עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nec_000,

או בעצם קבורתו בעודו בחיים, יהיה הניסוח המתאים יותר. הסוקר המפורסם joker productions החליט להעמיד לשיפוט הציבור את ההדגמה הבאה: מצד אחד ניצב אינטל 9900k ספינת הדגל החדשה ביותר, זו שמחירה כידוע מרקיע שחקים = 580$ , אל מול מצד שני ריזן 2700x החוצפן שמחירו העממי חונה על 310$ (או בקיצור מחצית מהקודם). זהו פער דרמטי כן (יחס של פי 2 מחיר בינהם). הסוקר עשה משהו מעניין: א. גם הריץ את שני המעבדים בתדר ברירת המחדל שלהם, בו על כל 8 הליבות האינטל 9900k עובד על 4.7Ghz בשעה שהריזן עובד על 4Ghz הבסיסיים. הסוקר רצה להדגים מקרה כזה, שמובטח כי כל משתמש יוכל לשחזר בביתו בלי להתאמץ. ב. גם שידך את כרטיס המסך ספינת הדגל הכי חזקה שיש כיום בש…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by bennyriz,

השאלה היא כזו.. איזה לוח אם עדיף ? במידה ומדובר בלוח עם פיצרים זהים ומחיר זהה, האם יש חברה שנחשבת בשוק יותר טובה ואמינה ? אני יודע שזו שאלה די כללית אבל סתם מעניין אותי הרשום שנוצר לגבי כל חברה אצל הציבור שמשתמש בה.. תשובות כמו לחברה זו או אחרת יש פחות בעיות מוכרות עם חומרה שקימת בשוק, או לזו יש יותר עידכוני BIOS שפותרים בעיות יתקבלו בברכה.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by huber,

אם הייתם צריכים לבחור במעבד 10700 (ללא ה K) אל מול ה 10600K כששניהם באותו המחיר, מה הייתם לוקחים ולמה? https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199316/intel-core-i7-10700-processor-16m-cache-up-to-4-80-ghz.html https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199311/intel-core-i5-10600k-processor-12m-cache-up-to-4-80-ghz.html

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  4. Started by jambo222,

נגיד שאני אלך על כרטיס מסך R9 390 המפיץ חום. לכרטיס הנ"ל יש 3 מאווררים שמסלקים את החום לחלל המארז. לוח ,האם ,הזיכרונות , המעבד וחלקים נוספים חשופים לאווירה החמה הזאת ועובדים בטמפ' גבוהה. והשאלה האם החום הנ"ל מגדיל את הבלאיי של הרכיבים במחשב ?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אם יש אפשרות למהירות לוח 1333 ומעבד C2Q (8200) זה יהיה נחמד כל תוספת רק תועיל יש לי 2G זיכרונות וכרטיס מסך 4670 תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אני משדרג פנטיום III 500 (שאר הפרטים במפרט). אני מעוניין להשקיע כ 1000 ש"ח (מקסימום!!) בעניין. השידרוג יכלול אך ורק לוח אם ומעבד...(ואולי גם ספק כח אבל רק בעוד כמה חודשים). אני לא אתעסק באוברקלוקינג בכלל (מיציתי את העניין עם ה 575@500 ב 2.05v האחרון ). העניין היחיד שמעניין אותי הוא יציבות\אמינות ורצוי גם ביצועים עדיפים. האם משהו יודע איזה לוח הוא המתאים ביותר למעבד הנ"ל...?? נ.ב : יש לי בקר Promise שמאפשר עבודה ב ATA 66. תודה מראש HF

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. http://www.vr-zone.com.sg/?i=1641&s=1 Winbond BH4

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. אני צריך המלצה ללוח-אם שתומך במעבד INTEL מסדרת ה 900 (סדרת כפולי ליבה)... התקציב הוא עד 1500 ש"ח (אבל רצוי כמה שיותר זול אבל גם שיהיה טוב) *מעוניין רק בסדרת ה NFORCE 4 של NVIDIA ורצוי מאוד של ASUS!!! אם אפשר גם לינקים...

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. אני כרגע מתלבט בין קניית מערכת מבוססת I7 לקניית מערכת CORE 2 QUAD משתלמת (יחסית). אני מחפש המלצה לשלושת הרכיבים הנ"ל. המחשב יעבור O.C. , אני מעוניין בזכרונות DDR3 וכמובן מעבד QUAD.אין שום צורך בCF\SLI. אשמח להמלצות.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. המותג העסקי הנודע מבית חברת לנובו זוכה למקצה שיפורים מקיף עם דור המעבדים החדש של אינטל לכתבה

11. קודם כל המעבדים החדשים (478) הרבה יותר קטנים מהישנים (423) בערך פי 2 או אפילו יותר. קיבלתי את המעבד עם HEATSINK אבל בלי משחה טרמית. בתחתית הHEATSINK במקום בו הוא צריך לגעת עם המעבד יש מין חומר שחור כזה. אני צריך לדעת אם להוריד את החומר או לא? ואני גם צריך לדעת אם אני צריך חומר טרמי כלשהו בשביל המעבד? תודה, כמה שיותר דחוף!!!!!!!!!!!!! ??? ??? ??? ??? ???

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם! אני צריך עזרה, אני הולך להזמין מחשב מ-TMS ואני ממש מתלבט איזה לוח אם להזמין. אפשר לראות מפרט בלינק הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/cbypl8gn עוד לא החלטתי אם אני מעוניין שהמחשב יתמוך בOC (משמעות כספית של כ-340 שקל) השאלה שלי היא כזאת, איך אני יודע איזה לוח אם לבחור נסתכל על שלושה דגמים של GIGABYTE: GA-H77-D3H - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4316#ovGA-H77-DS3H - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4318#ovGA-H77M-D3H - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4388#ov אני מבין שה-M אומר שזה מיקרו, אבל מלבד החיבורים מה ההשפעה של לקחת לוח אם מסוג זה, האם זה יכול להשפיע על אופן הקירור במארז בגלל צפיפ…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אוקיי.. תראו את המפרט שלי בחתימה חשבתי לשדרג את המעבד לE5200 כמה שיפור במשחקים אני אראה? לדוגמא בCOD 5 אני משחק ופה ושם אני מרגיש תקיעות וFPS נמוך. האם שדרוג מהמעבד שלי אל הE5200 ייראה הבדלים מורגשים? וכן, הלוח שלי תומך ב45nm יש חנות ליד הבית שלי, הוא מוכן להחליף לי את המעבד לE5200 , הוא מרכיב לי ולוקח את המעבד הנוכחי שלי, תמורת 300 ש"ח .

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. לפי מה שאנחנו יודעים הארכיקטורה "קור" (קונרו) תשומשש עד 2008 ואז יבוא ארכיקטורה חדשה (כל שנתיים 2006-2008) והיא כמובן 0.65 ננומטר. (כנראה יהיה מעבד קונרו גם ב 0.45 ב2007) אחרי הקור תבוא "נחלם "(עדיין אין שם למעבדים לפי מה שידוע לי) הוא כנראה יכנס לשוק ב2008 בייצור של 0.45 ננומטר . (כנראה יבוא גם ב 0.32 ב2009) אחרי "נחלם יבוא "גשר" ב2010 בייצור של 0.32 ננומטר . לכתבה: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20060428162855.html

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by TalmoR,

המטרה - מחשב שיוכל להריץ סרטים ב hd בחצי שנה הקרובה בערך.. קצת רקע - המחשב שלי כבר בן 5 בערך, והלוח אם הלך. אני עם מעבד i5 מהדור הראשון שלו על סוקט 1156 שכבר לא מיוצר יותר מסיבות כאלו ואחרות אין לי טעם לרכוש עכשיו מחשב חדש ולכן אני רק רוצה להחיות את הקיים (שבעתיד יעבור לשימוש ההורים) לדעתי אני לא צריך מעבר ל i3 סביר ולוח אם פשוט שיהיו לו יציאות usb לפרונט של המארז ועוד איזה 4 אפילו מאחורה. אני צריך רק pci אחד לכרטיס hd5770 המטרה - לחסוך כמה שיותר. אבל מעדיף שהלוח יהיה של חברה מוכרת ואמינה תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Yosef Refaeli,

שלום אני מעוניין לשדרג את המערכת הקיימת שלי, I7 4770, DDR3 ולוח תואם של גיגה בייט למערכת בתושבת 2011-3 אני משתמש במחשב לצורכי רנדר ועבודה ומעוניין ב I7 5960X DDR4 32 GB ולוח תואם הכי פשוט מבחינת תאימות של תוכנות ומערכת ההפעלה האם צפויות בעיות כלשהם ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Ashand,

היי אני מחפש לוח אם עם בקר SAS מובנה (עדיפות לבקר LSI) שיחליף את הלוח שלי ויהיה בעל תושבת LGA775 תמיכה במעבד Q6600 וזכרונות DDR2 1066 כי אני רוצה להעביר הכל ללוח החדש (אם יש כזה) יש לכם לינקים לחנויות שמוכרות לוחות כאלו?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. ASUS ---A8N SLI DELUXE סוקט 939 תומך במעבדי כפולי ליבה ?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. מעבד Octa-Core (מעבד בעל 8 ליבות) של AMD-ATi ריבוי הליבות במעבדים הראשיים היא המצאה שדחפה ותמשיך לדחוף את הסטנדרטים של הביצועים כלפי מעלה. יכולת העיבוד המקבילי של מעבדים מרובי ליבות יעילה ביותר עבור משתמשים שמרבים להשתמש בכמה תוכנות כבדות בבת אחת או לתוכנות אשר מנצלות את ריבוי הליבות לצורך הפקת ביצועים טובים יותר. מעבדים בעלי שתי ליבות עיבוד כבר נפוצים מאוד (מעבדים כגון Athlon X2, Pentium D ו-Core 2 Duo) ואף מעבדים בעלי 4 ליבות מתחילים לכנס אל השוק, אך כנראה זה לא מספיק. כבר במחצית הראשונה של השנה הבאה AMD מתכוונת להוציא לשוק את המעבד-Shangai, מעבד המבוסס על שיפור מיקרוארכיטקטורת ה-K10 ומיוצר בטכנולוגיית ייצור של 45NM. נפח זיכרון ה-Cache L3 ומהירות השעון של המעבד יוגדלו.…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. הלוחות של gigabyte מצוינים ,אבל הלוחות הטובים שלהם יקרים למדי ואני מחפש תחליף הולם אבל מעט יותר זול ללוח כמו p35-ds3 רעיונות?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שלום אנשים,אני מתלבט בין שני סוגים של מעבדי AMD מה עדיף להשקיע יותר על מעבד שעובד ב- 65NM בשביל הטמפרטורה הנמוכה שלו, או ללכת על מעבד עם 2 מגה זיכרון נדיף. יש דגם שהוא גם וגם אבל הוא יקר לי. תודה!

• 34 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by nec_000,

חדשות טריות מהיום, AMD הולכת לעשות איזה refresh למעבדיה. האם טמון בהם איזה סוד כמוס שמאפשר לחלץ יותר ביצועים ? דגמי 3900XT ו- 3800XT וגם 3600XT בדרך לצרכן. עד ה- 16 ליוני נדע מה שונה בהם. אך בנתיים ניחושים/הערכות ברשת מדברים אולי על הוספת ליבות ותדרי פעולה בעקבות שפור הייצור. 3900XT יהיה (אולי) 14 ליבות, 3800XT יביא (אולי) 10 ליבות, ו- 3600XT יהיה (אולי) binned chip עם תדרים גבוהים במיוחד. *יודגש כי מדובר בהערכות בשלב זה. https://wccftech.com/amd-ryzen-9-3900xt-ryzen-7-3800xt-ryzen-5-3600xt-matisse-refresh-desktop-cpus-confirmed/ https://videocardz.com/newz/amd-to-announce-ryzen-9-3900xt-3800xt-and-3600xt-on-june-16th

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by dafa,

שלום, הזמנתי מחשב חדש, שמהפרט שלו מבוסס בעיקרו על המלצות של חברים והפורומים כאן מעבד Athlon 64 3800X2 D.C AM2 AMD לוח אם MSI K9N NEO 940 AM2 AMD 2 זכרונות שכל אחד 512MB DDR2 667Mhz את הזכרונות המליצו לי לקנות Kingston, אבל בחנות לא שמתי לב ולקחתי ceon. עדיין אפשר להתקשר ולבקש שיחליפו. אין בעיה להוסיף כסף בשביל זה. האם לבקש kingstion או להישאר עם ceon? תודה

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אני קונה מחשב חדש לאחותי הקטנה שיתבסס על i5 4440 ואני תוהה איזו ערכת שבבים אני באמת צריך , המחשב תכלס לצרכים בסיסיים וקצת משחקים , ברור לי שבחירת הלוח אם או הציפסט לא באמת משפיע על החלטות אלו,אבל בגלל שזה מחשב לאחותי הקטנה אני לא בטוח מה כדאי h81 או b85? אני באמת צריך כל מני פיצרים שבאים בb85 או שלהסתפק בפשוט יותר? זה גם שאלה כלכלית כי יש הבדל בכל מני מקומות שאפילו לפעמים בין 50-100 שקל

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by jeyjey,

שלומות לחבר שלי נשרף משהו במחשב ואנחנו לא יודעים בוודאות מה זה... כשהדלקנו את המחשב היה ריח של שרוף ועם הזמן התחיל לצאת עשן מהלוח ממש קרוב לזכרונות, חוץ מזה גם ראיתי ניצוץ קטן מתחת לזכרון הוצאנו את שני הסטיקים שהיו קרובים יותר למקור העשן והשארנו את הסטיק הרחוק וזה קרה שוב אחרי שפירקנו את הלוח ראיתי ממש מתחת לסלוטים של הזכרונות כזה חלק שחור שמולחם ללוח אם, הוא היה קצת עקום ולא ישר כמו השני שהיה לידו אני כמעט בטוח שזה הלוח אם אבל אני לא רוצה שהוא סתם יזרוק כסף על לוח חדש כשהבעיה לא בלוח אם... מישהו יכול לעזור?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים