מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
למה במעבדי Intel Core 2 Duo המגה הרץ הוא רק 1066??? אני בטוח שאני לא מבין את זה נכון אז אם מישהו יכול להססביר לי תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
ראיתי שבלוח שלי DS3. יש אפשרות לעשות בוט מכמה דברים USB וכל מיני. שאלתי היא: האם אני אוכל להתקין מערכת הפעלה מדיסק און קיי?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי מחשב ואני בספק אם המעבד הוא Dual core ... איך אני בודק שהוא אכן Dual core??? זה ממש דחוף!! תודה מראש
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש לוח אם לP4 אבל אני לא יודע איזה P4 יש לי וכרגע המחשב מפורק ולא עובד אז אני צריך לדעת.. לוח אם של 875 לא עובד על מהעבד של 865? או להפך? ויש לי זכרונות DDR איך הם קשורים לזה? וכמה זה משנה?
-
- 6 תגובות
- 481 צפיות
-
-
דרשתי וקניתי מעבד Q6600 BOX כפי שהבנתי הוא מגיע בחבילה מלאה עם מאוורר של אינטל כאשר הגעתי לבית פתחתי את המחשב וראיתי שעל המעבד שהוא אכן Q6600 יש מאוורר שרשום עליו EVERCOOL שאלתי היא האם עבדו עליי ביקשתי מעבד BOX וכמה גישושים באינטרנט מצאתי את המאוורר שהייתי אמור לקבל (ככה לפחות נראה לי ) חשוב לציין שהמאוורר שלי שחור וקטן ולא כמו בתמונה !! למישהו יש Q6600 BOX איך המאוורר שלו ?? עבדו עליי ?? או שאני טועה ?? הנה האתר המקורי http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-cooler-charts-2008,1784-5.html
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי שאלה קצת טפשית, איך נראה המעבד והיכן הוא נמצא בכל המארז? זאת אומרת כאילו על הלוח אמ, ליד הזיכרונות וכ"ו. תמונה של מעבד תוכל לעזור.
-
- 5 תגובות
- 488 צפיות
-
-
intel mobile core 2 duo T5600 זה המעבד שלי.... ואני התרגלתי למחשב הישן שלי... :kopfpatsch: ואני כל הזמן ממשיך להוריד דברים ל 32 ביט.... זה בעיה גדולה? אצלי זה 64 ביט, אנלא טועה, נכון? :kopfpatsch: :kopfpatsch:
-
- 3 תגובות
- 460 צפיות
-
-
בוקר טוב, לידידה שלי יש מחשב עם זכרון dd2 667 512mb. יש לי סטיק של ddr1 500 1g. האם יש אפשרות להתקין באותו במחשב שלה? תודה
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
האם יש ללוח GA-H97-D3H יציאה אופטית לפי האתר של גיגהבייט הם רושמים שהוא תומך ב S/PDIF אבל בפועל (בתמונות שלו) אין את היציאה האופטית
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם ברצוני להוסיף או להחליף זכרונות קיימים במחשב שכבר עובד, האם יהיה צורך לפרמט אותו? אני ממש לא חושב שכן, אבן לא יזיק לשאול כדי להיות בטוחים. ועוד עניים חשוב ביותר: אילו הגדרות יש לעשות בעת ההחלפה או שהביוס אמור לזהות את הזכרונות החדשים בעצמו? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 483 צפיות
-
-
שלום, שאלה שנתקעה לי בראש די הרבה זמן, אז הגיע הזמן לשאול, קצת טכני ותיאורתי אבל אני אנסה להסביר בצורה פשוטה. האם זיכרון שפועל במהירות 800 יתן ביצועים טובים יותר מזיכרון במהירות 667 על לוח אם שה FSB שלו הוא 667 (נצא מתוך נקודת הנחה שהוא יעבוד בצורה תקינה, זרקתי סתם מספרים, זה לא משנה) מבחינה תאורתית, לא, כי הזיכרון "יחכה" בגלל הקצב של הFSB, אבל חשבתי על משהו אחר, זיכרון במהירות 667 לדוגמה לא באמת מעביר מידע בקצב של 667 מגהרץ בגלל שחלק מהפעימות שעון "מתבזבזות" על זמני תגובה, אז בעצם מפסידים קצב העברת נתונים, לעומת זאת בזיכרון של 800 מגהרץ, אחרי ה"בזבוז" של הזמני תגובה יצא שמנצלים את כל ה667 מגהרץ של הFSB התאוריה שלי נכונה או שטעיתי במשהו? תודה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בוקר טוב , אני עומד בפני אפשרות , שייתכן שאני צריך לקנות מחשב נייח חדש לביתי הקט . (יש לי כרגע בבית e7300 לא מומהר שמזדקן לאיטו ) עכשיו כמו תמיד לפני שאני קונה מחשב (או משהו אחר) נכנסתי לאתר של אינטל לראות איזה מעבדים יש ומה ההבדלים . זוהי טבלת ההשוואות מהאתר של אינטל ( בחרתי מעבדים שנראים לי הכי חזקים ) לא זיהיתי שיפור מלבד צריכת חשמל יותר קטנה , 22 נמ במקום 32 נמ (פיזית יותר קטן ) ומעבד גרפי מובנה יותר חזק . עכשיו ברוב המחשבים הביתיים יש מעבד גרפי חיצוני , הגודל לא ממש משנה כי הרי הכונן לא נהיה יותר קטן .. ובקשר לצריכת חשמל - לא נראה לי ממש אקטואלי (הרי עוד שעתיים של מזגן , נראה לי , מגיעה להבדל של הצריכה השנתית בין המעבדים ) האם בתור צרכן עדיף לי לקנות משומש מדור 2 , ע…
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
חברי, חברותי, עיזים יקרות. טוב, האמת שהשאלה קצת ספציפית. להלן מפרט כללי של המחשב שיש לי כרגע: AMD Athlon 64 3000+(לא דואל), 1809.3 MHz (מהירות ליבה) לוח אם NVIDIA nForce4 GA-K8NF-9 512 DDR לעניינינו, זה יספיק. השאלה היא שאלת המלצה בלבד, והסייגים האמורים בשאולת כאלה ברורים כך שאין סיבה לפחד לענות: במצב כזה, אם המטרה היא לנסות לשפר את הביצועים של המחשב, האם ההמלצה שלכם תהיה (א) לשדרג לוח אם בלבד (כך שיוכל לתמוך בזיכרון RAM מסוג מתקדם יותר), בהנחה שאפשר לשמור על המעבד הנוכחי (ב) לשדרג את המעבד בלבד (בהנחה שאפשר למצוא מעבד מהיר יותר ללוח האם הנוכחי) (ג) פשוט להוסיף זיכרון DDR וכמובן, (ד) לקנות הכל מחדש. אני מניח שזו שאלה של עלות-תועלת, קחו בחשבון שאני סטודנט תפרן ובכיסי כרגע …
-
- 8 תגובות
- 777 צפיות
-
-
מה ההבדל בין הזכרונות של היצרניות השונות? מלבד המהרות למינהן ויציבות , כלומר האם זיכרון generic (הדפוק ביותר שיש) הוא איטי יותר מזה של corsair או mushkin? (כמובן כאשר באותה מהירות) ואם כן האם ההבדל הוא זניח או ממש משמעותי? אני הולך בעוד יומיים לעשות טיפול 10000 למחשב....ודי מתלבט אם כדאי לי לקחת זיכרונות טובים או לקחת כמות גדולה יותר של זכרונות מיצרניות טובות פחות.... תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתכוון בקרוב לרכוש חומרה חדשה ומחשב חדש בכללי, השימושים שלי הם גלישה ולרוב משחקי מחשבים קלים (CS, CSGO, Payday, League of Legends ואולי כמה נוספים). הידע שלי בחומרה הוא אמנם לא אפסי אבל די קלוש (בניגוד לידע בנושאים אחרים שקשורים למחשבים) והייתי שמח לדעת מספר דברים לפני שאני ניגש להתייעץ בכלל על מה לקנות. כמובן שהשאלות האלו מגיעות לאחר בדיקה בגוגל. 1. מה עושה מעבד אחד טוב ממעבד אחר? כנ"ל ללוח-אם. השאלה מגיעה ממקום של השוואה, אני רוצה להשוות בין חלקים מסויימים ולשם כך דרוש לדעת את מה שהופך אחד לטוב מהשני. 2. איזו חברות אמינות יש לספקי כוח? ובנוסף מהי כמות הוואט הדרושה לספק כוח שיחזיק בדרישות שלי? זהו בינתיים לדעתי, …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה לוחות אם בעצם איך יודעים מה טוב ומה יותר טוב איזה חיבורים צריך לשם לב אליהם ואיזה תאימות לחלקים איך אני יודע איזה לוח אם יותר טוב מהשני ואם הוא מתאים לצרכים שלי כאילו במעבדים ככל שדגם המעבד יותר מתקדם ומהירות השעון שלו יותר גבוהה הוא יותר טוב אבל בלוחות אם אין את זה אז על מה אני צריך להסתכל?
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
היי חבר'ה, במידה ויש לי סטיק זיכרון אחד זה משנה באיזה סלוט אני שם אותו? עזבו עכשיו מהירויות תדרים וכו'. אני שואל כדי לדעת באופן עקרוני, אם יש לי כרטיס אחד של ג'יגה נגיד, המחשב שלי יזהה אותו? המחשב יעלה? תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב ישן.. ויש לי VIBRA 128 כן אני כבר שומע את הקולות....מה?????? איך אתה יכול להסתדר עם זה? אז ככה אני מתכון לקנות AUGIDY 2 VALUE שעולה 420 ש"ח ככה.. השאלה..אני עומד לקנות עוד איזה שנה ככה מחשב חדש..... אם הכרטיס קול שעל הלוח יהיה יותר מזה אז אין טעם.....אבל אם הCREATIVE הזה עדיף אז כדאי לקנות אותו לא? עצה מהמומחים! תודה רבה רבה רבה! וחג שמח לכל בית ישראל! :)
-
- 11 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לרכוש זיכרון 4GB (בגלל השתדרגות לWIN7) ותוכנות ובאופן כללי מחיר רציפתי. רציתי לשאול כמה דברים: 1.איזה סוג זיכרון מומלץ ואם אפשרי לרכוש 4GB 800MHZ?? 2.כמה זיכרון מקסימלי אפשרי לשים בנייד? 3.אודה לסוג זיכרונות מומלץ +קישורים.
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת האם יש אבל בין KIT של 1024X2 לעומת שתי כרטיסי זיכרון בודדים של 1024 מבחינת ה-DC תודה,
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
שלום ראיתי במפרטים של לוחות אם שרשום חיבור אינפרא איך מפעילים אותו מה אפשר לחבר ונניח שיש לי נייד שתומך בחיבור אינפרא לאיפה לכוון אותו ?
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
האם כל מעבד שקונים מחוייב להגיע עם גוף קירור (הכל כלולל במחיר המעבד כמובן) ?
-
- 11 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום כולם. אני כנראה השבוע אזמין מחשב חדש אבל אני נשאר עם המארז שלי. השאלה שלי היא אם הפאנל הקדמי של המארז מושפע ע"י הלוח אם באופן ישיר. ז"א שאם יש לי USB במארז הוא מושפע מהלוח אם ישירות? לצורך העניין, יש לי את המארז Gigabyte Aurora 3D מלפני 7 שנים. עדיין לא היה USB3 אז. אבל אם אקנה לוח אם חדש שתומך USB3 כמו כל לוח אם היום והוא יחובר למארז, הUSB בפאנל הקדמי יקבל תמיכה של USB3? בקיצור איך בעצם פועל הפאנל הקדמי ומה משפיע עליו?! תודה רבה לעוזרים מראש
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
למישהו יש מושג אם אומרים לצאת לוחות חדשים לתושבת 1366 של אסוס בקרוב\רחוק ? אני יודע שאמורים לצאת מעבדים חדשים של אינטל עם תושבת חדשה אבל עדיין התושבת 1366 תישאר עוד קצת זמן.
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
מה ההבדלים בין לוחות שעולים 1150 שקל כמו ה EX58-UD3R לבין לוחות שעולים 1500 שקל כמו EX58-DR5 או P6T. ובכלל, יש איזה לוח יחסית זול ומשתלם מבחינת אפשרויות וגם OC ל I7 ? שאלה דומה לגבי זכרונות, איזה תזמונים כדאי לקחת, ואיזה זכרונות נחשבים לטובים ויחסית משלתמים ?
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-