עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם! חיפשתי בפורום והגעתי לכמה דיונים מעניינים, אבל לא ממש הבנתי את התוכן... 1. קראתי שיש איזה תדר כללי למעבד ולמהירות של HTT שהוא 200MHZ... האם הוא משותף לכל המעבדים? (רק של AMD כמובן...). 2. מה זה מכפלה? איך זה שתדר מעבד הוא רק 200MHZ, ואת כל שאר ה MHZים קובע איזשהיא מכפלה? 3. אם המכפלה היא נגיד 9, אז התדר עובר 9 פעמים בכל פעימת שעון? אם לא, אז איך זה עובד?? 4. מהירות מעבד X מכפלה שווה מהירות המעבד? 5. ב OC, האם יש אפשרות להעלות את המכפלה במקום התדר הסופי? אם כן, זה יותר קל מאשר לעלות את התדר הכללי? (כלומר יותר מהר וכו'?). 6. מה תפקידו של הצ'יפסט בכללי? והאם העלת התדר שלו מעלה את הביצועים באופן משמעותי? 7. מה זה יחס? כל הזמן אני רואה יחס 1:1 4:5 וכו'...…

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by jfkk,

שלום יש לי את הלוח asus p5g41c mlx האם הזיכרונות מתאמים http://usa.buy2.co.il/Buy2USA/amazon http://usa.buy2.co.il/Buy2USA/amazon תודה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. היי חבר'ה, במידה ויש לי סטיק זיכרון אחד זה משנה באיזה סלוט אני שם אותו? עזבו עכשיו מהירויות תדרים וכו'. אני שואל כדי לדעת באופן עקרוני, אם יש לי כרטיס אחד של ג'יגה נגיד, המחשב שלי יזהה אותו? המחשב יעלה? תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by evman007,

מישהו יודע אם יש דבר כזה שמחברים לתושבת pci שהופכת אותו ל agp? יש דבר כזה או שאני קצת משוגע...?

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. הבנתי שהאשכול הקודם ("הצילו") נמחק, וצדק. אנסה לפתח דיון ענייני. החומרה שלי : מעבד : AMD thlon XP +2500 לוח אם : Ultra 400 MCP+ EPOX - EP8RDAE nvidia nforce2 זכרון : 2 סטיקים של 256 מגה כל אחד DDR 200MHZ PC3200 הבנתי שכל הרכיבים יכולים לעבוד ב 200MHZ, פרט למעבד שעובד ב 133MHZ, ולכן עלי להמהיר רק את המעבד. הנסיון המר הראה שלשנות את ה FSB בביוס מ 166 ל 200, לא עוזר (המחשב מצפצף). אם עושים המהרה דרך התוכנה במקום דרך הביוס, ומשהו נדפק - איך אפשר לשחזר ? (הרי המחשב מצפצף, חלונות בכלל לא עולה, אי אפשר להפעיל את התוכנה) נאמר לי לנסות להעלות את המתח למעבד בעוד 0.5, הבעיה היא שבביוס המתח של המעבד כוון על DEFAULT, ולא על מספר ספציפי, אז על איזה מספר לכוון אותו ? …

• 32 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. כדי להביר את השאלה שבכותרת אני אדגים: אם אני מחזיק ביד כרטיס זיכרון ולא כתוב עליו כלום - איך אני יודע אם הוא ECC או לא? (הם מאוד דומים לDDR רגילים) תודה

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אני מעוניין ללכת הפעם לכיוון אינטל במקום AMD ואין לי ממש מושג גדול בלוחות לאינטל התקציב שלי כ 500-600 ש"ח. אני מעדיף לוח שיתמוך ב DDR2 , PCI-E, אני לא ממש מבין בציפסט, עדיפות לכרטיס קול O/B טוב ועם כמה שיותר יציאות מחברה טובה כמובן ( יהיה נחמד שגם תהיה אופציה טובה ל OC ). בתודה מראש ושנה טובה !

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by איל-24,

מה יותר טוב לגרפיקה לוח אם וכרטיס מסך של msi או של Gigabyte ברמת מחיר 2500-3000 ביחד מה כדי לבחור?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by jaco21,

שלום האם מישהו יודע מה ההבדלים העיקריים בין שתי הלוחות הללו? האם הפרש המחירים שווה את התוספת לטובת Z77X-UD3H?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום, אני על סף רכישת מחשב מבוסס מעבד אינטל דור 13,הייתי די סגור על הכל פתאום משום מקום נתקל בסקירה ביוטוב, הבחור טוען שהדורות הנ"ל יש להם בעיית latancy בעבודה שותפת בשולחן עבודה שהתחושה מרגישה שבפעולות מסויימות מרגישים איטיות/קירטוע לעומת מעבדי amd. חוץ ממשחקים חשוב לי הסנפיות, הזריזות של המחשב, תפקוד כללי פתיחה סגירה של תוכנות, דפדפן גרירה וכו במיוחד על מסך 165 הרץ ( כמו שקונים טלפון high end ומקבלים את מירב הביצועים במקרה שלי S23 ultra בדקתי, הבנתי שיתן ביצועים גבוהים, מהירות זריזות וללא stuttering לכן השקעתי קניתי אותו ואכן עומד בציפיות ככה מצפה ממחשב חדש אחרי שעושים בדיקות ומשקיעים הרבה כסף) זאת הסקירה שלו: חלק 1 ישhttps:…

11. Started by ToR,

מה ההבדלים בביצועים וב-OC בין שתי ה חברות בלוחות אם בגרסה ה KT333 +ga-7vrxp / epox 8k3a היתרון בGIGABYTE זה ה USB2 ו ה DOUBLE BIOS השאלה היא מה היתרון מבחינת ביצועים וOC

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543%7E116238,00.html http://www.dailytech.com/AMD+Breaks+Teraflop+Computing+Barrier/article6286.htm יוזכר, כי אינטל מנסים לעשות זאת עם מעבד בעל 80 ליבות !

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by matan007,

אני בונה מערכת HTPC ממחשב ישן שהתקלקל. אני מתכן להתקין זיכרון של 2GB DDR3 כל שהוא. האם זה מספיק לניגון סרטים ב- FHD? הערה: אני הולך להריץ את הסרטים על הכרטיס.מסך המובנה של הלוח, אם זה משנה משהוא לגבי הזיכרון שנחוץ. אני קונה את הלוח אם מהחנות TMS ככה שהזיכרון חייב להיות מהם! איך הזיכרון הזה למשל: http://tms.co.il/product/7901 התקציב שלי מאוד קטן וכמה שיותר זול עדיף. שאלה נוספת: יש לי 1GB DDR2, האם אפשר להתקין זיכרון מסוג DDR2 על סלוט של DDR3?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by asili,

איך הלוח אם של GIGABTE 7VTX-E PLUS הוא לוח אם טוב ויציב? היה לי לוח אם של EPOX 8KHA PLUS שנהרס לי ואני מחפש לוח אם יציב ואמין איך יכולות האוברקלוק שלו?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by need4steer,

קניתי את הזכרונות הבאים של gskill: 2x2G ddr3-2000 pc-16000 דגם F3-16000CL8D-4GBPIS יש לי לוח אם ga-890fxa-ud5. אני מנסה לבדוק את הזכרונות ב- memtest86+ אך הזכרונות מזוהים כ- ddr3-1333. ערכתי את ההגדרות הבאות ב- bios כך שהם יתאימו למפרט הטכני של הזכרונות: בתפריט mb intelligent tweaker (m.i.t.) ערכתי 2 שינויים: שינוי 1: הגדרת התזמונים של הזכרונות תחת תת התפריט dram configuration. הגדרתי את ddr3 timing items ל- manual (כדי שאוכל להגדיר תזמונים) והגדרתי את התזמונים הבאים: cas#l latency - 8t ras to cas r/w delay - 9t row precharge time - 8t minimum ras active time - 24t 1t/2t command timing - 2t שינוי 2: הגדרת המתח שמוקצה לזכרונות הגדרתי את system voltage control ל- manual והג…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. אני מחפש זיכרון ללוח והמעבד שהיו בהגרלה אני לא הולך לעשות OC מטורף אבל אשמח אם תהיה אפשרות. התקציב הוא בסביבות ה500 ש"ח, אבל אין בעיה לחרוג אם יש משהו בסביבה הקרובה שיש לו תיזמונים ממש טובים אם בא עם קירור טוב יותר.

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Overclocker,

אז ככה חברים, הגיע סוף סוף הזמן לשדרג את העגלה שלי ( P3 450@580). ההתלבטות הכי גדולה שלי היא האם ללכת על פרסקוט 2.4A או MOBILE BARTON 2500. בעקרון אני רוצה לקנות מעבד, לוח אם, זכרון - 512 סה"כ, מארז חדש, וספק חדש. יש לציין שהמערכת מיועדת כמובן לאוברקלוק אני חשבתי על : AXP BARTON MOBILE 2500 - 590 NIS ABIT AN7 - 550 NIS GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 -אפשר אולי גם רק מודול אחד כי הבנתי שה DC לא תורם הרבה במקרה הזה. Aero7 Plus - 160 NIS TOTAL: 1860 NIS לחלופין, מבוסס האינטל: P4 Prescott 2.4A - 750 NIS (מגיע עם מאוורר לא רע לפי מה שהבנתי לכן לא לוקח אחד יותר טוב) Abit Ai7/Asus P4P800 SE - 650/610 NIS GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 TOTAL: 1920-1960 NIS * בכוונה …

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום, לפי מיטב הבנתי הייתה תקלה במעבדי ה i7 של Intel ולפיכך הם משחררים את המעבדים המתוקנים הנקראים Sandy Bridge. אז שאלה ראשונה בנושא, האם המעבד הזה הוא המעבד החדש המתוקן של אינטל? Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray‎ כי לפי מיטב הבנתי אלו הם הדגמים החדשים שלהם. עכשיו הבנתי שכשעלו על התקלה, אינטל היו זקוקים לשלוח ליצרניות לוחות האם צ'יפים חדשים או משהו כזה על מנת שישלבו אותם בלוחות האם, לכן הבנתי שאם קונים מעבד Sandy Bridge צריך גם לקנות לוח-אם מתאים בעל תושבת מתאימה (s1155?) עכשיו רפרפתי קצת ב KSP לפני כמה ימים וראיתי שבתיאורים של לוחות-האם שמתאימים למעבד הזה, קיימת אזהרה שעדיף לחכות לגרסאות החדשות של לוחות האם (כנראה שיחליפו לצ'יפ התקין או משהו כזה, פה אני …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום יש לי מחשב די חדש (נקנה לפני שנה או פחות). ויש לו 4gb זיכרון בשתי כרטיסים נפרדים (2bg כל אחד) ואני רואה שלפעמים שכמה דברים פתוחים ברקע אני מנצל את כל ה 100% זיכרון והמחשב נהיה איטי.. עכשיו אני רוצה להוסיף לו עוד 4gb ורציתי לדעת אם כדאי לשים ככרטיס אחד של 4 או כשתיים של 2? כי כרגע זה שתיים של 2 במצב כזה: כרטיס,סלוט פנוי,כרטיס,סלוט פנוי.. ועוד שאלה אם אפשר לדעת למה המחשב מנצל 50% מהזיכרון שכמעט כלום פתוח ברקע.? ואם יש תוכנה מומלצת לניקוי כל הדברים האלה שמצטברים עם הזמן ומעמיסים על הזיכרון.. תודה!

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Spider76,

שלום, חבר שלי מתעניין בלוח אם אשר ניתן להתקין עלי 2 מעבדים כפולי ליבה של אינטל כדוגמאת ה- 6600. הוא מעוניין לבדוק את האלטרנטיבה מבחינת המחיר. על הבורד להכיל גם את המחברים הרגילים כמו PCIE16 אם מישהו יוכל לכוון אותי לדגמים כאלו אני מודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by InFecT[0]r,

את\ה חובב של?

• 38 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by shlomom,

השאלה היא האם כדאי לי לשדרג עכשיו כש 3800+ X2 עולה כ 900 ש"ח מה- 3000+ שלי. מדובר בסוקט 939, המפרט מעודכן. זה אמנם מדגדג באצבעות לבצע שדרוג והשיפור על הנייר ברור. השאלה היא האם באמת בעבודה מול המחשב השיפור יורגש ושווה את ההוצאה? האם מישהו כאן עשה את זה כבר ויכול לשתף בידע שלו?

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by ahbarush,

זה הלוח אם שלי: http://www.msi.com/product/mb/P43-C51.html#/?div=Basic השאלה היא כזו - יש לי 4 סלוטים שאני אשכרה יכול לשים עליהם זיכרון? והאם זה יתמוך בלוח אם: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10319 אם יש משהוא יותר זול - חברה יותר מוכרת / טובה אשמח לשמוע. עריכה: אם אני אשים 4 סלוטים של 2 GB זה עדיף / לא עדיף על סלוט אחד של 8 GB?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום חברייה, המפרט שלי הוא: Gigabyte P35C-DS3R Intel E6750 @ 2880Mhz PQI TURBO CL4 2 * 1GB GeCube X1950Pro OCZ StealthXtream 600W Tuniq Tower 120 [With Arctic MX-1] z עכשיו הפעלתי CoreTemp וזה מה שזה מראה לי: מאמץ: 30 מעלות הגיוני? או שאני מפספס פה משהו? תודה.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אני צריך למרוח משחה טרמית על המלבן הכסוף הקטן שיש במרכז המעבד הנ"ל, לפרי שאני מרכיב עליו את צלעות הקירור. אני לא ממש מבין בזה, מישהו יכול לומר לי שםשל משפחה טרמית זולה אך סבירה ? כמו כן היכן ניתן להשיג אותה ? (במספר חנויות מחשבים ששאלתי, אפילו לא יודעו מה זו משחה טרמית...)

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים