מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שאלות : ראיתי בחנוית שאפשר לקנות זיכרון DDR3 בססטיק של זוג ובסטיק של 3 זוגות והנה השאלה בשביל שהזכרון יעבוד במקסימליות האם אני חייב לקנות 3 סטיקים כל זה נובע מכך DDR2 עובד ב DUAL ואז כל זיכרון מקבל חצי ממהירות הבס עכשיו האם זכרון DDR3 מקבל שליש מהבס ולכן מהירויות הזיכרון DDR3 מתחילות מ 1066 תודה רבה חייב לעשות קצת סדר בראש
-
- 5 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 10 שנים על מק אייר החלטתי לרכוש מחשב שולחני, לכן אשמח לעזרתכם. אני מחפש לוח ל 5600X AMD ורציתי לדעת האם לרכוש לוח עם wifi/BT מובנה או לקחת כרטיס הרחבה נפרד. ושאלה שניה לגבי זיכרון, האם עדיין משתלם לקחת שני זכרונות בנפח קטן (כמו שהיה לפני עשור) או שזה לא משנה ועדיף ולקח יחיד בנפח גדול? (למקרה שארצה להרחיב בעתיד) למקרה שזה חשבו השימושים שלי למחשב די בסיסיים קצת עריכת וידאו וסאונד, משחקים פשוטים (CK3 וכדומה), שני כוננים HD בגיבוי raid 1 ועוד שני כונני SSD. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. אז ככה, קניתי מחשב חדש ונשארו לי כל החלקים של המחשב הקודם . תמיד התעניינתי בכל הקשור להרכבת\פירוק מחשב אבל אף פעם לא ניסיתי . קראתי קצת את חוברת ההדרכה של הלוח אם שלי (של המחשב הקודם), וכתוב שם מה להכניס, לאן והכל . אני רוצה לנסות להרכיב מחשב לבד . עכשיו יש לי כמה שאלות . אם אני לא ארכיב נכון, אתם יודעים בכל זאת, זאת תהיה הפעם הראשונה שלי, יש סיכוי לאיזשהי התפוצצות ? יענו משהו שיסכן אותי ? או שרק ישרף משהו ?.. עכשיו בקשר ל - BIOS, אם אני מרכיב את המחשב הכל טוב ויפה אני צריך להתקין את ה - BIOS ?.. תודה מראש וחג שמח, משה
-
- 85 תגובות
- 5k צפיות
-
-
מה ההבדל בין BOX לTRAY? אני מדבר על Intel E8400 ואיזה לוח יותר טוב? Gigabyte דגם GA-EP43-UD3L או MSI דגם P43 NEO-F ?
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1-מה זו ההגדרה הזאת- write recovey time יש בערך מ-2> עד 5 2-מה זה hyper phate 2 3-לגבי קביעת התיזמונים לזיכרונות-אני רואה במס' מחשבים אם בביוס יש הגדרת על אוטומט > בוחר MANUAL ואז הוא מציג את המספרי תיזמון שהוא זיהה בעצמו , שומר ויוצא מהביוס ,,בתוכנת CPU-Z אני רואה מספרי תיזמון שונים -לא כמו בביוס----אז זה אומר שהוא מזהה את האפשרויות תיזמון בלשונית ה SPD לפי מגהרץ והתיזמון המתאים לו ... אז האם צריך לשנות בביוס לפי מה שהיה רשום ב CPU-Z ???? ולמה הם שונים בזיהוי התיזמון בדקתי את הביוסים והם מעודכנים מה קורה שאלתי משהו קשה מידי ?????לא עונים
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרכבתי מחשב עם לוח MA785GMT-UD2H ויש לי כעת רק רכיב זכרון אחד בגודל 2GB בחוברת כתוב שהזיכרון יפעל בDUAL CHANNEL רק אם יש לפחות 2 רכיבי זכרון. מה המשמעות של זה והאם רצוי ומומלץ להתקין רכיבי זכרון בזוגות ? שאלה שנייה זה בנוגע לחיבור הFRONT PANEL CONNECTORS. איך יודעים מה זה ה+ ומה זה המינוס בחיבורים שמגיעים מהלוח הקידמי במארז ומה קורה אם מחברים בטעות הפוך ?
-
- 5 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, הבנתי שהמעבד שלי עובד על 333 מגה"צ והלוח על 166... על כמה עובד הלוח והמעבד של 64? בתודה רבה מראש
-
- 10 תגובות
- 762 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם ישנם הבדלים כלשהם בין המעבד E5200 לבין מעבדי C2D אחרים כמו E7XXX ו-E8XXX מלבד זכרון מטמון קטן יותר וכמובן מהירות שונה לפעמים? המעבד מבוסס על הטכנולוגיה שעליה מבוססים מעבדי C2D? ואיך הוא מבחינת OC, אפשר להגיע איתו ל-OC מכובד גם עם לוח P31?
-
- 2 תגובות
- 497 צפיות
-
-
היה סיפור גדול על זה, לא ממש הבנתי מה לעזאזל קורה פה.אני ימספר את השאלות- הבנתי שהבעיה היא כבר לא בסוקט, החליפו לשל LOTES ברוב הלוחות [כולל סדרת P55A של gigabyte] אבל ישנה גם בעיית מייצבי מתח, שלפי מה שהבנתי תקפה רק בלוחות עם מעט מייצבי מתח שלא מסוגלים להתמודד עם העומס.. 1. זה תוקן/הולכים לתקן את זה? 2. מה טווח הלוחות [ב-gigabyte] הפחות בטוח ל-OC בגלל הבעיה הזאת? [אם עדין קיימת] 3. האם החליפו לתושבת עצמה של LOTES, בלי הפינים של Foxconn או רק את המסגרת ברזל? 4. רצה שמועה שבלוחות P55A הבעיה תוקנה לגמרי.. גם אם זה אומר UD3. ואני לא מדבר על התושבת אלה על המייצבי מתח. זה נכון? 5. ולבסוף, זה תקף גם לגבי H55, H57 ו-Q57?
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני משדרג כרטיס מסך ל HD6870 במקום ה- 4850 הישן שלי, תוספת 2 סטיקים של samsung 2gb DDR3 1333MHZ ייתנו לי משהו? והאם לדעתכם ירוצו בסדר יחד עם הזכרונות הקיימים שלי? אני יכול לקנות אותם יחסית בזול מאוד. והאם שדרוג מעבד ל-PHENOM II X6 2.7GHZ יוסיף?
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות תוספת זיכרון למחשב ויש לי מספר שאלות... ??? 1- האם כדאי לי לקנות עוד 256 RAM של זיכרון למחשב, יש לי כרגע 256 RAM של סמסונג במהירות של 333MHz, האם השיפור בביצועים יהיה משמעותי? (כרגע יש לי מערכת מחשב סבירה ביותר ואני מתכנן להריץ משחקים חזקים בעתיד). 2- האם יש בעיה בהפעלת שני סטיקים של זיכרונות במהיריות שונות? 3- מה משמעות הסימונים PC2100 או PC3200 ? (אני יודע שלוח האם שלי תומך בזכרונות עד 2700 והזיכרון שלי כרגע הוא 2100). תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, לאור העובדה שההורים שלי עומדים לקנות מחשב חדש החלטנו שהמחשב החדש יעבור אלי והם יקבלו את המחשב הישן שלי לאור העובדה כי התקציב מוגבל לאזור ה 2300-2500 ש"ח רציתי לברר מספר דברים 1. אני חשבתי על מעבד E4400 ,האם זו בחירה טובה ? לפי מה שקראתי זו בחירה תקציבית די טובה מה המעבד המקביל של AMD שמספק ביצועים ברמה שלו ? 2. זכרונות, בחנות שבה הורי רוצים לקנות (רק עליהם הם סומכים), אני יכול לקנות או 1 GB של זכרונות במהירות 800 של AENON או 1 GB של זכרונות במהירות 667 של קינגסטון/TRANSCEND מה מבין האופציות עדיפה ? 3.לוחות אם, הלוח אם שמוצע שם כברירת מחדל הוא INTEL NEWBERRY LAKE D945GCNL לפי מה שראיתי הלוח אם הזה פחות טוב ממה שיש אצלי כרגע - INTEL 946GZIS האם זה נכון ? לכן אני ח…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלות בנוגע למעבדי: INTEL ו- AMD השאלות על המעבדים מתקוונים אך ורק למעבדים שנועדו למשחקים! 1. למה אומרים שמעבדי AMD יותר טובים ממעבדי INTEL? 2. איזה מעבד הכי משתלם לי לקנות מבחינת ביצועים וכסף (איך קוראים לדגם?)? 3. איך קוראים למעבד הכי טוב של INTEL ? מה המחיר בערך? 4. איך קוראים למעבד הכי טוב של AMD ? מה המחיר בערך? 5. סוגי מעבדי INTEL LGA775 טובים (אך ורק מבחינת ביצועים)? תודה מראש.... *לאחר עריכה לאחראי על הפורום: ערכתי את ההודעה שלי מחדש ואני מקווה שתענה לי על השאלות שלא יכלת לענות לפני שערכתי מחדש את ההודעה...
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה בנוגע למדבדים החדשים של AMD? קודם כל המעבד הזההלינק צונזר - נא לא לפרסם חנויות בפורום/ אני קניתי AMD2000 אבל זה היה משהו שונה,מה זה + BOX CPU ו-0.13 micron? מה ההבדל בין זה למה שיש לי? ומה זה ה-512K שמןזכר במעעבדים מסוימים?
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
בוקר טוב חברים, אני מתעתד לרכוש מחשב חדש עד יום חמישי. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS4 Conroe Support GP35DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2624 מה דעתכם על לוח זה? הבנתי שיש לו מערכת קירור SILENT-PIPE כלשהי. כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD2900Pro 512MB DDR3 Vivo HDMI DualDVI PCI-E Ret מה דעתכם על הזכרונות האלה: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 1) האם כדאי לרכוש, כבר כעת 4GB? 2) האם שני סטיקים של 2GB איטיים יותר מארבעה סטיקים של 1GB? 3) האם כדאי לקחת זכרון אחר CL4 (הבנתי שהוא מהיר יותר)? אודה להמלצות, הארות והערות. תודה!
-
- 14 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום, כרגע יש ברשותי מחשב בעל מעבד +AMD Athlon 64bit 3000 עם סוקט של 754. הלוח האם שלי תומך בAGP ולא בPCI-E, ואני רוצה לשדרג אותו כדי שאני אוכל לשדרג לכרטיס מסך מתקדם יותר, שתומך רק בPCI-E. אז רציתי לדעת אם אני אוכל לקנות לוח אם של סוקט 939, ועדיין להשתמש במעבד הנוכחי שלי? או שמא אני אצטרך לשדרג למעבד עם סוקט 939 גם כן? ובכלל, מה בדיוק ההבדל בין מעבדים עם סוקט 754, למעבדים עם סוקט 939? בנוסף, לגבי זיכרונות Dual Channel- האם צריכים זיכרונות מסויימים שתומכים בDual Channel על מנת לעשות זאת? או כל זיכרונות יכולים לפעול על Dual Channel, אם הלוח אם תומך בזה כמובן? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום. בתור מחשב משני בבית יש לי AMD Athlon 3100+ Thoronton על גבי לוח ECS 741 כמדומני (מבוסס על SIS741) את המחשב הזה קיבלתי מחבר ששידרג. שמתי עליו זיכרון 1 ג'יגה WIFI USB, כרטיס GEFORCE 4 MX 440, והתקנתי עליו WIN7 ועבד יופי (כמובן, כשכל האפקטים הויזואלים מכובים). אתמול קיבלתי מאדם אחר לוח אםD845PESV עם מעבד פנטיום 4 שאיני מזהה (כתוב עליו intel01, pentium 4, 2.40 ghz 512/533 1.5v) וכרטיס GEFORCE 6600. כמובן שאת כרטיס המסך החלפתי, שאלתי היא האם כדאי להחליף גם את הלוחות אם (בהנחה שאין לי בעיה לעשות UNIVERSAL RESTORE ולשים עליו את אותה מערכת מותקנת). ברור לי שמדובר בענתיקות, אבל זה בתור מחשב משני בבית, ואם עובד, אז למה לא? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 916 צפיות
-
-
קודם כל איך ה-E5200 במשחקים? הוא מהווה צוואר בקבוק לכרטיסי מסך כמו 9800GT/GTX? בכל מיני סקירות שאני קורא הכתב משתמש במעבד חזק כמו Q9450. תוצאות ה-FPS במעבד כזה ומעבד E5200 יהיו דומות? (בהנחה שאני משחק ברזולוצית 1280x1024) איך ה-E5200 מבחינת OC? זה משפיע באופן ניכר במשחקים? ושאלה אחרונה, יש כל מיני הגבלות לביצוע OC? (קראתי פעם שצריך זכרונות מתאימים או משהו כזה... אני לא מבין גדול בנושא) נגיד לוח P31/35 יביא ביצועי OC זהים ללוח P43?
-
- 4 תגובות
- 578 צפיות
-
-
מעבדי i5 לא עובדים עם qpi במה זה משנה? ומה זה dmi? בקר הזיכרון במעבדי i5 יושב על המעבד או לא? או שהכל עובר דרך ערכת השבבים?
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
-
שלום יש לי מחשב AMD 64 3000 עם לוח של MSI NEO2PLATINUM ושני סטיקים של CEON 400mhz 2ץ5-3-3-8 ושנים של SUMSUNG 333mhz 3-3-3-8 כל סטיק 256 וביחד 1GB שהמחשב עולה הוא מראה 1GB במהירות 166mhz האם זה תקין? איך ניתן לבדוק שהזכרון באמת עובד בדואל? והאם כדאי להוריד את הזיכרון הוירטואלי לגמרי?
-
- 1 תגובה
- 460 צפיות
-
-
-
היי... אני רוצה להחליף את ה Motherboard ואת הזיכרון... אז כהה אני מעוניין להחליף ללוח הזה: ASUS P4C800-E DLX INTEL 875P CHIPSET ULTRA ATA100 ATX FORM FACTOR 1xAGP (PRO/8X)/5xPCI/1xWIFI/4xDDR W/SATA,RAID,1394,USB 2.0 & AUDIO (CPU TYPE:INTEL CELERON, PENTIUM 4 - 400/533/800MHZ) את הלוח הזה אני יכול להשיג ב-965 שקל...וישלי התלבטות אולי כדאי לי בכלל לקחת את הגירא הפחות מאובזרת של אותו הלוח הלא היא: ASUS P4C800 DLX INTEL 875P CHIPSET ULTRA ATA100 ATX FORM FACTOR 1xAGP(PRO/8X)/5xPCI/4xDDR W/RAID,1394,USB 2.0 & AUDIO (CPU TYPE:INTEL CELERON, PENTIUM 4 - 400/533/800MHZ) שאותה אני יכול להשיג ב 780 שקל... השאלה היא האם אני באמת צריך את מה שהלוח המשופר נותן ואם באמת כדאי…
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
ניתקלתי בלוח אם הזה-ASROCK P67 Transformer קישור: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Transformer שהוא בעצם ערכת השבבים החדשה-P67 עם מעבדים לתושבת-1156 משהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא. העם ניתקלם בעוד לוחות כאלה ? מה לגבי יכולות האוברקלוק שלו.רק מעבדים עם מכפלה פתוחה או שאפשר לעשות אוברקלוק גם ל-FSB ? מה לגבי תקלת הSATA .בלוחות האלה ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1) מה זה גשר צפוני ודרומי ומה הם עושים 2) מה ההבדלים בין הצ'יפ סטים ואיזה יש 3) ביאזה סוקטים משתמשים המעבדים החדשים 4) 64 ביט אומר שהמעבד יכול לעבד 64 ביט בדופק שעון? 5) מה זה תזמונים של זכרונות?
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-