מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
-
מישהוא יודע בכמה Dual-channel DDR400 (של nForce2) משפיע על ביצועי המחשב?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
מה זה נותן והאם אפשר השוואה מקבילה עם אינטל
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום. כידוע, הלוח החדש של ASUS, ה- P4T533, מגיע עם סטיק של 256 מגה זכרון RDRAM שהוא 32 ביט, כאלה שלא צריכים לבוא בזוגות. הבעיה שלי היא, מה אם אני מעונין בעוד 256 מגה זכרון ? לא ראיתי שמוכרים זכרונות 32 ביט בשום מקום, הם רק באים עם הלוח הזה של ASUS. אני לא יודע אם כדאי לקנות את הלוח הזה אם אי-אפשר לשים עליו 512 מגה של הזכרון החדש (לא הייתי רוצה לזרוק את הזכרון החדש ולקנות לו שני סטיקים של זכרון 16 ביט). אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז אני דיי חדש כאן ואני מקווה שאני כותב במקום הנכון. אז ככה... היום יצא לי לראות תמונה של לוח אם שיש לו שני מקומות למעבדים. מישהו מכון לפרט לי על זה ולהביא דוגמאות ללוחות אם כאלה(שמשווקים בארץ)? תודה מראש!
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לכולכם רק שתדעוץץץקצת להבהיר לכם כיצד פועלת מדיניות המחירים של אינטל והיבואן המרכזי בישראל הלוא הוא חברת "איסטרוניקס" הרמת אביבית. אז קודם כל תיקון קטן לידיעה: המעבדים 2.26 ו 2.2 כבר לא מיובאים לארץ, מי שמוכר אותם זה משאריות מלאי אז יתכנו מחירים גבוהים יותר ממה שאמור כי הדילרים מנסים להיפטר מהסחורה בלי להפסיד. רשמית כל המעבדים של 400MHZ החזקים לא מיובאים יותר לארץ אלא רק 1.8. המעבדים שכן ישנם הם 2.53, 2.4 ו 2.8 כולם בבאס של 533 וכולם כבר ניתנים להזמנה (2.8 עולה מחיר ראשוני של כ 3650 ש"ח). חוצמיזה סתם שתדעו, אינטל מורידה באופן קבוע מחירים כל 3 חודשים, דהיינו רבעון: בספטמבר, דצמבר, מרץ ויוני. אם אין השקה של מעבד חדש המחירים יורדים בכ 10-20 אחוזים באופן קבוע. אם יש הקשה,…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
מה התעם בזכרונות pc2700 אם גם כך ה-FSB של האתלון הוא 266 Mhz ?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! הצלחתי להבין שהאות A אחרי המעבד מסמלת שהוא עם ליבת נורתווד. מה פירוש האות B? (מופיע בטבלת השוואת המחירים באתר). בנוסף - מישהו יכול להסביר לי למה מחירי מעבד 2.4 גבוהים משמעותית ממחירי מעבד 2.53? (הגיון פשוט אומר יותר מהר=יותר כסף אבל כנראה שאני טועה בגדול...). ???
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי אתר שבו יש מדריך וידאו על איך להרכיב מעבד AMD? (או סתם אתר עם מדריכי וידאו)
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הממ... כידוע, (למי שכן יודע ;D), שני המעבדים הללו הם מתחרים ישירים. לפנטיום 4 נורת'ווד, יש 512KB ב L2 שלו כשרוחב הפס של ה L2 הזה הוא 256ביט. לאת'לון XP יש 256KB ב L2 שלו כשרוחב הפס של ה L2 הזה הוא 64ביט. כתוצאה ישירה מכך, ה Latency של ה L2 של האת'לון לוקה בחסר לעומת ה L2 בנורת'ווד, והמעבד נדרש לבזבז יותר "מחזורי עיבוד" כדי לגשת למידע אשר נמצא שם. ממבט ראשון נראה שהאת'לון נחות מאד לעומת הפנטיום 4 באספקט הזה...וזה נכון. מקריאות רבות שעשיתי ומהידע שצברתי הגעתי למסקנה היחסית פשוטה שהפנטיום 4 נשען מאד בביצועיו על ה L2, והוא חיוני לו יותר משה L2 של האת'לון חיוני לו. האת'לון מסתמך על המטמון האקסקלוסיבי אשר האפקטיביות שלו עולה על זו של המתחרה שלו, ויש לו L1 בגודל של 128K…
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
גיליתי שללוח האם שלי יש 1MB L2 CACHE(בעזרת התוכנה סנדרה) הרצתי אתCPU&BIOS INFORMATION וזה כתב לי את זה Warning W2501 : Lack of L2 cache greatly reduces performance. Install some וכשהרצתי את M.BOARD INFORNATION הוא כתב לי תוצאה מעניינת L2 External Cache : 1024kB pipeline-burst write-thru ובתוכנה CPUID לא מוצא לי את הזכרון הזה, לדעתי או שהוא לא פועל או שהCPUID(והרבה תוכנות בסגנון) לא מזהה זכרון מטמון על הלוח אם, אז מה דעתכם ואם זה לא פועל, איך מפעילים אותו? לוח אם: AX59PRO(ישן :-\) מעבד:AMD K6-2 500(ללא 128K L2)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל יש לי בעיה. יש לי כרטיס מסך וודו 4 שעובד על 3.3V וכפי שאני יודע לוחות אם החדשים יותר תומכים רק ב 1.5V עכשיו השאלה , האם יש לוחות אם שתומכים ב 3.3V וגם ב 1.5V? תודה
-
אני מודע לזה שאני NEWBE לחלוטין - ולכן כל עזרה תיענה בברכה. ניסיתי (ללא הצלחה מרובה) לעקוב אחרי כל הת'רדים ולמרות שהם נורא מעניינים הרבה חומר פה הוא ממש בסינית. יש אתר כלשהו שמסביר את כל המושגים? (הבדל בין סוגי זכרון, מה ההבדל בין 2.0 ל 2.0A, סוגי ציפסטים וכו')? תודה מראש - רשאים לפרוץ בצחוק.
-
מאז שהורדתי את עדכון הביוס האחרון - F7, המחשב משמיע 3 צפצופים קצרים, ממש לפני העלאת מערכת ההפעלה. מה זה אומר? cKb
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי - כאשר רב השימוש בו הוא לצורכי עריכת וידאו, ופחות למשחקים. מאוד חשובה לי יכולת עיבוד טובה ואני לא מתכוון לבצע OC למחשב שאותו אקנה. שאלתי היא - מהו "השילוש הקדוש" המומלץ למחשב מסוג זה? הבנתי שאינטל עדיף על AMD לשימושים של עיבוד וידאו. האם נכון הדבר? איזה לוח הכי מומלץ? התקציב שלי לשילוש הקדוש הוא 3500 ש"ח. מה המלצתכם?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי שאלה אם אני רוצה לקנות דיסק קשיח 40gb 7200rpm האם זה יעבוד בפנטיום 400-2???? או שאם בכלל יעבוד אצלי ה7200 rpm ואני צריך 40gb 5400 ולוח האם שלי הוא6119 msi שהוא רק לפנטיום 2 ---------------------------------------- VIA VT82C693A מי יכול להגיד לי לאיזה פנטיום מתאים הלוח אם הזה ואם זה יעבוד לי על הלוח האם הזה??? ולא על ה6119 msi שלי פרטים על הלוח של via http://www.mit.edu/afs/sipb/contrib/doc/specs/ic/bridge/vt82c693a.pdf ואם בכלל הלוח אם הזה יעבוד אצלי בפנטיום 2-400 אם אני הייתי מבין הייתי בודקת לבד אבל אני לא כל כך מבין תודה מראש למי שיעזור
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מה קורה עם הצ'יפסט RDRAM של SIS? החדשה האחרונה שראיתי עליו היא מלפני 3 חודשים, האם ביטלו אותו או משהו כזה? (פשוט אני רוצה מערכת מבוססת RDRAM 1066 ולפי מה ששמעתי ה 850E הוא לוח יחסית מיושן מבחינת הפיצ'רים כמו AGP*8, USB2)
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם לדעתכם מעבדים אלו יתפשו את מקומם של מעבדים ה 32 ביט גם בשוק הביתי? ומה היתרונות של מעבדי ה 64BIT על ה 32BIT? והאם מעבד64 ביט 1GHZ שווה למעבד 32 ביט במהירות 2GHZ?
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
הכל היה בסדר במשחק שלי המערכת לגמרי הייתה תקינה ועכשיו על בסיס קבוע התחילו לי להיתקע משחקים וזה קורה רק במשחקים...המסך פשוט קופא...וכל מה שאני רואה נשאר...ככה קפוא ויש נקודה זוהרת כזאת בפינה של המסך בצד שמאל למעלה...אבל בגלל שזה קורה לי רק במשחקים ושזה התחיל פתאום בלי סיבה גרם לי לבדוק מה זה יכול להיות ולא הצלחתי לחשוב על שום דבר חוץ משאולי הArctic silver3 על הליבה של הכרטיס מסך מקצרת לי או שהמעבד שלי לא מקבל מספיק זרם יש לי AXP1700 עם מתח של 1.73 וכרטיס מסך GeForce4 Mx440 של visiontek עשיתי לו קירור אקטיבי עם Crystal Orb וArctic Silver 3. יש לי 512DDR PC2100 המערכת הייתה תקינה לגמרי זה ככה התחיל פתאום ניסיתי להתקין דריברים מחדש לא עזר...גם הוצאתי את הכרטיס מסך והחזרתי וו…
-
יש לי שאלה אם אני רוצה לקנות דיסק קשיח 40gb 7200rpm האם זה יעבוד בפנטיום 400-2???? או שאם בכלל יעבוד אצלי ה7200 rpm ואני צריך 40gb 5400 ולוח האם שלי הוא6119 msi שהוא רק לפנטיום 2 ---------------------------------------- VIA VT82C693A מי יכול להגיד לי לאיזה פנטיום מתאים הלוח אם הזה ??? ואם זה יעבוד לי על הלוח האם הזה??? ולא על ה6119 msi שלי פרטים על הלוח של via http://www.mit.edu/afs/sipb/contrib/doc/specs/ic/bridge/vt82c693a.pdf ואם בכלל הלוח אם הזה יעבוד אצלי בפנטיום 2-400 אם אני הייתי מבין הייתי בודקת לבד אבל אני לא כל כך מבין תודה מראש למי שיעזור ???
-
אני בתהליך בחירת מפרט למחשב חדש שצריך לשמש גם למשחקים. לוח האם שאקח כנראה יתמוך רק ב PC2700 וכנראה אקח 256MB (נראה לי שזה מספיק לאפליקציות ביתיות, ומשחקים, דעתכם?) זכרון Mushkin 256 PC2700 עולה 550 שח זכרון Corsair CM256 2700 C2 עולה 690 שח האם יש סיבה טובה ללכת דווקא על הזיכרון היקר? לזכרון Corsair יש עוד דגם במחיר זהה עם סיומת האותיות PT, מה ההבדל מהדגם ללא הסיומת?
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-
-
הזמנתי מלמיר זכרונות Samsung Original 512MB PC2700 DDR333. הביאו לי זיכרון של Transcend, עם צ'יפים של Samsung! :AR15: להלן אפיון הזיכרונות שקיבלתי: 1. מדבקה גדולה על ה-DIMM ועליה רשום הדגם TS64MLD64V3F5 וכמו כן 512MB DDR PC-333 2. מדבקה קטנה על אחד הצ'יפים עם הולוגרמה של Transcend 3. מדבקה קטנה על אחד הצ'יפים ועליה כתוב 512MB 184P DDR=CP PC333 DDR SDRAM 65022 Y0234 QC:3C. 4. על הצ'יפים עצמם מוטבע: SAMSUNG 232 K4H560838D-TCB3 BDFE68BB Korea המחיר של שניהם זהה לחלוטין, השאלה האם כדאי להחליף אותו ולדרוש סמסונג מקורי? או שהם Practically זהים?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תעזרו לי להחליט מכיוון שקשה לי למצוא לוחות של אינטל שתומכים ב ddr pc2700 ולכן חשבתי ללכת לכיוון ה pc1066 יש הבדל?
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-