מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,806 דיונים בפורום זה
-
לא הייתי בטוח אם לפתוח thread פה או במפרטי מחשב, אז פתחתי בשניהם אני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחי. התוכנית כרגע היא לקנות AMD X2 3800 והחליף עם ה-athlon64 3200 שלי. בנוסף לשים לעצמי זכרונות טובים יותר ולתת לו את שלי. בקיצור - לשדרג את שלי על הדרך... בניתי מפרט ב-5k. אני לא זקוק להמלצות לגבי החלקים עצמם, למעט זכרון 2x512 עם תזמונים נמוכים (בסביבות 800 ש"ח) השאלות העיקריות שלי הן: האם לרכוש את המחשב כבר עכשיו, או לחכות לתושבת AM2 ... (מבחינת ביצועים) אם אני מחכה ל-AM2, יהיה לי קצת יותר קשה לעשות את ההחלפות (כמובן שה-AM2 יבוא למחשב שלי - לוח+מעבד+זכרון. וחבל כי יש לי אחלה לוח SLI כרגע) * אז מתי בעצם נראה בישראל את הצ'יפסט החדש? * האם תוספת הביצועים שווה את הזמן שצריך לח…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Intel Pentium D 940 Presler 800MHz FSB LGA 775 Dual Core, EM64T Processor Model BX80553940 - Retail Intel Pentium D 950 Presler 800MHz FSB LGA 775 Dual Core Processor Model BX80553950 - Retail והאם זה שווה את ה-100$ הנוספים.. ש950 עולה.. אם ההבדל הוא רק במהירות שעון (3.2 ו- 3.4) אז אפשר לעשות OC פשוט ולא משהו רציני.. נכון? ועוד שאלה.. מה ההבדל בין המעבדים האלה? Intel Pentium D 930 Presler 800MHz FSB LGA 775 Dual Core Processor Model BX80553930 - Retail Intel Pentium D 930 Presler 800MHz FSB LGA 775 BTX Type II Processor Model BX80553930T2 - Retail Intel Pentium D 930 Presler 800MHz FSB LGA 775 BTX Type I Processor Model BX80553930T - Retail כולם 930... אבל במחירים ש…
-
- 8 תגובות
- 657 צפיות
-
-
במחשב יש שני סלוטים של 256 RAM ביחד הבנתי שזה אמור להיות 512 . היום במקרה בדקתי באמצעות everesthome וכתוב 256MB בלבד . הוצאתי את הזכרונות וחיברתי מחדש ועדיין 256 RAM . ניסיתי לבצע באמצעות תוכנת MSI LIVE עדכונים למחשב , וחוץ מכרטיס מסך וCHIPSET ,שהתקנתי הוא לא מצא משהו מיוחד . איך גורמים למחשב לזהות שני סלוטים של 256 וביחד זה יהיה 512 ? תודה רבה על העזרה , רפאל
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
במחירים של 79$ עד 114$ בהתאמה לאריזת RETAIL. מקור: http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=19-104-226&depa=1 http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=19-104-224&depa=1 http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=19-104-222&depa=1 http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=19-104-220&depa=1 כך המוצר צריך להראות:
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. האם יש צורך או שמקבלים איזו שיפור ביצועים בהפעלת ACC בביוס עם מעבד AMD 1090T BE? האם יש לפיצ'ר הזה משמעות בעת OC או שהוא משמש רק לפתיחת ליבות במעבדים שחלק מהליבות שלהם כובו? הלוח הוא מדגם GA-MA786GMT-US2H תודה
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לפורום, אני די חדש פה. אני עוסק בתחום אנימציה ותלת ותיכננתי לקנות מחשב בקרוב, אך דחיתי אותה מסיבה שהיא שאינטל הקדימה את יציאת דור החדש של מעבד קונרו. לפי ממה ששמעתי, 2 מעבדים היחידים שבינתיים עברו בבדיקות הם: E6600 ו-E6400 ואני חושב ללכת על 6600 והשאלה שנשאלת כאן היא עד כמה היא טובה וחזקה בשביל האנימציה ותלת ואיזה בדיקות היא עברה? כמו כן, אשמח לדעת מתי בערך היא מגיעה לארץ והאם המחיר שלה יהיה בין 2000 ל-2300
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
עד עכשיו Samsung הייתה היחידה (למעשה) שמכרה ליצרניות כרטיסי המסך את סוג הזכרון הזה. ב 2004 Samsung מכרה 15 מליון רכיבי זכרון ליצרני כרטיסי המסכים. מקור: http://www.xbitlabs.com/news/memory/display/20050305162225.html הערה: ובכן כעת יש עוד יצרן, וההשקעה של יצרניות הזכרון בייצור רכיבי זכרון מסוג GDDR3 שדומה (או יהיה דומה או זהה) ל DDR3 מתגברת. ידיעה נוספת בענין דומה "DDR3 של Samsung builds DDR3-1066 prototype" http://www.tomshardware.com/hardnews/20050217_114410.html
-
- 0 תגובות
- 493 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות סטיק אחד של זיכרון בגודל 512 מגה של חברץ TWINMOS אבל אני רוצה שהג'וקים יהיו של חברת WINBOND ושהן יהיו מסוג CH5. מישהו יודע בוודאות היכן ניתן למצוא אותם בארץ ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שימו לב להודעה הבאה מהבורסה האמריקאית. אגב - אני כבר קניתי מניות של ATI ב-5.5$ ;D http://finance.yahoo.com/mp#atyt 8:51AM ATI chosen by largest motherboard co's for its integrated graphics chipset (ATYT) 6.53: The Economic News in Taiwan reports Asustek, Gigabyte and Microstar International, which are the largest manufacturers of motherboards in Taiwan, will all use integrated graphic chipsets from ATI with the Radeon 9200 graphics core. This is a negative for NVDA given the co's lack of a bus license for both the Pentium 4 and Pentium-M. The bus license provides the ability to connect to Intel's microprocessor. A Sterling analyst remains bullish on ATYT's prospects th…
-
- 51 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
האם אני יכול להרכיב סטיק 1 של giga או שניים של 512 MB מסוג ddr2 במהירות של 533 Mhz אם קיימים בלוח אם שלי שני סטיקים במהירות דומה של 533 של 250MB כל אחד? אגב יש לי על הלוח אם 4 מקומות מתוכם שניים תפוסים ומה שאני לא בטוח לגביו הוא שיש שני מקומות שהפלסטיק במרכיבים עליו את הסטיקים הוא בצבע צהוב ושני מקומות שהוא בצבע אדום... שני ה-256 מורכבים על שני הצהובים. זה אומר משהו לגבי ההרכבה או שזה לא משנה?? תודה!
-
- 1 תגובה
- 496 צפיות
-
-
לאחרונה היו לי תקלות במחשב שקשה לי לזהות את מקורן. החלפתי כמעט הכל חוץ מלוח אם וכרטיסי זכרון. הלוח הוא ASROCK 4COREDUAL_VSTA והזכרונות הם מחברה לא מפורסמת . במשך כשנתיים המחשב עבד ללא בעיות מיוחדות. ועכשיו לשאלה. במסגרת הבדיקות שערכתי הרצתי MEMTEST גירסה 2.01 מתקליטור HIREN וכן MEMTEST גירסא 4.10 מתלליטור BOOT שיצרתי מקובץ באתר MEMTEST.ORG (או שם דומה). מה שקורה בכל ההרצות הוא שאין הודעות שגיאה על ידי התוכנה אלא במקום הודעת שגיאה המחשב פשוט ניתקע וצריך לעשות לו RESTART ברוטלי (על ידי מתג RESTART או על ידי לחיצה ארוכה על מתג POWER ). האם זו התנהגות תקינה של התוכנה ?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.xtremeresources.com/forums/showthread.php?t=36405
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני חודש בערך רכשתי את המחשב (כפי שמופיע במפרט שלי) יחד עם המעבד Intel Core 2 Dou E6300. המעבד עלה לי בערך 1,000 ש"ח. היום אחרי ההורדת מחירים מחירו בערך 960 ש"ח, השאלה שלי היא: האם שווה לי להוסיף את ההפרש ולקחת מעבד מהסדרה החדשה ? (יש לי אפשרות כזאת בחנות שממנה רכשתי), לדוגמא: 1. להוסיף כ 150 ש"ח ע"מ לקחת את המעבד E6420 או 2. להוסיף כ 400 ש"ח ע"מ לקחת את המעבד E6600 תודה על התגובות והעצות.
-
- 5 תגובות
- 659 צפיות
-
-
ערב טוב הזמנתי את לוח האם GA-P55-UD3L עם צ'פסט P55 ובטעות הביאו לי GA-P55-UD3L עם לצ'יפסט H55 המעבד שרכשתי הוא INTEL I5 750 השמוש העיקרי שלי זה אינטרנט שרתים וירטואליים ואולי קצת משחקים אשמח לשמוע מה ההבדל בינהם והאם שווה ללכת להחליף תודה רבה על העזרה http://www.gigabyte.com.tw/search/search.aspx?kw=UD3L
-
- 2 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! מלא זמן לא הייתי וחזרתי! אני מתכונן לקנות זכרון של 512MB DDR למחשב עם לוח אם של EPOX 8RDA3 עכשיו הלוח עד כמה שאני מבין, יש לו מהירות BUS של 333. אז הנה כמה שאלות במסודר: 1.) האם כדאי לעשות OVERCLOCK ל-400 ולקנות את ההצעה הזו: http://www.pcdepot.co.il/product.asp?productid=219 שהיא בנתיים הכי זולה שם? 2.) על אילו דברים אני צריך להסתכל ולדעת לפני קניה (שמעתי את אחי אומר משהו לגבי CAS SPEED) ? 3.) כמובן שארצה לשמוע המלצות מכם! 4.) היום יש לי 512MB זכרון, אני שוקל לשדרג כי אני משחק הרבה וחבל על הצוואר בקבוק שיש מול הכרטיס RADEON 9800 שלי. בנוסף, יש לי את התוכנה RAMCLEANER אשר מאפשרת לראות גרפית את מצב הזכרון ואני שמתי לב שאחרי זמן ממושך (נגיד יום) ללא…
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
..או במהירות 333מה"צ עם תזמונים פחות אגרסביים? AXP1800+ , הבאס שלו עובד ב133 והזכרונות ב 266 נכון,אם לא עושים OC אין טעם לכוון את הזיכרון ל333מה"צ?)
-
- 8 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (פמטיום 3 800) שיושב על לוח אם של pcpartner - ואני מעוניין לעדכן לו את הביוס. הבעיה שאני לא מצליח למצוא את הדגם של הספציפי של לוח האם שלי. אני יודע שזה לוח של pcpartner כי זה מה שרשום לי כאשר המחשב עולה. כמו כן מצאתי את הלוגו שלהם על מדבקה שיש על חריץ ה ISA שיש לי על הלוח (יש לי 1 כזה ו5 PCI ן1 AGP). ליד המדבקה רשומים הפרטים הבאים: C51 D7PSG ועל גבי מדבקה נוספת רשום: 9T205503879T במסך הפתיחה של המחשב רשום גם: BIOS-2M (2K020520C) SUPER 133-SUPPORT SYSYTEM BUS אלה בערך הפרטים שיש לי.... האם מישהו יכול לעזור לי להבין מזה מה הדגם הספציפי של לוח האם שלי? תודה, רם
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום! המפרט שלי בכללי הוא: E6750 OC 3.2MH P35DS3L 4X1GB OCZ WD CB 500GB השימושים שלי הם עבודה כללית ומשחקים אבל אני רוצה שהמחשב שלי יתמודד עם הכל ולשנתיים הקרובות אני לא מתכנן שידרוג משמעותי אני רוצה לקנות SSD 60GB למערכת הפעלה והבנתי שעל מנת להאריך את החיים שלו כדאי לשדרג את הזיכרון מ 4GB ל8GB לפחות כדי לבטל את הpagefile ובגלל זה יש לי כמה שאלות האם הביצועים של המחשב יעלו וזה ישתלם? במידה וכן לכמה זיכרון כדאי לשדרג? ואם כדי לי לשדרג את הזיכרון ולבטל את הpagefile בלי קשר לזה שאני יקנה SSD?
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום רצית לדעת מה את חושבים על הזיכרונות מהחברה הזו A-DATA טובים לOC ראיתי גם שממליצים עליהם בפורום מיפרטים. רציתי לדעת אם גם להם יש תיזמונים של 2.5, או שזה יותר גבוה. כי המחיר ממש טוב, בהשוואה לאחרים. או פרמטרים נוספים של תיזמון חוץ מ-CL?? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כדאי לקנות שני סטיקים של זיכרון או רק אחד (במערכת AMD)?
-
- 6 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מחשב פנטיום 3 733 עם 128 מ"ב זכרון SDRAM אני רוצה להוסיף עוד זכרון ויש לי שני זכרונות 64 מ"ב sdram האם זה אפשרי? האם כדאי?
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
בקרוב אני עומד לקנות מחשב חדש,חשבתי על המעבד הזה ב KSP הוא עולה 15 ש"ח יותר מ E8400 שווה? שימושים:משחקים,ועבודה יומיומית על המחשב (אינטרנט,תוכנות,אופיס וכו'). הקטע הוא שאני מפעיל הרבה תוכנות במקביל אז חשבתי לקחת כבר מעבד 4 ליבות.. מה דעתכם?,טוב לא טוב? וכו'. תודה על העזרה.
-
- 12 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות לוח אם למעבד AMD 4600X2 בנתיים כולם המליצו לי על ה- asus M2nE רציתי לדעת אם יש עוד לוחות אם טובים למעבד הזה ושיהיו קצת זולים יותר אני לא עושה OC ולא רוצה כרטיס מסך על הלוח אם אבל חובה שייהיה יצאה אופטית מהכרטיס קול איך הכרטיס הזה : GA-M55plus-S3G יש הבדל גדול מהאסוס כי הוא יותר זול ממנו ... יש עוד המלצות ? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי אתמול ב-CHIP והם נתנו לי הצעה עם ה-MOTHERBOARD שכתוב בנושא ההודעה. המ דעתכם עליו? במפרטים שך INTEL כתוב שהוא תומך SATA אבל לא כתוב כלום על SATA 2. הבחור בחנות אמר לי שכבר אין SATA אלא רק SATA 2. הוא מתחמן אותי ? חוץ מזה, האם לדעתכם הכרטיס הנ"ל טוב יותר מכרטיסים מקבילים-ASUS? על איזה כרטיסים כדאי לי להסתכל? אני בונה נחשב במקסימום 4000 ש"ח 2G זכרון עם מעבד E6600. יש לי תחושה שהם דוחפים לי מה שנוח להם.... כל חנות טוענת אחרת. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 435 צפיות
-
-
אני קונה עוד שבוע מחשב חדש יחד עם ויסטה 32bit, לא מתחשק לי להתקע עם בעיות תאימות ב-64bit... (אם למישהו יש דעה אחרת, אני אשמח) הבנתי שהמקסימום שהמערכת מנצלת גג 3GB. תמיד קונים 2GB, אבל אפשר להוסיף עוד 200 שקל (ולנצל את השפל במחירים), ולקבל 3GB שיחסכו את הצורך בשדרוג. עכשיו נשאלת השאלה אם סטיק שלישי בלוח P965 יפגע בדואל צ'אנל של השניים הראשונים? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 520 צפיות
-