עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. מאוד נהניתי לקרוא אותה אגב בגירסאות החדשות של הלוח ניתן להגיע ל-MCH=1.85 ול-FSB=500

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

כמו שהזהרתי בעבר אנשים מדברים, שבהתחלה לא כ"כ האמינו לי, אני מזהיר פעם נוספת מפני בעיה חדשה שכבר התעוררה במספר מקומות בחו"ל: כרטיסי מסך של חברת MSI מסדרת הTI4400(לא בטוח אם זה גם בTI4600) סובלים מבעיות תאימות עם מספר מצומצמם של לוחות-אם, בעיקר כאלו של Gigabyte. בעיית התאימות לGigabyte הינה אחת מהבעיות הראשיות של הכרטיסים האלה בפרט, וכרטיסי הGeforce 4ti בכלל. זאת, מיכוון שלוחות-אם של ג'יגה-ביט משתמשים בטכנלוגיית Dual-BIOS(שלא תמיד עובדת גם כך), אשר "לוקחת" משאבים מהגשר הצפוני שאחראי גם על התקשורת עם חריץ הAGP. הצ'יפסט, בין אם זה KT266A או KT333, פשוט לא מצליח לטפל בכל מספר הבקשות, הן של הBIOS הדואלי והן של כרטיס המסך, ומתחיל לחרפן את תהליך הPOST והBOOT, לפני שאפילו מערכת ה…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. אף אחד לא סוקר את זה כמו jay - בהחלט מעניין כל אותן תובנות שיש לו במהלך הסקירה וכפי שהוא מציג זאת. מזכיר לכולנו שבניגוד להרבה סוקרים ברשת, jay מדופלם בעולם ה- IT וזה היה מקצועו כשכיר לפני שנעשה לסוקר עצמאי ביוטיוב:

4. Started by zeev121,

שלום, לאחרונה רכשתי כרטיס זיכרון מסוג: Kingston 4GB KVR16N11S8/4. הרכבתי את הכרטיס, אבל יש צפצופים מהמחשב. נסיתי להוציא את הכרטיס הישן ולהרכיב רק את החדש, אבל המחשב מגיע לשלב שהוא קוראים את הזיכרון ומפעיל את עצמו מחדש. האם הכרטיס זיכרון לא מתאים או שהרכבתי אותו לא נכון? זה המפרט של המחשב שלי:

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  5. Started by ImAllMostAwake,

ההתלבטות היא בין אופציה א' לאופציה ב' שהמערכת מבוססת Intel Core i7-3930K עם 32GB RAM וכרטיס Quadro 4000 2GB GDDR5 DX11 2xDP DVI PCI-E, לא כל המפרט מגובש עדיין אופציה א' זה הכרטיס הזה UD5 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4049#ov שבא עם 8 סלוטים לזכרון ואני הולך לשים שם 4GB 2400MHZ/2133MHZ אופציה ב' זה הכרטיס הזה UD3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4050#ov שבא עם 4 סלוטים לזכרון ואני הולך לשים שם 8GB 2133MHZ שראיתי רק פה בערכה בנתיים אלא אם כן יהיה משהו אחר http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-memory&db27455=521372&db27456=1140414&db27457=2616577 אני לא בטוח לגבי תמורה למחיר ומה עדיף לשים אז אני אשמח לקבל עי…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Boomer,

עד לפני כמה חודשים (אולי אפילו עדיין) אמרו שצריך 512mb RAM רק בשביל להריץ את כל המחשב על זיכרון פנימי בלי זיכרון וירטואלי. עכשיו במשחק מאפיה למשל, אחרי כמה זמן של משחק יש לו לפעמים תקיעות ממש ארוכות (בקטעים שנוסעים ברכב) שהוא טוען בהארדיסק. לפי מה שהבנתי זה בגלל שהוא משתמש בזיכרון וירטואלי יותר מדי - בדקתי פעם אחת באמצע המשחק (Alt+Tab) וראיתי שכמעט כל הזיכרון הפנימי בשימוש (איזה 5-20 מ"ב פנויים) והזיכרון הוירטואלי בשימוש הוא-700 מ"ב!!! איך כזה דבר יכול לקרות??? 256mb DDR לא מספיק בשביל להריץ משחקים חדשים על הפרטים הכי גבוהים???

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by jeyjey,

שלומות לחבר שלי נשרף משהו במחשב ואנחנו לא יודעים בוודאות מה זה... כשהדלקנו את המחשב היה ריח של שרוף ועם הזמן התחיל לצאת עשן מהלוח ממש קרוב לזכרונות, חוץ מזה גם ראיתי ניצוץ קטן מתחת לזכרון הוצאנו את שני הסטיקים שהיו קרובים יותר למקור העשן והשארנו את הסטיק הרחוק וזה קרה שוב אחרי שפירקנו את הלוח ראיתי ממש מתחת לסלוטים של הזכרונות כזה חלק שחור שמולחם ללוח אם, הוא היה קצת עקום ולא ישר כמו השני שהיה לידו אני כמעט בטוח שזה הלוח אם אבל אני לא רוצה שהוא סתם יזרוק כסף על לוח חדש כשהבעיה לא בלוח אם... מישהו יכול לעזור?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. מחפש לוח אמ לגיימינג ולאובר קלוק עד 1K רייד - בהחלט תוספת שמתקלת בברכה fw- לא נחוץ כרגע אבל אם יש אז גם מתקל בברכה שיכיל כמה שיותר פיצ'רים העדפה טבעית לאסוס [יש סיבה מיוחדת שלא? ] הולך להתחבר q6600 2*1G 800mhz xms 250g *2 8800gt בתדוה מראש חברים junior_mg ליאור

• 43 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by rtr,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113639&highlight=Kentsfield תהנו.. אני לא הבנתי דבר אחד.. הלוח באמת מוגבל ל1300MHZ FSB ?!?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by ofer40,

נתקלתי באצתר הזה שמוכר זכרונות Transcend בזול ורציתי לדעת אם זו חברה מכובדת ואמינה ולא משהו ג'נרי. http://www.edigital.co.il/edigital/product.aspx?p_id=3401 אמנם אני יכול לקנות ב 416 זכרונות של CORSAIR בתשלום אחד אבל פה אני יכול ב 2 תשלומים שזה יכול לעזור לי קצת בהוצאות החודשיות. אז מה דעתכם זו חברה טובה? לפי האתר שלהם נראה שזו חברה רצינית לזכרונות: http://www.transcendusa.com/Products/MEMList.asp תודה

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by le011,

היי בנעה מצויין שני גירסאות של AMD64 VENIC-אחד בקופסאה מקורית -והשני ללא וללא קירור מקורי. כמו כן מצויין שם שהמהירויות של שני המעבדים שונים-בקופסה 2000 והשני 1800. http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3524&catcode=386 http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3721&catcode=386 האם זה נכון ןהאם זה שווה 120 שקל נוספים לטובת המעבד בקופסה? תודה

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by nec_000,

או בעצם קבורתו בעודו בחיים, יהיה הניסוח המתאים יותר. הסוקר המפורסם joker productions החליט להעמיד לשיפוט הציבור את ההדגמה הבאה: מצד אחד ניצב אינטל 9900k ספינת הדגל החדשה ביותר, זו שמחירה כידוע מרקיע שחקים = 580$ , אל מול מצד שני ריזן 2700x החוצפן שמחירו העממי חונה על 310$ (או בקיצור מחצית מהקודם). זהו פער דרמטי כן (יחס של פי 2 מחיר בינהם). הסוקר עשה משהו מעניין: א. גם הריץ את שני המעבדים בתדר ברירת המחדל שלהם, בו על כל 8 הליבות האינטל 9900k עובד על 4.7Ghz בשעה שהריזן עובד על 4Ghz הבסיסיים. הסוקר רצה להדגים מקרה כזה, שמובטח כי כל משתמש יוכל לשחזר בביתו בלי להתאמץ. ב. גם שידך את כרטיס המסך ספינת הדגל הכי חזקה שיש כיום בש…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by modding,

היי לכולם, אני רוצה לרכוש מתאם כזה: Lycom DT-120, PCIe 3.0 x4 Host Adapter for M.2 NGFF PCIe SSD for desktops ובנוסף גם ssd כזה: Samsung SSD 950 PRO 512GB NVMe M.2 PCI-Express 3.0 Internal MZ-V5P512BW ואמרו לי לבדוק אם הלוח אם שלי תומך: NVMe M.2 PCIe 3.0 version הלוח אם שלי הוא: gigabyte GA-EX58-UD3R תודה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by omrit,

המאוורר של הקירור למעבד שלי שבק. אני רוצה לרכוש מאוורר חלופי. האם כל מאוורר PWM יעשה את העבודה? האם אני חייב חיבור של 4 פינים? חיבור של 3 פינים עם מתאם גם כן יתן שליטה של הלוח על מהירות המאוורר? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by kobibo,

רוצה לרכוש מחשב שיהיה בעיקר למשחקים אך גם לעיתים לקידוד סרטים . למה עם AMD לא ניתן לקודד סרטים ? או מה קורה עם מקודדים סרטים עם AMD ומה אם מקודים עם INTEL ? בסרטים יהיה ניתן עם AMD לפחות לצפות ?

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by BA,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב. אני מתלבט איזה לוח אם לבחור. אני מעוניין בלוח אם ל AMD, עם יכולות אוברקלוקינג טובות ומכפלה פתוחה. מהמלצות ששמעתי הלוחות של EPOX הם המתאימים ביותר. אז רציתי לשאול, איזה לוח אם מבית EPOX הכי מומלץ? מבוססי ה KT-400 כמו ה EP-8K9A או מבוססי NForce2 כמו ה 8RDA+ ? האם כל הלוחות האלה באים עם מכפלה פתוחה?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by iveco,

תמיד חשבתי שה REAL TEMP נותן TJMAX " לא מדוייק בעליל " ולא התייחסתי ברצינות לתוכנה , אבל מה ? נכנסתי לאתר של אינטל וראיתי משהו וחשבתי שאני רואה לא טוב או מדמיין , בדקתי טמפרטורות ומה קראתי ? שה TJMAX של G2020 זה 105 מעלות ? אתם רציניים אינטל ? איך יכול ? המעבד רק יגיע ל 80 מעלות הוא יעלה עשן זה לא מעבד של מחשב נייד אין מצב שמעבד של מחשב נייח יגיע לטמפרטורות כאלה , איך יכול להיות שהתוכנה REAL TEMP יודעת במדוייק את ה TJMAX של ה G2020 של אינטל , 105 מעלות מדוייק כל הזמן חשבתי שזה חרטה . אז לפי האתר של אינטל אני יכול לגלוש חופשי ב 80 מעלות לא ? יהיה לי פער של 25 מעלות מהמקסימום , אין מצב נראה לי זאת טעות .

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Iv0ry,

האם זה מסוכן לשנות אפשרות זו בלוח שלי ?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  19. Started by T-man,

יש סיכוי שאני אקנה זיכרון והוא לא יעבוד אצלי? יש לי מקום לשים אותו על לוח האם. איזה זיכרון של 512MB הוא הכי טוב לדעתכם? יש יותר מ- 512 על "מקל" אחד? תודה מראש

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by kobi_sion,

מתברר שעשו בדיקה בתום http://www.tomshardware.co.uk/turbo-boost-turbo-core-six-core,review-31958.html מעלה שאין יתרון יחסי לאינטל למעט היתרון היחסי בעליות לרעת אינטל תקנו אותי אם אני טועה !

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by orentz,

שלום המחשב שלי נורא איטי לא מסוגל לעשות אפילו שני דברים במקביל המעבד שלי הוא quad q8300 לוח אם של gigabyte p43 וזיכרון 2gb ddr3 זה נראה לי מוזר כי המחשב הקודם שלי היה עם מעבד 2 ליבות ולא היתה לי בעיה כזאת

22. לפי מה שאנחנו יודעים הארכיקטורה "קור" (קונרו) תשומשש עד 2008 ואז יבוא ארכיקטורה חדשה (כל שנתיים 2006-2008) והיא כמובן 0.65 ננומטר. (כנראה יהיה מעבד קונרו גם ב 0.45 ב2007) אחרי הקור תבוא "נחלם "(עדיין אין שם למעבדים לפי מה שידוע לי) הוא כנראה יכנס לשוק ב2008 בייצור של 0.45 ננומטר . (כנראה יבוא גם ב 0.32 ב2009) אחרי "נחלם יבוא "גשר" ב2010 בייצור של 0.32 ננומטר . לכתבה: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20060428162855.html

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by etgar818,

שלום, אני צריך עזרה בבחירת מעבד אבל מאחר ויש לי לוח אם עם socket 1155 המאוד בעייתי בכל מקרה אם צריך אז תגידו גם לוח אם התקציב שלי זה 2000 שקל אבל אני לא מחפש להוציא סתם כסף. המטרה היא גיימינג של הדור הזה והבא תודה לעוזרים נ.ב. כרטיס מסך gtx 980 אם זה חשוב

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Rbix,

שלום לכולם, נאמר לי שהלוח אם gigabyte ga-ex58-ud3r צורך חשמל בצורה מוגזמת ולכן כדאי להתרחק ממנו כמו אש. האם זה נכון? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים