עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום רב, מה ההבדלים בין מעבד מסדרת Intel Pentium E לעומת סדרת ה- CORE 2 ? אפשר גם לכוון אותי לאיזה מאמר שמסביר את הנושא. תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היי חברים אני מעוניין במעבד 8700K הלוח שלי הוא-ASUS Z170-P הוא בן שנתיים כמעט והוא תומך במעבד שלי I76700 הרגיל\ולא ה K עכשיו יש מצב שאני יכול להחליף רק מעבד ממקום לוח?כי הלוח נראה לי תומך גם בחדשים אבל זאת רק דעתי. הוא תומך למשל ב DDR4 בזכרונות וכדומה. השידרוג העיקר יהיה מעבד וכרטיס מסך: מעבד I78700K כרטיס מסך Asus GTX 1080 ROG STRIX 8GB GDDR5X DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E כמו כן איפה הכי זול\אמין לרכוש את שני הדברים הנ''ל? תודה מראש לעוזרים שבת שלום. אגב המעבד הוא ככה: מעבד אינטל Intel Core i7 8700K 3.7Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray

3. Started by The Coolest,

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=465961 במשחקים הקונרו ממש שולט...

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by amir8824,

היום התעוררתי לשמועות עם בסיס חזק אינטל מכינה מעבד I5 עם 4 Cores/ 8Threads במהירות 4GHZ ההבדיל בין המעבד הזה דגם Intel Core i5-7640K למעבד I7 זה בתמיכה בAVX... כנראה מעבדי RYZEN הולכים לתת לאנטל תחרות אמיתית ? זה טוב לנו הצרכנים...

5. Started by moshiko123,

האים זה תקין? בזמן משחקים כגון PUBG GHOST RECON FORTNIGHT COD WWII כרטיס המסך הוא ASUS GTX 1060 DUAL OC 6 GB דרייבר כרטיס מסך מעודכן לאחרון. זיכרון CRUCIAL 8GB 2400 MHZ

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by מאיה גרינברג,

מנהל בפורום המליץ לי לקנות את הלוח GA-73PVM-S2H כי יש שם את כל הפיצרים שאני צריכה אבל שמתי פתאום לב שה 7100 תומך DX9 ה X4500 הקודם שהיה לי תמך DX10 זאת אומרת שאני לא יוכל לשחק משחקים פשוטים כמו FIFA 2010 כי רשום על הקופסא DX10 מה לעשות ? G41 היה עדיף במקרה שלי ? אין משחקים היום שתומכים ב DX9 אנחנו בדור של 10 ועוד מעט ב 11 אוף ... וחוץ מזה ה 7100 חלש משמעותית מה X4500 נכון ? עכשיו כל משחק שאני אנסה להתקין יתן לי שגיאה בגלל חוסר התמיכה ב DX10 ? יש את הלוח P5N7A-VM עם 9300OB DX10 אבל הוא ממש יקר ! עולה 630 שקל !!!!!!!! והתמיכה בזכרונות עלובה DDR2 800.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. הי אני רוצה לקנות מחשב חדש וקיבלתי המלצות למפרטים. ההיתי די סגור שאני הולך על שילוב של AMD Phenom™ II X4 BLACK EDITION 955 3.2GHZ 125W AM3 6MB ן Gigabyte GA-MA78LMT-US2H AMD 760G + SB710 AM3 יוצא בערך 1200 שקל כשהגעתי לחנות המוכר אמר לי שזה מעבד שמתחמם מאד וקירור הסטוק שבא איתו לא מספיק טוב ושאני יקח גם איזה קרור טוב ,תוספת של 150 ש"ח. פה אני מתחיל להתלבט במחיר הזה אני חושב שכבר אפשר לקנות מעבד CORE I5 + לוח אם(לא יודע איזה) אני מקבל מעבד קצת יותר חזק ש צורך פחות חשמל ושקירור הסטוק שלו אמור להספיק. איזה שילוב עדיף?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by hasake,

לפי השוואה באתר של ג'יגהבייט ההבדלים ביניהם מסתכמים בזה: Audio: B75 - Realtek ALC887, H77 - VIA VT2021 codec LAN: B75 - Realtek GbE LAN chip, H77 - Atheros GbE LAN chip Expansion Slots: B75 - 1xPCI-E X16, 1xPCI-E X4, 2X PCI. H77 - 1xPCI-E X16, 1xPCI-E X4, 1xPC-E X1, 1X PCI Storage Interface: B75 - 1 x SATA 6Gb/s, 5 x SATA 3Gb/s. H77 - 2 x SATA 6Gb/s, 4 x SATA 3Gb/s + RAID Support בH77 יש עד 10 חיבורי USB 2, בשני 8. בשניהם עד 4 חיבורי USB 3. מפרט: i5 3450, sapphire 7850, a-data ddr3 1600 1.5v, seasonic s12ii 520w. ועכשיו להתאמה לצרכים שלי: אני לא מתכוון להשתמש ב SLI/CROSSFIRE ככה שלא משנה כל הסלוטים. לאן ואודיו? חשוב בערך כמו המקשי מולטימדיה הלא שימושיים שיש לי על המקל…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  9. בעקרון ליפני חודש קניתי מערכת מיפלצתית מבוססת Q6600 אבל לא ממש מיתלהב מימנו קרוב מישפחה שלי הוא מוזיקאי והוא צריך מעבד חזק היותר לעיבוד מוסיקה האם להמליץ לו על מחשב מבוסס Q6600 או שיחכה לQUAD של AMD? תודה מראש

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Idan Yoffe,

אהלן, אני רוצה להרחיב את הזיכרון RAM במחשב כרגע יש לי 2 סטיקים כל אחד של 2GB של Kingstone DDR3 1333Mhz חיפשתי משהו ומצאתי את זה: http://ksp.co.il/?select=.1038..392..158..166..347.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=16375&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= זה יתאים לי? בדקתי שזה אותה סדרה ושניהם CL9 זה הלוח אם שלי ואלה הזיכרונות שיש לי כרגע:

11. כרגע יש לי את המפרט הבא: Intel pentium 4 3.0 Prescott 32 bit Asus לא משנה כרגע הדגם 2*512 DDR גם לא משנה המהירות והחברה אני לא מעוניין לקבל ביקורת על המפרט או הצעות אחרות למפרט וכו' אלה אני רוצה שתתמקדו בשאלה שלי מה יותר משתלם מבחינת ביצועים (לא מבחינת תשלום) ל 4-5 השנים הקרובות מעבד 32 ביט או 64 ביט (אני לא מעוניין בשידרוג במשך 4-5 השנים הקורובות) במקרה ואני לקוח 64 ביט אני חייב לקחת לאוח אם אחר וזיכרונות DDR2 שכל זה + תוספת של 90$ אז מה יותר שווה להוסיף את ה 90$ (שאין לי בעיה להוסיף) וקחת 64 ביט או להישאר אם 32 ביט? אני חוזר שוב אני לא מעוניין בתשובות כמו קח 32 אחרי שנה תשדרג אני לא מתכוון לשדרג/להחליף/לקנות מחשב חדש או חלקים בודדים (רק אולי כרטיס מסך) במשך 4-5 שנים הבא…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום לכולם, אשמח אם תעשו לי קצת סדר: א. i7-9XX תושבת 1366 צ'יפסט X58 ב. i5-7XX + i7-8XX תושבת 1156 צ'יפסט P55 ג. i3-5XX + i5-6XX תושבת 1156 צ'יפסט H55, H57, Q57 מה אמור SandyBridge להחליף? ומה לגבי השאר? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אם תראו הודעות אחרונות שלי הייתה לי בעיה עם ההארדיסק ועדיין נמשכת A disk read error occurred לפני שאני מעלה את הווינדוס ולא נותן לי להעלות וכשאני אני לוחץ ריסט זה שוב קורא שאני מוציא את הכבל IDE מההארדיסק ומחזיר חזרה לפעמים זה מסתדר ולפעמים לא. ניסיתי לשים כבל שהיה לי מפנטיום 3 ועדיין זה לא עזר שמתי לב גם שהכבל לא מתלבש כמו שצריך על היציאה של ה IDE שעל הלוח אבל הוא עבד כשקניתי את המחשב, סטירה לא? אולי משהו נדפק? בקיצור בזיגזג אמרו לי שהבעיה כנראה שההארדיסק מת והוא עובד מדי פעם אבל בתוכנה של WD זה לא הראה שום בעיות עכשיו צריך קצת כוח כדי להכניס את הכבל ל IDE כי הוא לא מתלבש משהו אז נשבר הצד של הפלסטיק הירוק ועכשיו אי אפשר לחבר לשם כלום הלוח הוא ABIT NF7-SL ויש לי עליו אחרי…

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. הסלרון יושב על לוח שאין לי מושג איך אני יודע של מי החברה, והפנטיום3 יושב על לוח של אינטל. ויש לי 2 כרטיסי מסך, אחד GEFORCE 32MX הישן ואחד ATI נדמה לי 2. אז איזו קומבינציה תתן לי את המחשב הכי טוב?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום לכם יש לי הזדמנות לקנות שרת זה עם מעבד 12 ליבות AMD 2.3GH AMD Opteron 6176 SE לוח זה http://www.asus.com/Commercial_Server_Workstation/KGPED16/#support_QVL אני צריך את המחשב למשחקים יחובר לו כרטיס מסך HD 7900 שאלות : 1. האם השרת יעבוד טוב יותר ממחשב 8 ליבות עם OC ? 2. האם שרת יכול לעבוד כמו מחשב ? עם WIN 7 64 ? 3.האם משהו כאן רואה קשיים בהפעלת שרת ? חסרונות או יתרונות 4.בלוח יש מקום ל-2 מעבדים האם בהפעלת 2 מעבדים אנ י מכפיל את הכוח ? 5.הזכרון מוגבל עד 1333 MHZ 6. מצורף בינצמארק http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Opteron+6176+SE&id=1568

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by CoBrA-MaN,

שלום לכולם כבר כמה זמן שאני רוצה לקנות מחשב חדש ההתלבטות שלי אם לקנות או לא נובעת מכך שהבנתי כי עדיף לי לחכות עד שיצאו יותר מפרטים מבוססי AMD 939 השאלה היא אם הדבר באמת מוצדק ובאמת עדיף לי לחכות.. או לקנות עכשיו מחשב ? אם אכן עדיף לחכות, אני אודה לכם אם תתנו לי הערכה מתי המפרטים מבוססי ה AMD 939 יכנסו לשוק בצורה מאסיבית יותר ע"מ שתהיה לי הערכה - עד מתי לחכות תודה לכל העוזרים!

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by ROTFL,

ראיתי היום סופסוף לוחות SLI NFORCE4 זמינים בארץ. רשום שם בלעדי, ניסיתי לאתגר את ההכרזה הזו אבל מסתבר שכרגע באמת רק שם יש את זה. אז לכל מי ששאל, חיכה וציפה - בבקשה: http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=2626&catcode= נראה מדהים ומחיר הרבה פחות גרוע ממה ששיערתי...

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by bati6,

אני לא יודע אם זה הפורום הנכון לשאול את זה. אני רוצה להבין משהו ואני משתגע, כל הmb gb מה ההבדל בין גודל ומהירות? נגיד כרטיס מסך המהירות שלו היא 1700 ג'יגה וכרטיס זיכרון הגודל שלו הוא 16 ג'יגה, זה אותה משפחה אז למה פה מדברים על מהירות ופה על גודל? או למשל מהירות של מעבד וכו'...... אני קצת לא יודע להסביר מקווה שהבנתם, אשמח להסבר למי שיש כוח או לפחות לאיזה מדריך נורמלי כי לא מצאתי באינטרנט

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by ron56,

יש לי מחשב פנטיום 4 לוח MSI PM8Z/3-V S775 800 MHZ THZV איזה זיכרון מתאים ואיזה גודל למחשב כזה האם יש קשר בין הזיכרון למהירות האינטרנט תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by g-a-l,

מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין שני הלוחות הללו ניכנסתי לאתר של אזוס ולא הבנתי מה ההבדל בינהם http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1347&modelmenu=2 http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1520&modelmenu=2 מה שכן הבנתי שבאחד מהם יש לוגו של וינדוז ויסטה תודה לעונים

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by k22,

יש לי מעבד E6400 וכרטיס מסך 7600gt של אסוס ו2 ג'יגה זיכרון מכיוון שהמשחקים לא עולים חלק ואפשר לשחק ברזולציה נמוכה רק רציתי לדעת אם אני יחליף כרטיס מסך אז זה ישפר את הביצועים או שצריך גם מעבד חדש? כרגע אני חיל ואין לי הרבה כסף אז אני צריך לדעת אם לחסוך למחשב חדש או שאפשר יהיה לשפר רק בכרטיס מסך ולחסוך כסף למעבד

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. ברצוני להרכיב מחשב עם מעבד intel Core i3, שישמש בין השאר גם למישחקים ברמה בינונית. כחסיד של לוחות GIGABYTE, חיפשתי לוח מתאים ולא הכי יקר. הוצע לי לוח GA-P55-US3L, שעולה 520 ש"ח. קיים גם לוח GA-P55-UD3L, שעולה בערך אותו דבר נראה כי ההבדל היחידי בין 2 הלוחות הוא שבלוח עם האות D כל הקבלים הם SOLID STATE, ואילו בלוח עם האות S רק הקבלים שסביב תושבת ה-CPU הם כאלה (כלומר שלוח ה-D עדיף) אבל... הפתעה! כשנכנסים למיפרט של 2 הלוחות האלה מתברר שה-CHIPSET הוא H55, ולא P55 כפי שעשוי להשתמע מן השם של הלוחות (וידוע ש-GIGABYTE, חוץ מלבלבל אותנו עם כל מיני סיומות, תמיד מקפידים שהשם של ה-CHIPSET בשם של הלוח יהיה מדוייק) ובעצם העניין של הסיומות קיים בכל הלוחות, גם ASUS ו-MSI ושאר יצרנים משחקי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by shu sha,

טוב אז בלוג'יק יש כל כך הרבה חברות לזכרונות ואני לא כל כך יודע מה הכי אמין ולא מבין בתזמונים וביחסי העלות\מחיר של זכרונות אילו מהבאים הכי יתאים לי למחשב AMD בלי OC: מחיר\חברה A-DATA - 540 GEIL - 545 KINGMAX SUPERRAM - 549 KINGSTON - 577 PDP - 541 HYNIX - 515 SAMSUNG - 535 SUPERTALENT - 569 TWINMOS - 585 טוב הייניקס הכי זול השאלה אם הם אמינים והבנתי שיש כרטיסים של חברות מסויימות עם מאפיינים מיוחדים האם זה נכון ועד כמה זה משמעותי... הבנתי למשל שלזכרון של גייל יש קירור(???) כל הזכרונות הנ"ל הם 512מב ו400מהצ... כאמור אני לא עושה אובר קלוק דעות עצות חוות דעת ותגובות מנסיון אישי הכל יתקבל בברכה תודה

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Iv0ry,

מי יותר חזק? בדקתי בגוגל ולפי המבחנים הם די דומים 6.6 לעומת 6.5 אבל במבחן מסויים המעבד e5450 ניצח פי שתיים - passmark

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by SABONIS,

אז ככה: אני מתכוון לקנות את המארז הזה: http://www.antec.com/us/pro_details_enclosure.php?ProdID=90510# יש לי לוח אם של אינטל INTEL D845PESV. בדף של המארז http://www.antec.com/specs/plusview1000amg_spe.html רשום בלוחות אם STANDARD ATX, האם זה אומר שהלוח אם שלי לא יתאים? הלוח אם צריך להיות במידה של ATX? אני מפחד שהברגים לא יתאימו במארז ללוח אם שלי... איך אני יכול לדעת שהם מתאימים? ובכלל, האם כל לוח אם מתאים לכל מארז? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.