עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by 12Anarchy,

היי, קצת רקע: מחזיק במקבוק פרו M1 (13.3) שמשמש אותי נהדר באופן יומיומי. בגלל לימודי מדמח נדרש להחזקת PC בנוסף, יש מחשב ישן של ASUS שעובד בסדר גמור, מדובר בדגם X407UA עם מפרט די בסיסי של I3 דור 7(!), 16GB RAM DDR4, 512SSD. בא לי לשדרג את הלפטופ הזה במה שנקרא אפס מאמץ, גגלתי קצת באתרים ונתקלתי בחברת AKEMY שמחזיקה לוח-אם משודך למעבד I7 שאמור על פניו להתאים לדגם המחשב הזה. מצרף קישור (מקווה שמותר): https://www.aliexpress.com/item/1005003445071828.html על פניו, עם קופונים וכד' מדובר בקנייה של כ200$ שתחייה את המחשב ותהפוך את העבודה עליו למעט יותר זורמת. משתעשע ברעיון להזמין אחד לניסיון. שווה משהו בעניכם? מדובר בעבודה בס…

• 0 תגובות
    • 378 צפיות
  2. היי ,אני מזמין מחשב חדש ... ואיני מעוניין להוציא עוד כסף על כרטיס מסך ,כי אני כמעט ולא משתמש למשחקים כרגע... השאלה שלי האם הלוח הזה סוחב את ויסטה פרמיום כולל ה AERO בצורה טובה ? עפ"י האתר של גיגהבייט הוא אמור לעשות זאת... השאלה איך זה עובד במציאות ?

• 0 תגובות
    • 377 צפיות
  3. Started by NETANELKOREN,

שלום. אני רוצה לשאול שאלות לגבי הורדת מחירים. 1.מעבד שמחירו 1800 ש"ח בעוד 5 חודשיים כמה הוא יעלה 2.לוח-אם שמחירו 1200 ש"ח בעוד 5 חודשיים כמה יעלה 3.כרטיס מסך במחיר של 1400 ש"ח בעוד 5 חודשים כמה יעלה 4.מארז שעולה 900 ש"ח בעוד 5 חודשיים כמה יעלה 5.זיכרונות שעולים 1200 ש"ח בעוד 5 חודשיים הם יעלו תודה רבה

• 2 תגובות
    • 377 צפיות
  4. אהלן, אני זקוק למידע על תרגום הכתוב על המעבדים של אינטל כל מידע יהיה טוב תודה מראש, איתי

• 0 תגובות
    • 377 צפיות
  5. ישנן בו חריצי הרחבה עד 4 זכרונות ע"פ מה שהבנתי (גם כאן בפורום) אי אפשר להוסיף זיכרון DDR2 ללוח הנ"ל האם כדאי להשקיע בהוספת זכרונות DDR? ובייחוד ,אם הבנתי נכון, שהמהירות של החדשים תהיה כמו של הישן? המחשב שלי (2.6 G מעבד) זוחל נורא....

6. Started by Spider - Mike,

כמה לדעתכם שווה לשלם בעבור : ddr 400 256x2 ?

7. תוצאת Geekbench טרייה מעניקה לנו מבט אפשרי ראשון על דגם עתידי בכיר של המחנה האדום למחשבים נידיים - Ryzen 9 7845HXלכתבה

8. צפו ל-24 ליבות עיבוד פיזיות, לראשונה בשוק המחשבים הנידיים - עם תדר שיוכל להגיע עד 5.4GHz בחלק מן המקריםלכתבה

9. הדגם הזול ביותר עם טכנולוגיית זכרון המטמון הייחודית יהיה זמין לרכישה החל מה-7 ביולי - עם כוכבית משמעותית שעלולה להפוך אותו לבלתי רלוונטי עבור כל מי שנמצא מחוץ לצפון אמריקהלכתבה

10. Started by SilentBob,
    • 0 תגובות
    • 375 צפיות
  11. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב .. הדרישות הבסיסיות של המחשב הם משחקים ואני מתכוון לקנות כרטיס מסך תומך DX10 אני קונה את הלוח הזה כי הוא במחיר סביר ויש בו כרטיס מסך מובנה ובינתיים לא יהיה לי כרטיס מסך. יש לי התלבטות בין הלוח אם הזה: ?P5L-MX s775 Conroe, 945G לבין הלוח הזה: gigabyte GA-945G-S3 בחנות שאני מתכוון לקנות יש רק את האסוס(הלוח הראשון) אז האם כדאי לקנות אותו ?

• 0 תגובות
    • 375 צפיות
  12. Started by most,

אני צריך שתמצאו לי לוח אם לסוקט A במחיר של עד 300 שקל. אל תביאו לי מ-KSP כי התקשרתי אליהם והם אמרו שאין להם ולא יהיה להם יותר לוחות אם לסוקט A.

• 1 תגובה
    • 375 צפיות
  13. שבב ה-Apple M2 Ultra לא הפתיע אף אחד בעצם קיומו - אך עדיין גורם לנו להשתאות לכמה רגעיםלכתבה

14. Started by AvtipuS,

לפני שבוע בערך המחשב שלי הפסיק לעבוד,בדקו לי את המחשב ואמרו לי שהלך הלוח אם [נקנה לפני קצת יותר מ5 שנים] אז אני צריך לוח אם חדש שיתאים לרכיבים הבאים: כרטיס מסך 6600GT בחיבור AGP מעבד 2.4gh [מלפני קצת יותר מ 5 שנים] זכרונות לא יודע איך זה נקרא בדיוק אבל כתוב עליהם PC2700 [סטיק אחד של 1GB,אחד של 512MB ועוד אחד של 128MB סה"כ קצת יותר מג'יגה וחצי] 2 הארד דיסקים [אחד של 160GB ואחד של 40GB] ובגלל שהלוח ישן והכוננים גם אז החיבור זה בטח חיבור ישן 1.יש לוח שנמכר שמתאים לרכיבים האלה? 2.האם כדאי להשקיע בלוח חדש שמתאים לרכיבים הישנים או שכדאי לקנות מחשב חדש? תודה.

15. אני עומד לפני רכישה של מחשב חדש לשימוש משפחתי מגוון הכולל בעיקר אופיס אינטרנט הורדת קבצי מוסיקה ואולי מעט סרטים( ללא משחקים) ומתלבט ומתחבט קשות בסוגיה הקיומית של בן לבחור במערכת מבוססת אינטל או AMD. האפשרויות שאני מעוניין לבחון באמצעותכם הינה בבחירה של מעבד אינטל E4400 ולוח Abit Fatal1ty F-190HD או הצירוף של מעבד AMD4800 ולוח ASUS M2A-VM HDMI . איזו קומבינציה צפויה לעבוד טוב/מהר יותר מבחינת ביצועים אני מבין שהלוח של אביט משמש אולי בעיקר למחשבי HTPC - האם יש בעובדה זו לפגום ביכולתו לשמש כלוח איכותי לייעוד משרדי בעיקר? אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית מהאחראים של הפורום תודה רבה מיקי

• 0 תגובות
    • 372 צפיות
  16. Started by PuMbA,

אני קונה INTEL PENTIUM D 830 ואני צריך לדעת אם הלוחות האלה מתאימים או יותר נכון הלוח הזה: http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=227&model=485&modelmenu=1

17. Started by Bingo,

תגידו מה אומר ה-D 805 או 930 ואיך אני מזהה את זה כי יש אתרים שלא רושמים את זה כמו בקייאיספי נגיד ?P4 2.8 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE? איך אני יודע אם זה 805 או 930?

• 2 תגובות
    • 372 צפיות
  18. במילה אחת - בלגן ! בשתי מילים - בלגן נוראי. במיוחד אצל אינטל. הנה סרטון שמסביר מה ולמה - https://www.youtube.com/watch?v=YwQALgE54B4 ואני שואל - מי צריך ולמי יש כוח בכל הממבו ג’מבו הזה של אינטל וכל ההתניות של מערכת הפעלה וביוס והשד יודע מה בכדי בסה”כ לקבל במעבדי 200S ביצועים שבמקרה הטוב משתווים לדור המעבדים הקודם ?

19. בעקבות פרשיית מתחי הפעולה הגבוהים ובעיות היציבות, משחררת אינטל עבור לוחות האם את עדכון המיקרו-קוד 0x129 אשר צפוי לשפר משמעותית את יציבות מעבדיה בדורות ה-13 וה-14 עבור מערכות מחשב שולחניותלכתבה

20. החל מ-Zen 2 בקצה נמוך ועד לצמד משפחות Zen 4 נפרדות בקצה הגבוה, די קשה לא ללכת לאיבוד בהיצע סדרת Ryzen 7000 למחשבים ניידים - אבל יש דגמים מתקדמים ומעניינים שממש לא תרצו להתעלם מקיומםלכתבה

21. הדגם ההיברידי היוקרתי של היצרנית הסינית זוכה להזדמנות להתפאר בכך שהוא הראשון שמביא לעולם ולישראל את בשורת הביצועים של דור ה-Core ה-13 - אך עלות התחלתית גבוהה מאוד של מעל ל-8,000 שקלים שמה את כדאיות העניין תחת סימן שאלה גדוללכתבה

22. תוצאת Geekbench עבור מחשב גיימינג מסוג Razer Blade 18 נחשפת - עם שימוש בדגם ה-HX הבכיר של אינטל בדור ה-Raptor Lakeלכתבה

23. מבולבלים בין הממשקים? באנו לעשות לכם סדר במדריך טכני להבנת תקשורות מבוססות PCI-Express בלוחות אם והשפעתן על היצע המחברים השונהלכתבה

24. הדלפות ביצועים מוקדמות מספקות מקום לאופטימיות זהירה וגם מספרות על היעדר אחת מטכנולוגיות העיבוד הדומיננטיות ביותר של מעבדי אינטל ב-15 השנים האחרונות - מה אינטל מבשלת?לכתבה

דיונים חדשים בפורומים