עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by VolTAge,

יש לי היום את המחשב הזה : Intel P3 1000 VIA Apollo Pro Plus - On a Lucky Star mobo 256MB SDRAM 133 mhz G-force 2 mx 200 חשבתי על שדרוג, אני חושב לקנות ASUS TUSL2-C - 815EP LeadTek WinFast A250LE TD MyVIVO Geforce 4 Ti 4200 128MB זה אמור לעלות בערך 1600-1700 ש"ח. מה אתם אומרים ? שווה ? כמה זמן המחשב יוכל להחזיק ? האם הוא יוכל לנצל את כל הכוח של ה GF4 ? תודה. P.S לא ידעתי איפה להדביק את הת'רד הזה, אבל מכיוון שאני גם חושב לשדרג את הלוח אם, החלטתי לשים אותו פה. אם זה לא מתאים, אז בבקשה, תעבירו אותו.

• 8 תגובות
    • 803 צפיות
  2. Started by gombn,

לכל המבינים ! מה עדיף מפרט המבןסס על intel או amd??

• 3 תגובות
    • 788 צפיות
  3. Started by yuvalkob,

למשל במעבד מה הסיליקון עושה???? זו שאלה שמעניינת אותי המון זמן

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Sweet_Tooth,

?

5. Started by lucky,

יש לי לוח אם MSI K7T266Pro 2 Version 2 עכשיו אני לא יודע מה קרה לכרטיס רשת אבל הוא לא מתחבר לי, אבל כשאני מחבר את המודם (ambit) ל-USB הוא מתחבר אבל ניראה שהוא יותר איטי... זה אמור להיות ככה? אפילו בבדיקת ההורדה הוא מוריד על גג 33KBPS, אז מה עושים? יש עדכון או משהו או איזה tweak שיוריד יותר מהר?? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  6. Started by vladk,

איזה לוח עדיף epox 8k5a2 (פלוס) או gigabyte GA-7VRXP ? המחיר כמעט אותו הדבר. שיקול עיקרי - תמיכה בכרטיס AGP מיושן (x1) מסוג nVidia TNT2 32MB AGP. אם שניהם לא תומכים על איזה לוח _תומך_ היתם ממליצים? למרות שאני מעדיף אחד מאלה.. תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by ido,

תהיתי איזה סטפינגים של מעבד פנטיום 4 פנטיום 2.0 גיגההרץ כדאי לקחת.. אני שואל באופן ספציפי על מעבדי פנטיום 4 2.0 ולא על שום דגם אחר, כי זה מה שהוצע לי במבצע בחנות.

• 8 תגובות
    • 941 צפיות
  8. Started by dorish,

מה ההבדל בן המעבדים של amd atlon xp oem 1800 בן amd atlon xp box 1800 תודה מראש ההבדל במחיר בערך 50 שקל

9. Started by Tzion,

בטח רובכם קראתם את הייעה שהלוחות שמבוססים על הציפסטים KT333 ו-KT400 של VIA, תומכים באופן רשמי במעבדים החדשים של AMD עם הבאס של 333. אבל כנראה שלא (לפחות לא הרוב) קראו את מה שרשום בידיעה עצמה מה שחשוב: למי שאין כוח לפרש לעברית אז בקצרה: זה אומר שרוב הלוחות (שמבוססים KT333) משתמשים בגשר דרומי VT8235. אבל לחלק מהלוחות יש גשר דרומי ישן יותר (כנראה שהם מתכוונים לVIA 8233A-CE?) עם פחות "capabilities" (שזה נדמה לי- תמיכה) אז ככה, זה אומר שרק לוחות מבוססי גשר דרומי VT8235 (כמו אפוקס EP-8K5A2) תומכים במעבדים החדשים?? או שגם לוחות עם גשר דרומי ישן יותר (כמו גיגהבייט GA-7VRXP) תומכים במעבדים האלה??? וגם חייבים להפעיל אותם עם זכרונות PC2700 כדי שיתמכו? ??? תודה לכל העונים

• 9 תגובות
    • 992 צפיות
  10. ראיתם ? אם לא אז לכו לחנויות ה-ONLINE ותראו מה קרה למחירי הזיכרונות ! זכרונות DDR עולים כמו ואפילו יותר מה-RDRAM ! זיכרונות SDRAM רגילים עולים פי 3 ויותר ממה שעלו בסביבות אוקטובר-נובמבר 2001 (זיכרון 128 מ"ב 133MHz רגיל עולה כמעט 260 ש"ח ואני קניתי אחד עוד ב-72 ש"ח, בפלונטר ! !) מה יהיה ? ? ? ? ? ? ?

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by dino,

לפי מה שראיתי בכל מיני אתרי חומרה, זה הלוח הכי טוב שמבוסס על KT400, והוא מגיע לביצועים הכי גבוהים. מישהו יודע כמה הוא אמור לעלות? (אבל שיהיה עליו גם SATA), ודרך אגב מה שמיוחד בו זה שהוא מגיע עם המתאם מחיבור IDE רגיל ל-SATA, וכולל 2 כבלים של SATA, ועוד. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  12. Started by DXT,

לאחר שאני מעדכן את הביוס שלי לאחד מאלה אז כל פעם שהמחשב עולה, בקטע של גילוי הכוננים אז לוקח לו 10 שניות למצוא אותם במקום שנייה אחת, ואני לא מוצא שום דבר חדש בביוס שיכול לגרום לזה. ואם אני מחזיר ל F9 אז הבעייה נגמרת. יש עצות?

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  13. עשיתי עדכון BIOS ל F11 7VRXP ונוספה לי עוד אופציה מה היא עושה? זה האופציה: chipset features setup----->dram drive strength (reg (f0 rx6c) 7:6) rx6c) 5:4)

• 3 תגובות
    • 791 צפיות
  14. Started by NuXeR,

אז ככה , יש לי חבר מהמושב שקנה 2 סטיקים של 256MB של מיקרון , כתוב על זה SPECTEC או משהו כזה ואמרו לו שזה מיקרון , זה באמת מיקרון ? עכשיו לאותו בן אדם היה סטיק של 128 ועשיתי לו איזה עבודה על המחשב...הוא הציע לי לקחת את ה-128 שלו זה SDRAM ולי יש גם 128. עכשיו הלוח שלו עושה המון בעיות ולא מזהה 256 : 2 * 256 = 260 1*256 = 128 128 + 256 = 134 128 = 128 בעיה לא...?! מה עושים יש עצות ?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Or ei,

חוץ מהבקר רייד השני איזה עוד הבדלים יש בניהם ?

16. Started by yogi,

בהנחת תקציב ללוח אם של 400- 600 ש"ח (העודף ילך לכרטיס המסך...) וזכרונות pc2100 kingstone 256Mb (מקבל מחבר בחינם) על איזה מהלוחות הבאים אתם ממליצים ( לא מתכוון לבצע OC): 1. EPOX 8KHAL+ KT 266A בערך 400 ש"ח (נמצא רק אצל ספק ספציפי, יש חלופות יותר טובות?) 2. Gigabyte GA-7VR VIA KT333 (האם הוא REV 2????) 3.Gigabyte GA-7VRXP Rev. 2 VIA KT333 Motherboard 570 ש"ח. ושאלה עקרונית האם עדיף להוסיף כסף ל- 333 למרות שהזכרון שלי רק 266?

• 4 תגובות
    • 750 צפיות
  17. הקטעים נלקחו מ"ידיעות אחרונות", מוסף ממון. 1."מי ישלוט? הTV, הPC או משהו אחר? "לדעתי, יהיו לאדם 3 צגים בבית: צג גדול בשביל בידור, ז"א TV, צג בינוני של עיבוד מידע, ז"א PC או מחשב נייד, וצג קטן שיהיה משהו כמו פאלם וסלולר";"את מחשב הPC הספידו כבר מזממן, ואני יכול לספר לך שהיום מוכרים בעולם מחשבים יותר מאשר מכשירי TV. הלוואי על כולנו המוות הזה. המחשב לא הולך למות." 2. "ייתכן שהביוטכנולוגיה תצמיח את דור המעבדים הבא, שאולי בכלל יהיה ביולוגי, ולא עוד טרנזיסטור ופרוסות סיליקון" אינטל לא מתעלמת מאף מחקר ותחום דעת. אנחנו ממנים מחקרים רבים בטונות האוני' העולם, כדי להיות עם היד על הדופק ברגע שתצוץ טכנולוגיה מפתיעה וחדשה. אבל אל תמהר להספיד את המעבד הקיים, הוא עדיין לא מת. אני מעריך ש…

• 1 תגובה
    • 840 צפיות
  18. Started by lister,

איך אני בודק מה מהירות ה- Rdram יש לי windows XP

• 2 תגובות
    • 793 צפיות
  19. Started by Or ei,

עוד שאלה לכל מגדי העתידות יש למישהו תאריך מתי הוא יוצא ? הצ'פסט ? או שהוא יצא כבר ורק מחכים לחברות שיוציאו לוחות ?

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  20. Started by Boomer,

מישהו יכול להסביר לי למה זיכרון פנימי עולה כל כך הרבה כסף בימינו?? בקושי אפשר למצוא 512mb DDR 266mhz בפחות מ-800 ש"ח! מה גורם לזיכרון פנימי להיות כל כך יקר??

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by MONORAIL,

שלום לכולם. מישהו מכיר את הלוח הנ"ל? ציפסט PX400 עם כל התוספות. איך VIA בתור יצרנית לוחות אם? אני רוצה להרכיב מחשב שישמש בעיקר למשחקים ויש לי אפשרות להשיג את הלוח הנ"ל ממש בזול. כדאי?

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  22. Started by BONO,

CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 Memory w/Silver Heatsink 400MHz - CAS2.5 שעולה 1120 שקל והזכרון הזה CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 CAS2 Memory 400MHz - CAS2 שעולה 1130 התחתון טיפה יותר יקר למה? ומה זה אומר w/Silver Heatsink מה זה הדבר הזה? וה /W אומר שזה כלול או לא ואם כן זה טוב או לא כי בזכרון השני לא רשום כלום וזה יותר יקר? נ.ב הזכרון הזה בא חתיכה אחת או שתיים של 256?

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  23. ראיתי היום לוח של GigaByte בשם: GA-7VAX שהיה קרוב מידי בשם ללוח GA-7VAXP שאותו אני מתכנן לקנות. ההבדל במחיר קרוב ל 200 ש"ח שזה סכום חביב לכן החלטתי לבדוק מה ההבדלים. ב- GA-7VAXP כתוב: VIA 8X V-Link architecture (533MB/s) ואילו ב- GA-7VAX כתוב: VIA V-Link architecture (266MB/s) מעבר לכך ל- GA-7VAXP יש גם: Smart I/O : Winbond Smart@IO (שגם על זה אני אשמח אם יגידו לי מה זה) את ה- RAID וחיבור FireWire. מאחר ואני בור ועם הספר אני אודה למי שיוכל להסביר לי בקצרה על מה מדובר או אפילו להפנות אותי ללינק המתאים (ניסיתי למצוא בחיי..) ואיך זה משפיע עלי בסופו של דבר. המון תודה.

• 6 תגובות
    • 937 צפיות
  24. Started by koraldon,

הי, כיום יש לי מחשב במפרט הבא סלרון 466 לוח אם MS 6309 זיכרון SDRAM 100MHZ, 128MB כרטיס גרפי וודו3000 16MB HD 40GB SEAGATE 7200RPM אני מעוניין לשדרג את המחשב, אבל עקב חוסר כספי ניכר, האופציה הזולה ביותר שמצאתי היא פשוט להחליף מעבד לסלרון 1.1GHZ, ולהשאיר את שאר המחשב איך שהוא. השאלות הן ככה: 1) מתברר שאני צררך לשדרג את הBIOS עלמנת לתמוך במעבד החדש - האם כרוך בכך סיכון כלשהו? 2) מה התועלת הצפויה מהשדרוג? האם קיים רכיב אחר במערכת אשר יכול להוות צוואר בקבוק במידה כזאת שתוצאות השדרוג לא יורגשו? תודה רבה

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Sweet_Tooth,

לא מזמן הורדתי גירסת ביוס חדשה ללוח שלי (GA-8IHXP) שמאפשרת Hyper-Threading אבל כידוע הפונקציה הזאת תהיה רק ב 3.06 החשדים, הביעה היא שלא מזמן ראיתי בחדשות שהחברות שמיצרות לוחות יתחילו ביצור ליין חדש שתומך במתח גדול יותר לכבוד סידרת ה 3GHZ + של אנטל אז השאלה שלי היא: האם הלוח שלי יתאים לסידרת המעבדים החדשה?

דיונים חדשים בפורומים