מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
היי אני רואה פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions#Comparison_chart שוינדוס 7, 32 ביט, תומך ברק עד 4GB זיכרון מטמון? אז זה אומר שאם אני קונה מחשב 8GB זיכרון מטמון יהיו לו אותם ביצועים כמו זה של 4GB כל עוד מדובר ב עם וינדוס 7 , 32 ביט ? או שאני ממש לא מבין מה זה אומר המגבלה הזאת
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה חברים, הגיע סוף סוף הזמן לשדרג את העגלה שלי ( P3 450@580). ההתלבטות הכי גדולה שלי היא האם ללכת על פרסקוט 2.4A או MOBILE BARTON 2500. בעקרון אני רוצה לקנות מעבד, לוח אם, זכרון - 512 סה"כ, מארז חדש, וספק חדש. יש לציין שהמערכת מיועדת כמובן לאוברקלוק אני חשבתי על : AXP BARTON MOBILE 2500 - 590 NIS ABIT AN7 - 550 NIS GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 -אפשר אולי גם רק מודול אחד כי הבנתי שה DC לא תורם הרבה במקרה הזה. Aero7 Plus - 160 NIS TOTAL: 1860 NIS לחלופין, מבוסס האינטל: P4 Prescott 2.4A - 750 NIS (מגיע עם מאוורר לא רע לפי מה שהבנתי לכן לא לוקח אחד יותר טוב) Abit Ai7/Asus P4P800 SE - 650/610 NIS GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 TOTAL: 1920-1960 NIS * בכוונה …
-
- 31 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שאלות בכותרת... והאם הסטפינג הכי טוב למעבד A64 3000 זה E3? (מצאתי את זה באתר של AMD... אני לא בטוח שזה נכון) הבנתי שזה משפיע ישירות על האוברקלוקינג... נכון?
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים. ברשותי מעבד I5 3470 עם לוח אם z77m-d3h. כמה שאני יודע, טכנולוגית הTurbo boost עבור המעבד שלי עובדת באופן הבא: 1core -3.6 2cores -3.6 3cores -3.5 4cores -3.4 וככה זה גם מוגדר בbios ווידאתי שturbo boost לא מכובה. כשעשיתי בדיקה בprime 95 ובמקביל בתוכנה עם אינפורמציה על הליבות קיבלתי שכל הליבות פעלו בתדר של 3.6. מה אני מפספס פה? אגב, כשאני מעלה את התדרים לx40,x40,x39,x38 בbios אז כולם עובדים על 4ghz באופן דומה.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מחשב ישן: פנטיום 4 2.4GHZ HT, 512 זיכרון (2 סטיקים של 256) מסוג DDR 400 (לא יודע איזה CL) לוח אם ROCK LAKE של אינטל (865PERL). אני רוצה לקנות למחשב זיכרון, משום שהוא עובד לי לאט מאוד (הוא לאחר פירמוט). 2 שאלות יש לי: 1. מה זה CL? ראיתי שיש כזה נתון של הזיכרון, אין לי מושג מה זה (אני מניח שהכוונה לשעון או משהו - אבל מה זה אומר) ובנוסף, כיצד אני יכול לבדוק איזה CL אני צריך (ב-EVEREST לא רשום, ואני מעדיף כרגע לא לפתוח את המארז)? 2. אני רוצה שיהיה לי לפחות 1GB, אבל משום שיש לי 2 סטיקים של 256 ואני רוצה שהזיכרון יעבוד ב-DUAL CHANNEL מה התצורה המומלצת? קנייה של 2 סטיקים של 512? האם במקרה זה אני אוכל להוסיף גם את מה שיש לי כרגע ולקבל בסה"כ והאם זה יע…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הייתי רוצה מאוד לדעת איזה מהם עדיף למשחקים כבדים ובכללי לעתיד מכיוון שאני מתכנן לקנות את המחשב החדש שלי שבוע הבא, המחשב המיועד הוא בעל כ. מסך HD4850 של ג'יגבייט ומסך 20 אינץ' של סמסונג. המשחק העיקרי שאני מעוניין לשחק בו הוא GTA IV. האם עדיף לא להשקיע כל כך במעבד בכלל וללכת על C2D E7500 או AMD Athlon II x2 245/250 או משהו בסגנון? גם רציתי לדעת אם הלוח-אם יכול להשפיע על מהירות המחשב? בנוסף רציתי לדעת אם אפשר לשים כ. מסך HD4850 על כל לוחות האם בשוק למרות שלא רשום שהם PCI Express 2.0? אם יש תמיכה או אין יש הבדל במהירות?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! חיפשתי בפורום והגעתי לכמה דיונים מעניינים, אבל לא ממש הבנתי את התוכן... 1. קראתי שיש איזה תדר כללי למעבד ולמהירות של HTT שהוא 200MHZ... האם הוא משותף לכל המעבדים? (רק של AMD כמובן...). 2. מה זה מכפלה? איך זה שתדר מעבד הוא רק 200MHZ, ואת כל שאר ה MHZים קובע איזשהיא מכפלה? 3. אם המכפלה היא נגיד 9, אז התדר עובר 9 פעמים בכל פעימת שעון? אם לא, אז איך זה עובד?? 4. מהירות מעבד X מכפלה שווה מהירות המעבד? 5. ב OC, האם יש אפשרות להעלות את המכפלה במקום התדר הסופי? אם כן, זה יותר קל מאשר לעלות את התדר הכללי? (כלומר יותר מהר וכו'?). 6. מה תפקידו של הצ'יפסט בכללי? והאם העלת התדר שלו מעלה את הביצועים באופן משמעותי? 7. מה זה יחס? כל הזמן אני רואה יחס 1:1 4:5 וכו'...…
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הלוח שלי... כמו שאתם רואים, יש לי על הלוח שני חריצי DDR, ושני חריצי SDRAM..... בינתיים אני עובד עם שני סרגלי זיכרון SDRAM..... 256 PC133 64 PC133 ומעבד P4 1.7GHz (100X17 עכשיו , בסנדרה היה כתוב לי שהזיכרונות פועלים ב 1X100MHz ושאלתי כאן כבר בעבר למה זה ככה, ואמרו לי שזה ככה כי הלוח יודע שאם הזיכרונות יהיו על 133, זה יהיה אוברקלוק כולל לכל המערכת..... עכשיו , חשבתי על משהו אחר: אם זה באמת ככה, אז אף מעבד שפועל על באס של 100 מגהרץ לא יכול לרוץ עם זיכרונות PC133, וזה לא כל כך מסתדר לי. אז מה אתם אומרים? יש מצב שאני אוכל להפעיל את הזיכרונות ב133 מגהרץ?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה יקרה אם נחבר ללוח שתומך דואל צ'אנל (צ'יפסט P67 או Z68... לא ממש רלוונטי לשאלה) 3 סטיקים של זכרונות (מאותו סוג וגודל כמובן)? האם זה יהיה אפקטיווי? האם יהיה שימוש בדואל צ'אנל?
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני קונה מחשב לשימושים יומיומיים של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה ורטרו גיימינג(המשחקים שיש לי הם מהעשור הקודם, הכי חדש זה LEFT 4 DEAD 2 שיצא ב2009). נאמר לי שהמעבד הזה מאוד חלש ושכדי לי לקחת את Core i3 4160 לפחות, אבל האם אני באמת צריך מעבד חזק יותר מהG3250? עוד משהו, מה דעתכם באופן כללי על מאווררי המעבדים של ZALMAN? תודה מראש לכל מי שיענה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא יודע עם לקנות... Asus blitz formula P35 או את הX38 maximus formula ????? ומה ההבדל בניהם, חוץ מהציפט
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, קראתי כמה ביקורות ומבחינת ביצועים 2 הלוחות האלה נותנים ביצועים זהים ב OC לדגמים יקרים יותר . כלומר מבחינתי הלוחות הכי משתלמים כיום למעבדי SB . הלוחות ישולבו עם SB2600K . השאלה שלי היא מי יותר טוב מבינהם ב OC ?? לא כל כך מצאתי ביקורות באינטרנט שמשווים בין שניהם על מעבד 2600K, לכן אני צריך עזרה ממישהו שאולי ראה השוואה ... כעקרון ה ASUS אמור להיות טוב יותר בגלל הניהול חשמל המתקדם יותר מזה של GIGABYTE, אבל תכלס אני לא יודע ... מישהו יכול לעזור ?! תודה מראש .
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מדבר ספציפית על זכרונות DDR3 ללפטופ, אני לא יודע מה המצב עם DDR4 וכו', אבל ממה שבדקתי לפני מספר חודשים, כעת המחירים עלו בצורה דרמטית, עלייה של 100 ש"ח ויותר לסטיק. אז דבר ראשון, האם מישהו יודע מה הסיבה לכך, ושנית, האם יש צפי לירידה במחיר?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש ואמרו לי שאני צריך לבחור בין 2 ליבות ל4 ליבות בשתי ליבות הציעו לי את המעבד של אינטל הזה: INTEL CORE 2 DUO E8400 3GHZ 6MB 1333MHZ BOX http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6029 אמרו לי שהוא יספיק לצרכים שלי (אני צריך את המחשב בשביל משחקים כמו GTA החדש ושיוכל להפעיל ברקע אימיול, שירים, וכו') אבל אני נוטה לארבע ליבות, השאלה שלי היא מה ההבדל העיקרי בניהם ואם שווה לי להשקיע 250 ש"ח יותר בשביל ההבדל הזה כמובן שאני רוצה שהמחשב ישרוד אצלי כמה שיותר שנים בארבע ליבות הציעו לי את המעבד הזה: AMD Phenom II X4 920 Box http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=AMD1281&Cat2Cat1ID=60&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE תודה רבה יום טוב!
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אינטל הציגה לפני שבועיים את היורש של הפנטיום 4 שיקרא פרסקוט הוא מיוצר ב-0.09 מיקרון ויכלול את הטכנולוגיות הבאות: Hyper-Threading technology Micro-architectural enhancements Additional L2 cache 800MHz FSB (200MHz Quad-Pumped) 90nm manufacturing process Close to 100,000,000 transistors לינק לכתבה המלאה http://www.anandtech.com/news/shownews.html?i=15766&t=an
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כדי להביר את השאלה שבכותרת אני אדגים: אם אני מחזיק ביד כרטיס זיכרון ולא כתוב עליו כלום - איך אני יודע אם הוא ECC או לא? (הם מאוד דומים לDDR רגילים) תודה
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שמעתי שיש בעיה עם הביוס בחלק מלוחות האם שתומכים בתושבת. המחשב לא עולה עם המעבד עד שמעדכנים את הביוס אבל אי אפשר לעדכן את הביוס כשהמחשב לא עולה. זה נכון? כי אני עומד לבנות מחשב עם התושבת הזו וחשוב לי לדעת אם יש לכך פתרון.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש והחלקים כבר נבחרו, נשאר לי רק לקנות זכרונות. אני קונה את המחשב ב-KSP ואני מעונין בזכרונות 4GB, אשר יעברו OC. ב-KSP יש 2 סוגי זכרונות 4GB במחיר סביר: 1. 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader עולה 450 שקל - תזמונים 5-6-6-18 - 1.8VOLT 2. 2GB OCZ Vista Performance Platinum XTC - עולה 400 שקל (2 סטיקים) - תזמונים 5-4-4-18 - 2.1VOLT בזכרונות היקרים יותר- התזמונים גבוהיים יותר אך צורך פחות מתח. בזכרונות הזולים יותר- תזמונים נמוכים אך מתח גבוהה יותר משמעותית. איך 2 ניגודים אלו משפיעים לי על המפרט (בעיקר אם אני עושה אוברקלוק) ? ד"א, שאר המפרט הוא: מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 קירור למעבד: TT BigTyphoon לוח אם: GIGABYTE GA-EP35-…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני בונה מערכת HTPC ממחשב ישן שהתקלקל. אני מתכן להתקין זיכרון של 2GB DDR3 כל שהוא. האם זה מספיק לניגון סרטים ב- FHD? הערה: אני הולך להריץ את הסרטים על הכרטיס.מסך המובנה של הלוח, אם זה משנה משהוא לגבי הזיכרון שנחוץ. אני קונה את הלוח אם מהחנות TMS ככה שהזיכרון חייב להיות מהם! איך הזיכרון הזה למשל: http://tms.co.il/product/7901 התקציב שלי מאוד קטן וכמה שיותר זול עדיף. שאלה נוספת: יש לי 1GB DDR2, האם אפשר להתקין זיכרון מסוג DDR2 על סלוט של DDR3?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך למרוח משחה טרמית על המלבן הכסוף הקטן שיש במרכז המעבד הנ"ל, לפרי שאני מרכיב עליו את צלעות הקירור. אני לא ממש מבין בזה, מישהו יכול לומר לי שםשל משפחה טרמית זולה אך סבירה ? כמו כן היכן ניתן להשיג אותה ? (במספר חנויות מחשבים ששאלתי, אפילו לא יודעו מה זו משחה טרמית...)
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב ב-RAM שיהיה לי לפחות 16GB. תהיתי אם אני אוכל להעיזר בחברי הפורום: 1. מה המגבלות (של הלוח?) מבחינת כרטיסי זיכרון - הלוח של Gigabyte b75m-d3h? (קראתי שעד 32GB ולא יותר מ1600MHz, בבקשה תקנו אותי אם אני טועה). 2. לבדוק אופציה של אם בכלל אפשר להוסיף לכרטיסים הקיימים שלי (שני כרטיסים של Crucial DDR3 4GB 1600MHz ct51264ba160bj - ביחד 8GB, יושבים על השתי סלוטים הימנים). ממה שהבנתי, חובה שהזיכרונות יהיו זהים בדגם (חברה+דגם+תדר) לביצועים מקסימלים - או שאני טועה? לא מצאתי שום מקום שמוכר כאלה בדיוק, יש אלטרנטיבות? או לקנות כבר חדשים? עריכה: נראה לי שמצאתי את הדגם שלי באמזון, היתי שמח אם מישהו יכול לאשר שזה מאותו סוג: https://www.amazon.c…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עם איזה לוח וכמה הוא עולה?
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הבנתי שהאשכול הקודם ("הצילו") נמחק, וצדק. אנסה לפתח דיון ענייני. החומרה שלי : מעבד : AMD thlon XP +2500 לוח אם : Ultra 400 MCP+ EPOX - EP8RDAE nvidia nforce2 זכרון : 2 סטיקים של 256 מגה כל אחד DDR 200MHZ PC3200 הבנתי שכל הרכיבים יכולים לעבוד ב 200MHZ, פרט למעבד שעובד ב 133MHZ, ולכן עלי להמהיר רק את המעבד. הנסיון המר הראה שלשנות את ה FSB בביוס מ 166 ל 200, לא עוזר (המחשב מצפצף). אם עושים המהרה דרך התוכנה במקום דרך הביוס, ומשהו נדפק - איך אפשר לשחזר ? (הרי המחשב מצפצף, חלונות בכלל לא עולה, אי אפשר להפעיל את התוכנה) נאמר לי לנסות להעלות את המתח למעבד בעוד 0.5, הבעיה היא שבביוס המתח של המעבד כוון על DEFAULT, ולא על מספר ספציפי, אז על איזה מספר לכוון אותו ? …
-
- 32 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543%7E116238,00.html http://www.dailytech.com/AMD+Breaks+Teraflop+Computing+Barrier/article6286.htm יוזכר, כי אינטל מנסים לעשות זאת עם מעבד בעל 80 ליבות !
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-