עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני קונה מחשב חדש ומתכוון לעשות לו OC (נניח מ-2.8 ל-3.8 או אפילו 4.0 אם אצליח) איזה תדר זכרונות מומלצים לצורך אובר קלוק למרובעי-ליבה של AMD, למשל ה- X4 630 או הפנום 2 X4 925 או 955? כרגע אני מתכנן ללכת על משהו תקציבי בתדר 1333: Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=759 האם זה יכול להגביל אותי באובר-קלוק?

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  2. Started by liav25,

מה ההבדל בביצועים בין התדרים והאם הוא גבוה או נמוך ? האם זה בריא למחשב/בכלל אפשרי שמחשב יעבוד עם שני סטיקים בתדרים שונים ? אני שואל כי יש לי כרגע זכרונות DDR2 של ג'יגה וחצי ג'יגה, אחד 533 ואחד 667.

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  3. Started by PrefaceAlumni,

האם הוא נכנס לתדר טורבו אוטומטית או צריך לקנפג משהו בביוס? מה ההבדל בין התדר הרגיל לטורבו? תודה!

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  4. Started by computer_freak,

רציתי לדעת למה אומרים ש100 מגהרץ זה לא כל כך משמעותי 100000000 מחזורים בשניה זה יכול להיות משמעותי מאוד בתדר העבודה של המעבד

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  5. Started by moshel7,

שלום לכולם רכשתי את המעבד הנ"ל וראיתי ב-CPUID שהמעבדעובד בתדר של 800MHZ ולא בתדר של 3.0 GHZ המעבד מותקן על לוח-אם GIGABYTE MA770-UD3 REV1.0 וגירסת ה-BIOS מעודכנת לגירסה F8 אני עובד עים ויסטה אולטימיט 32 וצריכת החשמל על ביצועים גבוהים האים יש משהו בביוס שצריך לשנות או שהמעבד תקול? תודה מראש לעל העונים משה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by iveco,

התדרים בסיס של אינטל מאוד נמוכים 2.5GHZ והתדרים בסיס של AMD גבוהים משמעותית 3.5GHZ R5 וכו' השאלה אם זה לא פוגע בביצועים משחקים שהתדרים של אינטל הבסיס כל כך נמוכים ? יש מלא משחקים שאוהבים תדר גבוה

7. מה אתם חושבים יציאת הi7 תשפיע על המכירים של לוחות האם והזכרנות הקיימים? הרבה? מעט?

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  8. Started by WarMachine,

ברשותי יש כרגע את הזכרון הנ"ל: OCZ EL DDR PC-3200 1024MB Dual Channel Plt Rev 2. אני מרוצה ממנו, מספק ביצועים טובים אבל בכל זאת אני מרגיש צורך בעוד ג'יגה של זכרון, הבעיה היא שהזכרונות של Ocz ידועים בתור כאלה שלא מוכנים לעבוד עם שום זכרונות של חברה אחרת ואפילו עושים לעיתים בעיות כאשר מנסים להריץ זכרונות של Ocz מדגם אחר במקביל לאלו הקיימים. לא הייתי פותח את הדיון הזה אלמלא היה ניתן להשיג פשוט את אותם זכרונות שיש לי עכשיו אך הם כבר לא ביצור לפי מה ששמעתי ולא מייבאים אותם לארץ יותר ולא משנה איפה שלא חיפשתי לא מצאתי מקום שבו ניתן להשיג אותם בארץ. השאלה שלי היא אם ניתן בכל זאת לשלב זכרון של חברה אחרת עם הצ'יפ הזה או זכרון מדגם אחר של Ocz(וכן אני יודע שבזכרונות זה בעייתי ובדרך כ…

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  9. Started by Bug,

שאלה כמה שאלות ואני אשמח אם תוכלו להאיר את עיני. האם DDR2 אומר בהכרח צורה שונה מDDR1 לפינים של הכרטיס? האם ניתן להריץ DDR2 וDDR1 יחד? האם נותן לשדרג לוח אם אשר תומך אך ורק בDDR1 לDDR2? לוח האם שלי הוא Gigabyte NForce4 GA-K8NF-9, האם הוא תומך ב DDR2? תודה

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  10. Started by moonjib,

זה נראה לי קצת הזוי שמעבד מרובע ליבתי שנחשב לאחד המעבדים הטובים ביותר בשוק (ב-tom's ראיתי שהוא במקומות הראשונים ברוב המבחנים, לפעמים גם במקום שלישי), עולה היום רק 1500 שקל, ורק 300 שקל יותר מהמעבד שקניתי לפני שנתיים (AMD Athlon 3200+ Winchester S939). אני בטוח שהוא חזק ממנו לפחות ב-200-300%. אין איזה פואנטה בדיון, אבל זה קטע כזה מעצבן ודפוק שבמפרט של 6000 ש"ח (התקציב בערך שהיה לי למחשב כשקניתי אותו) אפשר להביא מעבד כזה. והתחשב בזה שכשאני קניתי את המעבד שלי עוד היו הרבה מעבדים לפניו בהשוואות ביצועים, ולמען האמת הוא ממוצע לחלוטין. היום בכלל כבר אבד עליו הקלח, ואם היו מוכרים אותו הוא היה עולה במחיר של מנת שווארמה. כוסאומו!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. הסיבה להחלפה היא תמיכה ב USB3, Sata3 ו UEFI. המעבד הוא 955 של AMD שמומהר ל 4.1, אז חשוב שהלוח החדש יעמוד בזה גם כן. (למרות שרק העליתי מכפלה והוספתי מתח למעבד). (שאר המפרט בצד). השאלה היא אם כל העניין הזה כדאי, או שעדיף לסחוב איתו ככה עד שאוכל להחליף שילוש / פלטפורמה. תודה.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by bs315,

ערב טוב. יש לי מחשב עם לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L, ו- 2 GB זיכרון (Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12). אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ל- 4GB זיכרון. האם יש טעם לחפש עוד סט של 2x1GB במהירות זהה, או פשוט לקנות קיט 2x2GB במהירות 1066Mhz חדש? השיפור בביצועים יהיה שווה את ה"בזבוז" של הזכרונות הקיימים?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. היי, המחשב שלי סובל (או בעצם אני סובל) מאיטיות חריפה. מדובר במחשב מאד לא חדש (מעבד פנטיום דואל קור E6600 3 ghz, ראם 2 ג'יגה) מצד אחד, אך מצד שני משמש רק לאינטרנט ויישומי אופיס בסיסיים. כשאני אומר איטיות אני מתכוון לכך שלאחר זמן מה שלא משתמשים בה, לוקח מספר דקות עד שהמחשב יוצא ממוד של זחילה ומאפשר עבודה תקינה איתו, וגם אז הכל איטי למדי. פירמטתי את ההארד דיסק לפני מספר חודשים, לא שינה הרבה לאורך זמן. האם לדעתכם הרחבה של הראם תפתור את הבעייה, או שאין ברירה אלא להחליף מעבד בנוסף? תודה@!

14. היי, כיום יש לי ווינדוס 7 ו2GB ראם, ואני עובד די הרבה עם פרמייר, והגעתי למסקנה שזה פשוט לא מספיק. כיוון שאני לא יכול כרגע לשדרג שום דבר אחר, החלטתי לשדרג כרגע את הזכרונות. יש לי 4 סלוטים בלוח, 2 מהם תפוסים על ידי 2X1GB במהירות 800mhz. אם אני אקנה את הקיט הבא - Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 ואצרף אותו למה שיש כרגע, האם דווקא תחול האטה, או רק שיפור? תודה על העזרה נעם.

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  15. Started by taotao,

סיור במפעלים של ECS וצפייה בתהליך בניה של לוחות אם... תהנו.. http://www.legitreviews.com/article/525/8/ ;D

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  16. המבנה החיצוני של מפעל 36 הושלם ב 2004 ומאז AMD עוסקת בהכנסת ציוד הייצור ובהכנות לייצור של ממש ב 65 ננו מטר בתחילת 2006, נכון לעכשיו ההיתקדמות היא עלפי התכנון. כעת הוחל בייצור רכיבים בסיסיים ב 65 ננו מטר כחלק מהכנת המפעל לייצור מעבדים של ממש ב 65 ננו מטר. בנוסף AMD מכשירה מפעל צד שלישי (של חברה סינגפורית) לייצר מעבדים ב 90 ננו מטר על 300 מילימטר. מפעל 36 (החדש) נמצא בצמוד למפעל הנוכחי של AMD (מפעל 30) בדרזדן גרמניה. המפעל החדש (36) אמור החל מיומו הראשון לייצר מעבדים ב 65 ננו מטר (מתייחס לגודל הרכיבים על המעבד) על 300 מילימטר (מתייחס לגודל הפלטה עליה מייצרים את המעבדים) - ככל השפלטה גדולה יותר ניתן להפיק ממנה יותר מעבדים. מקור: http://www.xbitlabs.com/news/…

• 56 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by amitaihasnes7,

אני צריך חוות דעת של הרבה אנשים לגבי מה שכתוב כאן. אני צריך לדעת אם זה באמת נכון ומדויק, ואם אפשר לסמוך על זה. המעבר ל-65 ננומטר, עדיף מתהליך הייצור של-90 ננומטר מהסיבות הבאות: הקטנת רוחב המעגל מקטינה את ההתנגדות לזרם החשמלי. כתוצאה מכך, מתאפשרת הולכה באמצעות מתח נמוך יותר, וצריכת החשמל של המעבד מצטמצמת, כמו גם החום שהוא פולט. לחילופין, ניתן להזרים יותר חשמל ולהאיץ את מהירות השעון, בלי פריצה של מעטפת הטמפרטורה וההספק המקורית. במילים אחרות: מזעור הליתוגרפיה מאפשר להאיץ את המעבד בלי שיתחמם יותר מדי או יצרוך יותר חשמל.הקטנת רוחב המעגל גם מקטינה בהכרח את פרוסת הסיליקון עליה המעבד מודפס. במעבר לטכנולוגיית ייצור חדשה, קטנה פרוסת הסיליקון בריבוע היחס בין רוחב המעגל הקודם לרוחב ה…

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. חברים , רצ"ב מדריך מאתר מאוד נחמד (לפחות שמבינים בנינו) על הדרך הנכונה להרכיב MB (כולל כל הטעיות הנפוצות)!! חשוב לקרוא http://www.hardwaresecrets.com/article/145/1

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by udi,

אני רוצה לבדוק תאימות של זכרונות ללוח מסויים אני מתלבט בין שני לוחות GA-P35-DQ6 GA-P35-DS3P אבל הלוחות הן לא השאלה { 99% אני לוקח את השני } לשני הלוחות יש טבלת תאימות של זיכרונות אשר מוצגות האתר של GIGABYTE השאלה שלי היא מה מסמל הטור האחרון מימין עם הספרות 2 ו4 האם אין אפשרות לשים יותר מ 2 GB בלוח במהירות של 1066 { שוב כנראה שאני אלך על 800 אבל השאלה היא ספציפית לזכרונות הנ"ל של החברה הנ"ל } http://www.giga-byte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-p35-dq6.pdf [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  20. Started by IMAGUY1X,

יש לי בבית עוד מחשב ישן מאוד ומעפן בקיצור יש שמה ראם וזה של חברה קינגסטון ובמחשב שלי עכשיו של חברה מושקין השאלה הם שתיהם DDR2 אני יוכל לחבר אותו למחשב שלי ? החברה שונה אבל ה DDR אותו דבר

• 1 תגובה
    • 998 צפיות
  21. GA-8SQ800 ULTRA זה הלוח ואלה הזכרונות: Micron 256mb PC3200 צ'יפים 46V32M8

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  22. חברה בשם SMACH מצהירה כי תנצל את הדגמים המוטמעים החדשים מבית AMD בכדי לספק לנו מוצר מסקרן מאוד שלא דומה לאף אחד אחר לכתבה

23. יצרנית השבבים קידמה את השקת מעבדי ה-Skylake-X וה-Kaby Lake-X שלה באירוע המהרה אשר הניב לנו כמה וכמה שיאי ביצועים רשמיים חדשים לכתבה

24. Started by Achiron,

לפני שעתיים קיבלתי את המחשב מחדש עם ווינדוס חדש מותקן, אמנם צריך עכשיו לשים הרבה תוכנות מחדש[ממה שאני זוכר כרגע, 3 תוכנות צריבה, 3 נגני מדיה, עוד דפדפן, נטלימיטר, הפוך על הפוך, תוכנה של אולימפוס] קיצר, הרבה בלאגן. אבל המחשב רץ נהדר, לא ראיתי כזאת מהירות אי פעם. מסתבר שהטכנאי שלי דווקא יצא גדול הפעם והביא לי את הלוח אם הטוב יותר, GA-G33M-S2H http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2600 יש לו אפילו יציאות ל7.1, ואני בכלל לא משתמש ברמקולים! יש לו כ.מסך מובנה לא אדיר, אבל מריץ את AUDIOSURF וזה ישעשע אותי עוד הרבה זמן.

• 0 תגובות
    • 491 צפיות

דיונים חדשים בפורומים