל אחת יכולה לקבל 4 ג'יגה) 3. שיהיו לפחות 6 כניסות USB מקדימה ומאחורה (חשוב מאוד! אם אפשר יותר בכיף) 4. שיתאם מעבדי i7 5. כניסה לכרטיס מסך אחד לפחות 6. מהחברות: ASUS and GIGABYTE 7. שיהיה בטווח המחירים 0- 560 ש"ח *תודה רבה לכל מי שיעזור ויטרח (אני ממש לא מבין בנושא של לוחות אם) אם יש משהוא נוגד את החוקים אל תנעלו בבקשה רק תעירו לי או שתתקנו זה מאוד חשוב לי) תיקנתי את הכותרת (אם עדיין יש בעיה מנהל תתקן בשבילי, תודה )
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קודם תענו לי על השאלה ששאלתי בכותרת כי משהו פה לא ברור לי. אני לא זוכר אם שלתי את השאלה הזאת כבר אבלי אשאל שוב כי אני רוצה להיות בטוח. Athlon 64 +3000 יותר טוב מהמעבד P4 3.0Ghz ?? ועוד שאלה קטנה: ה-2.0Ghz שיש ב-Athlon הם כמו ה3.0Ghz שיש ב-P4 או שהם כמו ה-800Mhz שיש ב-P4?? תודה לעונים..!
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי כשכותבים על יציאות USB בלוח אם: "6 ports at mid-board, 6 ports at the back panel" OR "Up to 12 USB 2.0/1.1 ports (6 on back panel, 6 via the USB brackets connected to the internal USB headers)" איפה זה בדיוק הMID-BOARD הזה / internal USB headers? האם זה משהו נגיש?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הייי הזמנתי את זה Kingston HyperX Beast 8 GB Kit (2x4 GB) 1600MHz DDR3 PC3-12800 Non-ECC CL9 DIMM XMP Desktop Memory KHX16C9T3K2/8X וזה גם מה שהיה כתוב על האריזה ועל הפריט עצמו שקיבלתי התקנתי לתוך המחשב ובדקתי עם תוכנת בדיקת חומרה וכתוב שם על הזיכרון : Max bandwidth PC3-10700 (667 MHz) מה זה אומר ? שזה לא מה שהזמנתי או שאני לא מבין מה אני קורא אגב, אם זה חשוב אז יש במחשב לוח אם ASUS P8Z77-V LX LGA 1155 מעבד אינטל 3570k i5
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
כנראה יגיע ב 2022, עם DDR5, חריץ הרחבה PCI-E5 וייצור בטכנולוגיית מזעור של 5NM:
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
-
לפי השוואה באתר של ג'יגהבייט ההבדלים ביניהם מסתכמים בזה: Audio: B75 - Realtek ALC887, H77 - VIA VT2021 codec LAN: B75 - Realtek GbE LAN chip, H77 - Atheros GbE LAN chip Expansion Slots: B75 - 1xPCI-E X16, 1xPCI-E X4, 2X PCI. H77 - 1xPCI-E X16, 1xPCI-E X4, 1xPC-E X1, 1X PCI Storage Interface: B75 - 1 x SATA 6Gb/s, 5 x SATA 3Gb/s. H77 - 2 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s + RAID Support בH77 יש עד 10 חיבורי USB 2, בשני 8. בשניהם עד 4 חיבורי USB 3. מפרט: i5 3450, sapphire 7850, a-data ddr3 1600 1.5v, seasonic s12ii 520w. ועכשיו להתאמה לצרכים שלי: אני לא מתכוון להשתמש ב SLI/CROSSFIRE ככה שלא משנה כל הסלוטים. לאן ואודיו? חשוב בערך כמו המקשי מולטימדיה הלא שימושיים שיש לי על המקל…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב חדש ורציתי קצת חוות דעת על הלוח הזה: Asus P8P67-M הבנתי שהוא מצויין לגיימינג והוא גם לא יקר ממש, אבל הוא לא תומך SLI (רק CF) וזה מה שעושה לי להתלבט עליו יש לכם לוח אחר שתומך SLI בסביבות המחיר של ה- ASUS עם צ'יפסט ?P67
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לגיימינג, האם אני ארגיש איזשהו הבדל בין השניים ? חוץ מגיימינג יהיו כמובן כמובן גם שימושים אחרים כגון:פוטושופ בתור תחביב קטן בלבד, צפיה בסרטים, סתם שוטטות באינטרנט, האם אני ארגיש הבדל בכל אחד מהפרמטרים האלו ? האם הE8400 שווה את הכסף ? או שכדי לי ללכת אחרי הכל על E2180 בOC.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כתבה מצויינת מומלץ בחום לקרוא: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2565 AMD שליטה
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש, כניראה כמו רוב שואלי הפורום:-) החלטתי ללכת על מעבד AMD כי הוא משמעותית יותר זול מINTEL. אני צריך כח חישוב כי אני מריץ לפחות 2 OS בו זמנית (VIRTUAKL BOX) בגלל זה גם לקחתי 16 GB זיכרון ולא רק 8GB. העניין הוא שבהתחלה חשבתי ללכת עם לוח של GIGABYTE Gigabyte 990XA-UD3 AM3 שניראה לא רע בכלל. אבל אז בחנתי עוד אופציות ומצאתי שגם לוחות ASROCK לא רעים, חשוב לי עמידות בנפילות מתח וחשמל (ולכן לקחתי ספק של CORSAIR CX) וראיתי שלפחות לכאורה ASROCK ו ASUS יותר מוכנים ועמידים לכך מGIGABYTE.(מי שחושב ש UPS יעזור לו, רוב ה UPS במחיר מתחת ל 1200 שקל בארץ הם פח שלא נדע...). ראיתי רק ב PLONTER לוח של ASROCK ל AMD, ב KSP ו IVORY אין בכלל וב IQPC שראיתי שאמ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש הבדל בין הלוחות ששוה להשקיע את ה100 שקל האלה תמורת הUD5? UD4P: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2986 UD5: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2958 המעבד שישב הוא ה-920 כמו כן הייתי רוצה המלצה לזכרון בתקציב עד 500 ש"ח עד עכשיו הייתי נעול על G.Skill - DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ CL9 , אבל הבנתי שעדיף לי להשקיע עכשיו במהירות על פני כמות שאותה תמיד אפשר יהיה להשלים. התזמונים של הסט לא משהו כמו כן הוא לא הכי מוצלח בשביל OC.
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
רציתי לדעת אם הלוח אם GIGABYTE ga-ep43-DS3L מגביל את המעבד E6300 לאוברקלוק. חשבתי להגיע איתו לרמה של E8400... מצטער אם זה לא בפורום OC וקירור, פשוט ראיתי נושאים כאלה פה.
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! כמו שרשמתי בכותרת אני מעוניין לקנות זיכרון ,שני סטיקים שלו בנפח של 256 שיעבדו בדואל ושיעמדו בMHZ גבוהה.. המפרט שלי : מעבד: INTEL PENTIUM 4 1.6MHZ לוח אם: GIGA- BYTE 8IEXP דיסק קשיח: WDC WD400BB-00CAA0 כרגע עשיתי OC למעבד והגעתי ל1.9 והזיכרון ב 303 MHZ ולפי מה שאמרו לי הוא מפריע..... המליצו לי לקנות את זה Samsung PC3200 TCCC שיכול להגיע ל 500MHZ... אפשר המלצות אחרות או דעה על הזיכרון? תודה מראש...
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.. אשמח אם מישהו יעזור לי קצת במבחני ביצועים של השניים אחד כנגד השני . בכמה הבדל מדובר והאם כדאי?
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות בקשר לזכרונות האלו... קודם כל כמובן שרציתי לברר איפה אפשר לקנות אותם כי בחנויות מוכרות אני כבר לא רואה שמוכרים אותם האם זה יכול להיות? כמה עולה כל סטיק 256 512 128 או מה שיש היום? והשאלה השניה שלי בקשר אליהם האם יש RDRAM ב DUAL CHANEL?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-