עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by HingedEmu2,

היי יש לי 2g ראם ואני רוצה להתקין עוד. יש לי 3 סלוטים פנויים. כמה מומלץ לי להוסיף? ושזה יהיה אפקטיבי לא סתם המון gb ובזבוז כסף... האם האחד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=778381 מספיק טוב או שהיום יש יותר טובים? תודה לעוזרים

2. Started by ilil,

שלום לחברי הפורום! השרשור העיקרי שלי נפתח בפורום מחשבים ניידים: קישור. אודה לחוות דעתכם ספיציפית לגבי המעבד. כאמור - הגבלתי את ייעוד המחשב לגלישה באינטרנט וסרטים. עומדות בפניי שתי אפשרויות: מעבד Pentium 957 או מעבד AMD Fusion E-450. ראשית, הייתי רוצה לוודא ששני המעבדים הללו מתאימים (ולא חלשים מדי) עבור הצרכים שהגדרתי. למיטב הבנתי ל-E-450 יש יתרון בביצועים הגרפיים, ול-957 בביצועים החישוביים. איזו פלטפורמה הייתם ממליצים עבור הצרכים שלי? בתודה, איליה

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  3. Started by AmitDanan,

הנה הדגם של הלוח כולל העידכוני ביוס: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3285#bios האם כדי לעדכן? מה התכונות החדשות של עידכון ביוס לגירסה מתקדמת יותר? כרגע הלוח הוא ברירת מחדל מעולם לא היתקנתי עידכון ביוס ללוח.

• 9 תגובות
    • 935 צפיות
  4. Started by Trilandian,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי בלי לשחק עם הוולטים. קראתי באינורנט שאפשר באופן בטוח, ובלי להגדיל את הוולטג', לעשות ל-i5 750 אוברקלוק ל-3,600 Mhz. נכנסתי לביוס, והגדלתי את הקלוק הבסיסי מ-133 ל-170, מה שאם מכפיל של 20 אמור לתת לי מהירות של 3,400 Mhz. לדאבוני, המחשב לא הצליח לעלות, והביוס החזיר את עצמו להגדרות הקודמות. כדי למנוע מעצמי התקפי לב, אני אמנע מלגעת בהגדרות מבלי להתייעץ עם מישהו בעניין הזה. האם הבעייה שלי הייתה שעם מכפיל זיכרון של 10, ה-RAM שלי עלה למהירות 1,700 Mhz, מהירות שהוא לא תומך בה? אם כן, האם אני יכול להעלות את הקלוק הבסיסי ל-166, ולהוריד את מכפיל הזיכרון ל-8, ע"מ לקבל מהירות זיכרון של 1,328 Mhz? אם לא, מה אני צריך לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by HingedEmu2,

היי לאח שלי יש מחשב ממש ישן (10 שנים בערך), שלא עובד. אני רציתי לתקן לו אותו, והוצאתי את כל החלקים החוצה מהמארז וחיברתי מבחוץ (לאימון ). עכשיו, חיברתי הכל חוץ מהכפתור הדלקה, מהסיבה הפשוטה שאני לא יודע לאיזה חור לחבר אותו הלוח: http://www.ixbt.com/mainboard/msi/msi-p4n-diamond-nforce4ie/board.jpg אני יודע שזה אמור להיות בחלק הימני התחתון של התמונה, אבל אני לא יודע לאיזה שני פינים הוא מתחבר (כנ"ל גם לגבי הנורה והכפתור ריסט. תודה לעוזרים נ.ב- אני מתחיל, אז האם יש משהו ששכחתי לחבר כדי שלפחות המאווררים ירוצו? חיברתי ספק כוח אל- לוח אם בשני החיבורים, מאווררים, וחיברתי כרטיס מסך ללוח אם.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by moshepsh,

שלום לכולם אני רוצה לקנות סה"כ 8gb זיכרון השאלה היא 1.האם לקנות זוג אחד של 2x4 או 2 זוגות של 2x2 האם 2 זוגות משפר את מהירות התגובה? 2.האם אפשר לשים זוג אחד של 2X2 וזוג שני של 2x1 שזה סה"כ 6 gb .? תודה למשיבים ושנה טובה

• 7 תגובות
    • 694 צפיות
  7. Started by moshepsh,

שלום שנה טובה וחג שמח לכל חברי הפורום יש לי לוח אסוס p8z68 deluxe/gen3 ומעבד מתוכנן core i7 2600 כתוב בספר שהמתח לזיכרונות הוא 1.65 וולט המעבד מתאים למהירות זיכרונות של 1333mhz בטבלה של הזיכרונות שמתאימים ללוח כתובים דגמים עם מתח נמוך או גבוהה יותר השאלות הם : 1. האם הלוח מתאים את עצמו אוטומטי למתח הזיכרון או שאני צריך לשנות בעת ההתקנה של מערכת ההפעלה 2.האם הזיכרונות בנויים לקבל מתח יותר גבוה ואז לא צריך לשנות כלום והלוח בנוי לעמוד בזה 3.אם הזיכרון במהירות של 1600 במקום 1333 זה ישפיע על ביצועי המעבד?

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  8. Started by swisaman,

היי, במסגרת שידרוג המחשב אני מתכנן לקנות כרטיס מסך חדש(660 TI ליתר דיוק). המעבד שלי הוא AMD PHENOM II 955 @3.8GHZ (שאר המפרט בצד אם יש צורך בקח),האם המעבד יוצר צוואר בקבוק ? ראוי לציין,הכרטיס יעבור OC גבוהה ככל הניתן.

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  9. Started by David_K,

שלום, לפני כמה ימים התחדשתי בi5 3470 בשילוב עם לוח אם H77-D3H Rev1.0 וזיכרונות Vengeance® Low Profile 8GB (2X4GB) 1600MHz blue edition, ויש תופעה מאוד מוזרה של "Cold Boot loop" מה שקורה הוא שאם לדוג' כיביתי הרגע את המחשב ואני מדליק אותו אחרי שתי דקות הוא מתחיל להדלק,נכבה,נדלק שוב מראה POST ומסך כחול וריק של הUEFI ומשם מתכבה ונדלק שוב ומגיע לווינדוס ,לפעמים כשאני מדליק אותו מה שקורה הוא שהוא נדלק אחרי שתי שניות מתכבה ונדלק שוב והווינדוס עולה ולא נראה שיש בעיות , מה שמעניין הוא גם ששמתי שאם כיביתי את המחשב בלילה והפעלתי בבוקר הוא נדלק "כרגיל" ממה ששמתי לב .. כדי לנסות לבודד את הבעיה ניסיתי לעשות את הדבר הזה : להוציא את הזכרונות (כדי לנסות לשלול שהם הגורם של הבעיה) להדליק את…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by deluxe,

יש לי לוח GA-EP45-DS3R. לאחרונה התקנתי SSD ואני מעוניין לשפר את ביצועיו. בדרך עלתה אפשרות של עדכון ביוס משום שטרם עשיתי זאת בלוח הנוכחי. רציתי לדעת איך אפשר לבצע את העדכון בצורה הבטוחה ביותר (המחשב ממש אחרי פרמוט), בלי שיגרם נזק למערכת ההפעלה ולמידע בכוננים? האם ההתקנה היא ע"י הפעלה פשוטה של קובץ התקנה? תודה רבה!

11. שלום לכולם, ברשותי שני זכרונות 1 גיגה DDR2800CL5. הוספתי זכרון של 2 גיגה DD2800CL6. לפני ההוספה קצב השעון של הזכרונות היה 400, עם CL 5 גם כשאני שם רק את הזכרון של ה-2 גיגה, קצב השעון הוא 400 אך עם CL6. אז מה מוזר? כשאני משלב את שניהם, ציפיתי לראות קצב שעון 400 עם CL6. אולם בפועל אני רואה קצב שעון של 312 עם CL5. מה הולך פה? האם זה כי 400*5/6 = קצת יותר מ312? תודה וחג שמח

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  12. שלום לכל חברי הפורום, אני שוקל להחליף לוח, מעבד וזכרון במחשב שלי, כיום אני מחזיק מעבד Q9450, לוח אם של ג'יגהבייט מסדרת P45 (לאחר שהלוח X48-DQ6 הלך לעולמו מבלי לעשות עבודה טובה במיוחד), ו-2 זכרונות של מושקין בנפח של 2 ג'יגה כל אחד במהירות של 800MH. מכיוון שאני לא מצליח למצוא לוח אם נורמאלי למעבד שלי (המחשב שלי מכיל גם 4 דיסקים קשיחים, צורב DVD וכרטיס מסך RADEON 4870), אני חושב לרכוש שילוש חדש, התקציב שלי עומד על 2000 ש"ח. אשמח לקבל עצות לרכישת שילוש אופטימלי לשימושים נרחבים (החל מגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים שנמצאים על המחשב וכלה במשחקים ועריכת וידאו חובבנית לבית). בתודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  13. או שעדיף לנסות לעשות אוברקלוק. המעבד שיש לי עכשיו הוא 3200+ athlon ואני רוצה משהו קצת יותר חזק. המטרה היא מעבד שישמש למחשב HTPC עם (WIN-XP (3GB DDR2 שיריץ סרטים 1080P דרך XBMC ומהנסיון שלי כרגע הוא קצת מגמגם.

• 1 תגובה
    • 706 צפיות
  14. אני לוקח את הרזולוציה נה"ל בתור המקרה הכי כבד - אין לי צורך ב 3D או 4K. האם זה משנה אם אני מוסיף למערך גם כרטיס מסך 8800GT? בכמה זה יכול להוזיל?

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  15. Started by ohecht,

שלום, יש לי מעבד Q9300 ולוח אם Asus P5KE/WiFi AP, נקנו בערך לפני 4.5 שנים. לאחרונה כאשר אני מדליק את המחשב המסך נדלק וכן המאווררים אבל לא רואים את המסך ה-POST של הBIOS. אני נדרש לבצע ריסט מספר פעמים עד שמופיע חלון ה-POST. לדעתי זו בעיה בלוח האם ומאחר והוא ישן אין כל תמיכה בו. האם יש מעבדות שיכולות לתקן את לוח האם ולבדוק מה הבעיה בו? או שחבל על המאמץ/כסף וכבר לקנות אחד חדש שככל הנראה יותאם ל3770 (אם כבר משדרגים...) תודה, אורן.

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  16. Started by ghreg,

יש לי לוח asus p8z68 vpro עים כרטיס nvidia 680 gigabyte OC הכרטיס או הלוח גורמים לדרייבר לשחזר את עצמו עדכנתי ביוס ללוח דרייברים כיוונתי מערכת על ביצועים גבוהים יש מישו הלוח הזה עשה לו בעיות כי גם עים GTX 560TI הוא עשה לי את זה המלצות לפני אני מסיים ללוח את חייו הלוח PCI2.0 הכרטיס 3.0

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  17. שלום כיום יש לי מעבד Q6600 עם 4G זיכרון DDR2 האם יורגש הבדל גדול והאם כדאי להחליף למעבד I3 עם 4G זיכרון DDR3 כמובן שיוחלף גם לוח אם-מבקש המלצה ללוח ":גיגהבייט" עם USB3 וSATA3 עם כרטיס מסך נמובנה ביציאות DVI וHDMI

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by yaniv20,

שלום, אני מחפש לרכוש בתקופה הקרובה זיכרון בנפח 16 ג'יגה. החלטתי ללכת על זכרונות של Corasir בתצורה של 4x4 ובמהירות 1600 מסדרת Dominator Platinum. רק שיש משהו שלא ברור לי. Corsair לא מוכרים בסדרה זו ערכות של 4x4 במהירות 1600, אך לעומת זאת הם כן מוכרים 2x4, כך שאם אני רוכש את זה פעמיים אני מגיע לנפח של 16GB. אני בטוח שאפשר לרכוש 2 ערכות של 2x4 והעניין יעבוד, אך האם אני מפספס פה משהו ותיהיה פה איכשהו פגיעה בביצועים ? כמה יתרון יש בכלל לערכול של 4x4 ? ואם אין, למה CORSAIR לא נותנים מראש את האפשרות של 4x4 במהירות הזאת אם ניתן לרכוש פעמיים 2x4 ?

19. אהלן. נראה לי שהגיע הזמן להחליף את המעבד שלי, המיפרט רשום בצד. שימושים עיקריים של המחשב הם משחקים מהשנים האחרונות בעיקר 2006-2010 ובעיקר משחקי RPG כמו: Oblivion, Fallout, Metro 2033,The Witcher וכו'. אני משחק על רזולוציה של 1440x900על הגדרות גבוהות ובלי אפקטים. אני לא מחפש שם של מוכר או קישור למכירה אלא שמות של דגמים שיהוו שדרוג משמעותי למערכת. התקציב שלי הוא 300 למעבד יד-שנייה. ועדיפות גבוהה למעבדים עם יכולות אוברקלוקינג מוכחות. בנוסף חשבתי גם למכור את 3 הסטיקים שלי ולקנות 2 חדשים עם תזמונים טובים, שיעבדו בדואל צ'נאל וישפרו את יכולות האוברקלוק של המערכת. השקעה של 75-50 ש'ח בכולל. האם לדעתכם זה שווה את זה? תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 853 צפיות
  20. עשיתי השוואה בין שני המעבדים 3570 ו-3570K באתר אינטל והיו שני דברים שלא נתמכים בגרסת ה-K: Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) Intel® Trusted Execution Technology מה שתי הטכנולוגיות הללו? אי ההימצאות שלהן ב-3570K קשורה למכפלה הפתוחה?

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Frequency,

אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד בעיקר לעבודה עם תוכנות גראפיות כגון אוטוקד. הבנתי שבאופן כללי, יותר ליבות יותר טוב מכיוון שהאוטוקד מנצלת טוב את הליבות. מכאן בא לי הרעיון אולי לקנות מעבד AMD עם 6 ליבות למשל: AMD FX-6100 Bulldozer 3.3Ghz 95Watt Six Core AM3+ BOX שמחירו באזור ה 720 שקל. הבנתי שיש הפרשים דיי משמעותיים בין המעבדים של אינטל ו AMD, אבל מעבד כזה הוא לא תמורה טובה יותר למחיר? בנוסף, על איזה לוח אם אתם ממליצים? (באזור ה 350 שקל) אני מניח שכבר בהתחלה אני אשים 8GB. יכול להיות שכדאי לשים כרטיס אחד של 8 ולקנות לוח אם רק עם 2 חריצים? תודה רבה ושבוע טוב!

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  22. Started by swisaman,

מישהוא הציע לי להחליף את המעבד והלוח שלי(מפרט בצד) בעד i5 750 ולוח MSI P55A G55 שווה החלפה?(בלי תוספת תשלום) ככל הניראה ישולב עם כרטיס מסך HD7970. או שמא למכור את השילוש שלי ולהוסיף מעט למען שילוש חדש מבוסס IB + H77

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  23. Started by lee.,

יצא השבוע המעבד הנ"ל מסדרת איבי ברידג', סביב 630 שקל (TRAY) הפרש של כ-80,60 שקל מה-2100, 2120. השאלה אם המעבד משתלם? למיטב זכרוני גם ה-2120,2100 לא נחשבו למשתלמים לעומת ה-G620/30 אבל לפי אחת החנויות ששאלתי הם לא מצפים למעבדי G החדשים. ז"א שעדיין ה"שוק הנמוך" ישאר עם המלצה לG620?? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by romansah9,

שלום לכולם. ברשותי מחשב נייד מדגם dell xps l702x (מפרט בצד). בזמן האחרון- לאחר פירמוט מחשב, במהלך משחק באטלפילד 3 המערכת מתריעה על זכרון מועט. לכן החלטתי לשדרג זכרון ram. למחשב יש 4 סלוטים של זיכרון שתומכים עד 4 גיגה כל אחד במהירות 1333 Mhz. שתיים מהם תפוסים בזכרונות של 3 גיגה (6 גיגה סה"כ). השאלה שלי היא: אם אני הוסיף עוד שתי סטיקים של 4 גיגה (באותו התדר כמובן), זה לא מתכון לבעיות? או שכבר עדיף פשוט להחליף וזהו? אם אפשר את התשובה כמה שיותר מהר-armored kill בדרך. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 762 צפיות
  25. Started by andrei21,

שאלה קצת קשה , יש לחבר לוח Albatron k8nf4u והייתי רוצה להחליף לו קבל שנשרף איפה אפשר למצוא מפה טכנית של הלוח והרכיבים האלקטרוניים שלו כדי לדעת איזה קבל אני צריך או האם יש דרך אחרת לדעת

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים