מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת עם הלוח הזה שווה משהו :} תודה :}
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
יש לי כסף לקנות את שתיהם, אבל השאלה את מי? עם אני קונה אינטל הלוח הוא פחות טוב, וגם אין צורב. עם אני קונה AMD יש לי לוח הכי טוב EPOX 8K5A3, ומעבד XP 2000. אבל המהירויות שעון של AMD נמוכות מאוד, השיטת ייצור היא 0.18 מיקרון, ה-FSB הוא נמוך גם, וגם יש להם חצי מהכמות של הזיכרון המטמון שיש באינטל. לאומת זאת באינטל יש גם FSB של 533mhz, הוא מיוצר ב-0.13 מיקרון, יש לו 512kb של זיכרון מטמון, ויש מהירויות שעון גבוהות מאוד מאוד. לעכשיו ה-AMD מספיק מאוד, אבל מה יקרה בעוד שנתיים שכל משחק ידרוש 2000mhz? אז מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 977 צפיות
-
-
השדרוג הבא יהיה לפנטיום 4 2.26 533 512 (אין לי כוח מה זה מה.. ) אז אני מתלבט בין שני סוגי זיכרון ובהתאם אליהם הלוח ddr 333 או rdram 1066 נאמר לי שה333 יתן לי oc יותר טוב מאשר ה1066, האם זה נכון? והאם ההבדלים בביצועים הכללים גבוהים בין ה333 ל1066 ? מבחינת מחיר אני דייי סגור על ה333 כי אז אני יקח 512 mb במקום 256 ב1066 .... אבל הבעיה היחידה היא שהלוח שאני רוצה לקנות איתו הוא בעל ערכת שבבים של sis ואמרו לי לא לגעת בזה... האם מישהו יכול לאשש או לבטל את מה שאמרו לי? ואם זה נכון, מהו בערך הזמן שבו אמורים להגיע לוחות ל333 עם צ'יפסטים של אינטל או של via ? הלוחות שאני מתבלט ביניהם הם ל333 gigabyte ga-8sr533 (האם לקחת? או לחכות לערכת שבבים אחרת) ל1066 gigabyte ga -8…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הוא קיים רק בגירסת 533Mhz או גם ב 400Mhz ? והאם 478PIN אומר משהו לגבי הסוג ?
-
- 4 תגובות
- 904 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות בקשר אליו: לפי מה שאני הבנתי, ללוחות ג'יגה יש שני ביוסים- ביוס ראשי וביוס משני. הביוס הראשי הוא הביוס שאיתו המחשב עולה. עכשיו, אם הביוס הראשי נפגע מוירוס, או באמצע תהליך עדכון ביוס יש בעיה, או(זה קטע חשוב, תקנו אותי אם אני טועה) אם שמרתי הגדרות OC או הגדרות כלשהן והמחשב לא מסוגל לעלות, הביוס המשני מופעל ומשחזר את ההגדרות המקוריות. האם זה כך? ובמקרה שהדואל ביוס מופעל, מה קורה לביוס הראשי שהוחלף ע"י המשני??? תודה.
-
יש כמה "תכנאים" שטוענים ש - DVD שלהם לא מתפקד בגלל שבמחשב שלהם יש מעבד AMD. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. מישהו נתקל בבעיה הזו פעם ? ואם כן איזה פתרון יש ?
-
קראתי באחד האתרים ש AMD לא תשתמש בתכנולוגיות ה - SOI (סילקון - און - אנסולטור) בגרעין ה BARTON המיועד לעבודה עם שדרת K8 החדשה של ATHLON XP. אז מה זה SOI ? שאילה נוספת: במאמר בזה גם נכתב שאחד השיפורים יהיה הוספת L2 512K - ו שינוי ה FSB מ 266 - ל - 333, אז אם כך מה המשמעות ללוחות אם וזכרונות שאנו רוכשים עם FSB 333 כמו ה 7VRX לדוגמה אם בכל מקרא המעבדים עובדים על FSB 266 ? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כמו שחלקכם ראו נשרף לי הלוח אם. הסתכלתי קצת וביררתי ורציתי שתגידו לי מבין הלוחות הבאים מה הכי כדאי: א. Gigabyte GA-6VTXE-A VIA 694T Motherboard הבעייה אם הלוח הזה שאין לו כרטיס קול ואני לא יכול להרשות לעצמי אחד כזה כרגע. מחיר: 375 ש"ח ב. Shuttle AV18E VIA 694T Motherboard (AC97' Sound מחיר 318 ש"ח ג.http://www.digiconcepts.com/ecs_motherboards_02.htm מחיר- 350 ש"ח אם יש לכם עוד הצעות אז תציעו רק שלא יעבור את ה-400 ש"ח בבקשה אז אל תמליצו לי על כל מיני אסוסים למיניהם. בבקשה תגידו לי איזה מהם לקחת (נראה לי שאני לא יוכל להרשות לעצמי את הג'יגהביייט כי אין לו כרטיס קול אבל בכל זאת.) אם אתם מכירים לוחות אם טובים במחיר של עד 400 שקל שיותר טובים ממה שכתבתי פה אז תציעו תודה לכולכם…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחכמים :hi: אני לפני קנית מחשב חדש, שימושי OFFICE ו VIDEO EDITING וכמובן משחקים ללא דרישות מיוחדות (לא המילה האחרונה במשחקים) 1) INTEL או AMD, מי ולמה? 2) איזה לוח אם מתאים להמלצה מ-1 תודה מראש, יהודה
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
: אני עומד לרכוש מחשב חדש P4 שמטרותיו - עריכת וידאו (מתחיל)משחקים (לא חדישים). נדרש שכרטיס קול וכרטיס המסך לא יהיו על ה MB כדי להגן על ה MB במקרה שאלה נשרפים. לוח האם שהוצע לי - ABIT SA7. נכנסתי לאתר אך ישנם כמה דברים לא מובנים - זקוק לעזרה ופירושים של הנתונים: 3DR333 400/533 Mhz 133 Mhz QDR A133 5P האם יש טעם לרכוש כרטיס עם USB1.1? עד כמה 1 USB אנכרוניסטי מול USB2? האם ניתן לנטרל את כרטיס הקול על ה MB ולשלב שם כרטיס קול בחריץ נפרד? האם הMB הזה, תומך בכיבוי מחשב באמצעות תוכנה בלבד ללא לחיצה על כפתור הכיבוי? האם יש MB עדיף התומך בעבודה לא פחות מהירה באותו תקציב פחות או יותר? תודה
-
- 0 תגובות
- 768 צפיות
-
-
מה אתם חושבים על Gigabyte GA-7VRXP? כדאי? איך אני יודע אם הוא טוב לאוברקלוק? http://www17.tomshardware.com/mainboard/02q2/020509/kt333-18.html
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
-
-
ECS, חברת לוחות הLOW-END המוכרת לכולנו, החליטה ללכת בגדול הפעם ולכלו קצת אפשרויות O\C בלוח מבוסס KT400 החדש שלה, שינוי מתחים, תזמוני זיכרון, FSB (עד 166), Command Rate וכדומה (אגב, האפשרוית דומות באופן מפתיע לאלו של הKD7 מבית אביט..אהמ..אהמ...)..כמובן שבשינוי מתחים הכניסו אפשרות שינוי מתח למעבד ולזיכרונות. מסתבר שהחבר'ה בECS לא עד כדי כך חכמים..שימו לב לאפשרות שלינוי המתח..V-coure- זה בסדר, הם יכולים לבוא להתלמד כאן במשוגים הבסיסיים ;D התמנוה לקוחה מהביקורות של ANANDTECH על הלוח, ניתן לקרוא בלינק הבא: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1712 לסיכום- Crap. עריכה- כולכם מוזמנים להעיף מבט במתח ה12V :-\
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולכם. אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם מעבד אינטל 2.4 (אל תשאלו למה). אני שמעתי דברים טובים גם על ה - gigabyte 8IEXP וגם על ה -PB533E- Asus וגם על ה- Abit BD7 ו - SA7 . כולם באים עם אותן התוספות... משהו יודע מה ההבדלים ומה עדיף לקנות? ועד איזה מהירות זיכרון הלוחות הללו תומכים - 2100\ 2700\ 3200???? אני גם מתלבט לגבי הזיכרון , מה יותר עדיף - samsung, nanya ,micron ?
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקי, קניתי היום זיכרון 256SDR של KINGSTONE PC133, הוספתי אותו ללוח... היה לי כבר זיכרון 64... במקום להציג לי זיכרון 320, הוא מציג לי שיש לי רק 192, כשהורדתי את ה64 הוא כתב שיש לי רק 128... מה קורה פה?! עבדו עליי?! או... שזה פשוט מציג את זה לא נכון?! יש לי מחשב פנטיום 3.... תודה ביי
-
- 39 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
נשרף לי הלוח אם שהיה של חברה בשם MATSONIC אם מישהו מכיר בכלל. בכל אופן הוא נשרף לי ועכשיו אני צריך להחליף אותו, תמליצו לי על לוח זול (כמה שיותר) אני לא רוצה להשקיע הרבה כסף במשחב הזה כי אני הולך להחליף אותו. ועוד שאלה: אף פעם לא החלפתי לוח אם או פירקתי מעבד אז אם מישהו מוכן לתת לי קצת פרטים על איך מפרקים את המעבד ומה עושים כדי להרכיב אותו ללוח החדש זה יעזור בהחלט. (ד"א, יש צורך להחליף מארז ?) תודה לכולכם. וכמובן שהזכרונות הם SDRAM 133 עריכה: אני אישית חשבתי על Gigabyte GA-8SDX SIS 645 Motherboard (Creative Sound מה דעתכם עליו ?, בבקשה תענו על השאלה שלי לגבי המעבד...(המעבד אצלי שוכב, לא כמו כרטיס כזה)
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תהיתי איזה לוח אם לקנות לפנטיום 4 מהשניים הבאים: ABIT Motherboard SA7: http://www.abit-usa.com/pt_main_backc902.html?pPRODUCT_TYPE=MotherBoard&pMODEL_NAME=SA7 או Gigabyte GA-8ST : http://www.giga-byte.com/products/8st.htm שניהם עולים כ 510 שקל.. בבקשה אל תציעו משהו אחר כי אני מרוצה מהציפסט הספציפי הזה של SIS, וכמו כן היתרון הוא במחיר הזול. נמקו את תשובתכם בבקשה. נב. שימו לב ל ABIT יש כרטיס קול התומך רק ב 2 ערוצים.. (לעומת 6 בגיגהבייט)
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מה עדיף לי P4 2.2 עם FSB 400 או533 אני לא ממש מתכוון לעשות OC אבל אולי עוד כמה זמן אני ירצה אז מה עדיף להישאר עם 400 או להחליף ל533 יש לי אפשרות להחליף ללא תשלום נוסף ובכלל מרגישים הבדל ביצועים בינהם?
-
- 7 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן (פנטיום 133 מגה הרץ) שמתפקד כשרת וכ- Router ברשת הביתית שלי ומריץ Linux. כבר הרבה זמן שוכב לי בארגז מעבד פנטיום 266 מגה הרץ שהמאורר שלו לא עובד ואין לו Heat sink רציתי לדעת האם אני יכול להעביר את המעבד הזה לשרת ואת ה- Heat sink של ה 133 מגה הרץ לשים עליו והאם אני חייב לשים עליו גם מאורר?
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
זיכרונות RDRAM או DDR אינם צריכים להיות בזוגות נכון? (אני פשוט לא בטוח ב - 100%) - השטות הזאת של זוגות עברה מהעולם או שאני טועה?
-
- 4 תגובות
- 715 צפיות
-
-
הציעו לי את ה-DFI ad 75 333 Mhz עם מעבד AMD 2000 XP זה שילוב מוצלח? בנוסף, נאמר לי ש"החבילה" באה עם מאוורר; יש צורך כאן במערכת צינון נוספת?
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום, האשכול שלי ננעל בהתקפת נעילות האחרונה של אט'לון בכל מקרה הנה הלינק למי שרוצה לראות מה כבר דובר בעניין ולמי שאין כח אז בקצרה. יש לי כיום לוח אסוס עם ציפסט i440BX עם מעבד P2 350. אני שואל לשדרג את המעבד שלפי הבנתי הוא נמצא ב SLOT1. שאלתי היא איזה מעבדים מהירים יש על הסלוט הזה (חלק מה P3? סלרונים?) או/ו האם יש מתאם שאני אוכל לשים מעבד יותר חדש. אנא אל תמליצו לי לקנות מחשב חדש, זה יקרה מתישהו, לא עכשיו. עכשיו אני רוצה לשים כמה מאות שקלים על מעבד יותר מהיר.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה ... ספק יש לי 400w אם 5 חיבורי מולקס ו2 לכונני דיסקטים ואפשר לחבר אותו גם לפנטיום 4 וגם ל -3 (יש שם את שתי התקעים) הארד דיסק יש לי, כרטיס מסך יש לי .. עכשיו הבעיה היא המארז: אני לא בטוח אם הוא Midi או Midi Tower... יש מקום ל - 4 כוננים חיצוניים (Cd וכאלה) מקום ל - 2 הארד דיסקים ומקום יחיד לכונן דיסקטים עכשיו בעבודה של אמא שלי יש מארזים הרבה יותר קטנים של פנטיום 2 ... המארז שלי הוא בגובהה 42 ס"מ אז אני צריך לדעת אם המארז מתאים .. הרכיבים החדשים בנתיים לא יעברו אוברקלוק .. תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום! אני ממש אשמח אם תוכלו לפתור כמה בלבולים שנוצרו אצלי בראש.... הבנתי שFSB זה מהירות הבאס בין המעבד לזכרון ולP4 קיימות שתי מהירויות - 400/533. למה במפרטים של ציפסטים שוינים מצויין FSB 100/133? מישהו יכול להסביר לי את כל עיקרון החלוקה של הFSB (זכרון, PCI, AGP)? תודה מראש... ??? ???
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
קניתי עכשיו מעבד INTEL PENTIUM 4 2.5 ועדיין לא מצאתי לוח שיתאים לו איזה לוח יהיה הכי הכי טוב איתו לא משנה לי המחיר נ.ב יש לי זכרונות RDRAM 1066 אז צריך שהם יתאימו ללוח
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי תקציב של 6000 שקל תרכיבו לי את המעבד החלומי ושיהיה לי מספיק כסף
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-