מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,824 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל גולשי האתר! אני רק היום גיליתי את האתר ועל סף קנייה של מספר חלקים למחשב. כתוצאה מחוסר ידע בעבר קניתי חלקים לא טובים ולקראת הקנייה הבאה שתכלול זיכרון ראם לוח אם וכרטיס מסך אני מבקש בדרכה לאיזה לוח אם אתם ממליצים לי לקנות כמה כסף כדאי להשקיע מה עלי לדעת על לוחות אם ועזרה שתעזור לי למצוא פיתרון. אני לא יודע הרבה על לוחות אם אבל אני צריך מחשב שישמש אותי למשחקים חזקים וכבדים ושיחזיק לי מעמד להרבה זמן עם חלקים טובים ושלא יעלה לי הרבה כי אני רוצה להשקיע בכרטיס מסך וצריך ועצה כמה כדאי להשקיע. אני על סף קניית המחשב בקרוב ומבקש את עזרתכם לפיתרון בחלק זה של הבעיה תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כמו שאתם רואים בשאלה אני רוצה לדעת איזה כרטיס זיכרון יש לי אני יודע שיש לי שתיים של 128 ואני לא יודע אם זה אס די או די די ואני רוצה לדעת מה ההבדל בינהםכי אני רוצה לקנות 256 DDR 400MHG ואני לא יודע אם כדאי לי
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! ברשותי לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R, ללוח האם יש סלוטים של זיכרון לפי המפרט הבא: 4XDDR2 DIMM, 2XDDR3 DIMM כרגע, על לוח האם יש 2 כרטיסי זיכרון: DDR2-800 400 MHz, 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) (לקוח מתוך everest). מלבד זאת, חשוב לציין כי אני עובד עם מערכת הפעלה XP, למחשב המשמש למשחקים בעיקר. בהקשר הזה, יש לי מספר שאלות: א. אם אוסיף עוד שני כרטיסים DDR3, בנפח 1 GB, ובמהירות 1333MHZ (מקסימלית אפשרית ללוח האם), בנוסף על 2 הכרטיסים הקיימים, האם XP יתמוך בזה או שכדאי לי לשדרג חלילה לויסטה? האם ארגיש הבדל ביצועים? האם לא תהיה בעייה שלוח האם עובד עם DDR2 ו-DDR3 במקביל? ב. אם אחליף את כרטיסי הזיכרון DDR2 ל-DDR3 באותו נפח, ובאותו מהיר…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
סיכום הפוסט: מחפש פתרון יצירתי לקמפל פרוייקט מאוד גדול. המטרה היא ליצור סביבה שכל הפרוייקט נמצא ב- RAM ומתקמפל ל- RAM + גיבויים לדיסק. -- אני עובד על פרוייקט מאוד גדול שלוקח זמן רב לקמפל. הקומפיילרים ישנים (gcc 2.96) וכך גם סביבת הקומפילציה (make). שניהם, לדעתי, עובדים עם ת'רד אחד. תהליך הקומפילציה דורש הרבה מאוד עבודה עם גישות רבות לדיסק (חיפוש קשרים בין קבצים, טעינת קבצי מקור, יצירת קבצי תוצר) ועבודת CPU (הקומפילציה וכו'). היום אני רוצה לבנות מערכת שתאיץ בצורה משמעותית את התהליך. הבעיה היא כזו: כל סביבת העבודה היא XP. יתרה מזו, כדי להאיץ את אחד משלבי התהליך, אנו משתמשים ב- RAMDrive בנפח של בערך ג'יגה וחצי). זה אומר שאנו עובדים בסביבה עם בערך 2.5GB. אני מנסה על פתרון יצ…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך הלוחות של ASrock חוץ מזה שהם זולים? הרכיבים איכותיים הלוח עצמו איכותי?
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשותי Athlon TB 1.4 256 Crucial/micron RAM 2.5 CAS hercules Kyro2 prophet 4500 Gigabyte 7DXR עכשיו אני יודע שהכרטיס מסך הוא Bottle neck רציני, אז רציתי לדעת האם החלפה שלו עכשיו, וחיבורו למערכת שיש לי כרגע, תספיק לפחות לעוד שנתיים... כרגע בעבודה נורמלית ללא משחקים זה בהחלט מספיק... בתודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכל .... יש לי 8 גיגה ראם במחשב החדש שקניתי .... האם בישביל להפעיל משחקים עם AA גבוהה אני יצטרך כמה שיותר ראם - במיוחד המשחקים החדשים שיצאו כמו Dragon age 3 וכו שהם דורשים בישביל להפעיל על הכי גבוה 8 גיגה אז שווה לי לשדרג ל 16 גיגה או שזה לא ממש משנה ? הכוונה לא יראו כזה הבדל ומה שמשנה זה בעיקר הכרטיס מסך (דרך אגב זה GTX 770 עם כל התוספות של EVGA +2giga )? ,תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם הלוח הזה: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5491#ov בסדר למעבד i7 6700? אם הבנתי נכון ללוח יש 6 שלבי ייצוב מתח והמעטפת חום של ה-i7 6700 היא כמו של i5 6500, ככה שלא אמורה להיות בעיה, נכון? אני יודע שH170 תהיה בחירה נבונה יותר אבל מדובר בהוצאה גדולה יותר שלא ממש משתלמת, לא מקבלים פיצ'רים ששווים את האקסטרה כסף(לפחות מהלוחות mATX שראיתי שנמכרים בארץ). וZ170 מיותר כי זה לא מעבד לOC. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת עד איזה מתח אפשר להביא למעבד AMD ATHLON XP בלי קשר לטמפרטורה... מה המתח שלא גורם לו נזק ??
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כידוע מערכות 32 ביט למשל XP 32 או VISTA 32 מזהים 4 ג'יגה רק כ 3.25 ג'יגה עקב מגבלות תכנוניות. השאלה שלי היא כזאת: מי מכם התנסה בזה: לוח P5K עם ארבעה סטיקים של 1 ג'יגה זיכרון מהסוג הזה, או משהו דומה ? לקוח שלי רוצה לקנות שני סטים כאלה ולקבל 4 סטיקים ולשים אותם ביחד. האם ישנה בעיית תאימות כי למשל לוח ה ABIT שלי לא מזהה ולא עולה בכלל עם 4 סטיקים ואני יודע שבלוחות רבים זה כך http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=829&category_id=b183b28b9646158904d1e7c500b34b33& אני הרכבתי כבר למישהו מערכת עם לוח P5K DELUXE עם הסט הזה של רק שני סטיקים של 2 ג'יגה וזה זיהה הכל באופן מושלם כאמור הנ"ל http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום. אני רוצה לדעת איך אני יכול לדעת את מהירות הזכרונות המותקנים אצלי. קניתי לא מזמן כרטיס זכרון של 1 ג'יגה בנוסף לזה של ה-256. החדש פועל ב667 MHZ אבל הישן לא ידוע, ויש מצב שמעט אז החדש. אז איך אני בודק את זה, ואם זה אכן זכרון יותר איטי???, האם כדי להוציא אותו על מנת לקבל מהירות גבוה יותר???
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב .. אני בתחילת הדרך של בניית מחשב חדש ,קניתי בהזדמנות מעבד intel core i7 2600k ולפי מה שהבנתי בכתבה כאן שהוא מיועד לOC ,אני לא מתכוון להשתמש באופציה הזאת אבל אני מעוניין לבנות מחשב לטובת משחקים ברמה גבוהה א- בהתאם לצרכים שלי על איזה לוח אם הייתם ממליצים בחום (אשמח לדגם ספציפי) ? ב-האם זה שהמעבד הוא עם סיומת K ז"א שהמעבד חלש יותר מה 2600 הרגיל ? ג-האם המעבד החדש מצריך גם שינויים בכלל הרכיבים (כגון זיכרונות RAM ,קירור ,וכו) בתודה מראש לכל העוזרים ... crak100
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן יש לי כרגע שני קיטים של DDR3 1333 סה"כ 8GB רוצה לקנות עוד 4X2 להגיע סהכ ל16גיגה רציתי לשאול לגבי קנייה של זכרונות במהירות 1600 עם שלי כמובן שיעבדו במהירות הנמוכה וזה לא חשוב לי רק רציתי לדעת אם זה יעבוד טוב ולא יהיו בעיות הזכרונות שלי הם KINGSTONE האם גם התזמונים של הCL חשובים? או שזה לא קריטי ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני חושב שיש לי בעיה במעבד כי הרבה פעמים המחשב עובד לאט ועושה בעיות שמפעילים הרבה דברים ביחד או לחוצים על כמה דברים ביחד רציתי לדעת איך אפשר לדעת ולבדוק? יש דרך להריץ תוכנה כלשהי שתבדוק את היציבות של המעבד שהוא במאמץ?(הבעיות קורות רק שאני מאמץ את המחשב)??
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בסלון מחשב מדיה עם לוח GA-B75M-D3H, לפני כמה ימים נראה שהמחשב נכנס לסוג של boot loops (המאווררים נדלקים לכמה שניות ואז נכבים ונדלקים שוב), ניסיתי את העצות שמסתובבות באינטרנט כדי לפתור את הבעיה (להוציא את הבטרייה, לנתק מהחשמל, לעשות reset...) אבל לא ממש עזר. מישהו נתקל בבעיה דומה עם הלוח הזה ? כנראה שאצטרך להחליף אותו, למישהו יש המלצה על לוח דומה שיעשה את העבודה עם שאר החומרה (I5 DDR4 )?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
איך אני יכול לבדוק עם מעבד (פנטיום1) עובד בלי לחבר אותו למחשב? איזה שיטות אני יכול לנסות? תודה לעוזרים טל
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה לוח אם טוב יותר? אני לא עושה OC Asus P5QL PRO (עולה בפוקס פיסי 450) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1816&CatCode=411 Gigabyte GA-EP43-DS3L (עולה בפוקס פיסי 505) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1729&CatCode=411 אני לא קונה באייבורי מי יתן לי ביצועים טובים יותר ? אם זה משנה אז אני יתן את המפרט שלי.... פשוט ללכת על מה שיותר זול ? אני קונה בפוקס פיסי וההתלבטות היא רק בין שתיי אלה רק הם בתקציב אז בבקשה לא לתת משו אחר שטוב יותר (אין להם P5QL-E) ראיתי שיש להם כרטיס קול שונה , של מי טוב יותר? וראיתי גם שג'יגבייט מציעים 8 יציאות USB אבל בתכל'ס אני לא צריך כלכך הרבה אז תעזרו לי , אני פשוט לא מבין בזה כלכך ..... זה בכלל משנה מה אני…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היה לי מעבד 1700+ והוא נשרף ( לא משנה איך) ואני לא יודע אם לקנות מעבד 2500+ 333FSB או מעבד 266FSB אם אני יקנה 333FSB אני יאלץ לקנות לוח GIGABYTE 7VRXP 1.1 כדי להחליף את הלוח גם? מעבד 2500 333FSB יתן לי ביצועים יותר טובים? יש לכם המלצה על לוח עד 600 שקל?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז נגיד שהלכתם להתעניין במחשב חדש. אז נגיד אתם שחקני מחשב, וזה מה שחשוב לכם יותר מכל דבר אחר - FPS. (עזבו שזה מדד לא רלוונטי שכן מה שחשוב זה בכלל min FPS כן...) אז ראיתם שיש עדיין מספר מקרים (משחקים) שיש קצת יותר FPS ממוצע ל- 7700k לעומת ריזן 1700 (בגלל שה- max FPS מעוות את התמונה ומעלה את הממוצע) וזה באמת רק קצת יותר FPS, לא משהו שאפשר לרוץ לספר עליו לחברה כן... והחלטתם לקחת את הסיכון ולרכוש מעבד שלו רק 4 ליבות, כן - גם כיום בשנת 2017 כאשר הנורמה כבר מזמן עלתה לכוון 6 ו- 8 ליבות, אז הימרתם על העתיד בחושבכם, שתסתדרו היטב עם רק 4 ליבות, אך המחשב ? הוא הרי יסתדר עם זה מספיק זמן קדימה וישרתכם נאמנה 4-5 שנים בשקט.... אז חשבתם. …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איזה פנטיום 3 היייתם אומרים משתווה בביצועים לדיורון 1200? (אולי מישהו גם ראה אתר עם בנצ'מרקים דיורון נגד פנטיום 3?)
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
תודה רבה למי שיכול לעזור לי אני צריך לדעת בבקשה אם הלוח אם הזה תומך בכרטיסי זיכרון שעובדים על 2400Mhz, באתר הבית של המוצר רשום שהוא עובד על 2400 אבל יש בסוגריים O.C ראשי תיבות של overclocking ליד האפשרות הזו של מהירות הזיכרון. השאלה שלי האם הלוח מתאים לזיכרון כזה או שהוא פשוט יכול לעשות O.C ל1866Mhz ובכך להגיע ל2400Mhz? הנה אתר הבית של המוצר http://www.asus.com/ROG/RAMPAGE_IV_EXTREME/#overview
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי 4 ג'יגה זיכרון ואני רוצה להוסיף עוד 4 המפרט המלא מופיע בצד המודל של הזיכרון שלי הוא CM3X2G1333C9 לפי מה שחיפשתי לא ניתן להשיג עוד כזה. איזה זיכרון כן כדי לי לקנות שיתאים ויעבוד טוב ביחד? מה מונע ממני להתפנק לי עם 16 ג'יגה של זיכרון במחיר הזה ? ? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3081
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב ושבת שלום יש תוכנה שבודקת את תקינות הלוח אם? כמו למשל שיש בדיקת סקטורים לארדיסקים, או memtest לזיכרון וכו. יש תוכנה כלשהיא שבודקת מקצה לקצה את הלוח?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-